Mattias Ekholm är fortfarande reserv i truppen.
1 av 4
Mattias Ekholm är fortfarande reserv i truppen. - Foto: Petr David Josek/SCANPIX
Ekholms närvaro beror i stor utsträckning på om Nicklas Bäckström åker ur med sitt Washington Capitals på lördag kväll.
2 av 4
Ekholms närvaro beror i stor utsträckning på om Nicklas Bäckström åker ur med sitt Washington Capitals på lördag kväll. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
Han kommer med högsta sannolikhet spela mot Italien på lördag.
3 av 4
Han kommer med högsta sannolikhet spela mot Italien på lördag. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Patric Hörnqvist är klar för VM.
4 av 4
Patric Hörnqvist är klar för VM. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Hörnqvist klar för VM: "Ska göra mål och ställa till oreda"

Patric Hörnqvist förstärker Tre Kronor i VM. Pär Mårts: "Han sitter bara och väntar på att få komma hit."


Patric Hörnqvist

– Har spelat 46 matcher för Tre Kronor.

– På de matcherna har det blivit 22 mål och totalt 37 poäng.

STOCKHOLM. Efter skador på Jonathan Ericsson, Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson fick Staffan Kronwall spela ett par byten som forward i gårdagens match mot Tyskland. Därefter har snacket gått fram och tillbaka vilka NHL-spelare som är aktuella, vilka Mårts vågar vänta in på att åka ur Stanley Cup-slutspelet och om han ens vågar vänta längre.

Nu är det i alla fall klart att Nashvilles sniper Patric Hörnqvist kommer att anlända till den svenska truppen i Stockholm. Pär Mårts hoppas att han ska kunna spela mot Italien på lördag.

– Vi har pratat med honom och han sitter bara och väntar på att få komma hit. Vi vill att han ska bidra med sitt spel runt kassen. Göra mål, slå in returer och ställa till oreda, säger Pär Mårts

Två platser återstår att fylla, en för utespelare och en målvaktsplats. Mattias Ekholm sitter fortfarande och hoppas på spel. Men det beror på hur det går i helgens Stanley Cup-slutspel där Washingtons Nicklas Bäckström eller Henrik Lundqvists New York Rangers blir tillgängliga för VM.

– Vi vill nog avvakta. Vi har faktiskt sex backar och min erfarenhet är att forwards går sönder oftare, så vi behöver inte ha för bråttom så länge vi har sex backar, säger Mårts.

Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv tror inte att Bäckström skulle tacka nej till VM om Washington åker ut på lördag.

– Bäckström har alltid varit positiv till landslaget, så jag är inte orolig till att han inte skulle vilja komma, rent inställningsmässigt. Sen har han haft en hjärnskakning och klubben kanske vill att han ska ta hand om sig själv i stället inför nästa säsong. Vi får avvakta och se, säger Garpenlöv.

Samtidigt lever hoppet för att skadade Jonathan Ericsson ska vara tillbaka i spel nästa vecka.

- Han blir gradvis bättre, men vi vet inte om hastigheten är tillräcklig, säger Mårts.

/
/
/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.