Robert Wells blir ny VM-ambassadör – något som mottas med ironi bland användarna på Twitter.
1 av 5
Robert Wells blir ny VM-ambassadör – något som mottas med ironi bland användarna på Twitter.
Wells säger att han är ett "hockeyfreak".
2 av 5
Wells säger att han är ett "hockeyfreak". - Foto: SCANPIX / Fredrik Sandberg
Wells hejar på AIK.
3 av 5
Wells hejar på AIK. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Wells hoppas kunna bidra till att hockey-VM blir en stämningshöjare.
4 av 5
Wells hoppas kunna bidra till att hockey-VM blir en stämningshöjare. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
"Det är ingen riktig hockeyfrilla, den ska vara stubbad på sidorna. Eller jag kanske kör någon konstig variant av den?", säger Wells om sitt hår.
5 av 5
"Det är ingen riktig hockeyfrilla, den ska vara stubbad på sidorna. Eller jag kanske kör någon konstig variant av den?", säger Wells om sitt hår. - Foto: JONAS EKSTROMER/SCANPIX

Efter hånet mot Wells: "Jag är ett hockeyfreak"

Robert Wells blir ambassadör för hockey-VM – men valet av stjärnan hånas på Twitter. Den berömde kompositören till Nyheter24: "Jag är ett hockeyfreak."


Robert Wells

Ålder: 50.

Bor: Stockholm.

Yrke: kompositör och musiker.

Släppte sitt första album 1987.

STOCKHOLM. Han är en välkänd musiker. Nu ska Robert Wells, 50, bli ambassadör för hockey-VM. Nyheten om stjärnans nya uppdrag mottogs med överraskning hos användarna på Twitter.

– Jag tror inte många vet att jag faktiskt är skitintresserad av hockey. Det finns mer än att spela piano i mitt liv. Jag är född i Solna och då vet man vad man fötts in i för klubb, säger Wells till Nyheter24.

Så har har tongångarna gått på Twitter:

Som ambassadör har Wells bland annat specialkomponerat en ouvertyr som ska användas fram till VM i maj. Det är dock inte första gången som Wells skriver musik till stora idrottsmästerskap. Han har tidigare arbetat med OS i Peking 2008, konståknings-VM och även hockey-VM 2002.

– David Foster, som skrev ouvertyn till OS i Lake Placid, är en stor inspiration. Klassisk ouvertyr. Men samtidigt ska det vara drag i hockey-VM och jag har försökt få till det på ett bra sätt. Det ska bli väldigt roligt, speciellt eftersom jag är ett ordenligt hockeyfreak själv.

Har du spelat hockey själv?

– Lite, men det var bara på gården som barn. Jag höll inte på med så mycket sport när jag var liten. Jag har spelat piano i 43 år och min pianolärare sa att det inte var bra för mina händer att spela hockey.

Och till sist, har du en hockeyfrilla?

– Hehe, nej det är det inte. Jag kör Svenne Hedlund stenhårt. Det är ingen riktig hockeyfrilla, den ska vara stubbad på sidorna. Eller jag kanske kör någon konstig variant av den? Men att jag har långt hår beror på att min pianolärare tvingade mig ha kort hår som barn. Jag blev en snäll rebell.

HOCKEYQUIZ MED ROBERT WELLS

Vilket lag vann SM-guld förra säsongen?

Robert: Jag sket i att titta på slutspelet när AIK åkte ur. Det var helt ointressant.

FEL! Rätt svar: Brynäs.

Vem leder Elitseriens poängliga just nu?
R: Ingen aning. Jag bryr mig inte när AIK ligger så dåligt till. Jag är väldigt snäv som du märker.

FEL! Rätt svar: Bud Holloway.

Vad heter Tre Kronors förbundskapten?

R: Det är ju han... Pär Mårts. Honom har jag träffat.

RÄTT!

Vilket lag åkte ur elitserien förra säsongen?

R: Djurgården. Men drömmen är faktiskt att Djurgården och Leksand går upp. Hur mycket jag än hatar Djurgården, så är det faktiskt tråkigt att de åkte ur. Derbyna är speciella. Sen tycker jag Malmö borde få gå upp någon jävla gång.

RÄTT!

Vilka är de mesta mästarna i elitserien?

R: Vilka kan det vara. Färjestad? Jaha, är det Djurgården? Oj då. Men det kanske inte var så viktigt att veta då.

FEL!

Vilket hockeymål har blivit ett frimärke?

R: Det måste vara Forsberg. Nu ska du få höra en rolig historia. Jag var på turné i Norrland och hade precis landat i Örnsköldsvik när jag såg en ung lirare med medalj sitta på en bänk. Vem fan är det, tänkte jag. Det var fullt med jounalister där. Fan, vilken höjdare, de är nog här för mig, tänkte jag. Sen ropade fotograferna: "Flytta på dig Wells, vi ska ta bilder på Forsberg". Dagen efter stod det i tidningen att Wells såg mycket besvärad ut...

RÄTT!

Summa: 3/6 rätt.

Se när Wells uppträder här:


/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.