Fredag 30 Jul
Stockholm

Nordgren tvingas lämna VM-truppen

Schweizproffset petas när Patrik Berglund ansluter från St Louis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Schweizproffset Niklas Nordgren får inte spela VM i Bern. Han blev den förste spelaren som skickades hem från Tre Kronors trupp.

Rapperswil-forwarden fanns inte med när laget tränade på fredagsförmiddagen och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson bekräftade att han fått lämna truppen. Senare på fredagen kommer St Louis succérookie Patrik Berglund till Bern.

Är Berglund bara frisk och kry efter resan så lär han spela i Tre Kronors premiär på lördag mot Österrike. Bengt-Åke Gustafsson anmälde 19 spelare i onsdags kväll och har fyra platser öppna i truppen.

Ytterligare tre NHL-svenskar blev tillgängliga då Columbus åkte ur slutspelet natten till fredagen. Det är backen Christian Bäckman och forwardsspelarna Kristian Huselius och Fredrik Modin. Men Bengt-Åke Gustafsson ville inte ge något besked om huruvida spelarna är aktuella för VM-truppen.

– Vi får se. Alla svenskar är intressanta, sedan får man titta på om de kan komma loss och om de kan passa in i rollerna jämfört med de spelare som finns nu, sade Gustafsson.

Färjestads guldmålvakt Jonas Gustavsson anlände också på fredagen. Han lämnade truppen förra veckan sedan hans mamma blivit sjuk.

– Jag behöver några träningar på mig för att komma in i det igen. På sikt tänker jag absolut konkurrera om att få spela, säger han till TT.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela