1 av 3
- Foto: Bildbyrån/Tom Jerry Boman
Emil Christensen.
2 av 3
Emil Christensen.
"Datorspel är för barn"
3 av 3
"Datorspel är för barn"

Tyst med dig gubbe – CS är lika mycket sport som hockey

Tommy Söderström bojkottar Mästarnas mästare för att en E-sportprofil ska vara med. Han förminskar en hel generation och framstår som född på stenåldern, menar Anton Lundgren.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten:

Anton Lundgren är Sportredaktör på Nyheter24.

Den gamle hockeymålisen Tommy Söderström kommer bojkotta Mästarnas mästare efter beskedet att E-sportsprofilen Emil "Heaton" Christensen ska vara med.

– Det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? säger han i en intervju med Expressen.

Efter det säger han att han inte kan någonting om datorspel. Som att man inte förstod det efter det där uttalandet?

Wow. Nytt lågvattenmärke i gubbighet och man undrar hur jäkla gammal Söderström är egentligen. 67?

Att vara en professionell Counter-Strike-spelare är ingen lek. Lagen i toppen tränar flera timmar om dagarna och har ofta så kallade bootcamps innan turneringar.

Vad fan är det som gör att hockey är en sport mer är Counter-Strike? Pucken? Tacklingarna? Söderströms uttalande låter som något man hörde för 20 år sedan.

Ett tips till dig framöver Tommy. Uttala dig inte om saker du inte vet någonting om. Det är korkat. Och det är förminskande för en hel generation som tar sin E-sport på allvar.

Om du inte är Söderström så har du säkert sett Olofmeisters sjuka miss, nu kan du läsa Valves förklaring om det inträffade.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Anton Lundgren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.