Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyst med dig gubbe – CS är lika mycket sport som hockey

- 25/08/2016, 13:07 -
1 av 3

Bildbyrån/Tom Jerry Boman

Emil Christensen.
2 av 3

Emil Christensen.

"Datorspel är för barn"
3 av 3

"Datorspel är för barn"

Tommy Söderström bojkottar Mästarnas mästare för att en E-sportprofil ska vara med. Han förminskar en hel generation och framstår som född på stenåldern, menar Anton Lundgren.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den gamle hockeymålisen Tommy Söderström kommer bojkotta Mästarnas mästare efter beskedet att E-sportsprofilen Emil "Heaton" Christensen ska vara med.

– Det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? säger han i en intervju med Expressen.

Efter det säger han att han inte kan någonting om datorspel. Som att man inte förstod det efter det där uttalandet?

Wow. Nytt lågvattenmärke i gubbighet och man undrar hur jäkla gammal Söderström är egentligen. 67?

Att vara en professionell Counter-Strike-spelare är ingen lek. Lagen i toppen tränar flera timmar om dagarna och har ofta så kallade bootcamps innan turneringar.

Vad fan är det som gör att hockey är en sport mer är Counter-Strike? Pucken? Tacklingarna? Söderströms uttalande låter som något man hörde för 20 år sedan.

Ett tips till dig framöver Tommy. Uttala dig inte om saker du inte vet någonting om. Det är korkat. Och det är förminskande för en hel generation som tar sin E-sport på allvar.

Om du inte är Söderström så har du säkert sett Olofmeisters sjuka miss, nu kan du läsa Valves förklaring om det inträffade.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Håller du med Anton Lundgren?