Söndag 13 Jun
Stockholm

Lägg ner Mästarnas Mästare – det räcker nu

Nyheter24:s Philip De Giorgio ryter ifrån mot SVT:s Mästarnas Mästare. Kan man ens kalla det Mästarnas Mästare längre? Det finns ju inga mästare med.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Allt började som en succé. SVT:s storsatsning på gamla idrottsstjärnor som möts i diverse grenar ansågs kassaskåpssäkert. Det OS, VM och EM-gulden medaljer deltagarna hade tillsammans var något i hästväg. Mästarnas Mästare slog igenom med dunder och brak år 2009 och 2010 för att ett år senare vinna det ädla priset ”Årets program” på Kristallen-galan.

Sedan dess har allt utom tittarsiffrorna rasat. Nu är guldmedaljerna utbyta mot diplom. Nu är det en datanörd med skjutintresse, en snowboardåkare som heter samma i förnamn som i efternamn (Richard Richardsson) och en med svart bälte i Brazilian jiu-jutsu. Konceptet att samla svenska ”idrottsstjärnor” i en bildskön miljö någonstans i medelhavs-Europa med en smått solbränd och rufsig Micke Lejnegaard måste få ett stopp.

Dags att låta idrottarna ligga hemma i soffan några år och vila lite, låta de njuta efter en lång och slitsam idrottskarriär. Istället ska de slitas upp ur sofforna. Flåsandes ska de intervjuas efter någon backintervall med det ständiga svaret: ”Jag trodde aldrig det skulle vara så här jobbigt”.

Men hallå? Du la av för 15 år sen. Alla tycker att det är jobbigt att springa med en 50 kilos medicinboll uppför en backe.

Åtta säsonger har det gått sedan starten. Av alla deltagare som varit med i programmet har 15 utövare varit fotbollsspelare, nio ishockeyspelare, åtta längdskidåkare och sju friidrottare tävlat. Vi börjar nu krypa längre och längre ner på deltagarlistan för att hitta ”idrottsstjärnor” från Sveriges alla hörn.

Jag har sagt det tidigare, men är de inte dags att vi myggar av Micke Lejnegaard och låter idrottarna vara ett tag. Mästarnas mästare har nu med det nya startfältet istället gått och blivit en enda stor idrottsfars.

Samma grenar år efter år. Förr tittade jag på programmet för att se namn som Ingmar Stenmark stå i jägarsits i två timmar, se Stefan Holm och Patrik Sjöberg fortsätta sin eviga duell om vem som är bäst. Nu får man istället se en random karatetjej och en gubbig motorcykelåkare jogga upp för en brant backe...suck!

Nästa år kanske vi har tur och får se storheter som Abgar Barsom och Andreas Vinciguerra tävla. Eller ska kanske SVT bara ta sitt sunda förnuft och helt enkelt lägga ner programmet?

Känner du igen alla deltagarna? Testa dig här! (själv hade jag tre rätt...)

 

 

När deltagarna i Mästarnas Mästare avslöjades blev det förresten ett jävla liv – läs mer om det här!

Tycker du Mästarnas Mästare ska läggas ner?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela