Sverige fick dansa den berömda segerdansen fyra gånger om mot Sydafrika.
Sverige fick dansa den berömda segerdansen fyra gånger om mot Sydafrika. - Foto: SCANPIX
Sverige vann med 4–1 och fick en drömstart på OS-turneringen.
Sverige vann med 4–1 och fick en drömstart på OS-turneringen. - Foto: SCANPIX
Sveriges största stjärna Lotta Schelin gjorde två mål i matchen.
Sveriges största stjärna Lotta Schelin gjorde två mål i matchen. - Foto: SCANPIX

Målexplosion bakom Sveriges premiärseger

14 minuter – det var allt Sverige behövde för att vinna premiärmatchen mot Sydafrika i OS. Matchen slutade – i underkant – med 4–1 till Sverige.

Sverige–Sydafrika – (3–0)
Målen: 1–0 (7) Nilla Fischer, 2–0 (20) Lisa Dahlqvist, 3–0 (21) Lotta Schelin, 3–1 (60) Portia Modise, 4–1 (63) Lotta Schelin.
LONDON. Pang, pang, pang sa det bakom Roxanne Barker i Sydafrikas mål. När Nilla Fischer gjorde 1–0 – turligt genom ett skott som tog på en sydafrikansk back – redan i den sjunde minuten var det ändå bara början.
13 minuter senare utökade Lisa Dahlqvist mycket vackert efter ett fint inlägg efter backen av Marie Hammarström.

Och nästa mål gick så snabbt att inte ens teve-producenterna hängde med. Storstjärnan Lotta Schelin blev frispelad, nästintill på avsparken, och petade in 3–0 bakom en förtvivlad sydafrikansk målvakt.

Tre mål på 14 minuter och även om Sydafrika kämpade tappert var de alldeles för naiva i defensiven. De svenska stjärnorna fick stora ytor på planen och gjorde det riktigt jobbigt för den ensamma sydafrikanska backlinjen.

Men de kan åtminstone trösta sig med att de gjorde matchens, ja, kanske till och med turneringens snyggaste mål.
Den duktiga Portia Modise såg sin chans från halva planen och lobbade bollen, oerhört vackert, över Hedvig Lindahl som inte hann tillbaka i position.

Dagens utropstecken i Sverige var Schelin som visade exakt den formen som laget behöver för att gå långt i turneringen.
Slutresultatet 4–1 var till och med i underkant och nu gäller det bara för Sverige att fortsätta så här.