Sverige tappade 2–0 till 2–2 mot Kanada – men vann ändå gruppen.
1 av 4
Sverige tappade 2–0 till 2–2 mot Kanada – men vann ändå gruppen. - Foto: SCANPIX
2 av 4
De flesta svenskar hade nog hoppats att Melissa Tancredis 2–2-kvittering i den 84:e minute skulle betyda enklare motstånd i kvartsfinalen. - Foto: SCANPIX
Men så blev det inte – Sverige får nu möta Frankrike i kvarten.
3 av 4
Men så blev det inte – Sverige får nu möta Frankrike i kvarten. - Foto: Bildbyrån
4 av 4
Det kan bli tufft för de svenska tjejerna som ändå går in obesegrade i slutspelet. - Foto: SCANPIX

Gruppvinnare – men troligen en nitlott för Sverige

Sverige vann gruppen – men får ändå möta tuffast möjliga motstånd. Nu väntar Frankrike i kvartsfinalen.

Sverige–Kanada
Målen: 1–0 (14) Marie Hammarström, 2–0 (16) Sofia Jakobsson, 2–1 (43) Melissa Tancredi, 2–2 (84) Melissa Tancredi.
LONDON. Med bara sex minuter kvar av matchen kvitterade Kanadas Melissa Tancredi till 2–2 mot Sverige. Sverige – som ledde med 2–0 redan efter 16 minuter – tappade alltså en tvåmålsledning mot Kanada.
Men det nya "due-due" kunde svenskorna hoppas på att få lättare motstånd i kvartsfinalen. Men så blev det inte.
Mycket överraskande nådde Sydafrika oavgjort 0–0 mot de regerande världsmästarna Japan. Därmed vann Sverige gruppen på bättre målskillnad än Japan.

Detta betyder att de svenska damerna får möta Frankrike i kvartsfinal. Frankrike som har blivit en stormakt i damfotbollen de senaste åren vann mot Nordkorea med 1–0 och kommer därför möta Sverige på fredag.

Även om förbundskaptenen Thomas Dennerby innan matchen sa att Sverige gick för seger hade han nog hoppats på en enklare lottning i kvartsfinalen.