Söndag 9 Maj
Stockholm

Så reagerade läsarna på Nyheter24:s #HejdåKungen

Hej då?
Hej då?. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vissa tycker att vi har helt rätt – vissa tycker att vi är dumma i huvudet, fast på olika sätt. Här är några av reaktionerna på Nyheter24:s #HejdåKungen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
#HejdåKungen

Det är inte modernt att låta en nästan 70-årig man klamra sig kvar vid samma position som han haft de senaste 40 åren. Det är dags att för något nytt, för något fräscht för något som inte är lika rasande obekvämt – därför väljer Nyheter24 att ta ställning: #HejdåKungen.

Vi startade kampanjen #HejdåKungen för att visa vad vi står för, för att visa att vi tycker att det vore ett rimligare alternativ att kronprinsessan Victoria får ta över tronen.

Nyheter24:s läsare håller dessutom med oss. I den omröstning som pågår på sajten tycker i skrivande stund 1 609 läsare att kungen bör avgå på studs. 1 512 tycker att kungen ska sitta kvar samtidigt som 489 röstande inte har någon åsikt i frågan.

Även svenska folket håller med oss, åtminstone enligt en opinionsundersökning som Ipsos gjorde på beställning av Dagens Nyheter i december förra året.

Däremot så är det en hel del andra som inte alls tyckt att det varit någon vidare bra idé. Sara Skyttedal, förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, tycker till exempel att vi är "monarkifientliga". 

Andra som rapparen Rikard "Skizz" Bizzi slog fast att det inte var något vidare att vi inte ville avskaffa hela kungahuset i stället.

Det fanns även andra som, i likhet med "Skizz" och Republikanska föreningen, tyckte att vi borde ha kampanjat för att kungahuset skulle avskaffas. Samt i förnedrande ordalag gick till attack för att vi även är feminister.

Andra kom med den mest väntade returen genom alla tider.

Eller tyckte att vi ägnade oss åt åldersrasism eftersom att vi tycker att över 40 år i samma roll är lite, lite för länge.

Ytterligare några påpekade att vi är värdelösa och framförallt pysslar med någon form av opartisk kampanjjournalistisk. Vilket i och för sig är lite vad vi gör, men ändå.

Men visst, några tyckte om oss. Det var fint. Mest av alla tyckte nog Jerry Boman om oss.

Fast det som betydde mest av allt var ändå att vi fick stöd inifrån kungahuset. I och för sig bara från ett fejkat prinsessan Estelle-konto, men ändå!

LÄS MER: Nyheter24 tar ställning: #HejdåKungen 

"För Sverige ur tiden – det är dags att säga hej då nu, kungen" 

Politikerna: "Låt kungen vara kvar" 

6 anledningar till att Victoria är bättre än kungen 

7 saker som förändrats sen kungen kom till makten 

"Kungahuset: förlegat styrsätt där individer föds in slaveri" 

Hurra! Grattis på födelsedagen kronprinsessan 

5 kungliga fadäser vi minns 

Alcazar-Tess: Dags för Victoria att ta över nu 

Här tar Victoria årets selfie med Panetoz 

"Kungen kan ju aldrig ställas till ansvar för någonting" 

"Låt oss befria Estelle och Leonore" 

"Monarkin är en smart affär för Sverige" 

"Det är dags att avskaffa monarkin" 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Tycker du att kungen ska avgå nu?