Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tarjei Sandvik Moe

Norska skådespelaren Tarjei Sandvik Moe föddes 24 maj 1999 i Oslo i Norge.

Han slog igenom stort både i Norge och internationellt med sin rollfigur Isak Valtersen i populära dramaserien SKAM.

Serien spelas in huvudsakligen på Hartvig Nissens skola i Oslo, vilket även råkar vara den skola som Tarjei är elev på även i verkligheten.

Under inspelningarna av serien har skådespelarna gett väldigt få intervjuer. Den mest kända är när han medverkade i Skavlan i september tillsammans med motspelerskan Josefine Frida Pettersen, känd för sin rollfigur Noora Sætre.

Tarjei Sandvik Moe spelade huvudkaraktären i i säsong tre av SKAM, som fokuserade på hans relation till Even Bech Næsheim, spelad av Henrik Holm och hans resa ut ur garderoben som homosexuell.

Deras fantastiska kemi i serien gjorde att "Isak och Even" utsågs till årets TV-par i en omröstning av sajten E! Online i mars 2017.

Tarjei nominerades också i kategorin Bästa manliga skådespelare i norska Gullruten 2017 för sin roll som just Isak.

Men nu när inspelningarna av sista säsongen av SKAM är slut verkar det som att Tarjei går vidare till musikalscenen istället.

I januari 2017 ska musikalen Grease sättas upp i Oslo och då kommer Tarjei spela rollen som Doody, en av medlemmarna i Dannys gäng T-birds.

Tyvärr har Tarjei inget privat konto på Instagram, men du hittar hans rollfigur Isak på @isakyaki.