Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Måndag: Freak Night

- 07/03/2012, 17:22 -
Eriki bär med stolthet mitt namn på höger handled...
1 av 2

Eriki bär med stolthet mitt namn på höger handled...

Här får jag ett "E" för Erik på axeln.
2 av 2

Här får jag ett "E" för Erik på axeln.

Zeke recenserar att gå ut på måndagar.

Imorse snackade jag och min taxichaufför om festande i olika städer. Han hade inte så mycket att säga om det men jag babblade på, kär i min egen röst som jag är.

”Ja, måndagsnätterna i Stockholm är ju inte så mycket att skryta om” sa han och jag hakade på med att konstatera att måndagar suger lite överallt i världen.

Men nu har jag gått och tänkt hela dagen och vi hade fel. Måndagar är magiska. Redan på tisdagen börjar AW-folket så smått våga sig ut och lagom till torsdagen är det fullt fräs på stadens vattenhål.

Men måndagar är det bara freaks ute. Krogfolk och krogigt folk och krokigt folk. Det är på en måndag den mest oväntade, mest dekadenta och mest minnesvärda festen sker.

Som när jag och Erik ”Lilla Prinsen” Lööf bestämde oss för att ta en drink och fira att vi hade startat Stureplans första tatueringsstudio. Och den där drinken på Riche blev en snöboll. Man träffar en till satellit i planlös omloppsbana runt måndagsnatten och plötsligt var vi ett litet entourage. Ett ack så splittrat gäng men likförbannat sammansvetsat gäng.

För att vi fann varandra på en måndag.

Hur natten slutade? Den slutade åtta på morgonen med att vi tatuerade varandra. Jag fick ett ”E” för Erik på axeln och Erik fick ”Zeke” på höger handled. Han fick också ett ”Z” i ”graffitistil på foten, signerad yours truly. Att jag 1) inte kan tatuera och 2) inte kan måla graffiti är roligt idag. Inte dagen efter då han med mörk blick sa ”du har förstört min fot”. Erik tatuerade dessutom in ”Håkan Hellström” på benet. Felstavat. Förutom våra egna små omdömeslösa tatueringar så ville en tjej få ordet ”kuk” intatuerat på insidan av läppen med argumentet att hon ”gillade att ha kuk i munnen”. Det fick bli ett hjärta på fotsulan istället.

Denna och många andra måndagsnätter gör att jag backar 180 grader; måndagar är lätt den bästa natten. Det är natten som freaksen är ute.

Betyg: 5t av 5t