Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ambition i Hornstull

- 01/10/2012, 11:46 -
undefined
1 av 7

undefined

Pressbild

undefined
2 av 7

undefined

Pressbild

undefined
3 av 7

undefined

Pressbild

undefined
4 av 7

undefined

Pressbild

Iskuberna skärs till på plats varje dag. Med motorsåg.
5 av 7

Iskuberna skärs till på plats varje dag. Med motorsåg.

Zeke Tastas. Foto: Kalle Thyselius
6 av 7

Zeke Tastas. Foto: Kalle Thyselius

Kalle Thyselius

undefined
7 av 7

undefined

Zeke recenserar Tjoget, stället som sätter Hornstull på den stockholmska krogkartan.

Jag hatar söder. Eller, man kan inte hata en stadsdel somär lite drygt halva staden. Men, jag gillar inte fenomenet. Du vet. SoFo, Bajsnödighetoch inflyttade hipsterwannabes som filar bort sin dialekt. Det gamla söderputtas liksom ut mot ytterkanterna så att man idag egentligen bara kan hittagenuinitet i Skanstull och Hornstull. Men även de där, fram tills ganskanyligen, fredade platserna invaderas nu av ”den goda smaken”.

Så det var med en viss skepticism jag testade nya Linje10Tjoget, Hornstulls nya krogfenomen. Jag ville inte gilla det. Av sammaanledning som jag inte ville gilla Urban Deli vid Nytorget så ville jag integilla Tjoget. Tjoget består av restaurangen Linje10, patisseriet Bisou Bisou och herrfrisören och barberaren Roy & Son.

Tjogets mood manager Carlan Snygg tog emot och visaderunt. Eftersom Carlan är min broder i brott så höll jag god min och låtsadesvara öppen för att gilla det. Vi gick runt lokalen och han pekade och berättadeom det lilla och det stora. Och utan att jag märkte det så kapitulerade jag.Inför att de varje dag sågar till perfekta isbitar. Med motorsåg. Jag kapituleradeinför att de kärnar sitt eget smör, inför planerna med chambreseparéen en trappa upp och barberaren och hur man har valt material utifrån hurde patineras över tid och inför hur allt man gjorde gjordes med 100% kärlek.Jag kapitulerade inför att de lyckades göra blomkål gott och jag kapituleradeinför perfekt service, perfekt dorade, perfekt kronärtskocka och perfektkalventrecôte.

Jag kapitulerade inför Tjogets ambition.

För man skulle kunna ha smällt upp en halvdan variant. Du vet, litesnyggare och lite creddigare än det man är van vid i kvarteret. Med tanke påhur stendött området har varit krogmässigt så skulle det ha funkat ändå. Etttag.

Men de som står bakom Tjoget har tagit i och hållit blicken fäst påframtiden. Så istället för att bara vara först i det som garanterat kommer blien lång rad nysatsningar i Hornstull så claimade man ledarskap. Nu och föralltid. Genom omatchad och snudd på verklighetsfrånvänd ambition.

Välkomna till Tjoget, det stället som kommer att diktera Hornstullssamtid i all framtid.

Betyg: 5t av 5t