undefined
1 av 7
undefined - Foto: Pressbild
undefined
2 av 7
undefined - Foto: Pressbild
undefined
3 av 7
undefined - Foto: Pressbild
undefined
4 av 7
undefined - Foto: Pressbild
Iskuberna skärs till på plats varje dag. Med motorsåg.
5 av 7
Iskuberna skärs till på plats varje dag. Med motorsåg.
Zeke Tastas. Foto: Kalle Thyselius
6 av 7
Zeke Tastas. Foto: Kalle Thyselius - Foto: Kalle Thyselius
undefined
7 av 7
undefined

Ambition i Hornstull

Zeke recenserar Tjoget, stället som sätter Hornstull på den stockholmska krogkartan.


Om Tjoget

Tjoget består av tre delar. Tillsammans skapar de en levande handelsplats med hantverket i fokus:

Linje10 är en restaurang med rötterna i södra Europa, Roy & Son som erbjuder traditionella rakningar och klippningar samt patisseriet Bisou Bisou.

www.tjoget.com 

Jag hatar söder. Eller, man kan inte hata en stadsdel somär lite drygt halva staden. Men, jag gillar inte fenomenet. Du vet. SoFo, Bajsnödighetoch inflyttade hipsterwannabes som filar bort sin dialekt. Det gamla söderputtas liksom ut mot ytterkanterna så att man idag egentligen bara kan hittagenuinitet i Skanstull och Hornstull. Men även de där, fram tills ganskanyligen, fredade platserna invaderas nu av ”den goda smaken”.

Så det var med en viss skepticism jag testade nya Linje10Tjoget, Hornstulls nya krogfenomen. Jag ville inte gilla det. Av sammaanledning som jag inte ville gilla Urban Deli vid Nytorget så ville jag integilla Tjoget. Tjoget består av restaurangen Linje10, patisseriet Bisou Bisou och herrfrisören och barberaren Roy & Son.

Tjogets mood manager Carlan Snygg tog emot och visaderunt. Eftersom Carlan är min broder i brott så höll jag god min och låtsadesvara öppen för att gilla det. Vi gick runt lokalen och han pekade och berättadeom det lilla och det stora. Och utan att jag märkte det så kapitulerade jag.Inför att de varje dag sågar till perfekta isbitar. Med motorsåg. Jag kapituleradeinför att de kärnar sitt eget smör, inför planerna med chambreseparéen en trappa upp och barberaren och hur man har valt material utifrån hurde patineras över tid och inför hur allt man gjorde gjordes med 100% kärlek.Jag kapitulerade inför att de lyckades göra blomkål gott och jag kapituleradeinför perfekt service, perfekt dorade, perfekt kronärtskocka och perfektkalventrecôte.

Jag kapitulerade inför Tjogets ambition.

För man skulle kunna ha smällt upp en halvdan variant. Du vet, litesnyggare och lite creddigare än det man är van vid i kvarteret. Med tanke påhur stendött området har varit krogmässigt så skulle det ha funkat ändå. Etttag.

Men de som står bakom Tjoget har tagit i och hållit blicken fäst påframtiden. Så istället för att bara vara först i det som garanterat kommer blien lång rad nysatsningar i Hornstull så claimade man ledarskap. Nu och föralltid. Genom omatchad och snudd på verklighetsfrånvänd ambition.

Välkomna till Tjoget, det stället som kommer att diktera Hornstullssamtid i all framtid.

Betyg: 5t av 5t

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.