Broder Tuck. Foto: Scanpix
1 av 2
Broder Tuck. Foto: Scanpix
Lilla Prinsen och Ferna spelar på En Ohelig Landsortsfylla. Foto: Isabelle Minou
2 av 2
Lilla Prinsen och Ferna spelar på En Ohelig Landsortsfylla. Foto: Isabelle Minou

Broder Tuck: Mitt vardagsrum

Stockholms favorittatuerare Erik ”Lilla Prinsen” Lööf recenserar ett ställe som helt saknar ängslighet.


Att ha en krog man kallar för ”sitt vardagsrum” är ett storstadsfenomen. Kommer du, som jag, från en liten stad så förknippar man människor som refererar till krogen som sitt vardagsrum som… Ja ska vi säga folk som dricker lite för mycket. I en mindre stad är det inte socialt accepterat att gå ut ensam en tisdag och ta ett par öl på lokala puben. I alla fall inte om du är under 40 och faktiskt har ett eget vardagsrum.

Det finns ett Broder Tuck i varje stad. Ni vet vad jag pratar om. Mörk inredning och oftast någon vag hänvisning till England, Jack Vegas, stammisar som alltid sitter på samma stol, dagens öl och så har vi chili-nötterna som man absolut inte ska beställa om man vill behålla hälsan.

Jag hamnade på just Broder Tuck av en slump, för att det låg mellan mitt jobb och tunnelbanan. Oerhört lämpat för en afterwork utan att man behöver stöta på vänner och tvingas var trevlig - eller ännu värre - nätverka och knyta nya kontakter. Mitt första besök var inte något utöver det vanliga, det var dagens öl och några förluster vid automaterna. Men jag kände mig ändå hemma.

Jag fortsatta komma tillbaka, inte för inredningens eller nötternas skull, utan för ju mer tid jag spenderade där desto mer insåg jag vad Broder Tuck har som andra ställen saknar. Eller snarare vad Broder Tuck saknar. Det finns ingen osäkerhet eller ängslighet på Broder Tuck. Vi är alla här för samma sak. Att dricka. Inga nervösa blickar, ingen som fotar sin mat med Hipstamatic, inga kändisar eller bloggerskor, inga kommentarer om vad man har på sig och total avsaknad av mingelfotografer.

Vad de däremot har är bartenders som mer än gärna frågar hur du mår och hur din dag varit. Stammisar som inte har något emot en till i sitt sällskap. En vegetarisk pasta som jag nog vågar påstå hör till Stockholms bästa och om man frågar snällt så kan de visa dig skotthål i både vägg och tak.

Känslan av att var ensam på krogen, den är aldrig så underbar som när du dricker på den där förbjudna dagen i början av veckan, den som man inte dricker på i en mindre stad. Det är då Broder Tuck är som bäst, eller som mest förlåtande. Det är då jag kallar Tucken för stans mysigaste bar och utan att skämmas. Det är då jag kallar Tucken för mitt vardagsrum.

5t av 5t

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.