Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Passa på att ha kul nu för snart är det slut"

- 17/04/2012, 11:57 -
1 av 2

2 av 2

Glasman ger att gå emot sin instinkt ett högt betyg.

Igår var den absolut sämsta dagen på så länge jag kan minnas, jag hade knappt sovit och mitt inre och yttre var en enda röra, svart mörker och tråkig depp och allmänt usel sinnesstämning. Jag hade jobbat hela dagen, och hade en obligatorisk kurs kl 17-20, och såg för mig att jag efter det skulle bege mig hem till en tom och svart lägenhet, till att umgås med mitt eget deppiga huvud med på sin höjd en kopp te som kunde låna tankarna en stund. Nå så dök en ljusglimt upp vid 18:45: en kompis jag inte hängt med på riktigt länge skrev på Facebook att han hade fått tag i gratisbiljetter till Lalehs spelning på Cirkus senare samma kväll, så jag flydde kursen en timme för tidigt och tog mig ut på Djurgården.

Vi kom fram precis före utsatt tid, och mannen bakom baren upplyste oss om att för det första var det inget förband, och för det andra fick man som vanligt inte ha med sig någon alkohol in på golvet, så vi gjorde det enda rätta: köpte en halvliters Mariestad och svepte i oss hälften var. Min kost tidigare på dagen hade bestått av kaffe med mjölk, Berocca, en energidryck och lite frukt, så lagom till att Laleh tog sina första toner var jag sådär skönt ölmysig, och att hon spelade och charmade skiten ur varenda närvarande själ där gjorde mig ju inte mindre mysig direkt (http://youtu.be/50e9mA363PI). När hon hållit på lite över en timme sa hon att vi skulle "Passa på att ha kul nu för snart är det slut" - och sen höll hon på nästan en timme till. Det är ofta så, när man tror att det roliga är slut är det lika mycket kvar, eller mer. Och i vårt fall tänkte vi att det blir vad man gör det till, så efter den här spontana konsertkvällen med en spontant svept öl före begav vi oss såklart till Riche för ännu en spontan öl eller två, och innan kvällen på den hemska dagen var slut låg jag hemma i sängen och somnade, inte utan en antydan av att må rätt fint till slut ändå. Även deppiga måndagskvällar i Stockholm kan vara roligare än man tror.

Recension: att carpa en diem när allt precis allt talade emot diem-carpning: en miljon av fem.