Foto: Kalle Thyselius
1 av 2
Foto: Kalle Thyselius - Foto: Kalle Thyselius
Foto: Scanpix
2 av 2
Foto: Scanpix

Om att bli skallad på munnen

Huvud mot huvud får en annan betydelse när Zeke recenserar gårdagsnattens mer ovärdiga element, att bli skallad på Sturehof.


Vissa saker tror man att man lämnar bakom sig. Typ sena nattbussar och folköl i en buske. Och att bli skallad. Det är precis en sån där sak man lite slarvigt bara förutsätter att man kommer slippa när man blir vuxen och flyttar från orten. Våld är ju så… Ociviliserat. Och just skallningar är liksom lite extra ociviliserade. Att slå någon på huvudet med sitt eget huvud är på alla sätt oraffinerat, det saknar elegans.

Men, som det så ofta blir, så är de minst eleganta knepen också de mest effektiva.

Efter en avslappnad sittning på Riche med Konrad Bergström, Rosanna Endre, Sophia Cederström-Wrangel af Sauss och Adele Treschow gick några av oss till Sturehof för en så kallad ”sängfösare”. Så som vuxna gör.

Väl inne i mellanbaren beställde vi våra drinkar och efter tag märkte vi att vår högljudda diskussion följdes av en man som satt precis bredvid oss.

Eftersom diskussionen hade snubblat in i samtalsämnen av mer privat karaktär bad vi honom återgå till sitt varpå han blev aggressiv och när situationen inom loppet av sekunder hade eskalerat till att vi båda stod upp och jag bad honom sätta sig och göra sitt så gjorde han sin grej.

Han skallade mig.

Jag har inte blivit skallad sedan jag var femton år och jag är oerhört gammal så det var oerhört länge sedan jag blev skallad. Reklambranschen dräller ju inte direkt av arga män som vill hamra sina huvuden mot andras huvuden.

Vi hann knappt börja brottas förrän Sturehofs fullkomligt lysande vaktkår och en gigantisk åskådare hade gått emellan. Han blev utburen medan han försökte ta struptag på min väninna och skrek att han skulle döda henne och att hon var en glädjeflicka. Fast med andra, något mer olämpliga, ordaval. Så klart.

Allt återgick snabbt till sitt vanliga lunk. Man är sällan mer än lite is på det onda och en drink i magen ifrån att tycka allt är lugnt igen.

När jag vaknade imorse så upptäckte jag att mitt huvud värkte och att min ena tand nu sitter på ett helt annat ställe än den satt igår.

Men det är inte det jag tänker på.

Det enda jag kan tänka på är att han var så kort. Han var så kort att han skallade mig på munnen. Det gör det hela liksom lite mer ovärdigt.

Så nu till lite betygsättning:

Vakterna på Sturehof med Sakis i spetsen får 5t av 5t
Att få en tand ommöblerad får 0t av 5t
Jättekorta medelåldersmän som skallar folk på käften får minus 10000000t av 5t

Om jag hade vunnit? Absolut.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.