1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Håll upp händerna för Stureplan!

Tête-à-tête med Filip "Fredde på Grand" Hellsten.


Se Fredde på Grands "Håll upp händerna för Stureplan (vår sköna stadsdel)"

Se och lyssna på låten längst ner i artikeln eller klicka här.

Om man bildgooglar odet ”stekare” så är du bild nummer ett. Hur känns det?

- Haha, klart du skulle ha koll på det. Det måste vara helt och fullt beroende på det fina hårsvallet jag hade på den tiden.

Hur kommer det sig att du, i egenskap av Fredde på Grand, gjorde låten?

- Det skulle vara en rolig liten grej som jag och polarna skulle garva till. Men idag är det några till som har sett videon... Oops!

Mmmm, 176 467 visningar på Youtube, för att var mer exakt.

- Ja, sjukt! Men det var kul och inspelningen var rätt vild. Finns väldigt mycket behind the scenes-material som aldrig kommer att få se dagsljuset... Vi började filma ganska tidigt på morgonen och för den goda stämningens skull så började vi även dricka då och filmade ända tills tidig morgon. En av mina kompisar var modechef på en tidning för män så han tog med lite tjejer så vi kunde festa på ordentligt. En annan kompis lånade in en väldigt dyr båt som faktiskt blev stulen under natten så på eftermiddagen när jag var som mest bakis så ringde polisen och höll ett polisförhör över telefon. När jag berättade för polisen hur jag hade spenderat min dag så surnade han till och frågade om jag verkligen trodde att han skulle tro på något av det jag sa. Båten återfanns som tur var två veckor senare på andra sidan Östersjön och polisen hörde aldrig av sig mer. Jag borde vara avskriven från fallet eller vad tror du?

Jag tror att du är untouchable, är man första träffen på ordet stekare så är man fan gjord av teflon. Som Stureplan generellt, antar jag.

- Mmmm, Stureplan är väl något av ett fenomen eller det är i alla fall vad alla mina vänner som bor i andra länder säger när de har varit och besökt Stureplan under nattetid. Det är väldigt många snygga människor som trängs på ganska begränsade ytor med målet att festa så hårt det bara går.

Dags att göra comeback och återta tronen som Stureplans krönte prins? Jag kan dra igång en namninsamling om du vill?

- När det gäller "musiken" dagdrömmer jag ibland om de stora scenerna. Hahaha, nä, skojar bara. Jag inga comebackplaner, även om du säkert skulle få ihop lite röster från mina kompisar som vill jävlas lite med mig men jag hoppas verkligen ingen annan vettig människa skulle skriva på för en comeback!

Var går du ut när du går ut?

- Det kan jag ju inte säga då kanske jag blir portad i helgen. För mig spelar det inte så stor roll utan jag väljer ställe beroende på vilket kompisgäng man vill hänga med. Sturehof; här hänger mina "fina" vänner med skjortkragen uppstickandes över pullovertröjan. Teatergrillen; mycket jobbmiddagar med härligt grabbsurr. Riche; här har jag mina mediavänner (förklaring överflödig). Amba; här hittar man mig okontrollerat dansande i Redroom till bra tunes. V; oj hit ska man gå om man vågar acceptera utmaningar så som shotrace och liknande med "Bloggmaffian" - troligtvis Sveriges skönaste och mest hårdfestande tjejgäng (ni vet vilka ni är). En bra fest för mig är när alla i gänget går in med samma sköna inställning till kvällen och inte hämmas av att göra bort sig med till exempel lite spontandans på opassande ställen.

Och i helgen, vad händer?

- Helgen börjar idag (torsdag) med att en medlem av "bloggmaffian" fyller år vilket vi ska fira med en middag på Escalier i Sturegallerian och sedan vet jag att kvällen inte kommer att bli ung. Fredag; middag med ett killgäng och sedan blir det antingen whiskey och ciggarkväll eller utgång beror på hur vindarna blåser. Lördag; ska jag på Rebecca och Fionas spelning på Berns och sen är jag nog öppen för förslag. Jag hoppas helgen bjuder på många skratt och ger roliga minnen med mina polare som vi i framtiden kan se tillbaka på och garva lite till.

OK, tack Filip. Glöm nu inte att hålla upp händerna för Stureplan, vår ”schöööna” stadsdel!

- Haha, det vet du!

Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.