- Foto: Angelina Bergenwall / Angelina Bergenwall

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.


Y+M: Hej Lissi! Berätta lite om er själva och er bakgrund?

Lissi Dancefloor Disaster: Vi heter Josefin Lindh och Johan Tilli och tillsammans har vi bandet Lissi Dancefloor Disaster. Vi gör poplåtar där vi försöker ifrågasatta oss själva och världen vi lever i, och så gillar vi flippiga ljud också.

Vi hör att namnet Lissi Dancefloor Disaster kommer från en gammal katt, var det något speciellt med just den här katten?
Ja! När vi började göra musik tillsammans så bodde Johan ihop med tre katter. Och när det kom musik ur högtalarna så sprang alla katterna ut ur rummet eftersom att det var ganska hög volym och katter ofta har väldigt bra hörsel. Förutom Lissi. Hon Men satt kvar på skrivbordet. Därför kände vi oss nästan tvugna att döpa bandet efter henne.

Ni håller också på med street art, vi har bl.a. sett era katter på söder?
Det stämmer bra. Vi gillar att blanda konstformer och att göra lite som vi vill.

Ni har precis släppt ert debutalbum på Goldenbest, hur känns det och vad är era planer för framtiden?
Det känns otroligt. Både att ha hittat så fantastiska människor att få jobba med på Goldenbest och att vårt debutalbum äntligen är ute! Nu har vi lite olika projekt på gång. Vi gör musik till en musikal med namnet "Dö Klubbdöden" som har premiär på Dramalabbet i höst. Och så spelar vi mycket live. Bl.a. ska vi ännu en vända till Frankrike i april. Vi håller också på att skriva lite låtar var för sig.

Vad kan vi vänta oss på lördag?
På lördag kommer vi göra vårt bästa för att tillsammans med publiken framkalla känslor och ljud som ingen trodde kunde kombineras. Vi kommer försöka nå ett tillstånd av "Crying on the Dancefloor", för att citera vår förläggare.

Kan ni avslöja ert sjukaste bandminne?
När vi spelade för X antal tusen personer på Fusion Festival i Tyskland, det var sjukt. Publiken var både vår största och vår mest narkotikapåverkade per capita.

Ert sjukaste festminne?
Vi tycker själva att vi är så bortskämda så mycket sjuka fester här i nöjesbranchen. Det blir nästan svårt att rangordna. Men för några månader sedan körde gruppen "St. Johns Dance" ut oss till ett fint gammalt slott där de uppträdde tillsammans med Dr. Alban. Det var ganska sjukt.

Tack Lissi, ses på lördag!

För mer kul från Lissi Dancefloor Disaster  like:a deras facebook-sida.

/
Y+M
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!