Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tête-à-tête med Per Holknekt

- 09/03/2012, 14:33 -
1 av 3

2 av 3

Per blir förhörd efter att ha ställt till med en fest i Berzelii Park efter en Odd Molly-visning under Mercdedes-Benz Fashion Week.
3 av 3

Per blir förhörd efter att ha ställt till med en fest i Berzelii Park efter en Odd Molly-visning under Mercdedes-Benz Fashion Week.

Vi kör några snabba från höften med mannen som alltid går sin egen väg.

Var brukar du gå ut?

- Förr i tiden hängde jag mycket på Hirschenkeller och var den enda personen som hade ett speciellt VIP-kort. Annars hängde jag mycket på Myrans Pizzeria i Svedmyra. Det låg i samma hus som ett boende för förståndshandikappade och de hade speciella karaokekvällar för de som bodde där… Det var alltid ett fantastiskt drag på de kvällarna och de blev hur packade som helst.

- Nu för tiden brukar det bli Kåken, Riche eller Söders Hjärta. Jag vet att det är ett visst spann mellan dessa ställen men där har du mig, jag är ett spann mellan det ena och det andra. Jag brukar gå till de ställen jag vet att jag känner folk på, i förhoppning om att träffa folk jag inte tror att jag ska träffa.

Berätta om det skevaste eller spexigaste festminnet du har?

- Jag kom faktiskt ihåg det här igår, efter samtal med Pontus Frankenstein, att jag för en evighet sedan hade varit på fest i elverket på Östgötagatan och bestämde mig för att åka pulka ner för de extremt branta och lika extremt långa trapporna i byggnaden. Det gick bra så jag bestämde mig för att göra om det. Ståendes. Det blev ambulansfärd, hål i knät och tre utslagna tänder. Men det var ok för jag var ändå avsvimmad.

- En annan bra fest var min femtioårsfest. Jag hade hyrt Grand i Saltis och när gästerna anlände i båt möttes de av enorma flaggor med en bild på mig som pekade finger.

- Sen har vi ju dessutom festerna från min tid i skuggan. Men jag antar att nätterna på Myran räknas dit.

Vad är en bra fest för dig?

- Den är diversifierad men många olika ingredienser. Jag börjar gärna hemma och skiftar sedan mellan olika miljöer. Jag har rätt svårt att stå still.

Det kallas ADHD.

- Kanske.

Vad ska du göra i helgen?

- Ikväll blir det först att värma lite hemma, sen biljard på Söderbiljarden – mest för att de har flipperspel – och sen premiären av FOU. Och imorgon kommer Zeke Tastas med entourage hem till mig på en drink och efter det ska vi till Vardagsrummet där halva En Ohelig Allians – Nina och Eleonore - spelar.

Vad tycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?

- Jag saknar blandmiljöer där alla tänkbara sorters folk möts. Som min kompis klubb LAX i Las Vegas och Los Angeles. Där kan du stöta på allt från Hugh Hefner till Per Holknekt.

Skillnaden mellan de två är mindre än man kan tro.

- Hahaha, eller hur! Men jag gillar det, allt från kändisar till skitiga punkare trängs där. Sist var jag där så fick Mark Wahlberg flytta på sig för att ”Per Holknekt is coming through”.

Det gillade du va?

- Så klart, jag sitter ju här och berättar om det.

Din nya tidning, Miss World, låter lite som din perfekta fest, splittrad?

- Ja, absolut, Det finns ingen röd tråd i det jag gör, annat än just avsaknaden av röd tråd.

Tack Per!

- Tack själv!