Tête-à-tête med Amanda Berg

- 16/03/2012, 11:46 -

Anna går tête-à-tête med Modettes egen ultrasnygging Amanda Berg.

Var brukar du gå ut i Stockholm när du går ut?

Jag tycker själv inte att jag hunnit vidga mina vyer särskilt mycket när det kommer till Stockholms klubbscen. Är för det mesta hemmakär och har således lite svårt att pallra mig från Söder. Stannar gärna en stund på Morfar Ginko eller i källaren på Marie Laveau. När jag väl tar mig i kragen rumlar jag oftast in på Riche, Kåken eller Berns 2.35:1. Gubbrummet om jag på något mirakulöst sätt fortfarande är vid liv när morgontimmarna närmar sig.

Berätta om det skevaste eller spexigaste festminnet du har?

En gång när jag var sjutton år och ensam i München. Jag skulle gå ner till hotellets restaurang och köpa en potatissoppa. Medans jag väntade på soppan började jag snacka med ett programledargäng från MTV Nya Zeeland, vilket på något obegripligt vänster slutade i en trång och sunkig källarlokal tillsammans med Baby Chambles. Jävligt diffust.

Vad är en bra fest för dig?

Jag lägger mycket vikt i musiken. Ge mig tung techno och ett ljudsystem av renaste vansinne så lovar jag att ha en kanonkväll både med eller utan fylla och vänner. Sen föredrar jag när det inte är på tok för klaustrofobiskt. Jag blir så jävla PMS-aktig om jag måste trängas för att sedan gå en kvävmässig död till mötes.

Vad ska du göra i helgen och hur tror du att helgen kommer arta sig?

På fredag har jag dragit ihop hela Modette-ensemblen för en middag i gemenskapens tecken. Sedan blir det väl några av de högst upp nämnda alternativen och förhoppningsvis en jävla fest. Vill typ sittdansa på en baslåda. På lördag kommer jag med högsta sannolikhet vara helt deformerad och må skit. Kanske äter en Hawaii med kebabsås och ”känner lite på det”.

Vad tycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?

Jag skulle nog inte vilja påstå att jag utforskat Stockholm till den grad att jag med gott samvete skulle kunna uttala mig om detta. Mer Berlin till Stockholm eller kanske något ställe där vi kan älska till Buddy Holly.