Photo: Niklas Dennermalm
1 av 2
Photo: Niklas Dennermalm
Photo: Ruhmich
2 av 2
Photo: Ruhmich

Tête-à-tête med Apollo De Azizi

Vi går tête-à-tête med en stockholmsikon få har missat. Frispråkig, snudd på vulgär. Politisk, snudd på aktivist. Älskad, snudd på idoliserad.


Var brukar du gå ut i Stockholm när du går ut?

Strand, Under Bron, Marie Laveau, Vardagsrummet. Dessa ställen, förutom av att vara grymma klubbar, besitter inte nån V.I.P lounge eller liknande som förstör stämningen. V.I.P för mig är som checkpoints och väldigt osexigt som skapar oskön stämning... SLUTA MED DET STOCKHOLM!!!!!!!!!

Berätta om det skevaste eller spexigaste festminnet du har?

Gud vad svårt, jag har varit klubbråtta sen 1988 haha. Men jag har lite sköna minnen från Mellanöstern. En björnfest i en förort till Damascus är ett kärt minne. Alla stora härliga håriga karlar som dansa runt och vissa i magdanskjol. Det är ett vackert minne. Och alla gånger som man går på muslimska fester och dricker goda alkoholfria fruktdrinkar och blir torrfull och bara röjer och dansar men utan baksmälla. Sen är ju alla minnen från Sound factory i början på 90-talet i N.Y. Heeeelt legendariska. Ah, just det, förra sommaren också när vi hade Sommar Mums Mums på Tisdagar med Piano Transan. När alla stod som tända ljus vid 23.30 när hon körde. Och klubben Spirit i Stockholm på slutet på 80-talet som är mitt första riktiga klubb minne.

Vad är en bra fest för dig?

Alla gäster vet varför man är där. Alla gäster känner sig välkomna. Alla gäster känner sig som superstjärnor. Från gäst till dörr till bar och till DJ finns det ett samspel o respekt. Detta skapar ett högt tak och en jävla massa kärlek. Och då blir det feeeeeeeest:)

Vad ska du göra i helgen och hur tror du att helgen kommer arta sig?

Jag kommer att jobba som superstarDJ med Petter Wallenberg på klubben Mums Mums på Strand på Fredag. Kvällens Tema blir Janet vs Mariah o vi kommer att gräva fram grymma flipsides (ja jag spelar vinyl) på de klubbalster de gjort. Lördag har jag öppet än så länge eftersom jag spelar nästan varje helg e en ledig Lördagkväll lyx. Men kanske Vardagsrummet så man tar sig från Södermalm.

Vad tycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?

Hmmm jag tycker inte det saknas så mycket saker vi e ju väldigt snabba på att haka på trender o sånt. Däremot vill jag ta bort saker och det är än en gång alla V.I.P och exkluderingsverktyg som finns i klubbvärlden som skapar exkludering och våld. Öppna upp låt alla få vara där de vill vara. Genom detta kommer våldet att minska jag lovar. Man vill inte gå ut för att bli förnedrad (då går man på fetischklubbar) man vill gå på klubb för att få känna sig vacker, härlig och älskad. Tack för mig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!