1 av 2
2 av 2

Fem snabba med Mayka

Anna Korsgren går tête-à-tête med Mayka.


Vem är Mayka?

Mayka har tagit Stockholm med storm och vi spår en lysande framtid för den här coola katten. Hon släpper snart sin andra singel och hennes första har nyligen remixats av Style of Eye (Style of Eye!). När hon inte lirar plattor så glider hon runt på söder med sin bräda och är allmänt ball. Den 25 maj ser ser vi henne på Dans Dakar.

Kolla in henne här: www.mayka.se

Var brukar du gå ut i Stockholm när du går ut?

- Det känns ju som att jag går ut när jag spelar, vilket är lite överallt. Men jag gillar Slakthuset, Kåken, Debaser. På sommaren parkhäng och utomhusfester. Med öl och sköna människor så spelar det inte så stor roll vart vi går.

Berätta om det skevaste eller spexigaste festminnet du har?

- Skevaste är alltid när jag klättrar upp på DJ-bordet och dansar så att jag glömmer att byta låt. Känns så himla rätt i stunden, men så himla fel dagen efter.

Vad är en bra fest för dig?

- När man blir mer och mer pigg för varje öl man dricker, när man inte kan sluta skratta, när man har konstiga konversationer med människor man inte känner, när man aldrig vill gå hem och lägga sig. 

Hur artar sig helgen?

- Igår spelade jag skivor på Miss Voon med Korsgren och Odelstad, det var sjukt trevligt. Ikväll ska jag kolla på film hela dagen och efter det 25årsfest hos en kompis. Jag skulle vilja säga "Dance until the world ends"-tema, men oftast bangar jag och ligger i sängen innan kl 3.

Vad tycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?

- Ett hopptorn.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!