Foto: Y+M
1 av 3
Foto: Y+M
Foto: Y+M
2 av 3
Foto: Y+M
Foto: Y+M
3 av 3
Foto: Y+M

Fem snabba med Damon Rasti

Stockholms mest provokativa icke-klubbis, med en lika vass tunga som penna, delar med sig av sitt finaste festminne, sina djupaste insikter och bästa råd.


Om Damon

Damon Rasti är enligt egen utsago skribent, Internetmissbrukare och absolut inte klubbis, trots att han tillsammans med Ida Theren står bakom Klubb Vardagsrummet. Han är 32 jordsnurr och gillar långa promenader, så länge de tas av någon annan. För att få Damon på kroken bör man vara smart, rolig, varm, inte röka och våga ta första steget. Eller använda kloroform.

Var brukar du gå ut i Stockholm när du går ut?

- Mest blir det ju självklart Vardagsrummet där jag har ett finger (hand) med i spelet. Enda stället i stan där man får hiphop och RnB varje helgkväll och det är riktigt bra stämning. Av gammal vana slinker jag in på Berra ibland och Gubb när Zoulias eller Dida kör är nice. Annars är ju utbudet på nya klubbar ungefär lika brett som pullover-modeller på Dressman.  Nu på sommaren gillar jag alla ställen där man får vara på taket. Alla gillar tak.

Berätta om det skevaste eller spexigaste festminnet du har?

- Här i Stockholm? Jag har ju inte varit ute i klubbsvängen ordentligt i mer än tre-fyra år, men minns en kväll 2009 när F12 skulle stänga, och vi hade förfest hemma hos mig 50 pers i en tvåa, folk stod på mina bord, soffor och fönsterkarmar och dansade, och väl på F12 stod vi på ännu fler soffor och bord, hade sönder massvis med grejer och avslutade med bad och efterfest på Långholmen. Vi gick hem blöta och då kände jag att jag älskade Stockholm och att Stockholm älskade mig tillbaka.

Vad är en bra fest för dig?

1. Människorna. Jag avskyr alla mingel där folk står och bara kollar in varandra. Det ska vara människor utan prestige som bara vill ha kul. Ju mer vilt, desto bättre.

2. Musiken. Alla DJ:s som vill spela B-sidor från vinyl som ingen annan har hört kan väl sätta sig i runkbåset med andra DJ:s så kan de circlejerka loss.  Jag vill ha bra dansant musik som fyller dansgolv utan att vara tokkommersiellt.

3. Vakterna. Jag förstår inte varför så många vakter ska spela cyborgar som man måste ta sig förbi som nån Super Mario-boss. Vakter ska vara välkomnande och leende. Men såna vakter är mer svårhittade än softa människor som hänger på Josefinas.

4. Teman. Jag gillar helhetstänk och arrangörer som går all in. Folk tenderar också att gå loss mer om de får vara lite utklädda och en annan karaktär.

5. Shotsen. Det måste finnas shots i obegränsade mängder.  It gets people going.

Vad ska du göra i helgen och hur tror du att helgen kommer arta sig?

- Nu på torsdag har vi premiär för SIC – Sommaren i City, där vi flyttar oss in på en innergård bakom Vardagsrummet. Det kommer bli riktigt kul att ge våra stammisar ett nytt ställe att hänga på, utomhus dessutom.

Fredag ska jag inviga min nya utegård hemma hos mig, som helt enkelt kallas Vardagsrummet 2.

På lördag är det fundraisingfest för filmen som min vän har gjort och vi ska samla in cash till efterarbetet av filmen. Ska också försöka besöka Kåken, har inte varit där sen Oheligt tog över, saknar de jävlarna. Och kanske en sväng förbi Lill på Spymlan där vi kör shotleken slapshots, som går ut på att örfila varandra i en ring medan man tar ett järn. Mer uppiggande och mindre skadligt än Redbull.

Vad tycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?

- Jag saknar fler ställen som har hemmafestkänsla. Där man kommer in och alla tar emot en med öppna armar. Klubbar som inte känns som krogimperier, där det går ut på att man ska kränga så mycket sprit så snabbt som möjligt. Jag vill också ha fler ställen som spelar hiphop, så jag kan freaka loss på dansgolvet. Annars några fler klubbar som har öppet till 5 och många fler krogar på Söder som har öppet till 3. Alla gnällspikar som hindrar utvecklingen kan väl flytta till Bromma?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!