Samir Badran
Bilden på Samir Badran och skandalprofilen väckte starka reaktioner. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild

Hatstorm efter bilden på Samir Badran och ökända profilen: "Snälla sluta"

En bild på Samir Badran och en ökänd svensk profil sprids nu i sociala medier. Något som har väckt väldigt starka reaktioner.


Youtubern Pontus Rasmusson, 25, blev känd för svenska folket när Svenska Dagbladet uppmärksammade de många skandalerna kring honom. Något som slutade med att Youtube till slut stängde ner Pontus Youtube-kanal då han bröt mot en av deras viktigaste regler. 

Det handlade om att Pontus då i sitt material på sin kanal hade sexualiserat barn.

Pontus Rasmusson la ut bild på sig själv med Samir Badran

Sedan dess har Pontus startat konton på andra sociala medier-kanaler. Och det var på en sådan som Pontus la ut en bild på sig själv och artisten Samir Badran.

"När hatstormar sveper in är det lätt att lätt att själv må lika dåligt som de som hatar…Men har man ögonen på vinsten är det bara att kriga på och strunta i elaka tungor!”, skrev Pontus och fortsatte med en hyllning till Samir Badran:

"Är det nånting du Samir Badran lärt mig sen barnsben så är det ju faktiskt det att hatarna får hata och det spelar faktiskt ingen roll".

När Camilla Gervide i sin blogg Bloggbevakning uppmärksammade bilden så fylldes kommentarsfältet snabbt med starka reaktioner från upprörda läsare som menar att Camilla inte borde skriva om Pontus Rasmusson överhuvudtaget.

Några kommentarer i hennes kommentarsfält lyder: 

  • "Men sluta skriv om Pontus???"
  • "Sluta sluta sluta sluta skriv om honom!!! Skriv inte varningsmeddrlanden om honom och lyft fram allt hemskt han har gjort och vilken risk han är mot barn när du sedan ger honom gratisreklam" 
  • "Det är något väldigt sjukt över mängden inlägg han får här"
  • "Jag köper inte att skrivandet om Pontus är för att varna folk för honom. Det här inlägget har ju ingenting med att han gjort något olämpligt".

Nyheter24:s podd Sanning & Konsekvens utgörs av Camilla Gervide, Nyheter24:s nöjeschef Gabriella Bark och nöjesreportern Quetzala Mikko Blanco. I det senaste avsnittet av podden så diskuterar trion bilden på Samir och Pontus – och om det är helt och hållet fel att skriva om Pontus Rasmusson.

Viktor Frisk i chock av videon på Pontus Rasmusson: "Han borde söka hjälp – han är ju sjuk"

Därför fortsätter Bloggbevakning att skriva om Pontus Rasmusson: "Föräldrar ska ha koll på vad han gjort"

– Många tycker att man bara ska tysta och begrava Pontus Rasmusson. Och typ "ge honom ingen uppmärksamhet, skriv inte om honom". Men jag skriver ju om honom i negativa ordalag. Enbart. För att föräldrar ska ha koll på vem han är och vad han har gjort. Och när Pontus Rasmusson då postar en bild på Samir Badran och skriver att han har "lärt honom allt han kan" så skrev jag att det här kanske inte är sammanhanget som Samir Badran vill förknippas med, säger Camilla Gervide i podden.

Camilla Gervide förklarar att hon inte har några planer på att sluta skriva om Pontus Rasmusson så länge han fortsätter att få "luft under vingarna".

– För han har ju till exempel tagit över sin mammas Youtube-konto. Han blev ju avstängd från Youtube för att han bröt mot deras regler om att sexualisera minderåriga. Så då startade hans mamma en Youtube-kanal som han har tagit över, berättar Gervide och fortsätter:

– Så länge jag upplever att han får luft under vingarna och kanske når ännu fler människor som inte vet vem han är, så kommer jag att fortsätta att skriva om honom. Det är mitt jobb. Jag kommer inte sluta att skriva om honom för att någon tycker att jag inte ska ge honom uppmärksamhet. När jag ser konsekvenserna av honom.

Gabriella Bark tycker att det är bra att det uppmärksammas hur problematisk Pontus Rasmusson är.

– Han syns ju tyvärr för de som absolut inte bör se honom, vilka är barn, säger Gabriella Bark.

– Plus att han använder ju den här bilden på sig själv och Samir för att legitimera sig själv. För att visa att "jag är inte så farlig", säger Quetzala.

Camilla är också inne på linjen att Pontus använder bilder för att försöka tvätta sitt varumärke – och myntar uttrycket ”Samir-Badran-washing”.

– Sen kan man ju tycka vad man vill om Samir men han är ju inte skadlig. Han är ju inte skadlig för barn. Samir är ju så pass smart att han förstår att…Pontus…"You don’t go there". Men jag tror att är det 4-5 ungar som ser den där bilden på Pontus och Samir och tänker "Gud Samir är det ju inga problem med", så har vi ett problem. Det är väl jättebra att du skriver om det då, säger Quetzala.

Hela avsnittet av Nyheter24: Sanning & Konsekvens hör du här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!