Pontus Rasmusson och Viktor Frisk
Pontus Rasmussons senaste video blev för mycket för Viktor Frisk. - Foto: SVT, Stina Stjernkvist/TT Bild. Bilden är ett montage.

Viktor Frisk i chock av Pontus Rasmussons video: "Han borde söka hjälp – han är sjuk"

Artisten Viktor Frisk blev minst sagt chockad av Pontus Rasmussons nya videos. På Instagram skriver nu Viktor vad han tycker om Pontus.


Det var först när barnidolen Pontus Rasmusson, 24, granskades av Svenska Dagbladet som Youtube fick upp ögonen för hans material. I granskningen tittade journalisterna närmare på hur Rasmusson sexualiserade barn i sina Youtube-klipp.

Det kunde handla om att han bland annat pratade om incest och sexuella övergrepp.

Youtube stängde ner Rasmussons kanaler då de menade att han bröt mot deras barnsäkerhetspolicy, som förbjuder sexualisering av barn. Under sin karriär har Rasmusson även mött kritik för att ha uppmanat barn att ringa till olika betalnummer. Att samtalen kostar pengar ska inte ha framgått tydligt, menar en del föräldrar.

I samband med granskningen flydde annonsörerna omedelbart från Pontus Rasmusson.

Efter att Youtube stängt ner Rasmussons kanaler så har han nu sökt sig till andra sidor. Pontus finns idag på betaltjänsten Patreon och även på TikTok. På TikTok är det gratis att ta del av hans material, och där bjuder han sina fans på korta videos med sketcher och utmaningar. 

Utöver det så har Pontus startat en kanal på den högerextrema sajten Rumble där han har lite över 300 följare.

Pontus Rasmusson i Lilla Aktuellt. Bildkälla: SVT

Flera stora företag rasar på Pontus Rasmusson

På Instagram har Pontus Rasmusson nyligen lagt ut en serie storys där han tipsar om produkter så som kalsonger, parfymer och träningskläder. Till videosnuttarna så skrev Pontus att det hela var annonser för företag som Björn Borg, Åhlens och Tanrevel.

Men när Bloggbevakning på sin Instagram uppmärksammade företagen på Pontus "annonser" så stod det snabbt klart att inget av företagen han nämnde hade ett samarbete med Pontus Rasmusson.

"Hej! Tack för att du uppmärksammar oss på detta. Vi har inget samarbete med Pontus Rasmusson", skrev Åhléns.

"Vi står inte bakom det här och tar det vidare", kommenterade Björn Borg.

"Vi har inget samarbete med Pontus", skrev TanRevel.

Aimn Sportswear uppmanar även följare att anmäla Pontus inlägg då han inte svarade företaget när de bad honom ta bort inlägget.

"Pontus Rasmusson ljög om samarbeten"

Tidningen Resumé nystade vidare i det hela, och det visade sig att Pontus Rasmusson hade fått tag i en gammal länk som gjorde det möjligt för honom att lägga ut vad som såg ut som betalda samarbeten, men som inte var det.

Bloggbevakning la ut ett inlägg om hur Pontus Rasmusson gjorde en story där han tipsade om underkläder för barn, och reaktionerna rasade genast in.

"Fattar inte att nån kan följa honom. Tycker att han är läskig"

"Men för i helvete!!!"

"Så obehaglig människa …"

Viktor Frisk reagerar starkt på Pontus Rasmussons video

Även artisten Viktor Frisk kommenterade Bloggbevaknings inlägg om Pontus.

Viktor Frisk reagerade starkt på Pontus videos. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

"Den där människan bör söka hjälp. Han är sjuk", skrev Viktor Frisk som kommentar.

Viktor Frisk tycker att Pontus Rasmusson borde söka hjälp. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

I ett nytt inlägg på Instagram skriver Camilla Gervide, som driver Bloggbevakning, att de företag som Pontus har lagt ut länkar för förmodligen kommer att få betala Pontus men att han nu är blockerad från att kunna göra liknande saker igen. 

Viktor Frisk är inte den första svenska kändisen som kritiserar Pontus Rasmusson. Även Therese Lindgren har haft ett och annat att säga om den skandalomsusade profilen, det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!