Camilla Läckberg kommenterade Fröken Snusks läckta Mello-bidrag.
Camilla Läckberg kommenterade Fröken Snusks läckta Mello-bidrag. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Camilla Läckberg anklagar Fröken Snusk för regelbrott i Mello

Fröken Snusks bidrag i Melodifestivalen 2024 läckte på Tiktok innan deltävlingen hann äga rum. En som kommenterade saken var Camilla Läckberg.
"Ska bli spännande att se om reglerna är lika för alla", skriver hon på Instagram.


I lördags gick den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2024 av stapeln och bland de tävlande fanns den omtalade epa-dunkstjärnan Fröken Snusk som ställer upp med bidraget "Unga & fria". 

Men redan innan programmet, som spelades in i Göteborg, hann sändas läckte låten på Tiktok och fick hundratusentals visningar. 

”Vi gör bedömningen att det är någon som olovligt plockat klippet från SVT Play och publicerat på Tiktok. Vi söker nu Tiktok för att se om det går att plocka ned videon”, skrev Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, i ett sms till Expressen då.

Fröken Snusks Mello-låt läckt på Tiktok – bryter mot SVT:s regler

Camilla Läckberg: "Betyder omedelbar diskning"

En som följde dramatiken innan den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2024 var författaren Camilla Läckberg. 

"Följer detta med spänning. När jag 2016 tävlade som textförfattare till @annatoledanobook’s bidrag 'Himmel för två' diskades bidraget pga låten låg ute på nätet. Regelverket för mello och @svt var tydligt. Det betyder omedelbar diskning. Ska bli spännande att se om reglerna är lika för alla", skrev hon i ett inlägg på Instagram då.

Och Anna Toledano Book var inte sen med att kommentera inlägget:

"Ja du @lackberg det var sannerligen tydligt 2016. Vi får se hur tydligt regeln efterlevs 2024."

Vem är Fröken Snusk? Namn, ålder, skandaler och Melodifestivalen 2024

Anna Toledano Book kommenterade inlägget. Foto: Skärmavbild/Instagram/lackberg

Fröken Snusk avslöjar – så ofta tvättar hon masken

Diskussioner i Camilla Läckbergs kommentarsfält

Men någon diskning blev det inte för Fröken Snusk, och i kommentarsfältet diskuteras det flitigt varför Anna Toledano Books bidrag diskades, men inte epa-dunkstjärnans.

"Var det inte så att låten tävlat i ett annat land i ditt fall? Eller minns jag fel nu?", skriver en person, varpå Camilla Läckberg svarar:

"Den var inskickad till Moldavien ett par år tidigare (med annan text än min). Och Moldavien la ut de låtar som var närmast komma med (men inte kom med) på nätet. Och enligt Mellos regler får inte en låt vara publicerad innan tävlan."

Camilla Läckbergs syrliga svar på Jan Guillous hån: "Han har inte..."

Foto: Skärmavbild/Instagram/lackberg

En annan person kommenterar så här:

"Som SVT själva skriver, klippet som finns på Tiktok är ett klipp som är gjort av SVT själva som har blivit kopierat, därför diskas ingen. Anna Books låt hade någon annan läckt, klippet på henne kom inte från SVT. Granska fakta!"

"Så om SVT själva läcker så är det ok? Är det inte märklig logik?", svarar Läckberg, som då får ytterligare ett svar från samma person:

"Det är inte SVT som läckt, men klippet på Tiktok kommer ursprungligen från SVT själva, det är det som de gör skillnad på. Hade någon privat filmat och lagt upp någonstans hade låten blivit diskad. Säger SVT. Hur det sen blivit i 'verkligheten' kan ju diskuteras. Säger inte att det är rätt, bara hur SVT resonerar."

Camilla Läckbergs pengadeal med Simon Sköld: "Normal kostnad"

Foto: Skärmavbild/Instagram/lackberg

Läs fler artiklar om Melodifestivalen 2024 här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!