Regina i Lyxfällan blev svindlad på miljonbelopp – så gick det sen
Regina blev av med miljonbelopp. - Foto: Privat och Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Regina blev svindlad på en miljon kronor – det hände efter Lyxfällan

Regina från Hofors blev förälskad i en man hon träffade på internet. Inte bara blev hon överöst med kärlek, utan hon blev även lurad på stora summor pengar. För Nyheter24 berättar hon hur livet ser ut efter hennes medverkan i Lyxfällan.


Efter en tuff skilsmässa blev Regina i Hofors upp över öronen förälskad i den amerikanske fotläkaren “Michael”, som hon träffade på Instagram. Hon och mannen chattade all ledig tid, och vid ett flertal tillfällen ber han om att få låna pengar. 

Regina i Lyxfällan blev lurad på en miljon kronor 

"Michael", som sa sig bo i Jemen, menade att han givetvis kommer betala tillbaka pengarna. Men när det var dags för mannen att komma till Sverige, insåg Regina att hon hade blivit lurad. Inte bara på drömmen om kärlek, utan även på en miljon kronor. 

Regina medverkade i Lyxfällan. Foto: Lyxfällan/TV3

Under hösten 2023 medverkade Regina i Lyxfällan på TV3 för att få hjälp att komma på banan igen. För Nyheter24 berättar Regina att hon tyckte det kändes viktigt att berätta sin historia. 

– Jag kände dels att jag ville få hjälp med ekonomin och sen vill jag kunna varna andra. Jag tycker att det är ett viktigt budskap så att vi får stopp på de där bluffarna. 

Här kan du läsa mer om Regina i Lyxfällan – blev lurad på en miljon kronor

Regina var upp över öronen förälskad. Foto. Lyxfällan/TV3

Reginas dotter Thelma: "Mamma är väldigt stark"

Reginas dotter Thelma berättar att det har varit tufft att se sin mamma må så dåligt sedan hon blev utsatt för det stora bedrägeriet. 

– Jag har alltid varit rädd för vad folk ska tycka. Men sen har jag också tyckt att det är bra att det får komma ut. Jag tycker att mamma är väldigt stark som vågar stå öppet på tv och berätta om det här, säger Thelma. 

Lyxfällan-deltagaren Regina: "Budgettavlan var missvisande"

Regina förklarar att det var kämpigt att se tillbaka på det som har varit, och att inspelningen av Lyxfällan var väldigt tuff. 

Något som Regina ställer sig en aning kritisk till under inspelningen är hur den första budgettavlan presenterades. I början av programmet gick Regina och ekonomen Magdalena Kowalczyk igenom hennes utgifter och inkomst utslaget på det senaste året, för att se hur mycket back hon gick varje månad. Men det här momentet var något som Regina menade inte riktigt stämde. 

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

Regina anser att budgettavlan var en aning missvisande. Foto: Lyxfällan/TV3

– Den första budgettavlan var lite missvisande. Ett år tillbaka så bodde jag inte själv, utan då hade jag min ex-man med mig. Och då skulle ju hans ekonomi också sättas upp på tavlan. Jag tror att jag sa något efteråt om att det var missvisande, men jag tror att det inte kom med. Jag tyckte att de var hårda, men det syntes inte heller i programmet.

Men bortsett från budgettavlan så tyckte Regina att Magdalena Kowalczyk var ett väldigt bra stöd, och en trygg vägledning under inspelningen. 

– Hon var väldigt stöttande och förstående. Hon förstod verkligen att det jag har gått igenom måste vara tufft. 

Lilian har miljonskulder – använde dotterns CSN-pengar: "Jag skäms"

Michael försäkrade Regina om att han aldrig skulle ljuga. Foto: Lyxfällan/TV3

Det hände efter Lyxfällan: "Enda lösningen" 

Det har nu gått ett år sedan inspelningen av Lyxfällan. Men hur ser då egentligen livet ut för Regina i dag? 

– Jag ser ljusare på framtiden och att det ska kunna lösa sig på något vis, hoppas jag. Men såklart så ser man ju fortfarande alla de här lånen varje månad. Jag är glad att jag har mina tre barn. Det är de jag lever för, berättar Regina. 

I samband med Lyxfällan-inspelningen sålde Regina sitt hus, och har nu istället flyttat till en mindre lägenhet. 

– Det kändes just då som den enda lösningen. Annars hade jag fortsatt att behöva låna pengar av mamma varje månad. Men nu klarar jag mig själv.

Dottern Thelma har varit ett stort stöd. Foto: Lyxfällan/TV3

Regina känner sig öppen för att hitta kärleken igen, men är i dag en aning mer avvaktande än hon var förut. 

– Man tänker efter några gånger. Jag tror inte att jag skulle gå ut på någon dejtingsida. Man vet ju att det finns så mycket bluffare där. 

Regina blev kontaktad av "Michael" igen: "Jävla idiot"

Trots att Regina för länge sedan bröt upp med "Michael", har personen ett flertal gånger försökt få kontakt med henne igen. Senast för bara några dagar sedan blev Regina kontaktad av personen ännu en gång. 

– Då skrev han till mig att vi måste lösa allting och att vi ska få ett bra liv tillsammans. Så den personen håller fortfarande på, berättar Regina och fortsätter: 

– Han har kontaktat mig under hela tiden, vid vissa tillfällen. Och jag har bara svarat att du är polisanmäld. Och att du är en jävla idiot. 

Deltagaren Ida riktar stark kritik mot Lyxfällan-experten: "Borde gått därifrån"

I programmet visades ett flertal meddelanden från "Michael". Foto: Lyxfällan/TV3

En person står åtalad

Samma dag som Regina förstod att hon hade blivit lurad gjorde hon en polisanmälan. I dag står en person åtalad, misstänkt för penningtvätt, och Regina är en av sex målsägande i ärendet. Alltså misstänks samma person ha utsatt ytterligare fem personer för samma sak. 

– Åklagaren har yrkat på att få tillbaka i alla fall hälften av pengarna till mig. Så det är jag ju väldigt glad över, säger Regina. 

Däremot kan det dröja lång tid från en eventuell dom till att Regina faktiskt får tillbaka sina pengar. 

Reginas råd: "Det är första varningssignalen"

Regina berättar att hon fortfarande mår dåligt när hon tänker tillbaka på vad som hänt, och att vissa dagar är tyngre än andra. Hon och dottern Thelma råder alla som är i en liknande sits att inte känna skam för det de har blivit utsatta för. 

– Om en människa ber om pengar, det är första varningssignalen. Våga anmäl. Man ska inte skämmas utan det är ju vi som är offer, säger Regina. 

– Prata med människor runtom dig. Om mamma hade gjort det från början så hade hon kanske inte suttit här idag med de här bekymren. Och våga anmäl. Man ska inte skämmas eftersom det är de som blir utsatta som är offer, förklarar Thelma. 

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan här.