Sportlovet bjuder på både snöfall och minusgrader på skidorterna.
Sportlovet bjuder på både snöfall och minusgrader på skidorterna. - Foto: Anders Wiklund/TT

Här är störst chans till sol och snö på sportlovet

Sportlovsveckan har inletts och då beger sig många till skidorter som Sälen och Åre. Men var blir det bäst skidväder och var väntas mest snö? SMHI:s meteorolog reder ut just det.


Sportlovsveckan har börjat för många, medan andra får vänta en eller två veckor till. När barnen har sportlov är det inte heller ovanligt att föräldrarna tar ledigt, stuvar in familjen i bilen och kör till Sälen eller Åre.

Hela listan: Billigaste och dyraste liftkortet för sportlovet – spara 3 918 kronor

SMHI: Här blir det minusgrader under sportlovet

Men hur väntas då vädret bli nu när sportlovet är inlett i de två klassiska skidorterna? Nyheter24 har pratat med SMHI:s meteorolog Marie Staerk som förklarar var det är mest chans till både sol och krispiga temperaturer.

– Temperaturen ligger på minussidan i både Sälen och Åre framöver. I Sälen ligger temperaturerna på minus men det kan dock bli lite mildare under dagtid jämfört med i Åre. Då skulle det kunna bli plusgrader vissa dagar, säger hon.

Skidresa på sportlovet? Så kan familjen spara upp till 10 000

SMHI: Här kan det bli snö

Staerk berättar också vad prognoserna utlovar när det kommer till nederbörd i form av snöfall.

– Det kan det bli rätt soligt och närmare helgen kan det bli nederbörd av snöblandat regn i Sälen, säger hon och tillägger: 

– I Åre å andra sidan ser det ut att bli lite mer snöfall. Under vecka nio kan det bli kallare även på dagtid med minusgrader och då kan nederbörden minska en aning även i Åre.

Hon betonar dock att det i fjällområdena alltid kan variera hastigt då stora lokala variationer kan innebära förändringar i olika områden.

Kör du norrut under sportlovet? Så ska du packa bilen

Så försäkrar du dig inför skidsemstern: ”Billigare”

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!