Lördag 20 Aug
Stockholm

Därför kräver Nyheter24 dubbelt så mycket skolidrott

1 av 2
Spara ner den här bilden och byt din profilbild på facebook om du vill dubbla skolidrotten!
2 av 2
Spara ner den här bilden och byt din profilbild på facebook om du vill dubbla skolidrotten!. Foto:

Nyheter24 drar i dag igång kampanjen #1000timmar – här får du reda på varför.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
#1000timmar

Under två veckors tid kommer Nyheter24 att driva kampanjen #1000timmar för att fördubbla skolidrotten i den svenska grundskolan. Som det ser ut i dag har den svenska grundskolan, med sina 500 timmar utslaget på hela skoltiden, nästan minst idrott och hälsa i hela Europa.

Det vill vi tillsammans med flera svenska kända profiler ändra på.

Skriv på du också – för starkare, friskare och smartare barn.

All forskning visar samma sak: konditionsidrott minst fyra gånger per vecka är en mirakelmedicin för hjärnan. Vi på Nyheter24 tar därför ställning för att alla elever i den svenska grundskolan ska ha rätt till dubbelt så mycket schemalagd skolidrott. I dag har barnen i årskurs 1-9 totalt 500 timmar skolidrott på schemat. Det är för lite.

Fördelarna med en kropp som rör på sig är många. Framför allt är konditionsidrott sannolikt det bästa vi kan ge våra barn och ungdomar.

Det har till och med politikerna fattat. Skillnaden är att de vill lägga till ynka 100 timmar mer idrott. Alltså totalt 100 timmar utspritt på 9 år. Vi kräver mer. Därför tar nu Nyheter24 tagit ställning i denna fråga och vi kräver att vi dubblar antalet idrottstimmar till 1000.

Vi vill samla ihop så många namnunderskrifter som det bara går. Sedan ska vi pressa politikerna, visa de utskrivna underskrifterna och kräva den livsviktiga förändringen som barnen och ungdomarna förtjänar.

Under två veckors tid kommer ni bland annat få läsa om en unik undersökning som Nyheter24 gjort bland Sveriges rektorer, hur forskare och barnläkare ser på saken och få en unik insikt i hur idrott påverkar våra hjärnan. Allt och alla pekar på samma sak. Barnen behöver #1000timmar.

Häng med i kampanjen #1000TIMMAR – för bättre hälsa och bättre betyg. Skriv på, dela, tipsa, debattera!

VILL DU OCKSÅ DUBBLA SKOLIDROTTEN? LÄS MER HÄR:

VILL DU OCKSÅ DUBBLA SKOLIDROTTEN?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.