Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför kräver Nyheter24 dubbelt så mycket skolidrott

- 04/05/2015, 09:18 -
1 av 2

Letti Freivalds

Spara ner den här bilden och byt din profilbild på facebook om du vill dubbla skolidrotten!
2 av 2

Spara ner den här bilden och byt din profilbild på facebook om du vill dubbla skolidrotten!

Nyheter24 drar i dag igång kampanjen #1000timmar – här får du reda på varför.

All forskning visar samma sak: konditionsidrott minst fyra gånger per vecka är en mirakelmedicin för hjärnan. Vi på Nyheter24 tar därför ställning för att alla elever i den svenska grundskolan ska ha rätt till dubbelt så mycket schemalagd skolidrott. I dag har barnen i årskurs 1-9 totalt 500 timmar skolidrott på schemat. Det är för lite.

Fördelarna med en kropp som rör på sig är många. Framför allt är konditionsidrott sannolikt det bästa vi kan ge våra barn och ungdomar.

Det har till och med politikerna fattat. Skillnaden är att de vill lägga till ynka 100 timmar mer idrott. Alltså totalt 100 timmar utspritt på 9 år. Vi kräver mer. Därför tar nu Nyheter24 tagit ställning i denna fråga och vi kräver att vi dubblar antalet idrottstimmar till 1000.

Vi vill samla ihop så många namnunderskrifter som det bara går. Sedan ska vi pressa politikerna, visa de utskrivna underskrifterna och kräva den livsviktiga förändringen som barnen och ungdomarna förtjänar.

Under två veckors tid kommer ni bland annat få läsa om en unik undersökning som Nyheter24 gjort bland Sveriges rektorer, hur forskare och barnläkare ser på saken och få en unik insikt i hur idrott påverkar våra hjärnan. Allt och alla pekar på samma sak. Barnen behöver #1000timmar.

Häng med i kampanjen #1000TIMMAR – för bättre hälsa och bättre betyg. Skriv på, dela, tipsa, debattera!

VILL DU OCKSÅ DUBBLA SKOLIDROTTEN? LÄS MER HÄR:

VILL DU OCKSÅ DUBBLA SKOLIDROTTEN?