Hur bra koll har du på Andreas Wijk?
Hur bra koll har du på Andreas Wijk? - Foto: Stella Pictures

Allt om Andreas Wijk: Föräldrarna, hjärtfelet och relationen till Gud

Andreas Wijk är en svensk influencer och artist. Nyheter24 reder ut allt om Andreas Wijk: hjärtfelet, virala Tiktok-videon med föräldrarna, att komma ut som gay i en kristen familj och hans medverkan i Let's Dance 2023.


Andreas Wijks ålder – hur gammal är han?

Andreas Wijk är född år 1993 i Kungälv, men bor numera i Stockholm. 

Vem är Andreas Wijk? 

Andreas Wijk är en mångsysslare av rang, på sitt cv kan han skriva allt ifrån artist, modell, influencer, bloggare, programledare och mycket mer. 

Andreas Wijks familj: Vilka är hans föräldrar?

Andreas Wijks mamma och pappa syns ibland på i hans sociala medier. De har varit gifta sedan 1990 och kommer bägge två från kristna familjer. 

Faktum är att Andreas Wijks pappa arbetar som pastor.

Andreas Wijks familj – har han syskon?

Andreas Wijk har en lillasyster.

Andreas Wijk är kristen – engagerad i Hillsong

I en intervju med sajten Jesus så berättar Andreas Wijk om sin tro, hur det var att gå i söndagsskola och om att växa upp med en pappa som är pastor.

Andreas är engagerad i Hillsong Church, som är en australiensisk kristen evangelisk megakyrka. Lite förenklat så menar Hillsong på att man ska föra ut det kristna budskapet genom sång och musik. Hillsong är mycket populär för unga kristna.

Andres är enligt intervjun engagerad i lovsången. 

Andreas Wijk om att komma ut som gay i kristen familj

I 12-årsåldern insåg Andreas Wijk, enligt egen utsaga, att han drogs till killar och under den kristna uppväxten bad han om att bli av med dessa tankar och känslor. 

När han var 15 år berättade han för sina föräldrar att han är gay, vilket ledde till att familjen tillsammans började be för förändring.

– Mina föräldrar hade ju genom alla år fått höra att man skulle komma till helvetet om man lever ut sin homosexualitet, så det sista de ville var att deras son skulle hamna där, och bönen var en naturlig del av våra liv, har Wijk berättat i SVT:s "Carina Bergfeldt".

Bönerna pågick under flera år, bakom stängda dörrar, och när Wijk var 23 år gammal fick han besök av en av pappans pastorkollegor.

– Han såg det nog inte så, men det var som att han skulle be ut den här homosexuella anden ur mig. Han skrek: ”Vik hädan!”. Att sitta där som 23-åring… Det var en av mina läskigaste upplevelser. Och jag kände mig ännu mera skamlig när jag inte blev av med mina tankar, sa han i programmet.

Efter tre besök förstod både Wijk och hans föräldrar att pastorns böner varit en dålig idé.

– Mina föräldrar har skämts otroligt mycket över att de lät honom komma hem till mig, sa han i "Carina Bergfeldt".

Andreas Wijks hjärtfel – föddes med sjukdomen

Andreas Wijk föddes med ett hjärtfel och fick genomgå livsavgörande operationer för att inte få livet avkortat avsevärt. 

I en intervju med Aftonbladet berättar Andreas om operationen han genomgick som 20 åring. Han opererade då in en titanklaff i hjärtat. Under denna operation var Andreas "i princip död i tolv timmar" enligt sin egen utsaga, då hans hjärta var avstängt. Han säger att han genom denna ruggiga erfarenhet fått ett bredare perspektiv och insett att han "lever för något större". 

Andreas Wijks hjärtslag i låten "Square one"

I Andreas Wijks låt "Square one" kan vi faktiskt höra Andreas mekaniska hjärtslag, något som för honom blivit en symbol för hur långt han har kommit och allt han tagit sig igenom. 

Har Andreas Wijk någon partner?

I skrivande stund är det inte känt om Andreas Wijk har en partner. 

Andreas Wijks Tiktok-video med föräldrarna blev viral

Denna känslosamma video när Andreas spelar upp sin nya låt "if I was gay" för sina föräldrar blev viral på TIktok. 

Andreas Wijk i Let's Dance 2023

Andreas Wijk är med i "Let's Dance" 2023 på TV4. Där tävlar han tillsammans med Ida Amy Sund.

Let’s Dance 2023: Deltagare som tävlar i TV4-programmet

Vad heter Andreas Wijk på Instagram?

Instagram hittar du Andreas Wijk under namnet @andreaswijk

Läs alla våra nyheter om Andreas Wijk här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00