Det kan bli dyrt för föräldrar till mobbare.
Det kan bli dyrt för föräldrar till mobbare. - Foto: tt

Här är skolan som ger böter till mobbarnas föräldrar

Var fjärde barn mellan 12 och 18 år har någon gång blivit utsatt för mobbning. Nu ska skolan börja bötfälla mobbarnas föräldrar.


Mobbning är ett stort problem i USA. För att komma i bukt med problemen inför nu skolorna i Shawano, Wisconsin, böter till mobbarnas föräldrar. Skolan kommer först att kontakta barnets föräldrar och ge dem 90 dagar för att själva lösa problemet. Om mobbningen sedan fortsätter kommer de få böter på 3 000 kronor och om mobbningen fortsätter efter det får de betala ytterligare 5700 kronor.

De nya reglerna har fått stor spridning i amerikanska medier och även fast vissa föräldrar har varit kritiska har de flesta varit positivt inställda.

– Det har varit 99 procent positivt, säger Mark Kohl, polischef i Shawano till Huffington Post.

En av de positiva effekterna av att bötfälla föräldrarna är att det tvingar dem till att engagera sig. Det är dock inte helt klart hur effektivt det är.

– Att bötfälla föräldrar för deras barns mobbning har ännu inte studerats tillräckligt noga, säger dr Steven Meyers, som är professor i psykologi vid Roosevelts Universitet till Huffington Post.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00