Stockholm

Agneta Sjödin

Programledaren och författaren Agneta Sjödin föddes 20 juli 1967 i Norrbo i Hälsingland.


Hon växte upp i Hudiksvall och drömde redan som barn om att utbilda sig till skådespelare och jobba inom nöjesbranschen. När familjen sen flyttade till Stockholm fick hon börja jobba bakom kulisserna på Chinateatern och senare på Göteborgs stadsteater. År 1990 var det premiär för den nya TV-kanalen TV4 och underhållningsprogrammet Tur i kärlek, där Adam Alsing var programledare. Från början var Agneta ljustekniker för MTV Studios som producerade programmet, men efter att ha gått på audition som programledarkollega till Adam så fick hon jobbet. Under sju säsonger var Adam och Agneta ett radarpar i rutan.


Därefter gick Agneta över till att programleda succéprogrammet Fångarna på fortet tillsammans med Gunde Svan. Det skulle bli startskottet på en lång karriär som programledare för TV4, med produktioner som Jakten på röda rubinen, Sikta mot stjärnorna, Småstjärnorna, Fröken Sverige, Saknad, Gladiatorerna, Drömkåken och hennes egna program Agnetas Nyårskarameller, som sändes varje årsskifte på TV4. 


Under 2004 bestämde sig Agneta Sjödin för att ta en paus från TV-rutan. Istället gav hon sig ut på en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Det var under den resan hon inledde sin nya karriär som författare. Den röda tråden i hennes romaner är det andliga intresset och sökandet efter djupare insikter i livet. 


Tidigare har Agneta varit förlovad med artisten Niklas Strömstedt. Tillsammans fick de dottern Maja Strömstedt 1998, som senare också kom att bli artist. Efter separationen 2001 förlovade sig Agneta med William Moberg Faulds och 2006 gifte hon sig med sin ungdomskärlek Per Alkebäck. Paret skilde sig 2009. 


Två år senare började Agneta dejta Peter Svensson, då känd från dokusåpan Big Brother. Parets romans skapade stora rubriker när de öppet skrev svallande kärleksförklaringar till varandra i sociala medier. Men även den relationen tog snart slut och sedan dess har Agneta varit singel. Nu bor hon och dottern Maja tillsammans i Nacka utanför Stockholm. 


Du kan följa henne på Instagram under namnet agnetasjodin.

Agneta Sjödin
Agneta sjödin, bildkälla Leif r Jansson


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.