Tilde de Paula
Tilde de Paula har tagit över Nyårskaramellerna på TV4. En megaflopp, menar tittarna. - Foto: Henrik Montgomery/TT Bild, Jessica Gow/TT Bild

Tittarnas hårda dom mot Tilde de Paula: ”Sämsta jag sett”

På nyårsdagen var det premiär för de nya nyårskaramellerna på TV4. Agneta Sjödin är ersatt av Tilde de Paula, och dessutom har programmet en ny utformning. Något som har fått hundratals tittare att gå i taket.


Sedan 1995 har Agneta Sjödin, 56, varit synonym med programmet Agnetas nyårskarameller på TV4. Trots att programmet hetat både Agnetas nyårskarameller och Agnetas smällkarameller så har programledaren varit densamma, och det har varit ett kärt inslag för många tv-tittare hemma i sofforna för att inleda det nya året.

Agneta Sjödin fick sparken från Nyårskaramellerna

Men i början av december 2023 meddelade TV4 att Agneta Sjödin petas från programledarrollen. Hon ersattes istället av bland andra Tilde de Paula Eby och Edvin Törnblom.
 

– Jag fick sparken. Jag fick verkligen sparken. Du vet i dessa tider, vi är bara brickor i ett spel, berättade Agneta senare när hon gästade Morgonpasset i P3.

Agneta Sjödin petades av TV4. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT BIld
I över 30 år har Agneta Sjödin varit en av TV4:s mest älskade programledare. Här ser vi henne 1997. Bildkälla: TT Bild

Enligt MMS, som mäter tv-tittandet i Sverige, så lockade årets Nyårskarameller 865 000 tittare. Men flera tittare är missnöjda med hur programmet förändrats utan Agneta Sjödin vid rodret. Hård kritik riktas mot både Tilde och själva kanalen.

Tilde de Paula har nu tagit över. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

I Tildes kommentarsfält på Instagram så skriver flera upprörda och besvikna tittare om besvikelsen efter att de sett på TV4:s Nyårskarameller.

Några reaktioner lyder: 

"Bytte kanal. Så dåligt utan Agneta Sjödin."

"Fy vilket dåligt program! Hur kan man förstöra ett tidigare så kul program med Agneta (inget ont mot Tilde)"

"Inte ditt bästa program –  riktigt dåligt ……..Nyårskarameller är Agneta Sjödins program och underhållande ……Gör om gör rätt TV4!!!!!!"

"Alltså vilken rent ut sagt skit hur tänker tv4 ? Blir bara sämre i den kanalen. Tur tv 1 och 2 fortfarande levererar bra grejer. Hur kan ni som programledare utsätta er för sådant dåligt?"

"Tyvärr Agnetas nyårskarameller var mycket roligare tycker jag, det var alltid varit blooper och visst saker kan förändras men nu bara massa i mitt tycke tråkiga intervjuer och sång…Agneta kom tillbaka snälla!"

"Sämsta nyårskarameller jag sett. Inget roligt alls Agneta är bäst"

"Tråkigt program, bytte kanal efter 15 min"

Tittare hotar med bojkott: "Tack för mig"

Även på TV4:s Instagram rasar reaktionerna in från upprörda tittare som saknar Agneta Sjödin. Hundratals kommentarer har kommit in, och flera är det som skriver att de inte kommer titta på Nyårskaramellerna igen.

Några reaktioner på TV4:s Instagram lyder: 

"Enig med många - detta var det sämsta program jag sett"

"Vad var syftet med det här programmet? Verkligen så långtråkigt och sömnigt. Knappt en enda bloopers med, bara massa tråkiga intervjuer och uppträdanden. Riktigt dåligt och ångrar verkligen att jag offrade en timma på denna skit."

"Så synd att ni har ändrat formatet på Nyårskaramellerna. Det fanns inga roliga inslag som det brukar. Blir inget mer tittande från mig."

"Årets nyårskarameller är sämst!!! Jag kommer inte kolla om det fortsätter såhär!"

"Men VAAAAAAAR är alla bloopers???!!! Tack för mig, en fin tradition har gått i graven."

Varken TV4 eller Tilde de Paula Eby har svarat på kritiken.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!