Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Lundin - Nyheter, artiklar, reportage och video

Anders Lundin är en svensk programledare, skådespelare, textförfattare och komiker född 1958 i Farsta, Stockholm.

Lundin filmdebuterade redan 1987 i kortfilmen Artisten. En kortfilm som sedermera vann The British Film Academy Award för bästa kortfilm året därpå. Efter filmdebuten gick tåget vidare för Lundin och han medverkade i tv-serier så som Björnes Magasin och Bullen.

Lundin har även en väldigt framgångsrik karriär inom musikscenen i Sverige. För skivan "Mycket känsliga bitar" så vann Lundin tillsammans med Lars In De Betou en Grammis.

Anders Lundin har även programlett sin beskärda del av populära tv-program under åren. 1999 fick han äran att leda Melodifestivalen och under 1999-2004 så var Lundin programledare för det populära programmet Expedition: Robinson.

Men de flesta känner säkerligen igen Anders Lundin från hans roll i Allsång på Skansen då han mellan åren 2004-2010 var programledare för den dansanta tillställningen. En annat stort program som Lundin har programlett är succéserien Allt för Sverige.

Anders Lundin har även varit sommarpratare i Sommar i P3 inte bara en gång utan hela tre gånger. Han har pratat 1995, 1999 och 2009 i programmet.

För tillfället är Anders Lundin aktuell i SVT 1 programmet "I Rovdjurets spår" som har premiär torsdagen den 29 november 2018.


Anders Lundin
Anders Lundin har varit programledare för bland annat succéprogrammet "Allt för Sverige". Bildkälla: Erik Simander TT/TT