Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pedofil höll flicka gömd i lada - får fem års fängelse

1 av 2

2 av 2

Polisen

Arkiv | 08/10/2010 17:07

47-årig man levde flera år i ett förhållande med underårig flicka - döms nu till fem års fängelse.

LYCKSELE. Under fredagen meddelades domen mot 47-åringen. Mannen åtalades bland annat för att han haft ett förhållande med en flicka från att hon varit elva år till dess att hon fyllt femton.

Tillsammans gjorde de långa resor från hemmet i Vännäs genom Europa och stannade till på flera platser i bland annat Sverige.

Det var när en kvinna såg en bil stanna till vid sin grannes tomt i Malmö och en ung flicka klev ut tillsammans med en medelålders som bar på sprit som hon började fatta misstankar.

Grannen, som knappt har några kläder på sig knuffade till flickan och kvinnan gick fram till trion. Hon frågade vad flickan gör hos två gamla gubbar. Flickan faller i gråt och berättar att hon är 14 år, kommer från Lappland och är tillsammans med mannen som körde bilen.

– Är det din far? frågar kvinnan.

– Nej, det är min älskare, svarar flickan.

Tingsrätten finner nu mannen skyldig till våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande, två fall av egenmäktighet med barn samt främjande av flykt.

Rättegången fördes, av hänsyn till flickan, bakom lykta dörrar.

– Vi vill inte röja hennes identitet. Det är av hänsyn till hennes låga ålder och att det är ett sexuellt brott, sa tidigare åklagaren, Inga-Lis Adervall, till Västerbottens-Kuriren.

Mannen döms till totalt fem års fängelse och ska dessutom betala 260 000 kronor i skadestånd till flickan som under flera perioder hölls gömd i en lada, uppger VK.