Det där med trovärdiga samarbeten

Igår försökte Engla försköna ett klocksamarbete genom att pimpa bilderna med Hermes och Gucci-loggor. Hon påstår att de båda loggorna hamnade där av en ren slump och att hon inte hade någon enda baktanke med det, men det låter i mina öron lika troligt som att THK inte kommer skrika av hunger och lågt blodsocker när jag kliver innanför dörren ikväll.

Ett sådant samarbete framstår inte som genuint eftersom läsaren luras till att förknippa det billigare märket som Engla gör reklam för med de dyrare, men nu tror jag mig ha hittat ett samarbete som faktiskt slår Englas med hästlängder när det kommer till genuinitet och det här Maria Montazami som gör reklam för Cellbes.

Inget ont om varken Maria eller Cellbes, men den kombinationen känns högst märklig.
Är det någon som på allvar tror att Maria Montazami skulle gå klädd i kläder från Cellbes om hon inte fick betalt?
Samma Maria, som varje morsdag får välja en ny designväska till sin kollektion och som hittills gjort val som  Chanelväskor, Jimmy Choo, Louis Vuitton?
Skulle hon gå runt i kläder från Cellbes?

Själv älskar jag både kläder från Ellos och Gekås i Ullared och kommer säkert hitta en massa snygga – läs bekväma – plagg om jag började klicka mig runt inne på deras sida.
Linda-Marie gör ofta reklam för dem på Instagram och det känns som ett betydligt mer genuint samarbete än det här.

Vad väljer ni?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha team tvivelaktigt såklart!

   Undrar också hur mycket Cellbes betalar för ett samarbete med Maria, nån som har en aning?

    39kr

     Ok, tack för svar.

      Varsågod!

       Hhahahahaha skrattade så mkt åt detta

  Fast samtidigt så känns det som att Marias målgrupp handlar på Cellbes så helt fel ute är de ju inte.

   Fan vad det hoppar i bloggen. Får SPEL! Hoppar neråt bland inläggen. Är det bara för mig det är så? Varit i 3-4 dagar nu

  Precis som när Mogi gjorde reklam för Ellos för några år sedan.

   Fast ellos har ju massa varumärken osv

    Visserligen, men just varumärket Ellos (tänk postorder osv.) blev jag faktiskt förvånad över att hon kunde tänka sig förknippas med, så ”exklusiv” som hon är…

  man kan väl gilla både cellbes och chanel, eller? det ena behöver inte utesluta det andra 🙂

   Exakt!

   Man kan det. Frågan var om Marta Montazami gör det, inte om det är en möjlighet överlag. Och det är vad vi tror att hon INTE gör.

  Kan iofs föreställa mig att Maria M inte har nån koll på vad Cellbes är för nåt, typ mer än att det är ett svenskt klädföretag. Hon kanske bara fått några klänningar hemskickade och dealen lägg ut en bild med dom här så får du behålla dom, eller liknande. Känns inte som att gemene man känner till cellbes sådär på rak arm och har man då bott i USA en massa år så har man kanske helt glömt bort dom, om man ens känt till företaget innan.

   Det är ju inte första gången hon gör reklam för dem. De verkar ha ett samarbete 🙂

   Hon lär nog ta minst 20 papp…

    Bara 20 papp?

  Jag förstår inte varför det inte skulle vara trovärdigt, tycker hon brukar ha ”ganska” vanliga kläder. Känns mer som du har en fördom om henne 🙂

   Det tycker jag också, hon brukar väl inte alls ha så exklusiva kläder till vardags. De ser åtminstone inte dyra ut. Dessutom är hennes följare kvinnor mellan 40-70 år som gärna handlar från Cellbes, Jotex etc så jag tycker detta samarbetet var bland de bättre.

  OT men Angelica Lagergren är ju pinsamt genomskinlig i sina provoceringsförsök? Var väl bara några veckor sedan hon drog igång en debatt om att lämna barnen på förskolan och sedan gå till frisören på arbetstid. Nu skriver hon samma sak igen fast hon går och tränar ?

  Obs jag tycker det är en löjlig debatt men ännu löjligare hur hon försöker trycka upp det i ansiktet på alla.

   Uppenbarligen lyckas hon! ?

   Går nog inte så bra för tvillingarna längre så det behöver väl click baits. Själv slutade jag följa dem i samband med deras reklam för Akademikliniken.

  När My har sitt löshår blir hon en kopia av Maria.

   Vilken förolämpning mot maria ?

    🙂

  Nu är det ju inte Maria som Cellbes vill nå ut till utan Marias målgrupp och läsare. Och deg känns väl inte helg otippat att de skulle handla på cellbes.

   Håller helt med denna analys. Alla jag vet gillar MM gillar även Cellbes, Ellos, Lindex osv. Helt rätt ab både MM och Cellbes i mina ögon.

   Du har missat halva grejen med influencer marketing verkar det som…

  Tips: Daniel redgert berättar om sin skilsmässa med schulmanklanen.

   Vart då och vad säger han?

   Men vaaar?

    I hans podd han har med Margaux

    I hans podcast med Margaux Dietz!

     Orkar inte lyssna på podden ? kan någon sammanfatta

      Jag lyssnar nu – kommer sammanfattning!

       Han säger att Perfect Day var inne i en expanderande fas och att han alltid varit tydlig med att han parallellt med sitt jobb där ville jobba för att stärka sig själv som varumärke.

       Han fick fler och fler erbjudande som rörde honom personligen och att han tillslut fick erbjudandet om Idol Extra(?) och då kände att han inte skulle hinna med allt utan valde att säga upp sig. Han sa upp sig utan att ”bolla” med Hannah och Amanda vilket han borde gjort för att ge dem chansen att hjälpa honom. Han sa upp sig och de bröt helt – de tog bort varandra från IG och har bara pratat via WhatsUp sedan dess.

       Han hade sett dom på flygplatsen en gång och valt att istället för att hälsa väljer han att springa iväg och gömma sig….

       Han inser dock att det var han som var osmidig som inte hintat om att han hade för mkt att göra utan bara sa upp sig utan förvarning!

       Så ja, han sa upp sig och de blev sura (vilket Margaux och han verkar förstå då de faktiskt gjort mkt för hans karriär och sen bara drog han)!

        Han tjänade 55.000kr/mån på Perfect Day och idag tar han ut 37.500kr/mån pga skatteläget men skulle kunna ta ut mer än 55.000kr/mån om han ville

        Tack!! Är podden värd att lyssna på? 🙂

         ja! 🙂

         Nej!

         Nej! Helt katastrofalt dålig pod

   Det här är inte bloggen där man säger A men inte B!

  Cellbes har världsbra byxor. Höga i midjan… och det passar jättefint till min gosiga muffinsmage. Samt att man kan välja benlängd på de flesta byxorna. Tror jag har 5-6 par i olika färger.
  Något annat köper jag inte där ifrån… då mycket känns lite för tantigt. (Säger tanten på snart 65.j

  Tack! Skulle precis köpa en jacka därifrån! ?

   Köpte precis en strandklänning, så nöjd ?

  Kanske inte Maria själv men hennes målgrupp/följare skulle definitivt göra det och det är nog dom Cellbes vill åt…

  Okej, team tvivelaktig, men är hon ändå inte fin i klänningen?? Alltså, den ser ju ut att passa hennes stil och så… Jag gillar Maria, haha…

   En skönhet klär i allt!

  Snälla säg att jag inte är den enda som aldrig hört ordet cellbes?? Var tvungen att googla.

   Jag har aldrig heller hört talas om det företaget. Är det något gammalt anrikt postorderföretag eller?

   Trodde det var märket på mina skidglasögon?

   Jag googlade och kollade vad det är för något också ?

   När jag var tonåring var det en höjdpunkt när cellbes-katalogen kom i brevlådan. Jag och mamma brukade sitta i köket och skratta oss fördärvade åt alla fula och märkliga prylar de sålde. Detta är minst 20 år sedan så det är ju fint om cellbes gjort ett uppryck och landat i verkligheten.

   Har aldrig hört namnet ens.

   I Hudiksvall och Bollnäs finns en affär som heter Albert & Herbert, det är ett varuhus som säljer en massa jävla prylar, men mest inredning och kläder (bland annat säljer de samma inredning som sälja på Mio, alltså samma märke och så, fast billigare!). Där säljer de kläder från Cellbes! ? Så för mig som är van vid märket och som faktiskt har en butik att gå till som säljer deras kläder känner typ ”hur kan ingen veta vad detta är för märke?!” ? Många kläder känns liiiite ”tantiga”, men sen finns det guldkorn som känns lite mer mode och stilsäkert! ? Det bästa är att det finns kläder i större storlekar för oss ”tjockisar” som inte får på oss stl 40 på H&M! ??

  Alltså CamCam, ville bara säga att du levererar! Så kul att läsa om flera olika influencers och bra blandning på inläggen ?

  Vilken snygg klänning och skorna. Tycker cellbes kan ha helt ok kläder och bra priser.

  På tal om något helt annat. Nu ligger det massa reklam för plastikkirurgi på din blogg. Jag minns inte vad du sa ang. Reklamen på din blogg, om du kan påverka eller inte? Men jag kan inte minnas att jag har sökt på plastikkirurgi så jag tror inte att ”felet” ligger hos mig.

   I det här inlägget har jag Leovegas och Audi. Jag har aldrig sökt på något av det.

   Det fungerar inte dom du tror. Det är mer komplicerat än så. Enkelt förklarat kan man säga att en kombination av dina sidvisningar och sökningar gör att du anses vara i en målgrupp som är intresserad av plastikkirurgi. Därmed får du den reklamen.

   Intressant! Vad ser ni andra? Jag ser bara reklam för Mälarens Högskola. Har mest googlat katter, fastighetsjuridik, hårfärgning och porr ?

    Du håller dig till ytterligheter. Har mest googlat Hells Angels, syföreningar, fästingar och veganskt schampo. De sista två är sanna.

     Jo, och det är väl eg. inte så jätteknasigt? Porrsurfar gör jag rätt ofta oavsett vad som händer i mitt liv. Pluggsurfar likaså. Sedan smyger det sig in lite allmänna funderingar som om man ska bli platinablond igen och om ens galna katt kanske behöver sig en polare. Inte konstigare än så.

   Jag har reklam för gräsklippare. Jag bor i lägenhet utan trädgård, såatte…

  Tycker det verkar trovärdigt. Har aldrig uppfattat Maria Montazami som någon snobb som är för fin för vissa kläder etc utan tycker tvärt om att hon är väldigt jordnära och ödmjuk. Sen att hon gillar märkesväskor och ibland köper dyra saker är en annan sak, hon har ju pengar till det.

  Ot: nu har Hannah Graaf svarat kring hundens halsband.

  ONSDAG 11 APR / 2018 / 22:09
  HANNAH GRAAF:
  Elhalsband? Aboslut inte! Han hade dock ett hårt stålhalsband när han kom från dom gamla ägarna. Vidrigt obekvämt så det tog jag direkt bort.

  Ha ha TEAM TVIVELAKTIGT! Det måste ju hennes målgrupp också inse. Jag saknar en emoji ruta här CamCam!! (emojin sur för att det inte finns några emojisar)

   ?

  Skit samma, hon passar i klänningen i alla fall??

  Trovärdigt eller inte. Det är såklart rakt igenom ett reklamsamarbete! Men här ”förgylls” inte Cellbesklänningen med Guccipåsar och Hermesaskar ala Engla i sin ”walk-in-allrum”.

  Förstår inte varför hon inte skulle kunna handla där egentligen? Finns ju hur många (mer) kända personer som går klädda i budget-kedjornas kläder också? Allt måste inte vara high end. Jag själv lägger hellre mer pengar på varaktiga saker som man kan ha föralltid som exempelvis väskor, skor osv och en mindre summa på just kläder då det är sådant jag tycker om att variera. Så trovärdigt tycker jag, inte för att jag känner henne men ändå, tycker att hon är en jordnära person så skulle inte förvåna mig.

  Apropå photoshop… Hur mycket har de redigerat på Maria ?

  Fattar inte varför Maria Montazami blir mer granskad öht(menar generellt o inte på Bloggbevakning). Tycker att hon verkar sjukt obehaglig och hennes man likaså. Ändå gullas det järnet, inga kritiska kommentarer nånsin.

  Jag är inget fan av Läckberg, men tror att hon talade sanning om mötet med MM för några år sen. Känns som om detta är en fasad för att få sälja mer vin/kläder/allt annat som hon gör reklam för.

   För att Maria inte passar dig, så vill läsa skit om henne, är det inte bättre att undvika det som är obehagligt

   Vad sa Läckberg?

  Jag tycker också att det inte känns så konstigt att Cellbes samarbetar med Maria Montazami.. De hade ju ett samarbete med julgranar och mjukiskläder i december, tyckte det var väldigt fint. & plastgranar är ju väldigt amerikanskt och Maria Montazami 😉

  Gillar faktiskt Cellbes, speciellt hemma-sortimentet! Plus att det känns som att de hängt med i sin egen resa lite bättre än exempelvis Ellos som helt bytt stil, inriktning och som verkar ha en superdålig kundservice. Då känns Cellbes som ett mycket bättre alternativ! Eller så är jag bara tråkig och dålig på att anpassa mig, haha.

  Fast, om NÅGON skulle vara helt obrydd kring vilka märken hon har på sig, så är det väl ändå Maria <3

  Det heter mors dag, inte morsdag.

  Finner inget fel i detta. Hon skriver ju att det är ett samarbete = de betalar henne för att visa sina produkter. Dessutom skriver hon det inte som en personlig rekommendation utan mer att konsumenten kan gå in där och vilken kategori (FEEZZZT) det rör sig om. Ett bra samarbete, enligt mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.