Engla är helt oförstående i vanlig ordning…

I vanlig ordning när Englas sätt att försöka ”pimpa” sina samarbeten med loggor från mer exklusiva varumärken så leker hon totalt oförstående och ovetande – trots att hon fått samma kritik minst en gång förut. 
Den gången handlade det om att hon försökte få skorna – en Guccikopia – som hon marknadsförde att framstå som ännu mer Gucci genom att ställa en Guccipåse framför dem och även inkludera sin Gucciväska på en av bilderna.

Nu handlar det om att hon marknadsför en klocka från märket Mockberg, men det som syns mest av allt är loggorna för Hermes och Gucci – förmodligen av exakt samma anledning som förra gången. Engla måste helt enkelt visa upp hur exklusiv hon är – till och med på bekostnad av andra varumärken och att spela dum som hon gör i kommentaren här ovan är bara pinsamt.
Jag är inte på något sätt väl insatt i marknadsföring och kan inte alla termer och så vidare, men en sak vet jag och det är följande:
Om jag betalade dyra pengar för att få mitt varumärke exponerat och min produkt marknadsförd på en blogg så skulle jag bli jävligt förbannad om andra varumärken syntes mer på bilderna än det jag betalar dem för att visa upp.

Det måste ju ändå vara typ Marknadsföring lektion 1 att inte visa upp andra, helt ovidkommande varumärken i en annons eller ett reklaminlägg? 
Vad tar man med sig efter att ha kastat en snabb blick på Englas bilder? Inte är det Mockberg i alla fall…
Jag hade krävt varenda krona tillbaka från Engla för det här skräpinlägget som mer går ut på att visa upp att Engla minsann rör sig med produkter från både Hermes och Gucci än att marknadsföra Mockbergs klocka.
Jag skulle nästan vilja sträcka mig så långt som att påstå att hon snarare förstör och försämrar för Mockberg med sitt genomusla inlägg, men det lämnar jag till någon som är mer insatt i reklamvärlden än vad jag är.

Alltså, jag vet inte men kanske behöver jag visa några exempel för att Engla ska förstå vad jag och andra menar med att hennes inlägg är en riktig pruttidé? Vissa förstår bilder bättre än text…
Räcker det med tre exempel eller ska jag fortsätta?
Engla?

Tack för tips!!!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast hon skrev kram..,

   Exakt – med ”kram” eller emojis böir ju allt bättre?

    Klockan såg inte ens bra ut bredvid armbanden. Kram!

  Om hon inte vill svara på en kommentar – varför släpper hon ens igenom den då?!
  Att moderera kommentarerna känns ju mer intelligent än hennes svar….

   För att hon har snålt med kommentarer. Bättre en kritisk (som hon kan besvara med en fråga och ev locka fram ännu en kommentar av) än ingen kommentar alls.

    Japp, nu för tiden så svarar Engla på varenda kommentar. Därmed ser det lite bättre ut, av fyra kommentarer så är två stycken hennes svar.
    Oooootroligt att hon hinner med det, hon har ju så extremt mycket att göra. Enligt henne själv så är hon så stressad…

    Mogi kanske kan hjälpa henne att kommentera lite under olika namn?

  Jag tänker också på Jennys matbloggs senaste DW reklam. Typ klocka över en köpepizza i kartong, så slarvig attityd till samarbete

   Herregud vad trött jag är på Daniel Wellington!!

    Jag med, skulle ALDRIG köpa en DW klocka

    Samma här, finns det någon bloggare i hela Sverige som inte har gjort ett fantasilöst, oinspirerande samarbete med dem ännu?

    Inte jag heller efter alla influencersamarbeten, men jag tycker de är ganska snygga. Har någon här tips på liknande klockor i samma prisklass?

     Uropenn ?

     Rekommenderar Cluse! Vet inte om de har de där fula randiga banden men finns fina i mesh bland annat. Jag har en urtavla med silvrig kant på & en med guldig, sen går banden att byta ut 🙂

     (OBS EJ SPONSRAT!!!)

      Exakt sådan klocka jag letat efter! Tack för tipset ?

      Älskar Cluse!!!

     Jag gillar Skagen-klockorna ?

     Mitt tips är att typ köpa något liknade från aliepress eller amazon. DWs vinstmarginal är typ 70 %, de gjorde en vinst på nära 1 miljard förra året. Att döma av det är klockorna överprisat skräp. Troligen därför de har gott om pengar att lägga på marknadsföring etc. när själva produkten kan tillverkas billigt i Kina…
     Troligen också därför fler och fler företag gör ”exklusiva klockor” som egentligen är rätt så billiga.

     Jag gillar annars TRIWA för klockor i den prisklassen. De har en vettigare vinstmarginal 🙂

      Nej! 2018 är året privatpersoner slutar köpa miljö förstörande billigt skit som bidrar till människors utsatthet!

       Men med just DW har de väl varit öppna med att de gör en produkt superbilligt som de säljer mycket dyrare – och då är det ju tyvärr inte särskilt mycket mindre ”skit” än Wish. Företag borde också behöva vara långsiktiga och hållbara.

       Min poäng är att det nog inte är någon skillnad mellan det som tillverkas av tex. aliexpress och wish och DW i arbetsförhållanden, miljöpåverkan etc. Du betalar bara mer för det sistnämnda. Vill man ha en klocka som är tillverkad på större hänsyn för framtiden får man nog gå någon annan stans. Helt med på att vi borde minska vår konsumtion på totalen.

       Tänker fortsätta handla det jag vill ha 2018

    Jag köpte en till min man innan hypen, så trist att man knappt vill används längre efter all deras exponering… 🙁

     Förstår inte. Blir klockan sämre av att den synts hos x bloggare?
     Finns det verkligen folk som är så snobbiga och fåfänga? Har svårt att tro det.

      Utan att vara snobbig kan man ju tröttna på saker som syns exakt överallt, hela tiden. Blir tjatigt helt enkelt.

     Men lägg av, använd och njut av klockan. Få personer som bryr sig, alla läser inte bloggar

   Håller med dig, det var verkligen Jennys sämsta samarbetsinlägg någonsin med hämtpizzor och DW klockor. Oproffsigt

  Känns inte så trovärdigt, även om hon å andra sidan kanske resonerar som så att hon lyfter varumärket så att de ”spelar i samma liga” genom lyxvarumärkena intill? Bara en tanke (ren spekulation) ☺️

   Precis vad jag skulle skriva. Hon tänker kanske att genom att visa upp klockan i så fint sällskap så blir klockan mera exklusiv?

    Eller så vill hon bara skryta med yta.

  Jag bläddrade först förbi den här posten som jag trodde var ”Engla gör reklam för en gucci klocka.” ?

  Hon verkar så sjukt blåst… Iallafall om man ska döma efter hur hon beter sig i bloggen och hur hon svarar folk.

   Stackars Engla, förstår hon inte att hon fördummar sig själv? Hennes svar i kommentarsfältet gränsar ju till idioti.

  Tack, Cam-cam?

  Det känns lite som att hon sitter för ofta på Pinterest och vill få till snygga bilder. Absolut rätt tänkt men det blir liksom inte lyxigare med en påsjävel i bakgrunden. Kan vi alla bara komma överens om att slänga dessa påsar när vi kommer hem från butiken och inte använda de som fotorekvisita?

   Ser också att det var locket till en Hermeslåda jämte. Trodde att det var locket till den faktiska klockan men gick bet. Jag förstår bilden där hon matchar klockan med mer exklusiva smycket. Jag förstår inte vad samma produkters förpackningar har där att göra. Jag förstår inte heller varför jag blir så provocerad av detta -_-

   Eller ha med egna Ica påsar och lägga ner prylarna i!

   Äntligen en till som har förstått att Engla missbrukar och överdoserar Pinterest!!

   Sparar hårda papperspåsar att ha till förvaring i garderoben, skäms alltid när jag glömmer någon framme ?

    Ska jag vara ärlig så har jag sparat samtliga kartonger/askar från Louis Vuitton för att förvara småkrafs i tex extraknappar eller kvitton. Men påsen ryker bums 😉

    Minns när jag var liten och fick en fin blommig ask av min mamma. Hade den på skrivbordet och förvarade gem i. När min pojkvän fick se den sa han stolt: åh en sån ask har min mamma! Den har man tamponger i!

     Min dotter på snart 2 år älskar dom där askarna haha

   Bästa är när någon säljer en typ av kartongpåse från ex. Lexington för 300 kr på tradera? Vem köper? Wt???‍♀️

    Det är bra att ha om man vill sälja vidare sin klocka tex och har gjort sig av med kartongen. Eller om man har köpt en klocka begagnat och vill ge bort den i present.

    Antar att det är folk som säljer fejk grejer. Då kan man lura folk att det är äkta om påsen medföljer.

  Detta svar hon gav är ju om
  Möjligt ännu mer korkat:

  ”Engla skriver: 9 april, 2018 kl. 20:33
  Nej precis, Gucci har inget med detta att göra, liksom inte heller andra ting som syns på bilden. Ett Hermès-armband tex. Utan jag visar hur jag stylar klockan och tog bilden i min walk-in-closet där det finns både Gucci-påsar och Chanel-boxar. Gucci-påsen är inte i fokus och konkurrerar inte med klockan så tycker inte den eller annat tar fokus. Hoppas du förstår hur jag tänker nu? Och tack för input!”

  Hon måste va blåst på riktigt! Så
  Hermes lådan bara råkade ligga
  Där brevid när hon skulle fota? Tulpanbladen också? Jisses…

   Fantastiskt roligt att hon verkar tro att läsarna är lika blåsta som henne.

  En annan aspekt är att man inte får marknadsföra andras varumärken utan varumäkesinnehavarens tillstånd. Engla får väl hoppas på att Gucci inte ser att deras varumärke exponeras för att lyfta ett Moberg.

   Tänkte med på detta. Gucci tycker säkert inte om att deras varumärke används i en annans marknadsföring. I reklamsyfte när det handlar om pengar är jag ganska så säker på att man kan bli stämd för utnyttjande av deras varumärke. Är ganska säker på att de måste ge tillåtelse (oftast i utbyte mot pengar) för att man ska få göra så här.

   Vet inte vart jag fått detta ifrån, men är ändå ganska så säker. Vet i alla fall att så fungerar det i musik, samt i filmbranschen. Med tanke på att Engla använder sig av deras märke för att tjäna pengar tror jag nog med all rätt att dom kan komma att lägga sig i om de så väljer att göra det.

  Åh fin Hermés klocka ?

  Men alltså… det var inte ens klockasken på första bilden?!? Tog lång tid innan jag såg det *trög*
  Och sen förklarar hon det med att ”ja, i min walk in clååset finns det gucci-påsar”… suck…

  Kan bli så extremt provocerad av att en sådan här dum och ytlig människa tjänar stora pengar på en så värdelös blogg, och så sliter lärare och sjuksköterskor ut sig totalt med en lön på typ 23.000 i månaden… världen är bra skev. Hennes bilder är så totalt sämst, och det händer liksom aldrig något? Hur länge har hon fått kritik för hennes stageade och stela doftljus-bilder? Likadana inlägg varje vecka med nya lösnaglar och nytt hår, sen nån bild på lilla bruna ponnyn på ridskolan, sen en bild på en ”nyttig” pizza eller en kladdkaka ”utan socker”, och så kommer det två hundra selfies däremellan, tagen i spegeln på övervåningen där man såklart även kan skymta en ”trendig” bh och plastiga tuttar. Det tar aldrig slut? Och det här kan hon livnära sig på? Jag blir så jävla bitter… gör nåt vettigt av din plattform istället

   Tror att Engla lever på ”gamla meriter”. Hon var trots allt en av de första som fick/jobbade sig till en stor populär blogg. Sedan har det inte hänt så mycket med bloggen förutom att hon verkar ha blivit konsumtionstokig. Självklart så har hon tappat enormt mycket läsare, hon får inga eller mycket få kommentarer nu för tiden. En sak är i allafall säker, det finns ingen enformigare blogg än hennes.

    Mogis blogg är minst lika enformig och stel. Fullständigt livlös och trist.

   Håller med, det mest provocerande med influencervärlden är just alla Englor och Gabjossor som inte bidrar med något originellt överhuvudtaget, men ändå kan försörja sig mer än bekvämt på bilder på doftljus, fruktfat och PW:s. Misstänker dock att den möjligheten kommer att dö ut när publiken tröttnat på all ytlighet och reklam. OBS! Jag tycker det finns superduktiga och proffsiga influencers (även inom livsstilssegmentet) som lägger ner tid och energi på det de gör och följaktligen också bör kunna ta ut en vettig lön för det.

   Lärare tjänar bra mycket mer än 23000kr ?

   Har själv 42000 innan skatt. Syrran är sjuksköterska och tar några extrapass på ridsportstävlingar och någon vecka i Norrland på somrarna och hon tjänade 590000kr 2017.

   Krossar gärna myterna om att dessa två yrken är låglönade.

    Lågstadielärare här, har 35.000 innan skatt. Det anser jag inte heller är låglönat!

    Jag är snart nyexad lärare och ingångslönen i min kommun ligger på 26500. Så krossar inte gärna den myten

     Förhandla, jobba utanför kommunen eller sök dig till friskolor. Ingångslön är mer lägstanivå än något att utgå ifrån.

     Vad tycker du att du är värd i ingångslön?

     26 500 som ingångslön är ju dock rätt saftigt mycket bättre än 23 000 i genomsnittslön.

     Jobbar också i en bransch där kommunen/ staten anställer många efter 5 års utbildning, och det är ung samma ingångslön som du har. Tycker det är helt OK.

    Du, snälla håll käften i alla fall om sjuksköterskor. Med tanke på det arbete de gör ÄR de lågavlönade som fan! Jag jobbar inom vården (ej med vård) och vet vad ssk tjänar. Ingångslönen i Skåne landsting är 24 000 kr. Efter tre års utbildning och med ett enormt ansvar och stressnivå. Så bara håll käften ”läraren”.

   Du verkar ju veta rätt mycket om vad hon postar. Sluta gå in på hennes blogg om den är så kass (själv vet jag inte ens vem hon är, men det låter ju katastrofalt ointressant).

   Lägg din tid på nån som gör nåt kreativt och snyggt istället. Du fortsätter ju tyvärr att lägga pengar i hennes ficka varje gång du går in på bloggen

   Men exakt såhär! Du satte ord på mina tankar. Och sedan att hon har mage att ofta skriva om hur hon ”verkligen älskar att skriva och vara kreativ” när det finns NOLL kreativitet i hennes blogg?! När har hon någonsin under sina 10 år i bloggvärlden skrivit ett längre VÄLSKRIVET blogginlägg?

   Jag är faktiskt väldigt nyfiken på exakt hur mycket hon tjänar på bloggen. Har en misstanke att det är mycket mindre än vad man kan tro nu för tiden. Som sagt, hon får knappt några kommentarer, kan inte ha många läsare, och samarbetena är ju rätt fattiga (typ Nutrilett och Vitamin Well?). De bor nog väldigt billigt i Gimo och maken har två jobb, varav det som brandman lär betala bra i och med jour och OB-tillägg. Vad tror ni hon drar in på bloggen? Max 10 000 kr per månad?

  OT, men nu finns en Flashback-tråd om Challizz!!
  🙂

   Jag tror möjligtvis att du kan vara bland de få som är intresserad av det…

   Yezz! ?

   Som du skapade 1 minut innan du la en kommentar här. Hon är ointressant

   Länka??

  OT, har någon hunnit lyssna på margaux och redgerts senaste podd-avsnitt som kom ut idag där redgert ska berätta vad som hände med perfect day?
  Ska lyssna imorgon. Sååååå SPÄND!!

  Haha klockrena exempel! 🙂

  Är det någon som följer Angelica Blick på insta? Whats up med hennes dansvideos? ?

   Fattar inte heller grejen… En annan har visserligen dansat i strax över 10 år, (är mellan 20-30) och dansat för koreografer som Katerina Troitskaya och Cristian Alexandru. Kul att hon har ett intresse men att folk faktiskt tycker det är väl utfört…? Ser ut som vem som helst som gått en-två terminers dans ?? Men jag har nog en annan synvinkel än gemene följare hos Blick, så ”problemet” ligger hos mig haha!

    Haha ja jag förstår inte riktigt. Först trodde jag att det var för en musikvideo som hon var med i. Men jätte kul att hon har det intresset, men problemet ligger nog också hos mig som inte tycker det är jätte bra 🙂

  Brukar inte företagen få se och godkänna bilderna innan de läggs upp?

  När man läser hennes blåsta svar vill man bara gömma sig bakom en kudde.
  Menar hon på riktigt att hon bara ”råkade” få med Gucci påsen och Hermes boxen?

  Hallo! Jag behöver lite fashion inspo! Men inte av någon vanlig skinny influencer utan någon ”plus size”. Hoppas ingen nu hoppar på mig men men jag är verkligen dålig insatt i dessa modetjejer 🙂 jag känner att jag fastnat rent stilmässigt och rädd för vad som egentligen passar min kroppstyp så kom gärna med tips på sköna tjejer att spana in 🙂

   Spana in stilbloggen så himla härlig och inspirerande tjej

    http://karinlind.se = stilbloggen

   Jag söker också modeinspo men inte av supersmala personer utan någon med lite lovehandles och muffinsmage 🙂

   Kolla in Nicolette Mason på insta!

  Kommer ihåg när Therese Lindgren spelade in en vlogg och sa att hon behövde göra om en hel samarbetsvideo då företaget inte godkänt hennes video pga att en påse i bakgrunden visade ett annat företags logga (det var ingen hon ställt fram med vilje utan bara glömt, var nån shoppingpåse). Så tror överlag att företag inte uppskattar att visas samtidigt som andra företag, speciellt inte företag som står högre i kurs än dem själva.

  Såklart var det en slump att Hermesasken matchade tulpanerna.

  Någon länkade till Blondinbellas snubbes Instagram. Alltså… jag saknar ord. Jag trodde först att kontot var ett skämt, men nej, det är äkta. Det är som att bläddra igenom en 14-årig ”pappas pojke från Östermalm” flöde. En riktigt omogen snorvalp.

  lifeofsharkweek

  Han verkar onekligen besatt av kvinnors kroppar. Var det därför Bella fick bråttom att ta till kniven och operera brösten tre månader in i förhållandet? Sjukt.

   Var tvungen att kolla. Hans Instagram är fan lika menlös och tråkig som Englas blogg.

   Även hans börskompisar på Twitter verkar vara ett gäng pojkspolingar som fortfarande larvar sig som i ett studentspex. Men man kanske får en begränsad syn på livet om man sitter vid dataskärmar hela dagen för att hitta värdepapper att köpa och sälja. Det kan knappast vara ett sätt att uppleva något av verkligt värde 🙁

   Han verkar rätt vidrig.

   Tror han speglar att Bella innerst inne är ganska ytlig och tramsig, inte alls den proffsiga ”business woman” hon utger sig för att vara.

  Jag tycker att Englas ”walk-in-closet” snarare är ett enda stort allrum!
  Där de har en säng, ett skrivbord, en soffgrupp, några garderober och ett gäng Gucci-påsar.

  Jag tänker så här…jag såg detta inlägg och den första bilden väckte tanken ”detta är en klocka från Hermes”. Min nästa tanke var, ”ok, inget jag vill eller kan lägga pengar på just nu”, så jag så att säga hoppade över att läsa inlägget. Iaf i mitt fall är det bilderna jag tittar på först i ett blogginlägg. Läste sedan detta inlägg och gick då tillbaka och läste Englas inlägg. Mockberg skulle gått miste om en potentiell kund pga andra varumärken som förekommer på bilden och vilseleder mig som konsument och det är det jag tror att alla i hennes kommentarsfältet menar.

   Hade jag suttit på Mockbergs marknadsavdelning hade jag varit vansinnig. De betalar ju för att lyftas fram som varumärke för att nå igenom bruset till konsument, och här lägger Engla TILL fler varumärken i bilden som konkurrerar om uppmärksamheten… Plus som Maria nämner ovan så tar ju Gucci & Hermes över uppmärksamheten. Det är ju helt meningslöst, hela syftet med reklamen försvinner ju!

   Utöver det så är det också förvirrande och rent skadligt ur ett varumärkesperspektiv att synas på bild med två så starka varumärkens loggor som verkligen har tydliga associationer; det skadar Mockbergs varumärke eftersom det färgas av andra varumärkens image (känner inte till Mockberg men om det t.ex. är positionerat som ett mindre dyrt varumärke kan man få för sig genom den här reklamen att det är ett lyxvarumärke eftersom det omges med andra lyxvarumärken).

   Sen kan jag absolut förstå och gillar tanken på att influencers visar upp hur de skulle använda klockan, t.ex. tillsammans med andra smycken som Engla visar upp. Det gör det mer trovärdigt, och ramar in och berättar en historia som man lättare kan ta till sig. Men att slänga in andras loggor bara för att det ser fint eller lyxigt ut är att tänka mer på sitt eget (influencer-)varumärke än det varumärke man får betalt för att marknadsföra, och det tror jag gör att hon långsiktigt kan få problem med att få samarbeten.

    Haha sorry för lång kommentar, jag är lite övertaggad när det kommer till marknadsföringsfrågor 😀

    Ujuj, allt det smarta som du skriver går nog tyvärr bara förbi Engla. Trots hennes mångåriga arbete i denna bransch så verkar hon inte förstå och ha koll på så mycket annat än löshår och naglar.

     haha sant

  Någon som lyssnat på den menlösa podden? Jag försökte lyssna på ett avsnitt men blev otroligt uttråkad. De pratade om hur de aldrig skulle kunna fisa bredvid sin partner och spolar i kranen när de går på toa så inte partnern ska höra vad de ”verkligen” gör där inne. Höll fan på att smälla av! Att vuxna människor inte kan släppa skammen kring att gå på toaletten?! Så otroligt omogna.

   Har försökt lyssna men min hjärna klarar inte av så mycket urblåst prat. Det är snart slut med poddandet, lita på mig. Ang toalettbestyren så verkar det som om Engla själv faktiskt tycker att hon är för fin för att bajsa och fisa.
   Prinsessan på ärten.

    För fin haha japp! Inte konstigt hon har IBS-besvär när hon inte tillåts fisa i sitt eget hem. Jag får grymt ont i magen om jag konstant håller inne fisar, har också lite känslig mage såsom Engla beskriver. Jag tror hon har mycket perfektions-komplex, därav den välpolerade ytan både vad gäller hem och sitt eget utseende. Vad händer om maken hör henne från toaletten? Är hon för äcklig för honom då eller? Undrar ibland hur sånahär ytliga relationer egentligen fungerar.

  Så ironiskt att Hermesasken råkade hamna på bild även i inlägget efter, you silly hermesask!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.