Det händer på Instagram

Vem var det som ställde in egentligen?
(VEM VARE SOM FUCKING KASTA?!?!?!!?!?)

Micke fortsätter briljera med sin ack så goda smak!

Tydligen ska dessa mobilskal som Hannalicious tagit fram osa av glamour och exklusivitet. Själv tycker jag de ser ut exakt som alla andra marmorerade mobilskal där ute. 
Kanske är jag immun mot glamour eftersom jag inte ser det? 

Läckis mamma Gunnel borde börja blogga!!

Jag tror att det är min 9 år långa djungelvrålsexil i USA som lett till min totala besatthet av salt godis. Akta dig, Hannah – nästa gång är det din tur!!

Här har ni förresten den omtalade tårtan som ledde till ett minst sagt underhållande kommentarsfält under den gångna helgen – så tack för det, ”Moa”!

Läs de två sista kommentarerna här under Yogagirls inlägg. 
Varför gör man inte bara en snabb googling eller liknande innan man kastar ur sig grova anklagelser till någon på deras bröllopsdag?
Idiot!

Hannah Widell och hennes familj skaffar hund och jag vill pussa den på nosen NU!

Nu har Paow tydligen en allvarlig hjärnskakning. Annat var det häromdagen då jag ifrågasatte beslutet att ligga hemma och jiddra om flaskor och hänga ut folk på sociala medier istället för att uppsöka sjukhus men nu verkar hon ha tagit sitt förnuft till fånga.
CamCam – bättre än KRY-appen. Jag skickar faktura, Paow!

Skönt att se att de Rimerska/Zytiska pojkarna är kittade till tänderna med flytvästar trots att mamsen mest verkar tycka att det är onödigt. Precis som med cykelhjälm.

Uj uj!
Vem har rätt? Kronans apotek eller Camimami?

https://www.instagram.com/p/Bir7YOIjU_o/?hl=en&taken-by=ellenbergstrom

Här kommer hon bara och förstööööör! Vi som färgkoordinerat och allt!

Den här videon av Ellen Bergström  är den bästa NÅGONSIN!
Och ni MÅSTE titta på den med ljud!!!

https://www.instagram.com/p/BiproMrBGOC/?hl=en&taken-by=celestebarber

Här hittar ni Celeste video.

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mina föräldrar har under min barndom lurat i mig att det är solskyddsmedel som ger hudcancer ? Kanske lite väl konspirationsteoretiskt men kan inte låta bli att tänka att det känns dåligt med kemikalier i solen…
    Använder inte så mycket solskyddsmedel heller eftersom jag har ganska bra pigment och sällan (om inte aldrig) bränner mig. Visst är det att ”bränna sig” som är farligt? Eller är all exponering i solen potentiellt farlig? ?

      Det är inte farligt att bli brun! Vissa har mycket pigment som jag. Däremot är det farligt att bränna sig! Använd solskydd minst 30 helst 50 i ansiktet!

      Jag fick min hudcancerdiagnos när jag var 25. Det är viktigt att skydda sin hud, men kläder går minst lila bra, om man inte tycker om solkräm. Själv kör jag med svala långbyxor och långärmat, samt en snygg hatt.
      Jag har nära kontakt med landets ledande hudklinik och de säger att det inte finns något belägg för att solkräm skulle orsaka cancer, precis som att man inte får cancer av smink eller schampo.
      Kort sagt, skydda er på det sätt ni finner bäst, huvudsaken är att ni skyddar er och anpassar soltiden efter vad er hud klarar.

      Att bränna sig är farligt och ett tecken på att kroppen inte hunnit producera tillräckligt med melanin för att skydda dig för farliga UV- strålar ☀️Ju mer solexponering du utsätter kroppen för desto ”brunare” blir du eftersom sin smarta kropp känner av en ökad mängd strålning och då bygger upp sitt egna skydd med hjälp av pigmentet melanin —mörkare hud.

        Tack för era svar ❤️

      Solen avger tre olika typer av ultraviolett ljus, UVA, UVB och UVC. UVA-strålning står för den största delen av solens strålar som når jorden och är den strålning som tränger djupast ner i huden. Den gör så att pigmentet mörknar och huden blir tjockare och med tiden rynkig.

      ”Endast om man bränner sig ökar risken för cancer”
      Svar: Att bränna sig ökar risken för hudcancer och det är extra farligt att bränna sig i unga år eftersom barns hudceller är extra känsliga. Barns hudceller har inte samma förmåga att skapa skyddande pigment som vuxnas. Barn ska därför aldrig sola. Men faktum är att ju mer sol huden utsätts för desto större blir risken för hudcancer även utan att bränna sig.
      https://www.cancerfonden.se/livsstil/solen

      Min mamma dog av hudcancer för tre år sedan. Hon hade solat en del i sin ungdom, och inte varit så noga med att använda solskydd. Jo, det lönar sig att skydda sig – vilket även hennes läkare betonade.

      En månad före hon dog fick hon fruktansvärda smärtor. En tumör hade knäckt ett större ben i hennes kropp. Jag älskar fortfarande solen, men skyddar mig alltid med solkräm. Gör det ni med. Hudcancer är en mycket lömsk cancer som jag inte önskar den värsta fienden.

        Beklagar sorgen. Kram. ❤

      Vill du inte ha hudcancer eller rynkor så använd alltid spf 50 på kropp och i ansiktet 🙂

      ”comprehensive review of all studies from 1966 to 2003 found no evidence that sunscreen increases melanoma risk” – https://www.skincancer.org/prevention/sun-protection/sunscreen/sunscreens-safe-and-effective

      Såklart ska man inte pressa i solen och det är viktigt att skydda sig med kläder också 🙂

    ÄLSKAR dessa inlägg CamCam!!

      Jaa jag oxå (eller ska jag skriva också för att alla språkpoliser ska bli glada?)!

        Jag blev inte glad ändå ?

    Tycker nästan det om Jocke förtjänar ett eget inlägg… Speciellt med tanke på att de ”skyller ifrån sig” i kombination med faktumet att det inte var några som helst problem för DVD att spela..

      Har han skyllt ifrån sig? För om man dömer det han skrev om tekniska problem så är det ju inte att skylla ifrån sig. Han påstod inte att det var någons fel utan endast att det var tekniska problem. Sen har Jocke och dvd helt olika typer av framträdanden. De använder inte samma utrustning.

        Han skrev på snapchat (och instagram??) Att ”Liseberg har ställt in pga tekniska problem” och Kiseberg skrev att Jocke ställde in. Det Vet Du körde på som planerat så så stora problem kan det knappast ha varit…

          Men de vet du sjunger väl, Jocke använder annan utrustning och det lanske var problem med den

          Fick dom inte ordning på grejera tills det var dags för DVD… De skulle ju spela efteråt, så de hann kanske få bort ljusrampen?

            Han var ju på plats, och det var inte hans fel, han förlorade sin speltid. De hann inte. Det var fixat när dvd skulle spela.

          Kollar du Jocke och Jonnas senaste vlogg så ser du klart och tydligt varför Jocke inte kunde uppträda. Och det var Lisebergs fel. De skulle byta en lampa och sen när de skulle hissa upp allt igen så fungerade inte det.

    Vad är det din mamma hävdar egentligen? Att solskyddet orsakar cancer eller att många tror att det är ingen fara att vara ute i solen bara man smort in sig lite och att det är det som orsakar cancer?

      Det är inte farligt att visats i solen med solskydd!

        Jo det kan vara farligt om man inte smörjer sig tillräckligt ofta/mycket och ligger och pressar i solen. Menar att då är det ju själva felanvändningen som orsakar cancer, inte solskyddet i sig

        Med solskydd och med solskydd, har ni sett företagens instruktioner för hur mycket och ofta man ska applicera solkräm? Tror seriöst det är någon halv flaska om dagen. Hur många gör det? Halva semesterbudgeten typ.

      Det finns nya studier på att solskydd inte skyddar mot alla hudcancer typer. Att vitas i solen längre än huden egentligen klarar av borde alla tycka inte låter särskilt hälsosamt. Jag är i solen den stund min hud fixar det och sen skyler jag mig med kläder och hatt. Det blir längre stunder ju brunare jag blir. Samma sak med mina barn, jag skulle aldrig kleta in dom i solskydd och sen låta dom leka i solen i flera timmar.

        Och hur kommer misstron mot solskydd in i bilden??

          Att den lurar oss att tro att det är säkert att vistas i solen längre än huden egentligen tål. Att man kan ligga och pressa i solen bara man har solskydd. Att barn kan springa en heldag på stranden bara de har smort in sig. Varför ha solskydd när man kan hålla sig utanför solen när den är som starkast och skydda sig med kläder och hatt? Varför ska jag lägga massa pengar på något som är onödigt? Solskydd tänker jag är bra för dem som måste vara ute i solen (arbete tex) men vanligt folk har en total övertro till den. Samt så är det inte farligt att bli brun och ha ett naturligt skydd mot solen om man har pigmenten för det.

    Klart jag har rätt… som alltid. (Sa hon med all den ödmjukhet som kan bäras av en människa.)
    http://www.kostdemokrati.se/snabbanyheter/2013/05/13/solskyddsmedel-okar-cancerrisken/

      Snabbanyheter, vilken fantastisk källa!

        Googla gärna. Det finns många sidor om det. Solskyddsmedel skyddar INTE mot malignt melanom! Däremot kan det ge en falsk trygghet.

          Här är de första två jag hittade och deras conclusions.

          ”Primary prevention of MM is mainly a question of minimizing the impact of ultraviolet radiation (including tanning booths) on the skin: limit time in the sun, cover up with clothing, and use a sunscreen with a protection factor of at least 15” (hur förhindra MM, malignt melanom) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10895595

          ”The link between skin cancer and ultra-violet radiation (UVR) exposure is well documented. Primary skin cancer prevention must focus on proven ways to reduce the amount of UVR that reaches the skin, including avoiding UVR, covering up, wearing a wide-brimmed hat and sunglasses and use of sunscreen.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23958220

            En till: ”This review of results of randomized controlled trials shows that the evidence, though limited, supports beneficial effects of sunscreen application on the occurrence of skin cancers and skin photoaging.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24417448

          Min mamma dog av hudcancer. Tycker du slänger ur dig ganska snabba slutsatser kring solskydd. Det är alltid farligt att bränna sig, med eller utan solkräm. Och såklart. det är upp till var o en om man ska skydda sig mot solen eller inte. Men uppmana inte andra människor att låta bli – säg hellre inget alls då. Jag blir uppriktigt ledsen av att läsa ditt inlägg.

          Det finns många sidor på nätet som hävdar att jorden är platt. Har de också rätt?

          Men det kanske hjälper till att undvika den där känslan av att man vill sova i frysen?

            Cam, kolla på kommentarsfälet på Annikas Leones Blogg. Tydligen postade hon ett inlägg som hon senare tog bort. Ngn som hann läsa det?

      Ja, för att folk tror att det enda som krävs är att man smörjer sig. Sen fortsätter dom att vistas i stark sol utan att smörja sig kontueligt och sitta i skuggan/ha kläder på sig. Det säger inte att solskyddet ger cancer

        Precis. Har man kasst pigment (som jag, är kritvit) så kan man inte bara smörja sig och sen tro att det är fritt fram att vara i solen hela dagen. Man måste ändå vara försiktig. Solskyddet hjälper emot att bränna sig, men det är ju inte fullgott skydd så det är fritt att pressa järnet

        Ja, men exakt. Jag är så vit så jag måste smörja in mig med solskyddsmedel om jag inte ska bära heltäckande kläder, vilket kan vara trist på sommaren. Eller stanna inomhus under dagtid. Också trist. Det krävs inte mer än en halvtimme sol för mig innan jag bränner huden efter vintern.
        Nyckeln är att ha krämen med sig och fortsätta att smörja regelbundet, hitta skugga om man kan, skydda huvudet med en hatt. Om solskyddsfaktor är hälsofarligt så är det jävligt trist, men jag har inga val riktigt.

      Men herregud.. viss skilland på solskyddsmedel och olja – om man smörjer in sig med olja så tar solen mer, du blir mer solbränd och kan bli bränd – men solskyddskräm/medel skyddar mot att bränna sig, men ja man kan bränna sig ändå.

        Kan tänka mig att camimamis läkare talade om sololja. ”När ska folk sluta kleta in sig i sånt där.”

          Camimami tänkte väl att han menade solkräm. Så hon får kanske tänka om där ☝️

      Hej.
      Jag har hudcancer. Min hudläkare rekommenderar att man skyddar sig i solen, med kläder eller solkräm. Huvudsaken är att man skyddar sig. (glöm inte huvudbonad, speciellt om du är ljushårig eller har tunnare hår)

        Hoppas du mår okej, Anonym ? jag tänker samma, det viktigaste är att skydda sig och vara uppmärksam på hur länge man exponerar sig för solen och hur mycket ens hud klarar.

        Kram!

      Det ska vara solskydd med både UVA- och UVB-skydd, som det står i Camimamis länk, annars blir det farligt. Jag har spf året om och har aldrig gillat att sola eller sett det som snyggt att vara brun, och så vill jag ju förstås undvika hudcancer och rynkor. Jag vill inte ha ett dekolletage som ser ut som en rynkig salami när jag är 50+!

        Men herregud, rynkig kommer du att bli oavsett. Man behöver inte alltid dissa folk.

      Fast…”nån olja”. Olja ska man obvi ej smeta in sig i innan solning. Sololja var väl nåt man använde på 80-talet?för att maxa brännan.

    Läckbergs tårtor. Camilla, posta även bilden på den andra tårtan.

    https://www.instagram.com/p/BhBvoyRn4vI/

    Poängen med min kritik var den milsvida kvalitetsskillnaden mellan de två tårtorna.

      Men när ska du sluta?
      Inse att din kritik var obefogad bara.

      Men Moa. Kan du bara släppa det där..?

      Kan det vara så att du är konditor Moa?! Att det är där skon klämmer ?

        Birgitta Rasmusson – är det du? ?

          Rasande galant!! Gud – älskar kärringen!!

            Hahajahahahhahahahahaha. Det här vad det bästa någonsin. Du missquotar henne ju ?? ”Rasande elegant” ska det givetvis vara! ??

              Förlåt!! Ska a l d r i g göra om det!!

      Du vet ju ingenting om ’kvaliteten’ – eller dömer du tårtor efter utseendet?
      Tycker fö Simons ser mycket godare ut…

      Men orka!
      Huvudsaken är väl att födelsedagsbarnen är nöjda.

      SLÄPP O GÅ VIDARE.. om du kan 😀

      I min släkt är det mer ”status” att få den hemmagjorda tårtan än köpetårta oavsett utseende. Hemmatårtan tar ju mer energi och tid än att åka förbi kondis…

      För övrigt har Läckberg fel. Min kritik kommer inte i egenskap av mamma utan i min professionella roll där jag sett konsekvenserna av denna typ av beteende.

      Ni som protesterar så vilt, tycker ni också det är absurt att behandla era egna barn med samma kvalitet?

        Absolut. Jag har en lillebror som är 6 år yngre än mig. När han var typ 8 år fick han en köpt tårta i form av ett tåg. Samma år fick jag lite presenter och drog iväg på tjejkväll med kompisar istället

        Är inte det minsta traumatiserad. Snarare glad att mina föräldrar inte behandlade mig som en åttaåring när jag var tonåring

          Vanligtvis är födelsedagstårtor något som delas av familj, och ev vänner och andra släktingar.

          Presenter brukar skötas separat.

          Att av ekonomiska skäl utesluta/ göra en enklare tårta för att istället kunna ge presenter är säkert förekommande i en viss utsträckning, men jag är tämligen övertygad om att så inte är fallet i fam Läckberg.

            De kanske bara fick spons på Pollys tårta och inte systerns? Skulle tårtan betalas ur egna kassan kanske det bara räckte till en hemmagjord..

              Ja, Läckbergs verkar sannerligen få suga på ramarna när det kommer till extravaganta utgifter som tårta. Då är det väl klart man får välja ett favoritbarn som får köpetårta!
              Meja är ju inte ens Simons biologiska barn så jag är förvånad över att hon fick någonting annat än en kram i present. Det är lagom dyrt! Det får båda mina bonusbarn! Man får ju prioritera…Herregud!

        Men lool. Vem säger att det får förödande konsekvenser när man behandlar en fjortonåring på ett annat sätt än en tvååring? Det är två individer med olika önskemål, intressen och smak gällande kalas och tårtor

          Det är ju fullt acceptabelt, och I de flesta fall önskvärt, att anpassa firandet efter den aktuella personens smak.

          Men att ge ett barn en “Class A cake” och ett annat barn en “Class F cake” och sedan påstå att skillnaderna beror på barnets preferenser är inte trovärdigt.

            Förstår faktiskt inte varför den hembakade är klass F… Båda fick en födelsedagstårta, den ena hembakad den andra köpt. Varför är detta så konstigt? Så har vi också gjort, och jag fick så som barn. Jag fick en hembakad, min bror fick en köpetårta. Inget konstigt ?

            Åhå, du måste ju lägga ut tårtklassificeringssystemet! Mina barn får kladdkaka, den tar två minuter att svänga ihop, 20 minuter i ugnen och är jag på humör dekorerar jag med bär – vilken klass är det?

            Men Simon hade ju för fan letat överallt efter en god tårta. Utan resultat.

              Undrar om den var gjord med eldorados bottnar och sylt samt sprutgrädde ? DET hade varit taskigt.

            Han gjorde väl så bra han kunde, Simon!? 🙂 schysst å säga class F! Nä.
            Ser ut att va överdrivet mkt marsipan så en tårta i min smak mao 🙂

        Nu är det ju säkert inte så i Läckbergs fall – men även jag har sett hur illa barn inom familjer där ett syskon favoriseras. Otroligt skadligt för självkänslan.

            ”Nearly all parents worry about whether they play favorites. But even when parents vow to treat their children equally, they soon find that this is just not possible. Every child is different and parents must respond to their unique characteristics appropriately.”

              Absolut. Men jämför tårtorna igen och återkom med en analys om huruvida du tycker att skillnaden i resultatet kan tänkas representera två olika personers preferenser.

                Det hade varit ytterst glädjande om du i tillägg återkom med en fördjupande analys huruvida Moa Nationalekonomen aka tårtklassificeringskontrollantexpertens kognitiva och intellekuellt kvalitativa kapacitet och kompetans är av acceptabel omfattning och ekvivalent med diskussionsföremålets och ämnesområdets primära funktionalitetsresurser.

                  Det var otvetydigt dagens (veckans?) mest underhållande kommentar. ?

          Fast sist var det såååå synd om Polly som fick stanna hemma när de var på Semester… Då var det hon som var barnet som inte ”var prioriterat”.
          De får olika saker, och det som passar dem och situationen…
          Förstår inte alls de som lyckats se någon favoritskap mellan de syskonen..tycker Camilla verkar bra på att se dina barn individuellt och gör speciella saker för dem alla!

        Moa, jag vet inte vad ditt yrke är men du är inte särskilt professionell om du inte inser dina egna begränsningar i den här frågan (Du har inte haft kontakt med någon i Läckbergs familj och vet således väldigt lite om barnens önskemål och upplevelser), och inte kan försöka se lite nyanserat på det här. När jag var liten gjorde min mamma pannkakstårtor till mig varje år, med glass och grejer. Det brukade bli ganska slabbiga historier med smält glass och jordgubbar på sniskan men jag ÄLSKADE mina tårtor och ville bara ha just pannkakstårta. Min lillasyster fick alltid vackra, köpta prinsesstårtor med dekorationer och text på, för det var det hon ville ha och blev glad av. Hon hade blivit besviken om mamma kom dragandes med pannkakstårta på hennes födelsedag, och tvärtom. Man kan tänka att de flesta (inte alla) föräldrar är duktiga på att läsa av sina barns behov och önskemål, och försöker uppfylla dem efter bästa förmåga.

          Moa är ekonom…

          “Nyanser”, din kommentar var välnyanserad och jag uppskattar din input. Jag är nationalekonom och jobbar inom “health economics”, ofta i nära samarbete med barnpsykologer.

          Absolut finns det situationer där barn har olika önskemål, som i ditt fall där den ene t. ex vill ha konditoritårta och den andre något hembakat.

          I det här fallet är det dock två marsipantårtor, som är i varsin extrem ände av kvalitetsskalan. Det är inte trovärdigt att det två-åriga barnet har så mycket mer sofistikerad smak än sin 14-åriga storasyster. Dessutom är det genom föräldrarnas försorg som barnen kan få möjlighet att utveckla god smak och känsla för kvalitet.

            Men det kan ju också va så att man har en viss budget per kalas. Om då 14-åringen lägger pengarna på bio med kompisar kanske det inte finns utrymme för en köpetårta. Tvååringen fick kanske bara tårtan. Om det nu ska va rättvist så ska det väl läggas exakt samma summa på kalasen så då handlar det inte om huruvida Läckberg har råd med finare tårta till 14-åringen utan att hon behandlar sina barn exakt lika och därmed finns det inte ekonomiskt utrymme för köperårta. Är det rättvist då Moa? Eller är det just tårtan som måste vara exakt lika?

        Har ärligt talat aldrig tänkt i termer av ’kvalitet’ i min behandling av barnen… men så är jag ju inte nationalekonom heller!

        Din professionella roll som… nationalekonom eller vad var det?

        Din professionella oll som nationalekonom var det sist va? Finns nog måna här som är utbildade inom och arbetar med barn som inte håller med dig.

        OBS att alla hållet med om att de är skaligt att favorisera ett barn, men ingen håller med om att dessa tårtor var ett exempel på sådant favoriserande.

          Jag är förvisso nationalekonom, och jobbar med “health economics” tillsammans med barnpsykologer.

          Finns någon barnpsykolog här med en avvikande uppfattning från min, tar jag tacksamt emot er input.

            Men precis som get skriver så håller nog i princip alla med dig om att man inte ska behandla sina barn olika eller favorisera MEN jag tror inte någon förstår hur olika tårtor innebär favorisering?

            Du vet ju ingenting om slutresultatet på firandet? Eller som jag frågat tidigare; måste varje delmoment ha liknande kvalitet enligt dig?

              Jag har svarat på din fråga längre ner Sara, men min kommentar har fastnat i mod. Den publiceras nog snart.

            Har varit utsatt på exakt de sätt som du skriver. Min syster fyller dock år dagen innan mig.. Fick ibland bara ett grattis & ingen tårta. ( ibland resterna från min systers tårta ) Min lillasyster fick alltid fina tårtor! Så jag förstår exakt hur du menar! Det gjordes alltid skillnad på oss två! Fick inte ens ha en riktig födelsedag som var ”Min”

            Konsekvenserna av det är att jag har ingen kontakt alls med min syster längre. Kände mig alltid mindre värd.

            Är nu mamma till 4 fina barn och skulle aldrig utsätta dom för samma helvete som jag var utsatt för. Det förstör så oerhört mycket längre fram!

      Du är ju fan dum i huvudet på riktigt. Och trög. Och som en grävling biter du dig kvar. Lägg ner.

        Vilka eleganta argument du har. Din “persuasion ability “ är på topp, det märks.

          Dom är rasande eleganta. Till skillnad från dina.

          Övertalningsförmåga är annars ett fullgott ord ?

      Det mest förvånande är era oproportionerligt aggressiva kommentarer inom detta ämne.

      Först vill jag klarlägga att jag inte lägger någon värdering i huruvida en tårta är köpt på ett konditori eller bakad hemma. Vissa föredrar det ena framför det andra. Men slutresultatet är av vikt.

      Min intuitiva slutledningsförmåga (utan psykologisk utbildning) säger mig, att ni som är så ohejdat upprörda över att detta ämne ens diskuteras, antingen:
      -Har blivit utsatta för samma sak (gynnats/missgynnats) eller
      -Utsätter era egna barn för detta beteende

      Vad finns det annars för anledning att inte kunna hålla sig sansad och bidra till diskussionen med lugna, sakliga inlägg?

        Men det går ju inte att förstå dina argument eller dina analyser? Det är ju helt taget från luften. Vad är att behandla sina barn lika? Hur ska man göra enligt dig? Ska varje sak vara ”lika”? Ska det vara ekonomiskt lika? Ska det anpassas efter ålder och behov? Ska det anpassas efter vad barnet i fråga uppskattar? Vad är lika för dig?

          Min ödmjuka uppfattning är att man som förälder gör allt för att behandla sina barn likvärdigt.

          Likvärdigt betyder inte lika. Det finns hur mycket utrymme som helst för variationer baserat på barnets preferenser, smak och intressen. Hembakat, konditoriköpt, marzipan eller choklad, bär eller godis. Prinsessor eller bilar. Rosa eller grönt. Grädde eller vaniljcreme.

          Det man bör undvika är att kvaliteten på slutresultaten är uppenbart väsensskild, på ett sånt sätt som i det här fallet övertydligt visar att man som förälder inte investerar samma tid, energi, engagement eller kostnad för alla sina barn.

            Ja men i det här fallet har du ju bara tillgång till slutresultatet på tårtan, inte på kalasen eller firandet. Så jag förstår inte hur man utifrån en tårta kan dra sånna enorma slutsatser? Båda barnens kalas kanske hade samma nivå i slutändan. I det ena fallet prioriterades tårta och i det andra något helt annat som exempelvis dyra presenter eller en bio med vänner eller kanske en kväll helt FF eller vad nu en 14-åring vill ha. Tårtan är väl ändå inte allt? Eller måste varje delmängd av resultatet också vara exakt lika i nivå?

            Du får gärna läsa min kommentar med en god ton för jag är uppriktigt nyfiken på hur du tänker och vad du menar?

              Jag tror att i mindre ekonomiskt bemedlade familjer kan en avvägning behöva göras mellan t. ex tårta och mat eller presenter. Jag är dock övertygad att det inte gäller fam Läckberg.

              Är inte en sådan avvägning nödvändig tycker jag det är självklart med en likvärdig nivå på firandets alla delar; presenter, tårta, mat, ev underhållning. En gissning är att en 14-åring uppskattar en mer sofistikerad tårta än en 2-åring. Givetvis är det rimligt att byta ut ett litet barns clown mot en tonårings konsertbiljetter etc.

              En förälder som favoriserar ett barn erkänner aldrig detta, utan förklarar skillnaden i bemötandets kvalitet på barnets preferenser eller olika yttre omständigheter.

                Fast även om man har massa pengar så innebär inte det att man inte budgeterar födelsedagar och därmed gör avvägningar kring vilka delar man ska lägga pengar på för respektive barn. Jag förstår verkligen inte hur du resonerar? Vad innebär ett likvärdigt resultat på tårtan? Den hembakade kanske smakade godare men var fulare. Eller är det enbart hur en tårta ser ut som är likvärdigt resultat?

                Känner du inte att du drar på lite väl stora växlar för en tårta och att det på något sätt bottnar hos dig snarare än att alla andra här inne tycker att det är okej att favorisera sina barn

                  Min uppfattning är att föräldrar som anstränger sig för att behandla sina barn likvärdigt ‘ (som vissa tydligen uppfattar som en obetydlig detalj) har en generell standardkvalitet på t. ex tårtor oavsett om de är köpta eller hembakade.

                  Vi kan kalla det ett intervall för enkelhetens skull. Är det inte en extraordinär födelsedag (18, 25 etc) så presenterar man en tårta inom det acceptabla tårtintervallet. Intervallet innefattar både utseende och smak.

                  Jag tror inte att alla här inne favoriserar sina barn. De som är mest aggressiva har förmodligen vissa issues, men annars tror jag att de enkelt köper förklaringen att storasyster inte bryr sig om tårtor och bara ville ha något hembakt. Jag tror att en förhållandevis “rättvis” förälder skulle ansträngt sig för att se till att tårtan hamnade inom det acceptabla intervallet, oavsett om barnet tyckte det var viktigt eller ej.

                  Observera att mitt resonemang bygger på min erfarenhet av barn och föräldrars samspel i olika situationer, och att det även är tillämpbart I alla möjliga tårtbefriade sammanhang.

                  Tårtintervallet!
                  Såklart!
                  Hur ser du på tårta-på-tårta?
                  Är det att favorisera då dubblering av gratifikation är ett resultat? Eller kanske innebär det en medveten förfördelning och denigration av den aktuella mottagaren då den visuella karaktären kan degraderas anmärkningsvärt och medföra gratulanten omfattande vanmakt i relation till förväntad kvalitetsupplevelse?

                  ???
                  Jag har uppfattat din subtila kritik av mitt språkbruk.

                  Jag skriver akademiskt eftersom det underlättar konkretisering av ett resonemang.

                  Ytterligare frågor på det?

            I varje enskild liten situation behöver såklart inte kvaliteten på vad man ger sina barn hålla samma nivå. Polly är en bebis och hennes storasyster en tonåring. Tonåringen fick antagligen något annat fint som tonåringar är mer intresserade av än specialdesignade födelsedagstårtor. Typ en resa, en dag med stoppning eller lektioner till ett moppekörkort? Tonåringars födelsedagar är dyrare än tvååringars.

            De flesta som köper specialtårtor till sina ungar slutar i någon ålder, pga barnens bristande intresse för tårta. Då finns det anda hål att stoppa den omsorgen i istället.

              Jag vill mena att man förvisso förmodligen växer ifrån tematårtorna i tidig ålder, men att inget hindrar att man ersätter denna med en enkel, smakfull tårta suitable for a tween/teen.

              I övrigt är jag överens med dig.

            Förstår fortfarande inte varför köpetårta uppfattas som bättre än en hembakad… Alltså jag gör verkligen inte det. Är det för att den är dyr? Hemtårtan billig? Vad är det som är bättre? Utseendet? Jag kanske är trög eller så lägger jag ingen värdering i vad saker kostar utan vad som uppskattas.

              I det här fallet är det en väldigt välgjord konditoritårta vs. en (till synes) hastigt ihopslängd hemgjord tårta.

              Situationen hade likväl kunnat vara den omvända. En halvdan konditoritårta vs. en med omsorg bakad och iordningställd tårta.

                Men om han nu letat tårta en bra stund, fanns där kanske inte så mycket tid kvar att fixa med den egna tårtan….

                Detta kanske är deras välgjorda hemtårta. De kanske inte kan göra mer avancerat än så?

                ??‍♀️ Strunt samma, nu vet jag hur du tänker i alla fall när det gäller tårtan ?

                  Men alla heter ju S… Jag måste byta nick alltså ?

                Fast Moa. Du har två olika tårtor. Du påstår är att deras kvalitet är väsenskild. Många håller inte med dig (inte jag heller) men vi kan säga att det stämmer för sakens skull, den ena är ”högkvalitativ” och den andra är ”till synes- slafsig”. På vilket sätt utgör den ”väsenskilda kvaliten” på tårtorna nåt som helst bevis eller ens indicium på preferentiell behandling av barnet som fick den ”högkvalitativa” tårtan?

                Det verkar inte förenligt med vetenskaplig metod att dra den typen av långtgående slutsats baserat på, ehrmm, två stycken tårtor- ens av ”väsenskild” kvalitet?

                  I just den här (födelsedagstårta) kontexten drar jag slutsatsen att det yngre barnet blivit preferentiellt behandlat.

                  Hur det ser ut i andra delar av deras liv spekulerar jag inte i. Jag kan alltså inte på något sätt dra slutsatsen att det ena barnet generellt blir preferentiellt behandlat.

                Jag har aldrig funderat över något acceptabelt tårtintervalltidigare. Dock vet jag att om man inte är van så kan ett marsipanlock vara ganska svårt att manövrera. Och ska vi nu vara sådan så var det väl Simon som bakat tårtan och hans dotter är 2 år. Ha det kanske inte bakat så många tårtor tidigare. Jag har är riktigt dålig på att slå in presenter, det blir inte fint. Och lyckas jag slå in fint så lyckas kjag jag ofta riva sönder pappret. Lyckligtvis så vet mina nära och kära att det inte beror på att jag älskar dem mindre än ex damen som slog in ett paket på Åhléns, eller andra nära och kära utan att jag är presentpapper-challanged.

              Det är uppenbarligen utseendet som Moa bryr sig om. Endast. Annars förutsätter jag att hon också har ätit båda tårtorna, eftersom hon vet att de är ”väsensskilda” (vidare tror Moa att hon vinner genom att använda snofsiga ord).

              Detta är med lätthet den löjligaste mest idiotiska väderkvarnen jag sett någon slåss med. Någonsin.

        Det här måste vara en av bloggens absolut roligaste diskussioner 🙂 Med all respekt Moa, du verkar inte ha lyckats få med dig läsarna i den här tårtjämförelsen som evidens på att CL favoriserar sin 2 åring på ett sätt som kommer få avgörande betydelse för Sveriges samhällsekonomi 🙂 Tycker för övrigt tårtan på kortet var jättefin!

          Ja jösses allt detta för en tårtjäkel ??

            Tänk på tårtintervallet!

        Fantastiskt att tårtor kan bli så infekterat. En tårta? På riktigt folk? Tror att vi har det då bra att vi inte ens reflekterar hur dumt det låter.

          ”så bra”

            Ge dig Moa. Otroligt omogen. Finns viktigare att bråka om. T.ex. har min mamma cancer. Känns liksom jävla onödigt att du ska bry dig om en sådan små sak när folk lider och dö överallt i världen Spendera din tid på detta istället.

              “Anonym”, jag är ledsen att din mamma har cancer. Hoppas att hon kommer att bli frisk.

              Det finns mängder av saker att engagera sig i. Oftast söker man sig till sådant som pga t. ex jobb, utbildning eller personliga erfarenheter ligger en närmast hjärtat.

        Men på allvar. Det är en jävla tårta.
        Hur kan du bli så upprörd över en sån basal sak?

      DEN DÄR JÄVLA TÅRTAN

      Men när det var Pollys födelsedag var det någon som skrev här och påstod att det var så synd om Polly som fick ett sånt torftigt kalas…. Det var kanske inte du, men det bevisar ju att folk aldrig blir nöjda…

      Pollys tårta var till ett planerat kalas… Mejas tårta var till firande på morgonen i sängen…

        Det var inte jag, nej.

        Jag tror gott ock kort att Moa av väldigt avundsjuk på att inte få smaka på någon av tårtorna.

    Suck. Ellen känns så tillgjord. Vill verkligen vara ”den sköna avslappnade tjejen” men jag tycker det faller rätt så platt och blir så ansträngt…

      Vad tråkigt att du tycker så!

      Och jag tyckte det var roligt, smaken är som baken 🙂

      Har träffat Ellen på event ett par gånger (vi har även gemensamma vänner) och hon är lika dryg och stel som resten av stureplans-klicken, tyvärr. Blev faktiskt väldigt besviken då hon framställer sig själv som skön, rolig och avslappnad på sina sociala medier.

        Hahaha exakt. Har också stött på Ellen i eventsammanhag och hon var sjukt dryg och påfrestande.

          Är hon bara trevlig mot mig för att jag är en stor influencer och ”head of Bloggbevakning” då? Fast hon var trevlig mot mig redan 2011 och var jag lika lite ”Head of” någonting alls som THK avelshane så jag får inte riktigt ihop teorin. 🙂

            På event så känner jag mig rätt obekväm, så kan förstå att man uppfattat mig som dryg. Hela den här grejen ”heeeiii åh hur mår duuuu”.. Så klart bajstråkigt att bli uppfattad som dryg dock.. önskar så klart att jag kunde vara skön och avslappnad hela tiden (dröm) men det kan jag inte.. :/

              När du sov på min soffa sist var du dryg som satan, så jag passade på att göra rent toalettstolen med din tandborste som hämnd. 🙂

                ????????

              Jag hade nog undvikit events, för det här med mingel är ju inte min grej heller… Skulle säkert uppfattas som riktigt dryg eller knas 😉
              Sen förstår man att man i ditt yrke måste vara ute i minglet…

                Jag undviker dem också så vida det inte är för människor jag känner eller brinner lite extra för. Jag har svårt att förstå vad jag ska göra där… Mycket märkligt..

      Jag tycker Ellen är fantastisk som vågar bjuda på sig själv inför så många följare!

    Solskyddsfaktor i form av solkräm är absolut ett måste om man är rädd om huden. SolOLJA dock, som nämns, då kokar huden. Inte så konstigt va? Då bränner man sig rejält

      Exakt – olja används för att bli brunare, inget solskydd i det ja lite sf kan det finnas även i vissa oljor – medans solskyddskräm skyddar mot att bränna sig. Olja kan man inte smörja in sig i om man är blek och ovan vid sol då är det självklart att man bränner sig.

      Ja, är man så dum så man smörjer in sig med olja, får man skylla sig själv om man får blåsor.

      Smörja med olja ger ju samma effekt som i en stekpanna, dvs, man bokstavligt talat steker huden.

      Livsfarligt eftersom det ökar risken för att bränna sig och därmed risken för hudcancer.

    Solens strålar är farligare än vad människor tror. Om man nödvändigtvis vill vara ute i solen så måste man använda solskyddsfaktor och man bör vistas i skuggan.

      Om man vill vara i solen ska man vara i skuggan?
      Citerar Gubben Pettson:
      Ska du vara här inne så går du gå ut!

        Jag skrev bör vara i skuggan. Man kan även bli solbränd där och ursäkta mig om meningen blev lite åt fel håll men det är nämligen 31 grader här och ingen tillstymmelse till luft.

      Ja, många olika solskydd (kläder, hatt, solglasögon, solskydd) är det som rekommenderas om man vistas i solen

      +1.
      Tipsar om Kakans spf-skola:
      https://kakan.elle.se/kakans-spf-skola/

    Att ni svenskar inte har förstått ordet lagom.
    Allt är farligt om det överdrivs:)

      Det räcker att jag är ute i 10-15 minuter utan solskydd sen blir jag röd som en kräfta. Är det att överdriva och inte förstå ordet lagom?

      Lagom är subjektivt. Jag är liljevit och bränner mig efter bara 5-10 min i solen utan solskydd – helt annorlunda för min kille som har påbrå från Brasilien 🙂

      Kan svenskar nåt annat är ”lagom”? ? obs! Är renodlad svenne.

    Psst. Du missade några (eller iaf ett) ord här va? ”Den här videon av Ellen Bergström NÅGONSIN!”

    Åh ja vad jag saknat denna typen av inlägg, orkar inte följa alla profiler på Instagram så detta sammanfattar det viktigaste så bra <3 <3

    Följer Martin Melin på insta , och kan inte sluta tycka att hans danser med sin 14-åriga dotter känns lite olämpliga.

      Håller inte med om att de är olämpliga, däremot krystade och lama.

      Ser att dotter Fanny har över 17tusen följare, är det vanligt att unga tjejer har så många följare?
      Eller är det för att hennes pappa är Martin som vann Robinson för hundra år sedan???

        Verkar vara en het trend att b-kändisar lägger ner mycket energi på att försöka få rampljus på sina barn också…

        Det kommer väl både från att hon syns på hans insta… Och även på Läckbergs, så folk vet ju vem hom är… Och hon vill ju uppenbarligen synas på sociala medier, gissar att hon vill bli influenser… Även hennes mamma.är väl numera inne i svängen med blogg och grejer…

        Klart som fan är det för att hennes farsa promotar henne i sina sociala media…
        ytterligare en räckmacketjej.

      Men vari ligger det olämpliga? Nyfiket gick jag in på hans insta och kollade men hittade bara ett dansklipp och ser ingenting anmärkningsvärt alls.

      Får en väldigt obehaglig känsla av hans sätt att alltid fota henne och hela tiden promota henne. Nåt känns fel.

        Vad skulle kunna vara fel? Jag tycker de verkar ha en fin och bra relation.

        Det är ju för att hon vill det!

    Gillar Ellen Bergström, ofta roliga inlägg på Instagram. Oooooch den där Viktor hon hänger med, han är så himla himla snygg!

    Annika Leone verkar ha skrivit ett försvarsinlägg ang. hennes kille som sedan försvann snabbt som attan (se kommentarerna under senaste inlägget).

    Om Paow inte kan skilja på de och dem, varför då inte skriva dom???? Det gäller alla! Om du är dum i huvudet och inte kan skilja på de och dem, skriv då DOM. Då verkar du mindre dum i huvudet. (Och bespara mig alla ”du är dum i huvudet för att du kritiserar”) Detta är bara ett tips i all jävla välmening.

      Damn Lina chill down. Håller med dig egentligen men inte att du kallar folk dumma i huvudet

        Nej, jag kan inte chilla. Kommer inte att göra det.

      Välmening var det ja ?

      Skaffa dig en hobby Lina. På riktigt. Inte bra för kolesterolvärdet att bli sådär upphetsad

    Celeste Barber förgyller mitt IG-flöde ??

      Eller hur!!! Så sjukt rolig o cool är hon.

    Någon som var snabb med att printscreena Annika Leones försvarsinlägg? Skicka till Camilla omedelbumsssss

      Vill se!

    Fler såna här inlägg, det här var underhållande ?

    Åh, jag vill läsa mer om vad Moa tycker och tänker kring hur familjer väljer att fira saker!
    Så underbart humoristiskt sätt att avsluta veckan på!

    Herregud, KnivMicke! Han är så pinsam!
    Pojkgubbe är vad han är. Varför vill dessa fina tjejer ha honom?!

    Någon som vet var Paows byxor är ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.