Riktigt pinsamt av Norrköpings tidningar


Faksimil nt.se

Som jag skrev tidigare i veckan så vill jag komma tillbaka till den här artikeln – skriven av journalisten Mats Willnert och som publicerades av nt.se.
Mats Willner praktiskt taget äter ur Isabellas hand och det är riktigt smärtsamt att ta sig igenom hans text.
Finns det inte längre någon yrkesstolthet kvar inom journalismen eller vad är anledningen till att ingen verkar kontrollera faktan bakom Isabellas ogrundade påståenden, än mindre ifrågasätta henne?
Har man hellre med en artikel on Isabella utan tillstymmelse till sanning, än ingen sanning alls?

Breakit är ju av precis samma skrot och korn.
De har oftast varit först med att publicera information om Isabella som de sondmatas med av Isabella eller någon hennes team, och när sedan andra medier gör ”re-writes” på dem och hänvisar till Breakit som gälla så har hennes lögner helt plötsligt fått ben och blivit en sanning.

Men åter till Norrköpings tidningar och artikeln av Mats Willner.
Är han så tacksam över att Isabella tar sig tid ur hennes ack så pressade dag att allt han lärt sig som journalist är som bortblåst, eller kan det rent av vara så att det är Isabella själv som tillsammans med sin assistent/pressansvarige/Head of klipp och klist och annat passade skrivit texten själva och haft det som krav för att nt.se överhuvudtaget ska ha någonting att publicera?
Här nedan tar jag upp två exempel ur den här artikeln som borde resultera i att Mats Willner blir förpassad ner i arkivet ett tag för det här är bara så…
Jag saknar ord…

Mats Willner verkar se på Isabella på samma sätt som jag såg på Lotta Engberg när hon uppträdde på Skara Sommarland när jag 6 år.
Med tindrande ögon och en gapande mun. Men då var jag 6 år. Mats Willner är en vuxen och förmodat journalist.

  • Bloggen är i dag en av Nordens absolut största med 1,5 miljoner följare och översätts till fyra andra språk (engelska, franska, tyska och arabiska). Det blir lite kejsarens nya kläder över det hela. Bella fortsätter hävda sina falska siffror och ingen vågar ifrågasätta dem så hon upprepar bara sina lögner om och om igen med hopp om att hennes faktiskt statistik ska glömmas bort.
    Sanningen: Isabellas blogg har 260 000 unika besökare i veckan enligt den officiella statistiken.
  • I oktober reser Isabella Löwengrip till Saudiarabien, där hon ska föreläsa för 44 000 (!) kvinnor.
    Sanningen: Tidigare i veckan avslöjade jag att varken Isabella eller Löwengrip har någon som helt business i Dubai eller Saudiarabien och ingen vet vem hon är så att hon ska dit och föreläsa ser jag som ytterst osannolikt. Om hennes namn inte ens kunde locka folk att besöka Löwengrips event i Dubai när hon och Pingis var där så undrar jag hur hon ska kunna samla 44 000 kvinnor att föreläsa för.
    Å andra sidan skulle 44 000 kvinnor kunna vara 4.4 st kvinnor eftersom Isabella inte direkt är känd för att uppvisa korrekt statistik. Fyra och en halv kvinna borde hon kunna skrapa ihop i utbyte mot kräm och klet.

Och sen det här:

Hon tar, bokstavligen, andan ur dig med sin passion, sitt driv, sin vilja och sin historia.
Den är unik.
Som Isabella Löwengrip.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast, vaddå? Är det helt osannolikt att hon är inbjuden som talare på nåt event? Det är väl knappast så att hon själv har dragit ihop något och folk ska komma för att se henne, men inte helt osannolikt att någon händelse/mässa/event har 32 andra talare och workshops varav hon är en av dem?

    Och nog tror jag att man kan hänföras av Isabellas driv och passion etc. Har svårt att tro att hon kommit någonstans utan det. För visst har hon kommit långt? Sen hur hon förvaltar sin framgång och sitt företag, behandlar sin omgivning mm, det har väl inget att göra med hur mycket glöd hon har?

      Bellamuppen bra skrivet.

      Ändå lite märkligt med alla dessa föredrag/intervjuer där hon bara upprepar samma sak hela tiden, aldrig nåt nytt ju (förutom skilsmässan och outsourcing som nu lagts till det gamla manuset..).

      Undra hur många gånger det verkligen är de som kontaktar henne, känns lite desperat från hennes sida med alla framträdanden (hur mycket cash får man??)

        Undrar vad hon ska säga till de 44 000 saudiska kvinnorna ang skilsmässa och delad vårdnad? Undrar om det är lika fantastiskt att åka dit och representera när någon gubbe kommer tala om för henne att det får hon absolut inte prata om. Strong business woman!!!

          Haha ja intressant synpunkt, då lär hon få revidera manuset en hel del!
          Vet dock att jag läst på flera ställen att det är de som fiskar efter framträdanden, och inte tvärtom. Bra sätt att hålla luftslottet luftigt!

            De får ju gratis marknadsföring när hon sedan bloggar om deras event och föreläsningar?

              Ja win-win men inte så mycket power i att behöva jaga rampljuset kanske

      44 000 människor är väldigt många människor.

    Humorn i att han retweetat detta inlägg av Johanna Frändén: ”Skillnaden på att vara journalist och fotbollssupporter (även om vissa jobbar hårt på att upplösa den) är att journalister ska problematisera, ifrågasätta och leta flera perspektiv.
    Gillar man inte det – sluta läs tidningar!

    (Lär de er INGET i skolan längre??)” Haha

    Är historiken uppväxten i rännstenen?

      Tycker det är komiskt att hon idag släpper ”bomben” att Löwengrip nu säljs (eller ska börja säljas? Snart? Kanske??) i USA! Perfekt distraktion från Mellanöstern-granskningen. Ska väl då visa att Löwengrip är på G minsann. F ö r u t s ä g b a r t.

        Det är väl vad vi misstänkt ett tag i och med detta om maskrosbarnet från slummen som stod på egna ben som 14 åring och blev en framgångssaga.. ? Det är, vad jag förstått, en story för att få amerikanerna på kroken.

    mutar hon dem?

    Han kanske inte har läst ditt avslöjande? mats.willner@ostgotamedia.se Maila länkar till Camcams avslöjanden och se vad han säger 🙂 🙂

      Oh my…. Get a life.

    ”Hon tar, bokstavligen, andan ur dig med sin passion, sitt driv, sin vilja och sin historia. Den är unik. Som Isabella Löwengrip.”
    #kritisktgranskande
    NOT!

      Kräks litet i munnen

    Jo, det var ju lite too much.

    Camcam, ”Tidigare idag avslöjade jag att varken Isabella eller Löwengrip har någon som helt business i Dubai eller Saudiarabien …”

    Är jag helt blåst, hittar inte något om detta från idag? 🙂 Är det tidigare dagars inlägg som syftas? Sorry känner mig något korkad, men jag skulle gärna läsa.

      Hon skrev nog det här inlägget samma dag med tanke att publicera det men sköt på det

      I veckan..

        Tycker att det rätt ofta är slarvfel i texterna. Inte hela världen men ger ju ett lite proffsigare intryck utan dem, och så lång tid tar det väl inte att läsa igenom en extra gång? 🙂

          Inte den här gången. Det har stått ”veckan” hela tiden.

            Fast nej, det står fortfarande ”tidigare idag”.

      Haha håller med det står ju idag. Jag fattar inte.

      Älskar bloggen och granskningen!!

    Men lever ensam med sina två barn. Låter ju som hon skulle ha ensam vårdnad? Tur då hon har hjälp de tre dagar hon har dem.

    Nej denna artikel var svårtuggad…

      Ja hon är ju långt ifrån ensam. En pappa som har barnen halva tiden (tom mer ibland) och de tre dagar hon har dem lagar hon varken mat eller lämnar och hämtar på förskolan

    ”Jag var utbränd, när jag var 18. Jag fick magsår, när jag var 21. Läkarna skrek åt mig.” är det vanligt att läkare skriker på sina patienter?

      Ja, när man pratar om påhittade läkare så är det ganska vanligt ?

        Haha, tänkte väl det 😉 jag måste haft tur med en läkare som skickade mig direkt till gastroskopi efter konstaterat magsår, då!

        Tycker att det var bra av Camilla att stänga gårdagens ”öppet spår”. Det bästa vore att stänga för kommentarer överallt i bloggen, under några veckor. Jag har aldrig mött så mycket elakheter, spekuleringar och medvetna missförstånd, som här. Ingen verkar kunna skilja på sak och person. T ex har jag flera gånger påpekat att jag inte betvivlar den fakta som Camilla tagit reda på, utan att det är alla hemska kommentarer som jag är helt emot, som här ”påhittad läkare”. Tycker att jag varit tydlig med vad jag tycker illa om men ändå blivit bemött som Simon, Isabella, Hajen t o m att jag skulle skydda Isabella med mitt liv. Måste ifrågasätta om ni är läskunniga eller om ni alltid medvetet trycker ner människor omkring er. Om det är det sistnämnda som är sanningen så tycker jag så synd om era familjer, klasskamrater eller arbetskollegor.

          Lena, du kan göra ett aktivt val att inte gå in på kommentarerna, visste du det? 🙂 Det kommer nog kännas skönt för dig.

      Kan väl tro att om det hade varit sant så hade man fått höra det GANSKA många gånger förut. Om jag minns rätt från den tiden så var det mer att hon låg på sjukhuset och kände att det hade blivit lite mycket så hon slutade med kaffe och sålde/lade ner några bolag och projekt. Men hon nämnde nog aldrig något om så vansinnigt oprofessionell personal på sjukan…. ?

      Kanske läkaren blev tvungen att skrika för att få en syl i vädret? Bella brukar ju prata hela tiden utan att lyssna.

      Att en läkare inte omedelbart skulle skicka en person med magsår på katastroskopi är helt otänkbart, för om det är blödande sår dör patienter om man inte snabbt får stopp på den. Eventuellt syftar BB på att hon haft magkatarr vilket enkelt beskrivit är typ ”magsår light”. Det är tyvärr är väldigt vanligt bland unga kvinnor, har själv haft det fler gånger än jag kan komma ihåg. Dock aldrig varit med om skrikande läkare.

    Måste beundra er energi, vad det gäller Bella, jag blir helt matt av allt som skrivs om henne, jag varken gillar el ogillar, tycker det finns mycket viktigare frågor att ventilera här.

      Tipsa CamCam då! 🙂

      Håller med. Boooriingg. Sorry för det.?

      Någon kan ju försöka tipsa om något intressant angående Kenza, Janni, Angelica Blick eller Forni.
      Vissa influencers är så tråkiga att det inte går att hitta något läsvärt att skriva om dem.
      Det kan man inte säga om Bella för där finns massor varje dag 🙂

      Som till exempel?

      Svar till anonym 18:57. Jag beundrar med energin som kan läggas på så mycket som inte betyder något, för mig eller omgivningen i det stora hela, även utanför denna blogg. Men, detta är bloggbevakning, som granskar, och i detta fallet Isabella, och tycker Cam Cam skriver om det mesta i bloggvärlden, eller missar hon något som du känner borde skrivas här? Kan du inte komma med förslag då? 🙂 för jag menar, det finns alltid mycket annat viktigare man ska ventilera och diskutera, men beroende på vilken ”blogg” eller forum man är på, så diskuteras olika ämnen. I denna blogg känns ju ämnet ändå ganska aktuellt om du förstår vad jag menar? Även om jag förstår din mening med ditt meddelande. Då det varit mycket Isabella, men tycker ändå att det känns rätt forum att ventilera om det även om det kan gå till överdrift i bland.

    Englas bröllopsdag, undrar om Moet flaskan verkligen öppnas idag??

    Det är ju så här hon ändå lyckats mm, att blåsa upp sig själv dagligen till att vara superbusinesswomanmotherentreprenör och folk sväljer det ju fortfarande med hull och hår..
    Det behövs tydligen inte granskas, för Bella säger det. Undantaget denna blogg.

    Kan någon kontakta detta spån Mats? Vore kul med en respons när han får lite fakta.

      lyckats med sin strategi, skulle det stå

      Hk kontakta honom du.

        ja såg det fanns mejl högre upp

    Är inte artikeln ganska dåligt skriven? Konstiga meningsuppbyggnader tycker jag.

      Jo, lite märklig, placering av kommatecken ibland

      Otroligt dåligt, skriven.

    Mats kanske är en robot. De kommer stort på alla områden nu.

    Bellabevakning.

    Det finns säkert jättemycket att tycka om Blondinbella. Men fan vad tråkigt det är att det snart är det enda som det skrivs om här.

      Jag älskar det och ser gärna att det fortsätter. 🙂

      Så jäkla viktigt att den här kritiska rösten finns i det här sjuka flödet av lögner och självbedrägeri. Mer bevakning säger jag.

      love it, bästa som hänt influencervärlden för närvarande

    Breakit har kontakter med Isabella och team – och får således först nyheter mot att hon (oftast) länkar till dessa artiklar på sina kanaler. Tror även de följde med henne en hel arbetsdag förra året. Om ni dessutom kollar på deras 2017-års mest lästa artikel var det just en artikel med Bella, och inte en som framställer henne i dåliga dagar så att säga. 😉 Gällande andra journalister, tror jag (NB: tror jag) att Isabella får dem att känna att hon är en mycket viktig människa och att de ska vara tacksamma för att hon ens avsätter sin tid åt dem.

    Tips till journalister:
    ”Bloggstjärnan överdriver antalet läsare med120%” (procenten kan vara fel, gissade bara, matte är inte min starka sida :))
    ”Isabella Löwengrip anklagas för att manipulera sina siffror efter att officiella siffror läckt”
    ”Isabella Löwengrip fortsätter manipulera sina besöktal”

    Eftersom den här bloggen är Sveriges största och majoriteten här håller med om att granskande artiklar behövs på området, då misstänker jag att det hade blivit en mycket uppskattad, delad och läst artikel. Ser fram emot att se vem som vågar vara först ut. 🙂

    Imperium? Alla hennes bolag, tillsammans, har en omsättning på knappt 40 miljoner. Vinsten? Hm, några miljoner. Tillsammans!
    Man kan måla en bajskorv i guldfärg, men det är likväl en bajskorv.

    Vi som förväntas köpa dina och Pingis grejor är inte dumma i huvudet. Möjligtvis de du ljuger och skrävlar för, Men de kanske är kanske inte så smarta trots allt. Dock, är inte de dina presumtiva kunder.
    #vägra löwengripcareandcolour

      Nämen precis. Det låter kanske mycket med 40 miljoner men fördelat på flera bolag varav det som hon driver sin blogg igenom verkar omsätta väldigt mycket (men jag kan ha fel) så är inte LCC/Löwengrip så imponerande.

      Det bör väl ha blivit åtminstone 60 miljoner 2017 för Löwengrip Beauty, Löwengrip Invest och Flattered tillsammans.
      Finns inga offentliga bokslut än för 2017 och Löwengrip Invest gör bokslut per 30 juni.
      2018 kanske 80 miljoner? Svårt att veta när Bella går runt och säger 100 miljoner hela tiden.
      Eller var det en miljard?

        Nej, enligt Annapanna var det en målad bajskorv. Det är tydligen sandlådenivå som gäller nu.

      Tyckte att jag läste något i artikeln om att hon gör vinst (eller omsätter?) 100 miljoner bara genom Löwengrip. Såna fall är det ju helt fel?

        Löwengrip Beauty stannade på 44 miljoner i omsättning 2017 (budgeten var 50 miljoner) och målet för 2018 är 70 miljoner dvs en ökning på 59%.
        Enligt vad Bella skrivit i bloggen.

    Tack för att du inte bara bevakar Isabella utan också medias bevakning av henne. Det är ofattbart och skrämmande att ingen seriös tidning på allvar fångat upp det här och rapporterat det vidare. Det här handlar ju inte om att folk är lite ”tjej-irriterade” på en influencer som de tycker har för lyxig livsstil eller whatever, utan om att chef(er?) för kosmetikbolag utövar rent bedrägeri.

    Jag tror Isabella kan vara väldigt övertygande och manipulativ när hon vill. Känns som om hon charmat den där journalisten. Hon påminner mig om en fd vän till mig, som är mytoman, och som ljög om precis allt; ett sjukligt behov av att ljuga. Jag köpte allting rakt av i början, för hen var väldigt charmig, trevlig och rolig att vara med. Men saker och ting runt den här personen framstod liksom alltid som för bra för att vara sanna. Hen påstod sig vara multimiljonär, till exempel. Men bodde ändå i hyresrätt. Droppen kom när hen påstod att hen skulle på besök i Vatikanen och träffa påven, då förstod jag att jag hade att göra med en tvättäkta mytoman ?

      Bella kan tyvärr charma vem som helst. Därför hyllar alla som har träffat henne.

      Tror dessutom att hon till stor del tror på vad hon själv säger.

      Håller med! Har själv varit vän med en mytoman när jag studerade för några är sedan. Förstå dagen försökte hon bli vän med mig och jag märkte att hon var så ensam och klängig. Hon förklarade att hon var så lycklig över att studera för hon hade varit arbetslös och pank i tre år. Men några månader senare skröt hon framför ett par kursare om hur hon var med och drev ett stort företag sedan flera år och inte tänkte acceptera de ”skitlöner” vi andra skulle vara fast med. Hon började samtidigt påstå att hennes mamma var otroligt framgångsrik, att hon ofta plastikopererade sig och allt möjligt galet som uppenbarligen inte stämde. Kändes som om det slog slint och hon ville vara ”lika lyckad” som de andra i klassen. Sorgligt. Men påminner lite om Bellas lögner. Det tar ett tag innan man upptäcker att sådana personer ljuger.

    Bella upprepar detta föreläsning för 44000 kvinnor men aldrig säger hon eventets namn eller plats enbart land… helt uppenbart är det fejk, 44000 tusen människor på en plats. Enda möjligheten är ju ett event utomhus med enbart kvinnor… i mellan östern…

      Finns stora stadiums som tar mer än 44 000 men om de finns i Saudi och 44 000 kvinnor får/vill gå dit är tveksamt.

    Jag var på den mässan där hon ”föreläste” i Norrköping. Hon blev intervjuad på scen med helt fantastiskt passande frågor. 1,5 miljoner läsare nämndes mycket, Saudiarabien pratade hon säkert 5-6 minuter om. Hon poängterade även att hon var uppväxt i förorten och att hon vill ha fler barn…
    Sen tyckte hon även att tvätta kläder var fullständigt onödigt. Men när hon sa sådana saker så höll han som intervjuade bara med, han ställde inte på något sätt någon motfråga eller ifrågasätte hennes svar. Allt kändes otroligt inövat.

      Saxat från Wikipedia: ”Mytomaner kan skapa en myt om sig själva, varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. En del mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.”

      Det var Mats Willner som intervjuade henne på scenen.
      http://nkpgnaringslivsmassa.se/massprogram/seminarieprogram

      Var det Simon som intervjuade?

    Flera journalister som dansar efter hennes pipa & bara slafsar i sig allt hon säger utan att göra någon dom helst kontroll av fakta, källor mm. Patetiskt & faktiskt ganska allvarligt att hon får stå oemotsagd.
    Efterlyses: skarpsynt oberoende journalist som vill göra en granskning av Isabella. Finns det?!

      Det kanske är så att de inte orkar lägga så mkt vikt vid det utan låter henne babbla på? Eller så styr Sång och dansmannen frågorna

        Hon ”förbereder” ju jämt sina intervjuer på kvällarna = får och väljer ut frågor att svara på på förhand.

    Det får mig att tänka mina och typ alla andras tankar om del 1, 2 och 3 – På djupet med Nemo Hedén av Bloggbevakning. Varför fick inte hans lögner samma välförtjänta granskning

    ”Vi får inte se dig kandidera till riksdagen i valet framåt hösten.

    – Jag blev faktiskt nominerad förra året, men nej… ”

    Nominerad till vad? Och av vem? Hur kan han inte ställa följdfrågor på detta?! Är det någon som vet vad hon syftar på?

      Säkert Centern som spökar? Fast nominerad till vad? Kommunpolitiker på Lidingö!?

    Det är väl ungefär samma visa som när hon marknadsförs som talare på universitet? Hoppas iaf de har bättre bakgrundskontroll framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.