Men vad är det för fel på familjerna Schulman?

https://www.instagram.com/p/Bl2TJysnbzm/?hl=en&taken-by=calleschulman

För några månader sedan raggade Amanda Schulman följare till sin nioåringa dotter Charlies Musical.lykonto och eftersom Calle Sculman inte kan vara sämre så synar han det med ett eget konto till dottern men höjer insatsen med att hans dotter minsann endast är 7 år.
Det olämpliga i det här får mig att gnissla tänder här i den småländska skogen och jag förstår inte hur i helvete man kan vara så oansvarig!
För ni tror väl inte att Calle sett till att hans sjuåriga dotter har en stängd profil på Musical.ly? Nej, nej!
Hon vill ju ha så många följare som möjligt och då måste man ju ha en öppen profil, all annat vore ju dumt, eller hur?
En annan är att främmande män kan skicka meddelanden och bilder till henne – läs artikeln HÄR om den pappa som upptäckte att hans sjuåriga dotter uppmanades att skicka nakenbilder till en man i appen. Visst låter det mysigt?

Pennys profil är öppen för alla och hennes videos går att se utan att följa henne och ja…
Vem som helst kan även skicka privata meddelanden till henne.
Herregud, säger jag bara!

Jag skrev detta i inlägget om Amanda och jag skriver det här igen:

De farliga här är inte bara att Amandas Calle dotter har en öppen profil som vem som helst kan gå in och följa henne på, utan också vad det här skickar ut för signaler.
Många av de som följer Amanda Calle tycker förmodligen att hon har KOLL! Och om Amanda Calle Schulman tycker att det är okej att hennes dotter har en öppen profil på Musical.ly och till och med bjuder in främlingar till den så måste det ju betyda att det är det även för deras barn.

Men NEJ! De signaler Amanda Calle skickar ut här är inte okej. Det finns ingen som helst anledning för små barn att ha öppna konton på sociala medier – särskilt inte på sina egna telefoner!

Om ni undrar varför jag bäddat in videon från Instagram istället för att ta en skärmdump så kan ni läsa mer om det HÄR.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här måste ju vara nån form av rekord? Inga kommentarer

   Jag tidsinställde fel. =(

  Varför är just den appen värre än typ insta o så? Obs fattar ej så genuin fråga. Med vänlig hälsning, 32 med ett litet barn vilket möjligen förklarar min okunskap.

   Majoriteten av användarna är yngre barn med minsta tänkbara säkerhets och konsekvenstänk, jämfört med exempelvis Instagram och Snapchat – men i mitt tycke kommer SC på en andraplats.

    Och i och med att det är en app som så specifikt riktar sig mot barn så är det också en app som pedofiler medvetet använder sig av för att komma i kontakt med barn. Det övergår mitt förstånd att det finns föräldrar som är helt okej med att ungarna ska ha öppna konton. Hans följare är ju också vuxna och det är så märkligt att han vill att vuxna ska följa hans 7-åriga dotter. WTF?

  Mona skriver så här om sin yngsta dotter på hennes födelsedag: ”Jag skulle kunna skriva en roman om mina känslor för damen ifråga och om den fina människa hon är, men av hänsyn till henne så håller jag mig bara till att säga att jag älskar henne.”

  Av hänsyn till henne? Intressant Monalogik: det går bra att visa den yngsta dotterns underkläder för hela världen, outa den äldre dotterns och hennes kompisars sexliv som tonåringar etc etc etc, men inte skriva ovanstående AV HÄNSYN till dottern.

   HAHAHAHAHAHAHAHA

    kommentaren var från mig ??

   Kanske just därför, hon kanske inte vill få kritik igen, kanske tagit åt sig.

    Varför skulle nån kritisera Monas känslor till dottern + om hon skrev om dessa? Lite skillnad på att fota ett barns underkläder och lägga ut bilderna vs skriva om känslorna till dotter ? Imho.

     Ja du det mesta kritiseras ju, alltid någon som hittar fel. 😉

   Har polletten ramlat ner? Har tanten blivit religiös? Att ta hänsyn i allmänhet är väl inte vad M är känd för precis. Skulle önska att hon inte nämnde sina barn mera i sin blogg om hon nu har så mycket känslor för dem.

  Sorry för ot men är det fler som har problem med flugor? Bor mitt i stan i lägenhet och fått in hundratals trots stängt fönster, dödade massor igår men fick en chock i morse när det var hundratals i fönstren. Aldrig varit med om nåt liknande! Vad, hur, och vad göra??!

   Får panik…!! 20 flugor minst i köksfönstret och massor i ett annat fönster, så inte vid soporna utan i fönstren!!! Fattar inte!

   Flugspiraler! Jag brukar hänga de i/vid lampor och sen låta ljuset va på, då dras de dit och sen är de fast! ?

    Men om man inte har flugspiraler? Är det inte så förresten att flugor dras till döda flugor så undra om de är så effektiva egentligen? Brukar vara ovanligt att ha en enda fluga här så chocken av att plötsligt ha hundratals! Fattar inte!

     Fast ja det är klart då borde de ju fluga dit och fastna hehe tänkte att det kanske bara kommer fler och fler… får ta och köpa både sådana och flugsmälla för det har jag ingen ens. Sprutar rengöringsmedel på dem och smäller med tidning.. men alltså… får panik.

      På Biltema köpte jag elektrisk flugsmälla för någon vecka sen. Effektiv. Du kan nog ta flera på en gång.

       Vad kostar en sån, är de dyra? Tur iaf att de håller sig ganska lugna och mest i fönstren, men obehagligt ändå och fattar inte var de kommer ifrån.. Tack för tips!

        De har förmodligen lagt ägg i jorden i dina blomkrukor. Ställ ut blommorna alternativt släng dom för att undvika att de blir ännu fler

   Jag har det lite oväntade tipset om att skaffa hund. Min hund älskar att jaga flugor. Ingen aning vart han fått det från. Det enda är att han ibland skrämmer en från vettet när man lugnt ligger i sängen och han plötsligt slänger sig efter en fluga ?

    Haha så gulligt! Älskade hundar❤️

    Haha min förra hund gillade också att jaga flugor. Han la gärna ut sitt märgben i trädgården och vaktade det i väntan på att flugor skulle sätta sig på det.

   Spraya med ättik (blandat med vatten) runt fönstren, tycket det har hjälpt hos oss.

    Så det hjälper mot flugor också, inte bara mot spindlar? Tack för tips!

   Jag har samma problem. Häll upp vatten i en skål, håll i vinäger (helst äppelcidervinäger men vitvinsvinäger går också bra) lite honung och lite diskmedel (diskmedlet gör något med ytspänningen så bananflugorna inte kan stå på ytan utan drunknar). Ta bort alla mat, all frukt osv måste tyvärr vara i kylskåpet och häll ner kokande vatten i diskhon ngn gång per dag. Skålen kommer fånga in de flugor som finns, att skölja avloppet tar bort ev ägg som lagts. Och om det inte finns mat ute så blir de inte lika lockade.

    Ånej. Såg nu att det var vanliga flugor du hade problem med. Tipsen ovan är för bananflugor. ?

    Ja bananflugor och avlopssflugor är jobbigt och äckligt också, ja hälla kokande vatten i diskhon då och mitt bästa tips är att dammsuga upp småflugorna funkar bättre och mer effektivt än skål med diskmedel och äppelcidervinäger.

     Bananflugorna hemma hos mig går på vinäger- och diskmedelsfällan, så den funkar jättebra. Men dammsuga upp dem – lever de inte bara vidare i dammsugarpåsen då?

      Nej de dör då, bananflugor alltså. Då blir man lättare av med dem fort än om man kör diskmedelsfällan…lovar.

   Flugpenna!

    Var köper man det och hur funkar det?

     Man tar en vanlig penna och skriver på en lapp till flugorna när fönstret är öppet:
     ”Flyg, fula fluga, flyg och den fula flugan flög”
     Flugorna läser och flyger ut. Flugpenna.

      Nej det är flugnote det ? Fluglapp. Funkar tyvärr dåligt ?

   Fyll en fryspåse med vatten, häng upp i fönstret/dörröppning. Vi bor ute på landet jämte kohagar och dylikt, detta var helt magiskt! Vet inte om det påminner om ett jätteflugöga eller ett getingbo eller liknande, men funkar sjukt bra för oss. Googla gärna 🙂

    Funkar för oss också?

   Hej!
   Häll upp ett glas med vinäger, diskmedel och lite vatten. Alla flugor kommer ligga döda på botten inom någon timme 🙂

    Häll upp ett glas med vinäger, diskmedel och lite vatten.
    Drick upp allt i ett svep.
    Du kommer ligga död på golvet inom någon timme och behöver inte längre bekymra dig om något.

     Funkar det, på riktigt?! Död inom en timme?! Eller mest bara magplågor i timmar?? Skönt att slippa bekymra sig men smärtor vill man inte ha?

      Don’t try this at home.

    Men funkar väl bara på bananflugor? Eller även på vanliga stora flugor?

   Yes, men det är kanske inte så märkligt då jag bor på landet och har både kor och hästar ungefär 100 meter från huset (inte mina djur dock, men flugorna får jag på köpet ?) Vi använder oss utav flugsprialer. Ser inte speciellt trevligt ut och jag får barndomsminnen av när min far hade sådana i ladugården. Men ganska effektivt! Sedan går vi på flugjakt med smällaren lite då och då.

   Är det vanliga flugor eller är det fruktflugor? Dvs är de lite större svarta som surrar eller är de små, små flugor som inte surrar men som dras till vinglas och bananer?

  Bara till att låta föräldern administrera kontot så kan folk skicka vad som helst.

  Har du kollat Aftonbladet CamCam?

  Jonna och Jocke har blivit stämda av de förra husägarna …

   Haha rätt åt dem! Man kan inte uppföra sig hur som helst.

    Vad har gjort för fel? Uppenbarligen var söljarna av huset inte helt ärliga med allt. Det ör de som gjort fel, anser jag. Och nej, jag är inte Jocke eller Jonna. Känner dem inte heller, men jag anser att rätt ska vara rätt. Ogillar lurendrejare. Såklart köpare har undersökningsplikt, men det innebär inte att man som säljare inte har något ansvar för kända fel. Därmed inte sagt att jag tycker det är rätt av fans att hota säljarna.

     Om jag inte minns helt fel så fick Jocke och Jonna pengar från säljarna och allt var frid och fröjd. Dom skrev under att sluta nämna alla fel i huset. Dom har uppenbarligen brutit mot villkoren.

      Jag sitter och läser stämningen just nu och det är inte riktigt så enkelt som du vill få det att framstå som. Förhoppningsvis kan jag publicera någonting om detta redan ikväll…

     Enligt stämningen har de ju skrivit under ett avtal, att varje gång J & J pratade om felen i sina kanaler skulle de få böta 50 000kr. Vilket de enligt stämningsansökan gjort 8 gånger, därmed stäms de på 400 000kr.

   Jag vet..

  Har inte Calle kommit ner till 0 nu vid det här laget? Eller har jag missat det inlägget? #callendern

   Han börjar om på ungarnas konton.

    Hahaha. Huvudet på spiken.

   Jo, men han är inte lika principfast när det kommer till att avsluta Instagram som att pimpa ut dottern på sociala medier tyvärr.. Hade han varit det så hade detta aldrig hänt.

    Vad hände med din avskedspresent till honom vid 0? Du hade ju så många bra idéer på lager!

  Du är nog inne på fel konto. Hon heter realpennyschulman, utan ”the” framför och där har hon flera videon uppe.

  Ha det fint!

   AH! Tack!

  När jag var 12 år( 30 idag) och internet precis blivit någonting ”alla hade ” men fortfarande väldigt nytt hängde jag mest på Aftonbladet chatt. Jätte roligt iom att det var någonting nytt och man var ung och nyfiken. Jag fullkomligt drunknade i meddelanden från pedofiler. Äldre män som ville prata med mig trots (pga?) att jag bara var ett barn. Dom ville veta hur min kropp såg ut, berätta om hur dom runkade och frågade om jag var kåt. Jag blev mest irriterad och äcklad då jag ville chatta med killar i min ålder.
  Att Calle inte ägnat en sekund att Kolla upp hur det är att vara tjej på nätet säger så himla mycket om honom. Så ofantligt oansvarigt, är ingenting heligt i den familjen eller är precis allt till salu?

   Samma för mig! Kan fortfarande komma ihåg vissa meddelanden.

   Åh, har exakt samma erfarenhet! Tyckte inte det va så obehagligt just då, men idag inser man ju hur sjukt det va.

   Tänker ofta på när jag och mina vänner hängde på aftonbladets chat när vi var ca 12 år och precis som du skrev fick mängder av meddelande och män som ville ses. Kanske var vissa av dessa ”äldre män” bara pojkar i samma ålder som jag och ljög och sa att de var äldre för att intressera tjejer, jag vill gärna tro det iallafall för den tanken skänker mej mer frid. Flertalet ”män” pratade jag senare vidare med på msn och vissa ville ha bilder som jag även skickade (aldrig naket). Skräms över hur lättmanipulerad jag var, och så otroligt bekräftelsesökande. Tänk dagens tillgänglighet av anonyma forum och män som letar efter just sådana tjejer som 12 åriga jag. Tanken skrämmer mig och jag hoppas dagens föräldrar, även Calle Schullis, är mer upplysta om farorna som väntar på nätet och har öppna dialoger med sina barn om deras kroppar och knoppars värde.

    Aftonbladets och Snyggasts chattrum var de roligaste att som barn trolla.

    Du var ett barn, du ska verkligen inte skämmas. Jag hoppas att många trollade men så som jag minns det gav dom ett väldigt vuxet intryck.

    Minns en gång när jag fick nog och faktiskt bestämde träff med en man. Jag skulle ta tåget till en ort en bit bort där han han sen skulle få ta på mina bröst i sin bil.
    Jag trollade honom såklart och njöt länge av att han antagligen ansträngt sig för att den stå där som en idiot.
    Idag tycker jag bara att det är så sjukt att gå från att vara barn till att dagligen få grova sexmeddelanden.

   Ja, fy fan. Är också 30 och har exakt samma minnen av Aftonbladets chatt. Och, vad hette det, Dobido? Där en hade en tecknad avatar för att chatta? Kommer ihåg en äldre man som tog med min avatar till sitt egna tecknade rum och skrev en massa äckliga grejer. Han hade alltså ensidigt cybersex med en 11-åring. Känner mig smutsig bara jag tänker på det, trots att det egentligen borde vara han som känner så. Det gör han garanterat inte.

  Den familjen och deras beteende både äcklar mig och gör mig bestört! Är det deras vin- och drinkpimlande som dödat deras hjärnceller, eller är det medfött?..

   Ja, herregud vad det dricks i den familjen… Faktiskt reagerat på det.

  Varför?
  Vad vill de uppnå, att barnen har många följare?
  Ska hon göra reklam för Barbidockor eller Lego… och tjäna pengar på det?
  Jag förstår helt enkelt inte.

   Håller med och är det inte samma sak med barnskådisar tänker jag? Vad vill dessa föräldrar uppnå? Att barnet tjänar pengar och gör karriär, men i så fall varför? Föräldrar som tidigt exponerar sina barn för ”vuxenvärlden” kommer jag aldrig förstå och glad för det är jag.

  En väns dotter(i 10 årsåldern) blev helt besatt av den där appen. Hon fick massa beröm och bekräftelse men ju fler följare, såklart desto fler elaka kommentarer. Till slut va hennes självkänsla helt förstörd men hon va fortsatt beroende av appen. Även fast föräldrarna avinstallerade den så lyckades hon fortsätta ladda upp klipp.

  Det är hemskt att se vad social media kan göra med små barn.

   Mina vänner som har barn i 9-12-årsåldern har liknande erfarenheter. Appen blir sååå viktig för ungarna och den påverkar hur de känner inför sig själva. Varför utsätta sin 7-åring för det? I den åldern är det fortfarande rätt enkelt att bestämma över sina barn.

  Det finns en rättvisa på jorden och det är den att alla föräldrar har världens finaste mest fantastiska barn. Som förälder tycker man (oftast) det och det är helt okej!!
  Att däremot, kanske för att försöka överglänsa alla andras små telningar, exponera sitt barn in i absurdum är dumdrygt, oansvarigt och egoistiskt. Skämmes ta mig f-n!!!!

  Men de vill ju garantera att barnet blir KÄNDIS!

  Det enda Schulmans vill är att vara kända och det inkluderar även deras barn.

  Barn apar ju gärna efter sina föräldrar och att ha två föräldrar som är så sjukligt uppmärksamhetstörstiga kan ju knappast resultera i något annat än barn som gärna tapetserar sociala medier med sina liv.
  Hade föräldrarna presenterat ex kampsport, dans, ishockey, ridning, klättring, skidåkning osv för ungarna så hade kanske ett intresse för något av det vuxit fram istället för ett intresse för smink, hår och att jaga följare på internet vid så låg ålder.

  Det sorgliga är att Calle inte kommer backa. Han kommer hävda att han har koll på kontot och att det är Penny som valt allt detta.

  Så skev vår värld är.

  Bara rakt av sorgligt beteende av en förälder. Total avsaknad av integritet för sitt barn & för vad som kan hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.