Perfect Day Media ska ha fått reda på Isabella Löwengrips avhopp via hennes blogg

Förra veckan slog nyheten ner som en bomb att Isabella Löwengrip tackar nej till den realityserie hon så hett promotat tidigare i år. Efter att hennes stora satsning ”A quest for success” fick gå i graven efter bara ett fåtal avsnitt så var det ”Being Bella” som skulle ta Isabella hela vägen från bloggen och in i folkhemmet. 
Bakom satsningen stod Hannah Widell och Amanda Schulman från Perfect Day Media och som spindeln i nätet vid inspelningen såg man ingen annan än Alex Schulman som med van hand guidade Isabella genom omtagningarna. 😉

Att nyheten om att Isabella hoppar av realityserien ”Being Bella” slog inte bara ner som en bomb hos hennes bloggläsare utan även hos Hannah, Amanda och hela Perfect Day Media.
De ska nämligen OCKSÅ ha fått reda på Isabellas beslut via hennes blogg då hon hade inte brytt sig om att meddela sitt beslut till dem innan hon tryckte på publiceringsknappen. Att projektet lagts i lite av en malpåse har framkommit till och med på Isabellas blogg men att hon helt plötsligt drog sig ur ska ha kommit som en överraskning för alla inblandade.
Enligt de personer jag pratat med så är det minst sagt upprörda känslor på Perfect Day Medias kontor då detta inte bara får dem att framstå i dålig dager utan även som extremt oprofessionella inför samarbetspartners som varit intresserade av att investera i projektet.

Ingen av de inblandade partnerna (Isabella/Simon, Hannah och Amanda) har velat lämna någon ytterligare kommentar kring detta när jag vid upprepade tillfällen sökt dem.

236 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Denna kommentar från förra inlägget säger allt man behöver veta;

  Isabella, ”Blondinbella”, Löwengrip är endast 27 år men har trots det gått från en fjortisbloggerska till luftslottsdrottning. Hon tar ära för att ha byggt flera bolag och har även låtsasinvesterat i techbolag med monopolmiljonomsättningar.

  Läs mer: Hon är influenser Sveriges #1 serielögnare under 40: https://bloggbevakning.se/2018/04/26/har-avslojas-isabella-blondinbella-lowengrips-logn-om-sin-bloggstatistik/

  Genom en noga genomarbetad strategi att manipulera sina läsare genom provokationer som började när hon var 14/15/16/ett annat liv för vi vet inte längre, har Isabella fått en rejäl kritikerskara som avslöjar hennes lögner och hittepåaffärer. Under 2017 skilde hon sig efter att ha varit gift i 3 PERFEKTA år och har nu ”delad” vårdnad av sina två barn. Därmed kunde Isabella Löwengrip hitta ett nytt sätt att mjölka manipulationer för egen vinning – skilsmässan.

  Manin ökade under förra året omsättningen till en massa jävla dumma idéer om en ”fråga om framgång,” ”en bloggplattform” och ”en ny brand” som ledde till att en Bella karaktär introducerades till följarna: singel-översminkade-business-spraytannade-iskalla mamma. Detta ledde till sämre marginaler och med ett slutresultat på fler desperata lögner. Det innebar att det inte blev någon utdelning för grundaren.

  Genom sina andra bolag kunde Isabella Löwengrip tillsammans med kollegan Pingis Hadenius under 2016 och 2017 skriva en bok, Aktiedrottning som floppade totalt. Förra året omsatte bolaget inte så mycket pengar som Isabella påstår men hon kämpar på med lögnerna i hopp om en utdelning i form av diademband.

  Isabella Löwengrip driver även incubatorbolaget Nordic Tech House som ingen riktigt fattar vad de gör. Det är inga konstigheter för serieentreprenören eftersom hon har en lång erfarenhet av förfallna projekt. Till raden av projekt som aldrig blev av kan vi på FakeIt lista en entreprenörsgymnasium, Bellme, Being Bella, Classified, MBA i Zurich, Economista. Isabella Löwengrip passade på att låtsas så inte är fallet.

  Svara

   Flyttar de inte pengar mellan bolagen då? ISPI holding (moderbolag till LCC) omsatte ju bara ca 900.000 kr men hade en vinst på typ 4 miljoner varav ägarna (Pingis och Bella) tog ut 3 miljoner i utdelning. Alltså borde Bella ha kunnat ta ut en utdelning på 1,5 miljon förra året från LCC. Hon tog även ut ca en halv miljon från sitt investmentbolag. Så ca 2 miljoner i utdelning. Räknar man att bolagsskatten är 22% så borde hon ha kvar ca 1,5 miljon vilket blir ca 130.000 kr/månaden. Lägg sen till att hon säkerligen tar ut lön från något bolag upp till brytpunkten vilket borde ge ca 27000 kr efter skatt. Total inkomst efter skatt borde därför bli ca 160.000 kr/månaden. Hade varit kul om någon som är lite mer insatt i ekonomi hade velat räkna på hennes inkomst.

   Hon påstod väl hos Schulman att hon betalar alla sina kostnader för hemhjälp och liknande privat, och då blir det inte mycket pengar över även om man har 160.000 kr i månaden efter skatt. Gissar dock att hon tar en hel del på företaget.

   Svara

    Ja det är det där jag inte riktigt har koll på heller, hur kan ett bolag inte ha mycket omsättning men visar ändå miljonvinst, är det då för man stoppar pengar dit från andra bolag?

    Svara

     Man kan ha poster som övriga rörelseintäkter samt finansieringsintäkter. Men faktsiskt konstigt om de intäkterna är så mycket större än omsättningen iom att omsättningen ska vara intäkterna från den huvudsakliga verksamheten. Svårt att säga varifrån pengarna kommer utan att haläst bokslutet dock! Kan man se hela bokslutet någonstans, skulle vara intressant att läsa 🙂

     Svara

      Bokslutet i detalj brukar inte publiceras, självklart granskar revisorn dessa bokningar och sammanställningar. Det är bara ÅR som är offentligt som innehåller en viss information av bokslutet samt effekten av det.

      ÅR är ju oftast är hopklumpade poster i RR och BR förutom det som måste specas i noter såklart.

      Svara

    Glöm inte heller ZUG AB (nu fusionerat men går att leta fram på allabolag.se) där man 2017 gick med vinst. Håller med Nadia. hade varit kul om någon som är insatt i ekonomi gav ett utlåtande.

    Svara

    Vinsten i ISPI Holding kom från ZUG AB (som nu fusionerats med Löwengrip Beauty AB).
    På något sätt uppstod en stor vinst i ZUG AB för räkenskapsåret 2016/2017 vilken utdelades till ISPI Holding AB.
    Beloppet var 3350 tkr som i sin tur möjliggjorde utdelning i ISPI Holding AB med 3000 tkr till Pingis och Bella.
    Varifrån kom vinsten i ZUG AB?
    Jag antar att den kom från Löwengrip Beauty AB (som ju visade en oväntat liten vinst på 314 tkr för 2017) som alltså kan ha blivit överdebiterat.
    Varför? Tja, troligen för att kunna göra en utdelning till Bella och Pingis. Skulle man ha velat göra utdelningen till ISPI Holding AB direkt från Löwengrip Beauty AB skulle den kunna strida mot Aktiebolagslagens försiktighetsregel som begränsar möjligheten till utdelning med hänsyn till företagets behov och ställning.

    Svara

     Men både bella å pingis har väl hävdat att det svaga resultatet berodde på felrekryteringar mm?

     Svara

      …och dyrbart deltagande i mässor plus exportsatsningar som inte burit frukt.
      Ja, det är nog delvis sant det också men inte hela sanningen. Som vanligt.

      Svara

       Vad jag hört var det aldrig någon felrekrytering. Det är också bara något de sagt. Ingen har vad jag hört blivit ’utköpt’ etc.

       Svara

        Stefan hade kanske helt enkelt sex månaders provanställning som brukligt?
        I så fall kan hans anställning ha avslutats ungefär då i december utan ekonomiska konsekvenser för arbetsgivaren.
        Det Pingis sa om dyrbar felrekrytering kan vara en cover för att personalbolaget Zug tog emot så mycket pengar från Löwengrip Beauty. Ett utköp från en tillsvidareanställning kan ju kosta ett par miljoner om lönen är hög.
        Men pengarna hamnade hos Pingis och Bella och inte hos någon ”utköpt felrekrytering”.

        Svara

         Om nu Stefan är så erfaren som Bella påstod så lär han knappast gått med på en provanställning. Erfaren personal med jobb brukar inte vara så sugna på provanställning, det är ju något man gör med personer vars kompetens man är osäker på.

         Svara

         Felrekrytering i deras ögon kanske berodde på att han själv sa upp sig. I så fall har de inte drabbat ekonomiskt av ett ”utköp”.

         Svara

         Han fick sluta precis innan provanställningen var slut….

         Svara

     LB AB hade nog ett rejält problem med rena pengar efter felsatsningar och rekrytering. Ville säkert rädda det som gick vid en konkurs och såg till att pengarna flyttades till ZUG.

     Svara

      Den typ av transaktioner som Ivar Kreuger gjorde mellan sina många företag det sista året…

      Svara

     Skön transfer pricingproblematik om din teori stämmer Anton. Kanske är det en för liten fisk för skattemyndigheten, men jag hoppas ändå de tittar på det.

     Svara

      Mellan helägda (minst 90%) svenska bolag så är väl inte internprissättning ett problem? Dessutom kan man ju alltid ge/få koncernbidrag. Det är (väl?) när det är bolag i olika länder, där man kan föra vinster från ett land till ett annat, som internprissättningen blir en skatteproblematik?

      Svara

       Det kan bli ett problem (för revisorn åtminstone) om man överdebiterar ett bolag i syfte att dela ut pengar till ägarna via ett annat bolag om utdelningen skulle anses strida mot Aktiebolagslagen hade utdelningen skett direkt från det första bolaget i kedjan.
       I det konkreta fallet kan jag inte begripa varför ZUG AB skulle gå med så hög vinst om det var ett bemanningsföretag för i första hand Löwengrip Beauty AB. Normalt ska ett sådant bolag för koncerngemensamma tjänster drivas enligt självkostnadsprincipen med ett litet påslag och bara ta betalt för de faktiska tjänster det utför för övriga bolag i koncernen.

       Svara

        Det är möjligt att det är ett intressant spår att utreda om det skulle bli konkurs. Koncernbidrag har man ändå rätt att få/lämna fritt (med vissa restriktioner och nu pratar jag bara svenska bolag), det är ju ett vedertaget sätt att minimera skatten för koncernen som helhet. Jag är också drillad i att koncerntransaktioner ska ske till marknadspris men enligt vår revisor (nu i ett mindre bolag) så sätter man de priser man vill, eller fördelar kostnader som man vill mellan svenska helägda dotterbolag. I större koncerner har man ju oftast riktlinjer för detta, men nu är ju inte Bellas imperium riktigt i storbolagsvärlden än.

        Svara

         Ja, det hade varit snyggare att lämna ett koncernbidrag från Löwengrip Beauty AB till ISPI Holding AB om nu pengarna verkligen fanns i Löwengrip Beauty AB.
         Att man tydligen valde att överföra pengarna till ZUG AB kan tyda på att Löwengrip Beauty AB befann sig i en situation då man inte vågade låta pengarna vara kvar där. Kan ha haft att göra med den påfrestning som det stora lagret av gamla produkter plus den osäkerhet som fanns kring de nya produkterna i form av produktion, lagerhållning och införsäljning.
         Hur som helst ser det underligt ut att ett företag som enbart ska tillhandahålla personal till självkostnadspris omsätter 13,8 mkr och redovisar personalkostnader på 8,9 mkr med ett nettoresultat på 3358 tkr. Vari består den övriga omsättningen? Nästan allt utöver personalkostnader verkar ju vara vinst före skatt.

         Svara

         Marja, just ja! Jag ser bara internationella transaktioner där jag jobbar, därav min känsliga nos för transaktioner som inte är armslängd.
         När det gäller konkurs är det ju ett rätt finmaskigt nät runt vad man kan göra, men det betyder förstås inte nödvändigtvis att Bella o Co följt reglerna.

         Svara

     Anton, jag vill bara säga att jag alltid uppskattar dina kommentarer om ekonomi. 👍🏻

     Svara

  Var det Perfect Day Media som skulle pitcha piloten hos tänkbara tv-kanaler?
  I så fall bör de väl ha haft någon uppfattning om framtiden för ”Being Bella”.
  Och även fört en dialog med Bella. Vem betalade för piloten t ex?
  Nu får man intrycket att projektet aldrig kom ut på startbanan ens – det verkar snarare
  ha stannat i hangaren i brist på ansvarig besättning.
  Eller så har vi, som vanligt, inte fått veta hela sanningen.

  Svara

   Exakt så tänker jag också! Det är ju ändå PDM som borde skött pitchningen…

   Svara

    Ingen ville ha serien. Vet detta med 100% säkerhet. Känner folk på Perfect Day. Alla tackade nej. Så Bella ljuger och Amanda och Hannah la massor av pengar på en katastrofal pilot som ingen ville ha.

    Svara

  Hur har du fått veta detta undrar en?

  Svara

   Källor

   Svara

    Undrar jag också, lite svårt att tro på att de inte visste om det, de precis som vi läsare borde ha märkt att projektet inte fortsatt – så ner det kom nog inte som en överrraskning eller chock för Perfekt day media. Alltså lägg av!!

    Svara

     NEJ kom nog inte som en chock, de visste nog om det. Svårt att lita på dig i detta, tror inte på dig.

     Svara

      Vilket borde förklara varför Amanda Schulman slutade följa Isabella väldigt kort efter att blogginlägget kom…

      Svara

    Det skrämmande här är att alla köper Camcams rykte, utan att tänka en gång till. Det var det där med källkritik…🙄.

    Svara

     Tycker du att Camcam ska ange sina källor? Det finns något som heter källskydd och det är reglerat i grundlagen.

     Svara

      Du kan inte jämföra Camcam med en journalist, allt Camcam skriver är personligt vinklat utefter hennes preferenser, så även hennes ”källor”. Journalisters mål är objektivitet. Det finns inget av det här.

      Svara

       Fast källskydd gäller oavsett

       Svara

   Undrar en vadå?

   Svara

    En nyfiken?

    Svara

    Testar bara en mer könsneutral variation på obestämt promomen.

    Svara

     Pronomen!

     Svara

     Kan du inte bara säga ”undrar jag”? Inte tillräckligt könsneutralt?

     Svara

      Ber så mycket om ursäkt att detta stört er. Ska aldrig mer göra om det.

      Svara

       Fint att du bad om ursäkt nästan helt utan att använda pronomen, tack för finkänsligheten!

       Svara

  ja, när Odd fick veta att hon lämnat in skilsmässoansökan på eget bevåg av Expressen förra året, är detta inte så chockerade kanske, eller när Hampus fick veta att han blev halvdumpad via ett inlägg…. är hon och hennes ”team” konflikträdda? 🙈

  Svara

   Att kommunicera via media, rykten eller skvaller är ett välkänt sätt att slippa se folk i ögonen och berätta sanningen.
   Jag känner ett fall där någon (en VD) skulle få sparken men själv inte visste om det för det var styrelsen som fattat beslutet kvällen före.
   Då lät man ryktet komma ut i korridorerna för att till slut nå den person det gällde som alltså fly upprörd tog kontakt med styrelsens ordförande som lättad kunde bekräfta att ryktet var sant 🙂

   Svara

    Fly upprörd är den bästa fusioneringen av tva uttryck jag hört pa länge!

    Svara

  Men vadå, Alex Sch. som ’med van hand’ har hand om inspelningen? Han har väl aldrig regisserat någonting? Det är väl hela poängen med Schulmännen att de håller på med mass grejer de inte har koll på / utbildning för..?

  Svara

   Han har regisserat Hannah och Amandas avslutningsshow/-turné för fredagspodden. Som du förstår är det en mycket tung merit. 😄

   Svara

   Du missade ”😉”?

   Svara

    *ler*

    Svara

  Bella i ett nötskaö att bara bry sig om sig själv….

  Svara

  Och vilket cringe-klipp, fascinerande att se alla dessa människor som ville bidra till detta…

  Svara

   Hu ja, tänk att sitta där nyfönad framför kameran och ’regisseras’ av Alex Sch – alternativt vara en av alla de som tvingas stå uppklämda längs väggarna och bevittna det hela…

   Svara

   Haha, ”det är liksom ba så här liksom man vill ba såhär ba. Liksom så här. Ba”
   Sjukt klart!

   Svara

   Tycker det känns fantastiskt att nästa kommande mediabråk är mellan Schulmans och Isabella – finns det några mer dramatiska, lyxälskande livslusar i hela Sverige? Noooope! Dags att poppa popcorn och hitta en bekväm plats i soffan…

   Svara

    Linslusar*

    Svara

     *linslöss

     Svara

  Mona är på kryssning med sin väninna, de besökte Riga över dagen och Mona skriver så här om alkoholintaget under dagen:

  ”Hela dagens alkoholintag kanske motsvarade 3 glas vin men om man inte är en jättekonsument så blev det aningen för mycket. Var tvungen att packa ihop pinalerna och kuta ner till hytten … och spy. Som en full jefla fjortis. Herregud så illa jag mådde” http://www.monasuniversum.se/2018/09/03/varfor-ga-over-an/

  Väninnan mådde inte illa och fortsatte dricka vin under middagen, är hon då en ”jättekonsument”?

  Svara

   Nej, men hon är nog van att vara på sjön 🙂

   Svara

   Är inte Mona överviktsopererad? Det gör henne väl snabbare berusad?

   Svara

    Ja, Mona har gjort en gbp och då blir man väldigt lätt berusad. Skulle jag dricka 3 glas vin skulle jag somna.

    Svara

     Det är väldigt personligt. Jag är lika alkohol”tålig” i mängd nu som innan gbp. Snarare går ruset snabbare över.

     Svara

    Hon har tidigare (även som GBP-opererad) druckit ”vanliga” mängder utan problem enligt sin blogg. Av nån anledning har hon börjat skriva på sistone hur hon inte dricker eller gillar alkohol.

    Svara

   Haha snacka om att leta fel 11:31 😂 Ja väninnan är kanske storkonsument eller mer härdad och van att dricka alkohol 😉 Haha Mona är rolig, skrattade åt hennes klipp 😂 Hon har druckit vin flera gånger de senaste veckorna ju, hon har tagit upp alkoholen flera gånger på sistone, kanske behöver åka på rehab, kanske dit hon är på väg 😂🤪

   Svara

    Man behöver inte leta fel då det är Mona själv som stämplar kompisen som jättekonsument.

    Svara

  Är det bara jag som undrar vad Nordic tech house egentligen gör? Jag har lusläst hemsidan och det är bara blablablabla. Jag fattar inte. Kollade FB och Insta och det mesta handlade om Isabella och de bolag hon är delägare i.
  Kan någon förklara för mig?

  Svara

   Nordic Tech House ska skaffa sig ägarandelar i upstartsföretag genom att byta till sig aktier mot tjänster i form av uppmärksamhet i sociala medier. Samma idé som det betydligt mer etablerade Aggregate Media jobbar efter.
   NTH har, vad jag vet, begränsade ekonomiska resurser och ingen större möjlighet att likt ”riktiga” riskkapitalbolag gå in med stora belopp i samband med nyemissioner t ex. NTH lånar inte heller upp pengar via investeringsfonder som etablerade företag som EQT eller Nordic Capital gör.
   Vad Bellas och Pingis grundarkompisar Viktor, Linus och Patrik sysslar med har jag inte förstått.

   Svara

    Ok, då förstår jag lite mer.

    Svara

    Dom är väl ”growth hackers” 😝

    (Whatever that now is..!)

    Svara

     Just nu sitter Nordic Tech House-nissarna och hoppas på flytten till Urban Escape i Gallerian.
     De hoppas ju få jobb från övriga hyresgäster i huset bl a Spotify, Facebook, WeWork och EQT.
     Vad ska de hjälpa dessa företag med? Vad är det som de inte redan idag kan göra? – att de hamnar i samma hus kan väl inte vara så viktigt för ett high-tech företag som NTH.

     Svara

      Men det är kanske nu de ska få fart på Nissehjälpen AB??!! Agera intern IT-support åt grannarna!

      Svara

       I väntan på Messias kan väl nissarna fixa sina egen helt obegripliga hemsida på nordictechhouse.com
       Sällan såg jag något med så många floskler och avancerat corporate bullsh*t.
       Kanske även en uppdatering på Facebook och Instagram också? Hittills i år har man uppdaterat sina sociala medier en gång per månad. Skapar inte precis någon respekt för NTH som aktör i det nya medialandskapet 🙁

       Svara

  Alltså den där kommentaren ”Simon är du bekväm med kalendern??” …..:-D Bella och hennes hov.

  Svara

   ”Ja, det är det enda jag känner mig bekväm med just nu!” 🙂

   Svara

  Bro efter bro bränns. Ankdammen är inte så stor som hon tycks tro.

  Svara

  Hur ska det gå? IL är tydligen inte längre en av Lady Mandys 883 närmaste vänner värda att följa på insta…

  Svara

   Vem fan är IL?

   Svara

    Isabella Löwengrip

    Svara

    🤦‍♀️

    Svara

    Oh my.. Vem handlar inlägget om

    Svara

     Gud – jag går och lägger mig igen och hoppas att jag vaknar något smartare.

     Svara

      Det är måndag idag. Skyll på det. 😉

      Svara

      Hade tänkt skriva BB, men tänkte att det kunde förväxlas med BloggBevakning så valde IL för tydlighetens skull…

      Svara

   Amanda kanns lite som den populara tejejen fran hogstadiet som tyst mobbar alla som inte passar in i hennes mall. Laskigt att en vuxen kvinna som henne kommer undan med att bete sig sa.

   Svara

    Du har skrivit en liknande kommentar förr, varför tror du att hon mobbar, hur menar du? Hur kommer hon undan med att bete sig? Hon kommer knappast undan nåt här, hon får ju en jävla massa skit här jämt?

    Svara

     Julia-språk

     Svara

      Julia-språk? Nej jag är ingen Julia och inte Bella, inte Alex, inte Amanda och inte Mona. Ingen som känner Amanda irl bara undrade över kommentaren och det hon tidigare skrivit om högstadietjej och mobbing??

      Svara

     Varje gång en schulman nämns i ett inlägg ser många sitt gyllene tillfälle att än en gång få spy ur sig sina elakheter, helt oberoende av vad inlägget handlar om.

     Denna bloggen dras ned av alla irrelevanta elakheter. (Obs förtydligar, gäller elakheter mot alla, inte bara mot schulmans).

     Svara

     Jag tänker mer kring hur hon verkar ha ett litet följe runt sig och ena dagen är person X hennes största intresse men andra dagen gjorde person X ngt som inte passade henne i smaken så då ratas den personen illa kvickt. Det är inte uppenbar mobbing för det är hon för smart för att göra dessutom hade det sett illa ut för hennes persona. Istället är det en tyst passiv mobbing. Och hon har andra människor runt om sig som gör grovjobbet, det har vi ju absolut sett.
     Man ratar människor som om dem vore skräp. Du passar inte in längre, ut ur mitt liv.

     Tycker att hela industrin eller den bubblan verkar extremt otäck, det finns ingen som helst grund baserad på äkta vänskap utan att allt är yta, image och vad den person kan göra för mig.

     Svara

      Cecilia Blankens
      Yogagirl (Rachel Brathen)
      Daniel Redgert
      Isabella Löwengrip

      tokhyllade och sen blir det bråk, finns säkert många fler …

      Svara

    Menar du att hon mobbar för att hon avföljer en bekant på instagram? Vad är det som är läsligt beteende? Jag avföljer folk ständigt hit och dit, det är väl knappast mobbing.

    Svara

     Nej, kommentaren syftade garanterat på mer än detta..

     Svara

      Okej så vadå? På vilket sätt har hon mobbat Bella eller andra?

      Svara

   Detta bekräftar antagligen det Camcams källor beskriver – Mandy ser det som ett svek. Inte första gången Amanda slutar följa folk som ett statement. Jag kollade senast förra veckan och då följde hon Isabella.

   Svara

  * poppar popcorn *

  Svara

  Har hennes hus blivit sålt ännu?
  Hon planerar ju redan för pool och poolhus i det nya, inte ens inflyttad och ändå mest fokuserad på detta i 30-millarsvillan.. Snacka om att aldrig kunna slappna av..

  Svara

   Nope, inga bud. Men det är inte ovanligt att det tar lite tid för villorna på ön. Och de som har 11,5 och lite till budar på Älgvägen, bättre område

   Svara

    Hon vill ju ha 13 för kåken och då finns det betydligt mer intressanta objekt på ön.

    Svara

     Nej, 11,9 Mkr är utgångspriset för Blondinbellas hus. Finns 14 andra hus i samma prisklass, av dem bedömer jag tre-fyra som kan komma ifråga för målgruppen. Men av dem är det bara Svalvägen och Älgvägen som är något att ha, faktiskt, de är nära bron. Brevik och Gåshaga, alldeles för långt bort, jätteköer på morgnarna.

     Svara

      Men hon sa i Framgångspodden att hon räknar med att få 13 Mkr.

      Svara

       Vi pratar lockpris med andra ord. Trodde sådana var otillåtna sedan fler år.

       #beingbella

       Svara

        Nej, det är inte något lockpris, snarare tvärtom och hon kommer inte att få 13 Mkr (i verkligheten, alltså) Det är fel område, Gångsätra, svampvägarna, typhus från 70-talet med små tomter, känslan är kedjehus. Har man 13 Mkr så köper man något annat – om man känner till Lidingö öht.

        Svara

         Det är som att tro att hon betalt 30 Mkr för det nya. Men allt lär visa sig så småningom eftersom villor – till skillnad från brf – har lagfarter som är allmän handling och därför kan kollas upp. Brf vet ingen.

         Svara

         Huset låg ute för 24,9 mkr (när ESNY försökte sälja var det var utgångspriset 29,5 mkr).
         Jag skulle tro att Bella köpt det för 22-23 mkr. Vet inte, bara känns så.
         Hur hon finansierat köpet är en annan sak. I huset hon försöker sälja verkar hon inte ha mer än kanske tre miljoner eget kapital och bolån kan hon knappast få till mer än max halva nya huset.
         Fattas minst 10 mkr…

         Svara

         @sigge: tror du har rätt, 20-21 är mer troligt. Har inte hört rätt summa än men det kommer säkert fram. Re finansiering gissar jag att hon antingen köpt på företaget eller långhyr det nya och inte köper alls. Det är något som inte stämmer alls med alltihop.Eller så drar hon tillbaka för att flytta till lgh i stan. De där husen på Elfvik har varit oerhört svårsålda, ingen med 20mkr plus vill helt enkelt bo där. Mörkt, muggigt, avsågat läge om man har barn, ocharmigt med typhus rätt nära varandra.

         Svara

         Ett lockpris är det väl visst om hon RÄKNAR med att få en högre summa dvs mäklaren har värderat det högre men de sätter ett 1,1 miljoner lägre utgångsbud. Finns ju en anledning att det inte kallas acceptpris längre…

         Men men jag är inte mäklare så vad vet jag.

         Svara

         Undrar om hon verkligen har intentionen med lockpris eller om det bara är skryt om pengar och siffror som vanligt? Det ska låta bättre, mer och dyrare än det är.

         Svara

        Nej, trött, återigen, mäklaren har inte satt ett bud 1,1 lägre för att locka eftersom priset redan är för högt. Snitt i det området är 11,2 mkr. Huset är inte gediget renoverat utan miostandard, inget speciellt. Så även 11,5 vore för mycket

        Svara

         Tycker huset är fint möblerat på sina håll men det är ju ingenting som följer med i köpet. Miorenovering är verkligen ett beskrivande ord och inget man betalar 13 msek för.

         Svara

      Det är så mycket som jag inte fattar med detta köpet. Alla kontanter som hon måste punga upp med. 400 k i lagfart tex. Och lätt 10M kontant för huset. Efter att hon maxat pantbreven på det gamla. Hade det gamla i princip inte varit belånat hade jag inte sagt så mycket. Var kommer alla pengar från? Dom fjuttiga (i sammanhanget) utdelningarna hon får täcker ju inte detta?

      Svara

       Detta köp*, eller – det här köpet*

       Svara

     Tycker hennes hus är tråkigt, taket inomhus är lågt, trots utslagna väggar känns det ihoptryckt och kompakt, ligger inte så ombonat heller. Finns betydligt bättre objekt i samma prisklass. Drygt 300 000 besökare dock!

     Svara

      Håller med, fattar inte hur man kan ge 11 mil för ett så fult hus. Skippar hellre Lidingö o bygger ett riktigt exklusivt hus värt sina pengar än det där fula gårdshuset bara för det ligger på Lidingö.

      Svara

   Senaste inlägget om nya huset känns som en upprepning av det tidigare inlägget i samma ämne. Torka på nya ämnen eller försöker man dra uppmärksamhet från något annat?

   Svara

   Att sälja hus kan ofta ta lång tid, kan ta månader och år… Ida Varg letar hus på Lidingö såg jag.

   Svara

    Vore jag henne skulle jag slå till på Svalvägen, skitfint hus, stabilt, bra läge.

    Svara

     Fagusvägen hade jag lagt mina pengar på. Alternativt marsvägen, gillar södra ön.

     Svara

  Även Maja Nilssons gästkollektion för Daisy Grace som det hypades så mycket om verkar ha runnit ut i sanden. Lite shady business då ingen verkar vilja svara på vad som hände.

  Svara

   När kom den?

   Svara

    Den kom inte. De jobbade på kollektionen i våras men den släpptes aldrig och verkar inte göra det i framtiden heller

    Svara

     Det kanske var för lite polyester…

     Svara

   Maja och Sanna poddar inte heller längre på PD. Lite nyfiken på varför! Men det kan ju vara så att de fick ett bättre erbjudande av Acast och bytte pga det.

   Svara

   Hannah och Amandas planerade föreställningar i Karlstad och Umeå med ”This is us” verkar också ha försvunnit. Såg några som kommenterade och undrade varför man inte kunde boka biljetter längre men de kommentarerna raderade Amanda snabbt utan att svara.

   Svara

   Eller hur har också funderat på det, sett flera kommentarer hos maja om det som hon heller inte svarar på!

   Svara

  Men är inte deras grej oxå bara en bluff?
  Trist att kvinnor som skapar konkande bolag lyfts fram.

  Svara

   De framgångsrika affärskvinnorna passar sig noga för att förekomma på bloggar, sociala medier etc. De arbetar nämligen professionellt.

   Svara

   Bittra elaka kommentarer här. Nästan skrattretande att så många är så uppenbart missnöjda med sitt eget liv att de sitter och skriver ren skit om andra.

   Någonstans får det vara slut på insinuanta, elaka och superbittra kommentarer. ”Trist att kvinnor som skapar konkande bolag lyfts fram”- ja de lyfts ju verkligen fram här 🤔Kommentera utan att vara så elaka, vad håller ni på med.

   Svara

    Frågan är väl snarare om de har bolag på väg i konkurs…?

    Svara

  Måste bara få veta: åt isabella råa kantareller på omeletten?

  Svara

   Ja det ser så ut.

   Svara

   Haha ja precis det jag tänkte när jag såg bilden.

   Svara

   Pingis hade väl inget smör hemma i kylen på Fårö.
   Dessutom misstänker jag att både Pingis och Bella är ganska tafatta när det gäller matlagning.

   Svara

    Och därför äter saker råa?
    Spännande, hoppas de ska ha potatisgratäng till middag. Eller linssoppa.

    Svara

     Haha, skrattade högt för mig själv. 😆

     Svara

    Tur att hon inte har så långt från sitt hus till den mycket väl fungerande livsmedelsaffären Ica Nyströms då 😉

    Svara

     Varför blev Ingmar Bergmans hushållerska tvungen att handla i Bungehallen då?
     Var hon portad på Fårö kanske (tänker på tv-serien Sjölyckan där det går att bli portad i lanthandeln).

     Svara

      Haha mycket beror nog på att Bungehallen har bättre öppettider än Ica Nyströms, i alla fall vintertid och under den tiden Anita var hushållerska🙂

      Svara

   Räknas kantareller som ”plantbaserat”?
   Rawfood verkar det vara iaf 🙂

   Svara

    Det är ingen växt, så inte plantbaserat. Men Bella äter ju fisk och skaldjur var och varannan dag så jag vet inte riktigt vad hon tror vegetarisk/plantbaserad mat är.

    Svara

    Omelett är ingen rAwfood

    Svara

     Beror ju på om du steker den eller inte…

     Svara

      Haha!

      Svara

   Åh fy. Jaja, det är väl en del raw food-trenden…. Annars kan man ju tycka att steka kantareller klarar väl vem som helst av.

   Svara

  Kan avhoppet ha något att göra med Bellas umgänge med Daniel Redgert? De verkar ju hänga en del…?

  Svara

   Jag tror att Bella trodde att det inte skulle bli något med serien helt enkelt…

   Svara

   Aldrig sett att de hänger, är det nåt nytt? Du blandar inte ihop med Margaux?

   Svara

    Såg bla att Daniel (och Margaux) var på Bella och Pingis event under Almedalen. Daniel pratar ju dessutom väldigt gott om Bella i sin podd!

    Svara

     Margaux var där ja och Viktor Frisk men Daniel såg jag ej. Om du menar deras fest?

     Svara

     Alla är på allas event i Almedalen. Man ska synas så mkt som möjligt så då är man där de flesta befinner sig

     Svara

   Eller anitha C?

   Svara

  Herrejesus vad ”Queen of sociala medier Bella” måste tycka att det är jobbigt att Therese Lindgren omsatte 19 miljoner 2017 och att i princip allt var vinst! Therese Lindgren har inga anställda, gör allt själv, har synliga siffror överallt och är ENORMT mycket större än Bella. Therese är dessutom OMTYCKT och ÄLSKAD av i princip alla, hennes följare AVGUDAR henne och hon verkar både trevlig och sympatisk. Bella får nog akta sig för Therese Lindgren kommer strax peta ner henne från hennes höga piedestal…

  Svara

   Therese siffror är riktigt imponerande.

   Svara

   Du tror inte Bella hade kört en annan approach om det var älskad och omtyckt hon strävade efter?

   Svara

   En otrolig siffra! Therese verkar vara en riktig economista!

   Svara

  Nu har både Alex och Amanda avföljt Bella 😂 fantastiskt underhållande start på veckan

  Svara

   Haha och att de ens följt henne innan säger ju allt om dem :p

   Svara

   Hahaha – är det kanske värsta straffet i medieStockholm? Att bli avföljd av klanen Schulman? Bara en tidsfråga innan någon före detta anställd/kompis//älskling berättar hur det egentligen är att arbeta för Hamanda med make.

   Svara

    Skulle vara intressant med lite inside information… ngn måste väl finnas som kan berätta?

    Svara

     Daniel Redgert berättade om det för några avsnitt sen i hans och Margaux podd (Redgert & Dietz)

     Svara

   Korkat av dem, de borde ju fattat att de skulle få skit här för det. Men de borde väl hyllas ist eftersom Bella är så hemsk. 😉 Men det bekräftar ju också isf att Bella inte behövde lägga ner serien utan att de A och A då ville fortsätta spela in serien, då hade kanske inte tv-bolagen tackat nej till serien då – se där då hade en hel del fel angående det, då verkade ju Bella isf tala sanning iaf.

   Svara

    Antagligen efter råd från Stordalen, innan han blev en spelare i hennes liv tyckte hon serien var en bra idé. Det är en fara att att vara med i realityserie ifall man vill bygga ett varumärke, man vet aldrig hur det vinklas och hur ens person tas emot av tittarna. Bättre att ha egen kontroll via social medier och ge den bilden man vill förmedla.

    Svara

  IL påstår att ho finansierat sitt nya hus från sitt sparanande kapital/investering via aktier.
  Tror ni att det här stämmer?
  Kan det vara ”icke registrerade” penagr fån alla icke märkta sponsrade reklam som hon gömt undan? (vill inte säga svarta pengar)

  Vore intressant att få några siffror från hennes aktier….

  Svara

   Och hur mycket täcker detta upp? Hade hon inte ett rejält lån på hus 1?

   Svara

   Oerhört oklart!🤭

   Svara

   Petter Stordalen finansierar nog henne husköp också.

   Svara

    Varför skulle han plötsligt ha blivit helt irrationell i sitt beslutsfattande?
    Petter S har inte blivit miljardär genom att fara iväg åt olika håll utan att ha en bra anledning och efter ingående analys.
    Och oftast är anledningen till hans beslut möjligheten att tjäna pengar 🙂
    Vad f-n skulle han få för pengarna genom att investera i en kåk på Lidingö?

    Svara

    Man undrar ju om det är en tillfällighet att hennes liv uppgraderades markant lyxmässigt i samband med att hon träffade Stordalen på Summerburst. Midsommarplanerna i Italien med Hampus som ändrades till förmån för Paris och Balmain med Petter. St Tropez med okänt sällskap, privatjet, nya smycken m m vilket toppas med att man plötsligt har fått loss en rejäl kontantinsats i ett avsides hus. Hon kallades det för sitt ”näste” vilket jag associerar med ”kärleksnäste”.

    Svara

     Är det helt över med Hampus Haj nu tror ni?

     Svara

      Nej, han får ibland komma till, heja!

      Svara

      Igår när hon kom hem från Gotland väntade ju en middag men inget syns på insta om den. Fick nu känslan att det var lite hemligt eftersom hon alltid (?) lägger ut middagsbilder. Krävs väl för att få äta gratis kanske.

      Svara

     Var det inte något om att skatorna skulle kika in på magin i sovrummet?
     Bird’s nest…

     Svara

    Kan faktiskt inte förstå denna teori. Vi vet att de har ett bolag på gång tillsammans. Men att han skulle finansiera hennes husköp? Inte för att jag känner honom men det låter absurt.

    Svara

     Och för Bella att ta emot ett privat lån på många miljoner (om än på affärsmässiga grunder) verkar väl riskabelt. Sägs det upp blir det att gå ifrån kåken.
     Att ha rika vänner är kanske trevligt så länge de bjuder på helikopterturer, iransk caviar och champagne i St Tropez men börjar man göra affärer med dem så kommer man förr eller senare att märka en annan sida av dem. Folk som blivit rika har oftast inte blivit det genom att vara särskilt mysiga i affärer 🙂

     Svara

     Nivån är barns nivå.

     Svara

     Stordalen har köpt huset. Bella hyr.

     Svara

    Sluta…

    Svara

   Kanske Hajen har hjälpt Bella till stora pengar? Det har gått att tjäna mycket på bitcoins nu under detta år om man vetat hur man ska göra. Och varit villig att ta risker.
   Även på optioner på valuta t ex USD/EUR har det gått att med rimlig insats få väldigt bra utdelning.
   Inte alls omöjligt att Bella har satsat en slant och fått bra utdelning genom Hampus Hajs händiga handlande 🙂

   Svara

    Nej! Bitcoins har nu gått ner rejält, under 2017 har hampus inte beskattat nästan någonting. Aktieutdelningar beskattas.. så nej, bella är nog och underhåller honom ekonomiskt och inte tvärtom om någon av dem hjälper den andra ekonomiskt.

    Svara

     Men daytraders har väl bolag utomlands? Jag har för mig att daytraders som jobbar i Stockholm har bolag t ex på Malta där pengarna finns.
     Finns väl ingen anledning att skatta i Sverige om man kan ha bolag utomlands? Marknaden är ju global så vinsterna genereras ju inte i Sverige.

     Svara

      Du menar att Hampus äger ett företag på t.ex. Malta och företaget betalar skatt till Malta? Ändå skall man meddela om inkomst från utlandet, vilket registreras.. nog har ju svenska staten ganska bra koll på folks inkomster oavsett från vilket land så länge inkomsten är laglig. Hörs långsökt och varför skulle hans aktieköp lyckas utomlands då de misslyckas i Sverige?

      Svara

       Så länge som man inte tar ut lön eller utdelning från bolag i utlandet blir det ingen skatt i Sverige. Vi har ingen förmögenhetsskatt så bolagets tillgångar beskattas inte hos ägaren.

       Svara

   Har tänkt på detta huset och poolbygget m.m. Känns som det är ett spa på gång? Tillsammans med Stordalen? Och att han då köpt huset för att se ska starta upp det tillsammans.

   Svara

    Nån hade ju kommenterat och grattat till att Bella och Stordalen skulle skaffa ett spa ihop, men det låter helt absurt att det skulle vara i Bellas hus. Snarare tänker de väl sig en världsomspännande kedja, tex inhyst i hans hotell med Bellas produkter.

    Svara

     Och nu skrev hon precis ”Vi håller på med spaprodukter för hotell just nu. Väldigt roligt.” så det låter ju rätt givet vad hon och Stordalen planerar.

     Svara

   Hon sade ju att penagarna kommer från hennes aktier. Hon tänker att investera penagrna i ”fastighet” eftersom aktiemarknaden kommer inte att gå lika bra som det har gjrots hittintills. Hon väntar på långkonjuktur och ville försäkra sina så kallade besparanden.

   Svara

    Investera i fastigheter nu och dessutom (säger sig) ha gett fem miljoner mer utgångspriset för ett hus som varit osålt en längre tid… Nja. Låter inte som det smartaste draget.

    Svara

  Men vilken arbetsplats kan ha ett kamerateam och en regissör som styr och ställer hela dagarna. De har väl jobb att sköta?! Tycker hela idén lät helt bananas. Isabella kan de kanske följa, hon verkar inte jobba så mkt men alla andra där på kontoret kan väl inte släppa allt för att leka realitysåpa?

  Svara

   Scripted reality – Passar Bella utmärkt.

   Svara

    Här sitter du och pladdrar. Hör efter med Bella och de anställda vad de tyckte om kamerateamets beteende, hon måste ju ändå ha tolkningsföreträde. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har tolkningsföreträde?

    Svara

  Men vem hade velat se den serien ändå? ”Being Bella” 😂 Snacka om hybris!

  Svara

   Har man 1,5 miljon följare så är de en given publik plus resten av deras familjer så publiken skulle säkert vara kring 3-4 miljoner per avsnitt. Konstigt då att den inte blev av…

   Svara

    Ja en given kassako för vilken kanal som helst! Bara Kalle Anka på julafton som skulle toppa tittarmässigt (initialt alltså, efter ett tag skulle ju en ännu större publik upptäcka fröken Isabella Löwengrip och hennes serie skulle slå alla rekord någonsin i hela världen!).

    Svara

   Jag hade tittat på serien, hade gärna sett den. Och skulle gärna se en serie om Hannah och Amanda, deras företag och vardag också, eller om Schulman-brödernas liv och business. Tror många hade kollat. En realityserie med Gynning hade varit intressant.

   Svara

    Har du sett serien ”i huvudet på Gynning”? Den serien kom väl för något år sedan, hon hälsade väl kanske på folk och pratade om olika stora och små frågor.

    Svara

   Jag hade garanterat haft den som ett guilty pleasure 🙂

   Svara

  Snacka om att ha gått på myten om sig själv. Senaste Instastory där Pingis tankar och Bella säger ngt på dålig engelska och ngn i bakgrunden skrattar så där krystat som alla deras medarbetare gör (tvingas göra).

  Om tjejen bara kunde slänga på sig ett par jeans, en T-shirt, håret i tofs, och tagga ner så skulle hon kanske erhålla lite respekt men den här dockan som svansar runt på olika lyxhotell är bara såå patetisk. Att hon har så mycket fritid att jönsa runt bevisar ju bara att hon är en frontfigur utan substans.

  Svara

   Hon skrev på bloggen att hon gör spraytan varje vecka. Visserligen kommer det hem nån till henne och fixar det, men tar det inte lång tid innan det är klart och man kan leva som vanligt utan att riskera att få färg på kläder och så? Jag blir matt bara av att tänka på att offra flera timmar varje vecka – för att bli orange!

   Svara

    Jävligt dålig reklam för hennes egna brun utan sol för övrigt..

    Svara

     Hahaha ja sant!

     Svara

     ”Jävligt dålig”?

     Svara

      Japp! 🤩

      Svara

   Ang insta; någon mer som reagerat på att Bellas följartal nu stiger stadigt. Från att ha legat still på 431t följare länge länge till att nu på några veckor ha stigit till 436. Det osar köpta följare.

   Svara

    Nya huset?

    Svara

  Alex Schulman fick nu lite igen av dyrgripen från förr så att säga då han kallade Blonda för Miss PIggy och gjorde narr av henne till vanvett..

  Svara

   Han har ju ett överflöd av dålig karma sen förr att hämta in kan man gissa…

   Svara

   Va?! Blonda vem är det, menar du Bella? Var och när gjorde han det?

   Svara

   Det var inte Alex som kallade henne det, det var Kissie. ”Gjorde narr av henne till vanvett”, fel där med.

   Svara

  OT men på tal om Perfect Day.. Har någon koll på varför Gustav Broström lämnade dem, frivilligt eller inte? Och varför fick han sluta i podden han hade med Emma? Lyssnade på den bara för hans skull, sån härlig människa. 🙂

  Svara

   Han fick sparken pga de ville ha en kvinna istället för man i podden! 🙂

   Svara

    Okej! Trist tycker jag, han var så bra.

    Svara

    Hur vet du det?

    Svara

     Gustav har sagt det själv på sin insta 🙂

     Svara

      Så trist, hoppas den podden har gått sämre efter Gustav fick sluta!!

      Svara

   Så tråkigt 🙁 han var ju livets maskkung!!! Sämsta draget av perfekt dag.

   Svara

  Kan det möjligtvis vara ett försök att driva trafik till bloggen, nu när hennes riktiga siffror ska bli publika?? :O

  Svara

   Tror nog dessa siffror bör följas upp under några månader framöver, misstänker att husköpet lockat många nyfikna klickare senaste veckorna som sen kommer ebba ut…

   Svara

  Frågade på IL’s blogg men kommentaren blev givetvis inte genomsläppt😂 Chockad. Not.

  Svara

  Vilken TV-kanal/produktionsbolag månne har erbjudit Anna Book en egen realityserie som hon var tvungen att tacka nej till? 😯

  Svara

   Till skillnad från being Bella hade det ju kunnat bli i nivå med en ny Ullared 😅

   Svara

   Hur länge har realityserier om enskild person eller en familj funnits i Sverige?
   Div Hollywoodfruar har funnits länge förstås men just de serier som följer bara en person eller en familj?
   Kom att tänka på det när jag läste i artikeln att Anna Book har längtat efter en egen realityserie i nio år.

   Svara

    The Osbournes kom 2002, så det fanns ju utomlands i alla fall.

    Svara

     Oh ja, den följde jag slaviskt. 😆

     Formulerade mig lite otydligt, menade svensk person/familj, inte att en sån serie sänts i Sverige. Även om du missförstod mig rätt.

     Svara

   Vadå påstår Book att hon tackat nej till en? Haha.. ja men eller hur som om hon skulle tacka nej till det 🤪

   Svara

  Men herre gud, ni är ju inte kloka, nivån på kommentarerena osar mobbare lång väg, för att inte tala om alla spekulationer om allt mellan himmel och jord. Lägg ned och gör något vettigt istället, plugga eller lyssna på er lärare, för jobba kan ni ju knappast göra

  Svara

   Det kan du också göra 😂😂😂😂😂

   Svara

   Men vad gör du här inne då? Är du ny läsare? Om du inte märkt det så är alla kommentarsfält här inne som detta. Om du inte gillar det så får du nog hitta en annan blogg.

   Svara

   14.42, tänker samma. Det är nästan lite fascinerande, många kommentarer är så otroligt.. märkliga. Intelligensbefriade men samtidigt med den där bittra, insinuanta sjuka tonen.

   Svara

   Undra vad man kan klassa Bella som -då hon medvetet piskat upp en hatstämning på sin blogg i åratal

   Svara

   Alltså, vi vanlisar är inte lika upptagna som Isabella, vi har 10 minuter att läsa och kommentera en blogg då och då 😂

   Svara

   Så olika man kan se på saker, tycker det är sunt att många till slut ser igenom henne och inte uppskattar all konsumtionshets, utseendehets, pengar och makthets!

   Svara

   Lyssna på er lärare? 😂 😂

   Svara

  alltså tycker verkligen att den bilden på Bella är så fin!

  Svara

   Ja, så fin, naturlig och avslappnad jämfört med nutidens arrrangerade ögonblicksbilder ”oh jag visste inte att ni tog kort nu när jag tittar på något med ett stort öppet leende/halvskratt”.

   Svara

  Är det någon annan som tänkte på Isabella när Hannah Widell sa att hon avbrutit ett stort projekt pga dålig kemi? I fredagspodden sa hon att den här personen fick henne att vara någon annan än sig själv.

  Svara

  När kommer inlägg om lappen? Och Isabellas anställda avslöjar?

  Svara

  Alltså snäääälla Hannah och Amanda häng ut detta i podden på fredag!! Vi är så många som kommer lyssna på det och ge er lite klirr i poddkassan! 💛

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.