Kenza visar öppet hur ledsen hon blir av kommentarer som spekulerar kring graviditet

Jag kan för mitt liv inte förstå människor som skriver så här om en annan människa.
Jag försöker ta bort alla kommentarer som spekulerar kring graviditet i mitt kommentarsfält – ja, även Bella – för jag tycker att det är SÅ respektlöst.
Har man någon gång upplevt lidandet som ofrivillig barnlöshet orsakar – antingen själv eller hon någon man älskar – så skulle man förstå vad Kenza menar med sitt svar. Hur ont det kan göra att få höra sånt här från främlingar som tar sig friheten att kommentera någonting så känsligt och personligt som en graviditet.
Jag har skrivit om det tidigare HÄR och den amerikanska Yotubern Desi Perkins har publicerat en väldigt känslosam med ack så viktig video om det. 
Kanske är det svårt att förstå varför detta är så jobbigt, men titta då på Desis video och förstår du fortfarande inte så får det kanske vara så, men acceptera och respektera då bara faktumet att man inte gör så mot andra människor.

Ponera att ett ofrivilligt barnlöst par ställt sig i kö för att få adoptera ett barn att välkomna in i sin familj. Hur tror du det skulle kännas för dem ifall varje gång de ändrade om lite hemma eller köpte presenter till vänners barn eller liknande fick höra att ”Mhm….då fattar man ju att det är ett litet barn på gång hem till er!!!” trots att så inte var fallet? Känslan att varje gång behöva bli påmind om och berätta om sorgen det medför att de inte fått bli föräldrar än?
En kniv i hjärtat kan nog inte ens komma nära att beskriva känslan.
Jag är glad att Madde på Svenska Bloggare tog upp det här ämnet på sin sida också. Våren 2016 spekulerade nämligen hon om ifall Foki var gravid och det var faktiskt det som fick mig att skriva mitt inlägg, men nu reagerar även hon på den här kommentaren som lämnades inne hos Kenza.

Så en gång för alla:

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Senast igår spekulerades det här om att jag var preggo?

      Hela kommentaren kom inte med..

      Senast igår spekulerades det här att jag var preggo? Och nej jag är inte ofrivilligt barnlös, men man kan ju faktiskt ha andra komplex/bekymmer, även fast man fött 3st barn 🙂

        Lite skillnad på dig som står och blåser upp dig på bild för att du hoppas på gravidkommentarer. Du är ett mycket dåligt exempel!

          Jag blåste inte upp mig, min mage är så just nu. Men tack ?

            Krokodiltårar.

              Hur är det med respekten.

              Om man knäpper upp byxorna, drar upp tröjan så den visar magen och skriver nåt i stil med ”Den som vet den vet”, då ber man om spekulationer. Eller som i ditt fall Catrin, uppmärksamhet

                Ok, vi säger så. Lyckades ju uppenbarligen fånga din och många andras uppmärksamhet ..

                  Ja helt rätt Catrin , du lyckades få mer uppmärksamhet. Mission accomplished

                  Men det är ju dålig uppmärksamhet.. sluta gör våld på dig själv!

              Inga krokodiltårar, men förstår de som är riktigt stora som krigar för att gå ner i vikt – att det kommer krokodiltårar då och då..

                Krokodiltårar betyder fake-tårar.

                  Jaha, hemma hos oss betyder det annat när vi säger det till barnen

                  ??????

                Ja men på riktigt betyder det spelad/hycklad sorg. Tror det var det anonym menade. Att du spelar ledsen.

                  Det betyder inte det för alla. Hos oss betyder det att man är riktigt ledsen, alltså stora tårar. Riktigt otrevlig ton här alltså! Visa respekt!

                  Till Natz från vår allas kära Wikipedia:
                  ”Krokodiltårar (Crocodili lachrymae på latin) är ett uttryck för hycklad eller spelad sorg. Uttrycket kommer från folkloristiska legender där det berättas om krokodiler som gråter för att locka till sig byten, eller krokodiler som gråter för de offer som de slukar”

                  Jag antar att du hittar på bakgrunden till en massa andra ord också, höftar lite med grammatiken? Har du en egen betydelse för uttrycket ”surt sa räven”? Vad betyder sniken för dig? Alltså.

                  Natz, varför utgår folk per automatik att man är otrevlig? Man kan väl inte gå omkring och tro att alla är arga och vill en illa. Catrin förstod uppenbarligen inte vad anonym menade och jag förklarade väldigt sakligt. Finns väl många uttryck som används felaktigt. Det skapar förstås missförstånd.

                  @Natz – Ah, det betyder något annat än det vedertagna hemma hos dig? Det borde vi alla ha förstått…

            Varför spelar du dum? Att skriva ”Den som vet den vet” på en bild av uppblåst mage tolkas definitivt som graviditet. Du skrev ingenting om mat, så hur skulle man förstå det? Eller så är du så korkad att du inte fattar det. Och nu bölar du för att du känner dig orättvist behandlad.

              Återigen, på denna blogg; spekuleras det otroligt mkt om både det ena och andra.. strunta du i mina BO , ut och ta en härlig fredagsmiddag ist 🙂

                Utesluter det ena det andra Catrin?

                Varför skriver du här under ditt namn? (Tidigare länkat till din blogg) Du VET ju att folk vet vem du är. Va schysst mot dig själv, hitta på nåt alias.
                Och sluta med ”den som vet den vet” så otroligt omoget och du vill ha kommentar som spekulerar.
                Bara sluta. Med allt.

        *även om man fött
        eller
        *fast man fött
        eller möjligen
        *fastän man fött

        ”Den som vet den vet” eller vadå? Skärp dig. Du gör allt du kan för att dra igång spekulationer. Ditt beteende är vidrigt.

          Ja? Den som vet den vet, menade jag med att man strugglar med att inte kunna knäppa byxorna efter sommarens goda mat man proppat i sig. Hade det varit camcam som tex la upp liknande bild så lovar jag att reaktionen hade blivit annorlunda..

            Du lämnar det väldigt öppet för spekulationer och det vet du om. Spela inte korkad.

              Och för att jag lämnar det öppet så har man rätt att spekulera högt och sprida rykten? Vem av oss är korkad egentligen?

                Fast, vissa saker skriver man bara inte offentligt om man inte vill ha spekulationer. Man får tänka till lite innan man postar saker på sociala medier, beroende på vad man vill ha får reaktion. Tänka till. På sociala medier.

                  Ok?

          @mjau
          Frågan är väl snarare varför folk ens spekulerar och får för sig saker i deras hjärnor?

            För att du gör allt för klick? Redan bevisats här om och om igen. Håll dig borta, folk är jävligt trötta på din kassa attityd mot dina brottsoffer.

              Vad har mina brottsoffer med detta att göra? Kass attityd? Vem har det nu egentligen? Och jag bloggar inte längre, så vinner inget på klick 🙂

              Dessutom så är preskriptionstiden för skadestånd 10 år. Så som det ser ut nu kommer jag ändå intr kunna betala klart…

                Men jaaaa det är ju självklart en anledning till att inte betala. Absolut!

                Du är fan inte sann.

                  Har jag inte sagt, men se min kommentar nedan.. ?

                Fast vänta nu. Bara för preskriptionstiden är 10 år har DU fortfarande hela livet på dig att betala tillbaka dina brottsoffer. Om du vill göra rätt för dig själv dvs…

                  Absolut. Och det är ingen som påstått annat

                  Gjorde inte du självjust det? Att du inte kommer hinna innan 10år, att du eftrrdet skiteri det.

                Dags att börja då?

                Du sitter å väntar ut tiden!?

              Såå tröttsamt med samma tjat så fort catrin säger nåt här. Samma kommentarer varenda gång. Alla vet vad majoriteten tycker om hennes brott här. Måste det upprepas hundra gånger per dag?

                Ja det börjar bli gammalt. Har inte människor bättre för sig än att hela tiden prata om skadeståndet? Jisses!
                Antar att det är gamla rävar som fortsätter att kommentera alt nya som fått nys på skadestådnet och alla kommentarer… som sagt; vi har ett system i Sverige som tar vad de kan för att betala så mkt som möjligt, har man inga tillgångar så har man inte.. dessutom som jag skrev ovan, så är presk.tiden för skadestånd 10år, något som jag ändå inte kommer kunna lösa på typ 10år? Vilket kfm redan räknat ut och vet om…

                  So? Skaffa dig tillgångar då så du kan göra rätt för dig

                  @malin
                  Betalar du då? ??

                  Vilket bekvämt system för dig! Toppen va? 🙂

                  Till Catrin.

                  Hur får du ihop att du ska skaffa tillgångar till att jag ska betala?

                  Tänker du som dina ”biljettförsäljningar”, eller vad du nu gjorde för bedrägerier?

                  Ärligt Catrin, varför hänger du här, är mkt aktiv på IG när du häromdagen skrev att du ville bort fr rampljuset? Det står ju t o m influncer ovh bloggare på dit FB-konto? Varför inte dra dig tillbaka och jobba på ditt inre, få ngn form av inre trygghet och hitta annan belöning? Blir noll trovärdighet när du skriver på ett sätt och agerar på ett annat? Får uppfattningen att du har ett otroligt stort behov av att bli sedd, få ytlig bekräftelse…

                  Stämmer inte riktigt att det preskriberas efter 10 år. Säg att det gått 9 år och ingen sagt nåt men så skickar plötsligt en av de som är berättigade skadestånd ett krav på pengarna. Då gäller 10 år från det datumet! 10 år gäller enbart om ingen ”gör sitt krav påmint”

      Och även spekulationer kring huruvida bella var gravid eller inte.

      Så onödigt att ens diskutera om någon är gravid eller inte. Vem har med det att göra förutom kvinnan och eventuell partner!??

      Åh gud, du får verkligen allt att handla om dig själv:)

      Men hjälp. Ska du försöka hävda att du bara quoteade Pusha T (”if you know you know”). Det mest uppenbara försöket till uppmärksamhet och spekulationer jag någonsin skådat.
      Du vet innerst inne själv vilken typ av reaktioner du fiskade efter och då borde du även kunna förstå vilken känga det är mot de som alltid försökt göra rätt för sig men ändå fått kämpa i motvind med t ex ofrivillig barnlöshet.

      Ja detta är ju alltså inte direkt en blogg som bör ägna sig åt moralpredikan överhuvudtaget. Har man valt att driva en blogg som konstant manar till spekulationer, näthat, utfrysning och medborgargarden mot alla man retar sig på- så tycker jag man får hålla den linjen och inte lite random sitta och moralpredika. Så jävla dumt. ?

    Liten känga gömd i komplimangen till Madde…. I see you.

      Hela mitt inlägg som jag länkar till var en känga till Madde. =)

        Ingen fara det var befogad kritik jag fick och sådant är bara bra att få ibland också?

          Jag är ett fan av dig med Madde! Följer din och Camillas blogg❤️

            Men vad kul att höra ? jag gillar också bloggbevakning hon gör en grymt jobb. Min blogg blev sämre när jag fick barn eftersom jag lade mindre tid på bloggen och är glad att det blev Camilla som tog över förstaplatsen från mig även fast jag kämpar på med min blogg!

    Jag kan för mitt liv inte förstå syftet med att skriva så. Det skär i hjärtat på mig.

      Jag tror nästan att det oftast är folk som är irriterade på Kenza på något vis som skriver sådär. Eller skriver ”vad fin du är i din nya vikt”. Det låter som en komplimang men det är det inte. Jag tror att man vill såra Kenza (eller andra kvinnor som man säger så till) tyvärr. Det är fan tragiskt och riktigt jävla elakt.

        Det tror jag också. Samtidigt tänker jag att många utgår från att större bloggare inte läser kommentarerna de får. Huruvida Kenza ofta svarar kommenterar vet jag inte för jag har aldrig varit en läsare själv.

        Det är för att folk är missunnsamma och känner att de måste trycka till henne. I deras värld har hon allt: Utseende, pengar och lyckligt gift med sin stora kärlek. Då ska hon tryckas till.. Vadsomhelst, bara det kan få henne att må sämre.

        Eller så är de så dumma att de inte fattar att man kan ha allt det där och ändå kämpa med saker: relation med vänner, sjukdom, ångest, listan kan bli hur lång som helst.. 🙁

          Och jag kan inte för mitt liv förstå, varför Camilla tar upp ofrivillig barnlöshet här.

            Har Kenza ens antytt att så är fallet?

        Förstår inte det där med Kenzas ”nya vikt”, jag tycker hon ser ut som vanligt?

      Instämmer, det gör ont att läsa. Hur många gånger ska Kenza behöva ta upp detta? Hoppas innerligen att den som kommenterade ser svaret.

      Tror faktiskt inte att hon som skrev kommentaren menade något illa, men det betyder inte att det är okej för det. Just därför tycker jag det är viktigt att Cam lyfter upp frågan här. Själv hade jag fram tills nu inte en tanke på att en sådan kommentar kunde såra så oerhört. Nu vet jag.

    Snart 40, och folk frågar på allvar mig hela tiden när jag och min man tänker skaffa barn. Människor jag inte ens känner väl, så satans oförskämt, har vissa bara barn i huvudet? Som Feven en gång sjöng ”Man får bara lust att klappa nån”. One day.

      Ja, för vissa är barn det absolut största i livet och tyvärr vill de ibland inte förstå att man faktiskt KAN vara lycklig utan barn. Vad svarar du dem? Behöver tips, jag är bara 26 än så länge men ser framemot ett barnfritt liv 🙂

        Hej! Bra fråga! Faktiskt, svarar jag ofta Magdalena Ribbings standardsvar ”Varför undrar du det?”. Låter lite lagom drygt utan att egentligen vara det. Ibland kan jag bita ifrån lite mer och säga att det har personligt, och hur vet du att jag kan få barn? Förhoppningsvis kommer de inte fråga någon annan i framtiden iaf. Jag älskar mitt barnfria liv ^^. Min absoluta favorit är ”När är det dags för dig, då?” Jaa, för vad? Hoppa från ett slut, springa maraton, flytta till ett annat land? Man kan göra alla de sakerna som barnfri, hihi!

          Haha underbart ju! Du är min förebild!

            Åh, det gjorde min dag..!

        Jag brukar svara ”barn är helt enkelt inte min lott i livet”. Det gör de flesta lite besvärade, utan att jag egentligen lämnar ut mig själv då det kan betyda vad som helst. Brukar njuta lite av att se deras obekväma reaktion. Muhahaha.

          Hihi den var snygg!

      Gaaaah ja så störigt!! Är trettio och har levt i distansförhållande med samma man i över fem år (utan planer på att flytta ihop eller ens närmre). Får jämt frågor om när vi ska bli seriösa (vad fan är ens det) och när jag säger att vi har det bra så här så undrar de otroligt hur det ska gå att leva så när vi får barn. 1. När??? 2. Oroa er inte för oss.

        Man är inte seriös förrän man skaffar barn alltså? Wtf. Riktigt oförskämt att säga så.

          Folk är på riktigt dumma i huvudet. Har man bara den insikten kan man smaka på huvudet och vara glad att man inte är en av dem.
          P.s sambo sen sju år, gift sen fyra, inga barn men ändå seriösa som fan…

        Alltså det gör ont att läsa det här…hur tänker man när man säger sådana saker? Så gränslöst.

        För att det är samma personer som spammar bilder på sina dreglande mirakel. Och som skriver ”oj xxxx var lös i magen idag” offentligt på Facebook. Idioter, såna personer är det.

          Och som bara umgås med andra mammor, bor i FB-grupper som rör barnbajs och amningsrutiner, osv.
          Är det där ens vardag är det nog svårt att höra om någon som inte lever på det sättet. Men man måste inte vara ELAK bara för att man inte förstår… Fy.

          Lustigt, de som jag oftast hört fråga sådant är en äldre generation faktiskt med redan vuxna el nästan vuxna barn. Främst kvinnor men även män.

          Håller inte med. Däremot tycker jag många i medelåldern och äldre ofta frågar.

          Vissa mammor är verkligen en klass för sig.. jag orkande inte med alla förfrågningar & dyl efter massa bebisbilder från diverse folk när jag fick första barnet, så jag tog bort både fb & insta.
          Så jävla lungt & skönt.

    Jag blir så jäkla ledsen när jag läser sånt där! Jag har en dotter på snart fem år och precis fått reda på att jag aldrig mer kommer kunna bli gravid. Jag får hela tiden höra ”ska ni inte ha fler barn” ”ska hon inte få ett syskon” och det gör så himla ont i hjärtat! Och att få frågan om man är gravid när man inte kan/har svårt att bli det.. Det är fruktansvärt jobbigt.

      Kram till dig, ledsen för din skull.

      Kram ? ?

      Om du orkar så tycker jag absolut att du ska försätta de jobbiga frågarna i den ytterst obekväma situationen att få svaret: ’Nej, vet du, jag har just fått veta att jag aldrig mer kan bli gravid.’

        Jag är faktiskt väldigt öppen med att jag inte kan få fler barn (jag tror att det är bra att prata om det) så när folk frågar brukar jag säga rakt ut att jag inte kan få fler barn. Det brukar dock skapa en väldigt dålig stämning..

          Och jag vill inte skaffa barn och det svaret brukar ge en ännu värre stämning. ”Varför vill du inte det? Barn som är så härligt! Tänk när du är gammal och ensam vem ska besöka dig då?” Förutom att äldre människor som har barn inte ens blir besökta men okej.

            Testa bemöta kvinnor som är gravida med samma retorik. ”Varför vill du ha barn? Du ska se att du ändrar dig. Min moster ville också alltid ha barn men hon ändrade sig. Tids nog gör du också det! Då kommer du också inse meningen med livet! När du träffat den rätta så ska du se att barn inte behövs i ditt liv!”

              Haha så himla bra svar!! ?

              Haha! ”Men nu var det visst försent, ser jag. Hoppsan då!”

                ”Finns ju adoption sen när du ångrar barnet!”

                  HAHAHA denna ska jag komma ihåg

              Hahahaha det ska jag verkligen! ?

            LM: Haha, känner igen vartenda ord! 🙂 Det är nästan som om de (heterofolk, alltid heterofolk) vill fostra en till att leva på EXAKT samma sätt som dom.

          Skit i att det skapar dålig stämning, ibland tror jag det måste bli obekvämt för att vissa människor ska lära sig att inte lägga sin näsa i blöt.

            Ja det är ju personen som frågars fel att det blir dålig stämning :p

          Heja dig Mickan – och kram!
          Fick själv syskonfrågan ett tag (tills vi ’fixat’ ett syskon) och svarade då ca:
          ’Efter missfallen har fokus varit på att läka, både mentalt och fysiskt – så vi får se hur det går.’
          Skapar också lite sådär stämning, och jag hoppas att det gör att folk tänker sig om innan de häver ur sig samma ’oskyldiga’ fråga till andra.

          Fast det är ju inte du som skapar en dålig stämning genom ditt ärliga svar, utan den som frågar och som uppenbarligen inte har bättre hyfs ☺️ Kram till dig!

    Jag fattar faktiskt inte dessa nyfikna gravidfrågor. Jag menar, förr eller senare kommer det väl märkas ifall personen är gravid oavsett. Håller folk på att bajsa på sig av nyfikenhet, så att de bara mååååste fråga, eller vad är grejen?

      Eller hur, på en tidigare arbetsplats satt vissa i personalen och gissade vem som skulle få bort barn härnäst. Märkligt hur det är av ”nyhetsvärde”.

    Sådana kommentarer gör fruktansvärt ont face to face och i skrift. Kan inte förstår hur människor inte kan ha respekt för andra. Jag är väldigt öppen med att vara ofrivilligt barnlös och den kampen jag går igenom, men inte ens mina närmsta kan visa lite respekt.

    Jag fattar inte det här otroliga barn-fokuset som samhället generellt har. Men ingen typ ifrågasätter det i dessa tider som miljön är en av dom största valfrågorna. Vi ska äta viss mat, avstå annat, inte flyga… Men ingen föreslår att vi ska sluta skaffa så många barn. Alla ska plötsligt ha rätt till barn. Det ska insemineras även kvinnor som inte pallar ha sex, för att dom ska få ett barn. Måste alla verkligen få barn? Är det någon mänsklig rättighet eller? Det finns vissa biologiska processer som behövs för ett barn att bli till. Ska vi bortse från det och i framtiden kanske börja dela ut färdigutvecklade kuvösbarn till alla vuxna som vill, eller? Så blir det riktigt jämställt och ingen blir diskriminerad.
    Om barnfokuset inte skulle vara så stort så skulle vi förmodligen skippa spekuleringar om graviditeter hit och dit.

      Ändå lite roligt när folk tycker att avstå flygresor är ungefär på samma nivå som att avstå barn.. eh nej.

        Ja, att skaffa barn förstör ju faktiskt miljön mer än flygande. Det mest egoistiska man kan göra är att skaffa barn. Finns studier om detta ?

          Ska börja svara ”för miljön” när folk frågar varför jag inte har barn ?

            ?

            Hahahhaha jag meeeed!! Bästa svaret ??

        Eh jo, Linda. Den där lilla ungen man ploppar ut kommer att, precis som alla andra, göra stora avtryck/konsumera/resa osv sen. Det går definitivt att jämföra med att flyga.

          Inte bara jämföra. Barn är SÅ mycket mer skadligt för miljön än flyg.

            Eller hur, min dotter är lika dålig för miljön som jag är, med lite tur mindre dålig, om hon lär sig tidigt att göra bra val för miljön.

            Sant, det är inte ens en bra jämförelse haha!

      Barn är varken en rättighet eller en skyldighet. Det betyder dock inte att deras varande, eller icke varande, inte kan orsaka smärta….

        Jag förstår att ofrivillig barnlöshet är smärtsamt. Men så är många andra saker i livet också. Det finns psykologer om man behöver hantera sin psykiska smärta. Lösningen är ju knappast att man ger folk allt dom vill ha, så att dom slipper hantera jobbiga saker i livet.

          Vill egentligen inte vara sån men vad fan är ditt problem, Henrietta? Jag och min sambo är ofrivilligt barnlösa, och den sorgen VÄRKER sönder i mig varje dag! Att ”gå till en psykolog” kommer aldrig hjälpa.

          Dessutom, om ingen ska få reproducera sig, för vilka ska vi då rädda planeten? Ska vi ha en tom, obebodd planet där naturen frodas men ingen får leva, solen skiner och vinden viskar kumbaya när den viner? Ta av dig foliehatten.

            Tråkigt för dig förstås, men jag pratar inte om dig och din situation specifikt, då det är ointressant i det stora perspektivet. Jag tycker att samhällsfrågor ska kunna diskuteras, oavsett ämne.
            Ptja, vi kan ju rädda planeten för djuren. Lär knappast vara obebott här även om vi dör ut. Det har funnits en tid innan människan också så…
            Men nu pratar jag inte ens om att utrota hela mänskligheten, utan att börja begränsa vår egen reproduktion. Vi i Sverige har så bra möjligheter till preventivmedel och abort, vilket många länder inte har. Det kommer alltid finnas folk som skaffar barn, så vi i Sverige kan låta bli ett tag. Och vi behöver definitivt inte ny teknik och avancerad sjukvård för att ge alla barn, då det inte är en mänsklig rättighet.

            Lugna ner dig Sarlacc. Ta inte ut din sorg och omvandla den till ilska mot folk.

            Att vara ofrivilligt barnlös måste vara hemskt för dig men så är det ibland. Min älskade syster har fått en obotlig sjukdom och har kanske 2-3 år kvar att leva. Hon är 23 år gammal. Det är så det är, jag får acceptera det och sorgen försvinner inte men man kan kan lära sig att hantera den och att gå till en psykolog hjälper absolut. Henriettas kommentar var inte elak eller personligt riktad mot dig, den var neutral och objektiv. Håller med henne om att man måste kunna diskutera viktiga frågor.

            Ang. planeten så kan den definitivt rädda sig själv. Det låter inte som att du är så påläst. Planeten behöver inte oss och den skulle frodas utan oss, faktiskt. Vi människor förtjänar egentligen inte att leva här, så som vi har tagit den för givet, förstört den och dess djur- och växtliv.

              Aha, jag trodde du skrev ”vem ska då rädda planeten”, my bad, jag ber om ursäkt.

              Men som Henrietta skriver så kommer det alltid finnas folk som skaffar barn, jag tror inte du heller själv tror på att alla i alla länder plötsligt hux flux skulle sluta reproducera. Vad vi däremot behöver göra är att förstå att vi inte ”måste” skaffa barn, att det inte är en mänsklig rättighet. Det skulle också göra det lättare för kvinnor som känner ett tvång att skaffa barn för att det är så man ”gör”. Om kvinnor bara skaffade barn för att de verkligen ville skulle det inte finnas lika många stackars barn som växer upp i fosterhem, oälskade och ensamma. DET gör ont i mig, även om jag inte är sugen på barn själv för egen del. Genom att avstå från barn gör jag planeten en tjänst och det känns bra för mig. Att skaffa barn är en ganska egoistisk handling egentligen men visst förstår jag att det känns otroligt viktigt för många. Det respekterar jag. Men man måste kunna diskutera två sidor av myntet istället för att slå händerna för öronen och skrika ut sin egen åsikt. Ok?

                Problemet ligger inte i vad Henrietta skriver om att rädda miljön. Det är inte det som gör mig arg, inte heller att hon påtalar att barn inte är en rättighet – allt det håller jag med om. MEN, att förminska andra människors problem och skriva ”gå till en psykolog då” är ett problem. Det kanske funkar för er, men inte för alla och att förminska något som är så viktigt för så många andra är kränkande, och då får man räkna med att folk blir upprörda.

                Och man kan vara påläst även om man inte håller med om andras sätt att se på miljöfrågor. Vi i Sverige skaffar i snitt 2 barn per familj, medan andra länder ligger uppåt 6-8 barn. Kanske är bättre att de länderna satsar på att minska barnafödandet också, istället för att Sveriges invånare ska sluta skaffa barn?

      Vi behöver ändra normen att ”barn är meningen med livet” och liknande som folk ofta går på/för vidare utan större eftertanke. Dessutom, att inte ha barn behöver inte vara något negativt för individen. Det är inte alla som är ofrivilligt barnlösa. Det går inte att automatiskt anta att det är ”synd om” alla människor (kvinnor) som inte har barn. För många är det inte heller en känslig fråga – det är en icke-fråga!

        Kommer snart en podd om just detta: https://m.facebook.com/barnfrihet

        Frivilligt barnlös här!
        Jag har aldrig sett barn som meningen med livet. För mig är meningen med livet att försöka leva det så bekvämt och smärtfritt som möjligt. 🙂 Och att njuta så länge det varar.

      Tror verkligen inte att kvinnor inseminerar sig för att de ”inte pallar att ha sex”. 🙂

        Okej. Jag minns bara en artikel om det, där det diskuterades varför det är viktigt att ensamma kvinnor ska kunna skaffa barn på egen hand. Och någonting om asexuella, och andra minoriteter, och diskriminering .
        Hur det nu kan vara diskriminering när det är biologiskt omöjligt att befrukta sig själv… Och dessutom är det ingen mänsklig rättighet att få barn, så jag förstår inte varför man lägger offentliga resurser på det. Och var drar man gränsen på vem som ska hjälpas att få barn? Ska folk med olika förståndshandikapp också hjälpas med det? Downs syndrom? Känns rätt diskriminerande om dom inte får det, ifall dom vill.

          Håller med dig Henrietta. Har man väl börjat någonstans är det sen väldigt svårt att sätta upp gränser i efterhand. Man är ute på jäkligt hal is.

          Jag kan tycka att det pratas för lite om adoptera barn som inte ha sina föräldrar av diverse anledningar? Eller kan de inte bli älskade p.g.a. att de inte är by blood? Det är sjukt egoistiskt isåfall. Tror absolut man kan älska ett barn lika mycket oavsett om du har fött det eller inte. Bara det skulle få bukt med denna absurda överbefolkning vi har.

          Eftersom det är frivilligt att röka, köra motorcykel osv, ska de personerna inte ha rätt till vård pga sjukdomar/skador orsakade av rökning och olyckor? Hur långt drar du din retorik om selektiv rätt till vård?
          Du är oerhört inskränkt och okunnig i dina påstående om barnlöshet. Var bara tyst istället för att sprida sån skit. Barnlöshet är klassat som en sjukdom och är enligt forskning ett av de störta trauman man kan gå igenom i livet. Att sprida lögner att det handlar om att inte vilja ligga är sånt BS.

    Extemt jobbig fråga även för mig som har genomgått en hemsk abort.. ?

      Varför var den hemsk?

        Vilken orimlig fråga. Kan på rak arm komma på ett halvdussin svar på den frågan och jag har inte att göra med någon av dem.

        Vilken abort är inte hemsk?

          Min var inte hemsk, något smärtsam men inte mer än så. Jag kände faktiskt inget annat än lättnad och det är helt okej.

          Min var det inte! Jag var glad efteråt, för jag visste att jag inte behövde bli mamma åt ett barn som jag inte hade kunnat ge ett bra liv åt. Och jag var inte intresserad av att gå 9 månader, föda det och lämna bort det. Att kräva något sådant av en person vore ju sjukt.

          Så nej, min abort var inte hemsk och jag hoppas att fler kvinnor tillåts känna lättnad och glädje och inte skammas för att de har gjort abort.

            Det är många som pratar om att det är psykiskt påfrestande att göra abort men jag kände verkligen ingenting jg heller. Blev otroligt lättad och har knappt tänkt på det sen dess.

          Min abort var inte hemsk. Bästa beslutet jag tagit i mitt liv.

            exakt samma för mig, 4 år sedan nu och tanken på det slår mig ibland – hur tacksam jag är att jag gjorde aborten så jag slipper ha det där jävla exet i mitt liv!

        Eftersom mitt älskade önskade barn var så pass sjukt att det aldrig hade överlevt.

          <3

    Det är sjukt respektlöst och verkligen korkat att gå runt och tjata på folk att de ska skaffa barn. Jag har fått höra allt fran att jag bör skaffa barn med min man annars kommer han lämna dig för en yngre om tio år och skaffa barn med henne, till att en person var uppriktigt arg på mig för att jag inte ville ge min man ett barn.

    Jag vill inte analysera våran barnlöshet med människor jag knappt känner. Det är för intimt och smärtsamt. Så jag sitter nästan alltid tyst. Eller stammar fram något vagt svar.

    Många är på riktigt dumma i huvudet.

      Har någon seriöst sagt till dig att din man kommer att lämna dig pga det? Det var det sjukaste jag hört. Hur kan vissa vara så elaka pga nåt som inte ens rör dem?

      Jag och min kille (han vill inte heller ha barn fö) var på ett dop i somras och såklart råkar vi ut för ett äldre par som frågar när det är dags för oss och känner jag av den biologiska klockan? (Fyfan på den kommentaren haha) Vi svarade att ja, absolut, vi längtar jättemycket efter en liten valp! Gärna en Rhodesias Ridgeback! När vi började prata om olika kennlar så ursäktade de sig och gick ?

        Rhodesian*

        Bra svar! 🙂

        Javisst sa hon det till mig. Jag blev så paff sa jag bara stod och log. Önskar att jag funnit mig i situationen och sagt ”det fungerade ju så där för dig” (hon är frånskild med två barn).

          Herregud. Du får trösta dig med att hon antagligen var bitter på sin egen situation. Man kan inte må så bra i sig själv om man kläcker ur sig något så elakt.. Möter du henne igen så vet du vad du ska säga, lova att inte fega ur! 🙂

    Det skrivs mycket som är respektlöst här, oavsett ämne.

      Precis vad jag tänker. Att skriva att någon ev har alkoholproplem är lika illa. Särskilt när man som cc, trots att hon vet att det är något som bara insinuerats på elakt sätt av troll, fortsätter med att spekulera kring om hon då har alkoholproblem pga hennes sons bortgång. Det blir elakt på riktigt. Och det inbjuder till fler elakheter, vilket det alltid också blir.

    Människor är så respektlösa. Har de någonsin tänkt på att personen de ställer frågan till kanske inte kan bli gravid? Eller att en uppblåst mage helt enkelt är en uppblåst mage? Dumskallar.

    Till er som är frivilligt barnfria rekommenderar jag reddit.com/r/childfree

    Det är ett icke-slammande community som tar upp händelser där folk skammar barnlösa och stöttar varandra.

    Fick den mycket märkliga frågan ”Varför har du inte barn?” en gång och blev helt ställd. Inte för att det för mig är en särskilt känslig fråga, men bara så… märklig. Jag har inte bar…för att jag inte har barn! Alltså, det har aldrig varit en fråga för mig som jag liksom tagit ställning till. Det är som att fråga nån som inte har en, vad vet jag, en egen häst eller nåt, ”Varför har du ingen häst?” De flesta har liksom aldrig ställts i för valet att ha en häst eller inte, och därför finns det liksom inte ett svar på frågan (kanske löjlig liknelse, men ni fattar…) Tänker att det mest rimliga när dessa frågor kommer är att bara ställa motfrågor, typ ”Varför vill du veta det?/Varför frågar du det?”

      Jag brukar svara ”varför har du barn?” eller ”varför ville du ha barn?” när jag sagt att jag inte vill. Då blir det rätt stelt. Vilket jag njuter av hehehe

        Vill bara inflika att man inte har nån skyldighet att svara på frågan alls om man inte vill (alltså inte ens om svaret är att man inte vill) ?

      Jag kan lite förstå den frågan, jag tänker att det nog är vanligare att skaffa barn än att inte göra det, så när man träffar på någon som valt att inte skaffa kanske man är nyfiken över orsaken. Det gör det definitivt inte rätt att fråga, jag skulle aldrig fråga någon det. Det är min gissning iallafall.

        Man kan vara nyfiken på mycket utan att behöva säga det högt. Men det jag är ute efter är att om du tycket att det är märkligt att någon inte har barn så behöver du nog först och främst fundera över VARFÖR du tycker så (särskilt innan du eventuellt öppnar munnen…!) Jag menar, det kan ju finnas massor med skäl – och det behöver inte finnas särskilt många skäl alls, det har liksom inte varit aktuellt i den människans liv. Och genom att ställa en sån fråga, eller ens fundera på det, så tvingar du den personen att ta ställning till, eller i alla fall, formulera ett svar på något som kanske inte ens är en fråga för den personen alls, om du förstår vad jag menar… Du behandlar också den personen som något utanför normen, vilket är riktigt onödigt just i detta fallet.

          Och framför allt så tvingar man den personen att försvara sitt val (eller ickeval) då frågan i sig antyder att att skaffa barn skulle vara det självklara valet.

          Håller helt med dig. Tyvärr så begär du nog för mycket av genomsnittspersonen. Folk är nyfikna och bryr sig sällan om att försöka dölja det, vilket kan såra även om det inte var med flit. Folk är själviska.

            Kanske. Men ställer man aldrig folk till svars så händer det ju aldrig nåt ?

        Det behöver alltså inte finnas en ”orsak”, som du uttrycker det. Bara acceptera fakta och fundera inte så mycket över det.

      Alltså den där hästfrågan är ju helt genialisk; ska börja ställa den till varenda jävel som tjafsar om huruvida man ska ha barn eller inte.

        Hästfrågan och miljöfrågan – genialiskt! 🙂

    Äckligt. Fattar folk inte att många har riktigt svårt att bli gravida om ens kan bli det?! ?

      Mysig! Men otroligt trångt, förvaringsutrymme hallå? Och varför har inte folk gardiner nuförtiden? Ser så naket ut

        Eller hur! Och var hänger man TVn???

        Jag bor förhållandevis rätt stort men har heller inga gardiner. Främst för att jag tycker att det är så j*vla svårt att hitta snygga gardiner som kostar multum men även för att jag tycker att det ger mer rymd åt rummet och mer ljusinsläpp.

          Jag kör på vita lätt genomskinliga gardiner, ger bra ljusinsläpp och det ser inte ut att ta upp hela rummet

        Jag har inga gardiner. Har bara fönster åt norr och vill ha in max med ljus. Plus att jag tycker att det är snyggare utan gardiner, stilrenare och inte lika rörigt enligt mig. Då får jag också se mer av utsikten?

          Det kan se ljust ut ändå, man behöver inte ha mörka, tunga gardiner! Jag tycker dock det ser naket ut utan helt enkelt. Skulle jag bo i stan skulle jag också känna att jag har lite privacy och kan dra igen.

          https://assets.vogue.com/photos/58776e7225f1e49404fb1838/master/pass/2-interior-designers-Anastasia-20_141736519600.jpg

        Fin liten lägenhet, men alldeles för dyr för vad den är. Det finns ju nästan ingen förvaring, om två personer bor där så blir det hopplöst och trångt.
        Även det att den ligger på 3 trappor upp, i ett gammalt hus, är rätt så jobbigt. Sovrummet är sååå litet!

      Nästan sex miljoner för 43 kvadrat? T j e n a r e !

        Sex miljoner låter mycket för så liten lägenhet men det är läget som är attraktivt, många betalar för läget. Och så är den ju tipptopp-renoverad. Väldigt fint men lite litet ja. Såg att Victor Frisk sökte lägenhet – min spontana tanke var att han och Bianca kunde byta, för visst är väl Victors en trea, och han söker det som stämmer in på Biancas 😉

      Totalt orealistiskt på den här markanden. Man kan få betydligt mer för nästan 6 miljoner.

      Gissar att de overspendat på de utdragna renoveringarna och därmed tvingas höja priset till 133 lax/kvm. En sköna 30% över vad de borde kunna förvänta sig öven om det är bra adress på Östermalm.

      My two cents att de hyr ut den för att sälja senare till ett lägre pris. Alternativt att den säljs off market.

      Underar ockås var de egentligen bor och hur de finansierar allt.

      Jag lovar att Mogi inte hade bott i en såndär liten lgh om den inte låg på Östermalm. 45 kvm..! Finns knappt nån plats att sitta och äta och sovrummet ser mer ut som ett gästrum. Inredningen var fin, jag gillar kakelugnen men det är på tok för litet för två pers.

        Är väl därför dom flyttar?

          Jamen varför bo där ens från början? Förutom att kunna säga att hon bor vid Karlaplan och hoppas att renoveringen skulle ge dem en vinst vid försäljning, är de enda anledningarna jag kan komma på.

        Men gud, 45 kvm är inte på tok för litet för två pers. Folk bor så brutalt över vad de egentligen behöver. Visst kan man prioritera att bo större, men det är absolut ingen nödvändighet.

          Haha håller med, bor två pers på 34 kvm och det funkar fint! Hatar när folk ska bestämma vad som är för litet att bo på, låt mig ha en egen åsikt..

        Mogi och hennes kille har ju aldrig bott där! De har hållit på med renoveringen nästan 9 mån. De har ju bott läääänge hos hennes föräldrar i Bromma! Kan inte fatta att folk i den åldern kan och vill bo hos mamma och pappa!!!!

        But they never lived in it. Just renovated it.

    Jag har varit gravid mer än jag har barn. Och missfallen drabbade mig mycket hårdare än vad jag trodde. Så även när jag faktiskt var gravid så sved det när någon kommenterade det för att jag var så inne i oron över att behålla graviditeten.
    Känner att jag inte riktigt kan uttrycka det jag menar men själva tyngdpunkten är att det kan göra ont för en kvinna att höra spekulationer kring graviditet oavsett om livmodern är tom eller inte, det är en sån otroligt intim sak att det bara är kvinnan själv som får tala om det.

    Fick en kommentar av min mobror att min son BARA måste få ett syskon snart. Hade det inte varit min mammas födelsedag så hade jag svarat som det var. Att jag fick missfall för några veckor sedan.

    Så hemskt. Läste Danijelas inlägg när hon outade sin graviditet, att hon tyckte det var jobbigt att berätta för att hon har nära vänner som försökt men inte lyckats bli gravida… Kan inte vara lätt det heller.

      Försöker hitta , men kan inte se? Läser inlägget om ”att luska” men det står väl inget om att berätta för vänner där?

      Hon tog ju bort den delen sen men var detta det enda hon skrev som hon sedan raderade? För jag hann aldrig se innan det redigerades så blev nyfiken av kommentarerna där vad som kan ha stått

        Stod typ att hon har blandade känslor för sin graviditet, glad nervös etc men också för att berätta för alla då hon har vänner som har svårt att bli gravida och att hon tyckte det var jobbigt, för att hon är ledsen för deras skull men glad för sin egen. Inte så mycket mer än så

    Som tillägg till camcams text (som jag till fullo håller med om) så är frågan respektlös till alla. Ofrivilligt eller frivilligt barnlösa och till kvinnor som redan har barn och alla andra också.

    Min morfar kämpade med barnlöshet. Hans svar till nyfikna näsor på 50-60-talet var ”Antingen vill man inte eller så kan man inte ha barn, vilket det är har ingen med att göra”.

      *”Antingen vill man inte ha barn eller så kan man inte få barn, vilket det är har ingen med att göra”.

        Eller så har man aldrig funderat över det.

    Jag får på riktigt panik av dessa frågor/påståenden. Är 29 år och känner inte att jag vill ha barn men har ändå ångest av tanken att vara barnlös. Jag har alltså blivit så påverkad av dessa kommentarer från folk att jag börjar ifrågasätta mig själv. Känner ofta oro över att jag kanske kommer ångra mig men när jag tänker på en framtid med barn så vill jag ju inte leva så :/

      Jag vet, är i samma situation själv, det är skitsvårt att försöka stänga av omgivningens kommentarer. De tar sig in i huvudet. Träna dig själv med att stänga ute sådana kommentarer och bilder på sociala medier som symboliserar ”happy family fun” (det är ändå fixat och stageat som fan). Tänk på hur din drömtillvaro ser ut och visualisera ett liv utan barn. Känns det rätt är det rätt 🙂 Skulle du vilja ha barn i framtiden ändå finns det många vägar att gå, the future is now och det har aldrig funnit så mycket kunskap och teknik inom det området som nu. Adoption är också ett alternativ.

      Jag har en lista på saker jag vill göra, karriärsdrömmar, resmål, personliga livsmål osv. Jag har en bok med bilder på hur mitt hem ska se ut, konst jag vill ha etc. Barn finns inte med där och jag tittar i den boken när jag har samma tankar som du 🙂

        Jag känner lika! Är snart 32. Har väntat efter klockan och allt vad folk pratar om men det kommer aldrig någon längtan. Mer känslan hur f*n orkar folk efter att ha umgåtts med folk som har barn.

        Åh, vilka bra tips! Tack så mycket för stödet 😀

          Hehe det var så lite så!

      När en kvinna har fyllt 40 år så slutar folk att fråga. Så var det iaf för mig. Många tror nämligen att kvinnor inte kan få barn efter 40+. Jag närmar mig nu 50 och jag är glad att jag har lyckats stå på mig, litat på min magkänsla och inte låtit mig påverkas till att skaffa barn. Nu får jag istället frågan: Varför skaffade du inga barn?

      Men det folk är allra mest intresserade av i mitt liv är: Är du gift? Nähä, men är du sambo då? Nähä, men du har väl i alla fall någon man som du träffar ibland? Nähä, inte det heller…? Sen tittar de konstigt på mig och undrar om jag gillar kvinnor? 🙂 Haha, folk är rabiata. De KAN bara inte låta bli att lägga sig i andras business.

    Man ska inte ifrågasätta om någon är gravid eller fråga jaha när ska ni ha barn då, ska inte ni skaffa barn snart osv.. för det kan såra och vara känsligt därför att de kanske har försökt länge att bli med barn men inte kan – många tänker nog inte på det, att det kan såra väldigt att få en fråga om ni inte ska ha barn snart när de inte vill något annat och försöker och försöker – det går inte lätt för alla, alla KAN inte FÅ barn. Jag var själv en sån som brukade fråga ska inte ni ha barn snart – tills en vän sa till mig att ” man ska inte fråga så, tänk på att alla inte kan få barn, vi kanske försökt länge..” Pinsamt – ett uppvaknande jag fick mig och jag skämdes och tänkte men herregud att jag inte tänkt på det själv… SÅ det borde alla tänka på!

    Vad nu? Granskas kommentarer nu när det gäller Kenza? Tror inte folk skriver något elakt gällande detta, jag skrev inget elakt men iaf ska man tänka på att inte fråga om graviditet för det kan vara sårande då alla inte kan få barn – det borde alla tänka på.

    OT Bella: Har det inte ekat ovanligt tomt på bloggen den här veckan? 30-40 kommentarer per inlägg förutom det om att hon ska ta med barnen till Australien på en jobbresa och det om att barnen skulle få lägga varsin teckning i valurnan på söndag. Igår blottade hon sig dessutom att hon kände sig stressad. Är det husförsäljningen som påverkar henne och har gjort henne lite handlingsförlamad? Att behöva gå ut med omvisning fanns nog inte i hennes värld. Ett annat hus i samma område med 1 mkr lägre utgångspris kör också omvisning på måndag. I mitt tycke är det dessutom finare och har bättre läge och planlösning. Det huset har säkert badrum som är våtrumscertifierade också!

      Fast 30-40 kommentarer per inlägg är väl knappast att eka tomt? Öh. Omvisningar är inte särskilt ovanligt tror jag men visst det finns flera hus i det området som är betydligt billigare ju. Hon lär nog inte få så mycket för huset som hon hoppas och trott. Ska bli spännande att följa flytten sen.

      Men kanske inte penis-kakel!

    OT men är det bara jag som reagerat på hur ofta Gabjoss visar upp Delicatobollar ? gott men kan ana att hon är sponsrad. De har förresten bytt namn.

    Det kan vara så bottenlöst fruktansvärt när folk frågar. Jag har en treåring och folk frågar automatiskt om vi tänker på syskon. Faktum är att vi har försökt i 1,5 år med 2 missfall och en missed abortion med en medicinsk abort som konsekvens. När folk frågar svarar jag ”vi får se” och får en klump i halsen och ett stygn i hjärtat. Jag frågar ALDRIG om barn eller syskon. Man kan komma alldeles för nära en människas största sorg och rädsla i livet när man undrar sånt.

      ❤️ ❤️ ❤️

    Varför accepterar hon ens såna kommentarer om hon nu inte vill ha dem?

      Hon kanske accepterade just den kommentaren för att hon ville svara på den så att folk kan sluta ställa den sortens frågor till henne.

        Det har du fan rätt i 🙂 fattar inte varför nån ens ställer en sån fråga men tänkte varför ska hon ens acceptera sånt skräp men förstår att det kanske stannar av då istället.

    Jag förstår verkligen inte hur andra människors eventuella barnskaffande kan vara så intressant. Vill någon berätta/prata om det så gör hen väl det, men annars? Fattar verkligen inte den extrema nyfikenheten.

      Ibland undrar jag om det inte bara handlar om att de vill att alla andra ska leva i samma misär som de själva gör? Ärligt talat så verkar det vara många som tycker att livet med barn, inte är speciellt kul. Bättre att ångra att man INTE skaffade barn, än ångra att man gjorde det….

        Helt 100 % ärligt nu tror jag att Anonym 16:35 har rätt. Småbarnsåren är så sinnessjukt tuffa, speciellt om man inte har längtat ihjäl sig efter barn utan det mest ”råkar” hända, och man inte förberett sig i åratal.
        När jag hade småbarn och tyckte det var otroligt tufft brann det någon slags missunnsamhet i mig och jag ville så innerligt att mina vänner som levde på som vanligt också skulle få barn, så de skulle ”lida” som mig. Sjukt mörkt och missunnsamt jag vet, men är bara ärlig. Därför tjatade jag på dem att skaffa barn, men maskerade det i någon typ av ”åååhhh det är livet, du kommer älska det, vi kommer kunna göra mamma-saker ihop!!”.
        Kan ju bara tala för mig själv, men misstänker att fler hyst de mörka känslor innerst inne som jag gjorde.

        Vill bara tillägga att när småbarnsåren är över, och man börjar få tillbaka delar av sin frihet igen är barn, enligt mig, något som verkligen förgyller hela ens existens. Innan barn var jag periodvis deprimerad och vilsen, visste inte riktigt vem jag var eller vad jag ville göra. De existensiella kriserna har jag ALDRIG upplevt efter barn. Inte en enda gång har jag känt mig vilsen eller meningslös. Och nu är barnen inte jobbiga eller dränerande på samma sätt som småbarn/bebisar är. Nu är de individer som man älskar som man älskar en riktigt god vän också, utöver den villkorslösa kärleken man har bara för att de är ens barn.
        Skulle aldrig kunna tänka mig att bli gammal utan att åldras tillsammans med mina barn. Men förstår och respekterar de som inte känner så. Bara mina ärliga och personliga känslor.

          Din ärlighet betyder mycket ska du veta! Aldrig hört någon erkänna att de lite skadeglatt hoppats att andra ska vara i samma situation – det gör man bara inte liksom, och ändå är det just det jag har misstänkt. Jag kan också tänka mig att de särskilt rabiata mammorna är just småbarnsmammor och är inne i den där bubblan. Jag som inte alls gillar barn skulle tycka det vore klaustrofobiskt att ha någon klängande på mig sådär.

          Förstår att det blir annorlunda sen, när de utvecklar personligheter och man kan ha riktiga konversationer. Det ser jag verkligen det fina i! Det är dock inte tillräckligt mycket för att jag ska känna att jag vill ha egna barn. Jag kommer att bli gudmor och vet att jag kommer älska min guddotter. Antagligen inte som hennes mor men det gör mig ingenting 🙂 Det är ansvarsbiten som jag inte finner tilltalande och även om barnen är vuxna och utflugna har man alltid ett visst ansvar och måste kompromissa. Men tack för att du kan respektera oss som inte tycker som du, utan att behöva trycka till 🙂

    Det går ju att rösta hur många gånger som helst i omröstningen ovan…

    Lyssna på fredagspodden från idag när Amanda pratar om hur ”systerskapet” inte ska blandas ihop med att man inte får kritisera kvinnor. Jag dog av skratt. Det var ALLA argument hennes kritiker fört fram, bland annat runt ”Hers” när Hannah och amanda var vansinniga för att andra kvinnor hade mage att kritisera dem och enligt dem skita i systerskapet. Dubbelmoralen vet inga gränser.

    Camcam:
    Trist, och dessvärre fullt förståligt, att valpolls-inlägget inte går att kommentera, men jag skulle vilja ha mer info (förslagsvis som ett tillägg i inlägget) om hur pollen fungerar. Räknar den röster efter antal klick (tar för givet att den inte gör det, men försökte mig ändå på en impirisk studie som gav nada i form av resultat), eller är 1 IP-nummer = 1 klick? Hur står den sig mot botar och manuella påverkansoperationer (sry för dramatiskt uttryck).

    Tänker att sådan info ändå är väldigt relevant med hänsyn till hur många läsare den här bloggen faktiskt har.

      *empirisk

      Ja, det verkar som att man kan rösta hur många gånger som helst. Så verkade det som när jag testade rösta 2 gånger efter varandra.

        Mjo, att möjligheten klicka i ”rösta” mer än en gång finns vet jag, men frågan är om det registreras som fler än en röst?

        Japp jag testade oxå. Verkar som om man kan rösta hur många ggr som helst?

        Ja det verkar ju jättepålitligt! Då är det väl förhoppningsvis inte så många vänsterpartister här som det ser ut som i pollen… Puh!

    Camilla jag kan inte rösta via mobilen. Det händer ingenting.

    Har du några kommentarer till Ellinor Bjurströms, enligt mig grundlösa, attack mot dig på sin blogg? Många kommentarer försvarar dig och lyder typ ”oj, jag uppfattade verkligen inte Camillas inlägg som elakt…”. Till hennes försvar är hormonerna helt bananas så snart efter en förlossning, tror inte hon tänker helt klart. Men ändå, sjuk överreaktion…

    Jag och min sambo har kämpat i det tysta i 7 år att få bli mamma och pappa. Detta har lett till sjukskrivningar, utmattningsdepressioner, regelbunden terapi med både kurator och psykologer men framförallt enorm utanförskap. Medans våra vänner är gravida och är och provkör barnvagn, köper små bebiskläder och inreder barnrum eller när våra vänner som har barn som går på babysim tillsammans, öppna förskolan, långpromenader på förmiddagen, går på barnteater, har lekparkshäng eller åker på barnsemestrar ihop så isolerar vi oss och gråter, har ångest och det skär så in i norden i våra hjärtan att vi inte få vara en del av det.

      All kärlek till er! <3 Kan inte föreställa mig er smärta och sorg 🙁

        Kram

      Släpp det?❤❤ (jävligt lätt att säga men..) Lev erat liv, ha sex när ni vill, res! Ut och upptäck världen ihop, skapa minnen. Er tid kommer komma! Ni missar så mycket när ni omsluter er med smärtan. Det finaste ni har är varandra, försök ta vara på det❤??? Vill bara ge er en kram och önska er all lycka till❤?

        Tro mig, vi har provat det flera gånger under dessa 7 åren men inget hjälper. Vi blir bara ännu mer påminda om vår sorg vid resor, vi vill ju resa och upptäcka nya platser med vårt barn. Vi vill skapa nya minnen som familj.

        Tack för dina ord. <3

      Antar ni sökt hjälp via vården och gjort IVF?
      Som kommentaren här skrev – res, ta vara på varandra. Er tid kommer. Man tror livet ska bli fulländat om man uppnår det man tror är viktigast. Vi lever här och nu och vet aldrig hur länge. Massa kramar och lycka till

      Men åh </3 :'(

    Jag tror att det är något unket och gammalt som hänger kvar. Att en kvinna inte kan ha egen vilja och integritet. Och på något sätt har det blivit en allmän rättighet att få veta, gärna så tidigt som möjligt, om en kvinna är gravid. Det är sådan okunskap att fråga en kvinna om hon är gravid. Finns alldeles för många anledningar till att inte fråga, framför allt kvinnans integritet och rätt till privatliv. Och man behöver ju faktiskt inte alls fråga, för det visar sig om max nio månader om hon nu var gravid eller ej. Om folk bara kunde visa varandra mer respekt.

      Visst är det så. En kvinna ses som fulländad om hon gjort sin plikt, d.v.s. avla fram en avkomma. Helt sjukt att vi fortfarande tänker så 2018. Vi pratar om att vi har kommit långt i jämställdhetsfrågan men på det där planet lever vi kvar på sekelskiftet. Jag anses som självisk om jag inte skaffar barn. Jag hatar det.

        I de allra flesta fall är det de som skaffar barn som är själviska.

    Jag kan också bli så less på folk som spekulerar och undrar bakom ryggen på den det gäller. Känner några som älskar att diskutera om inte vissa bekanta borde bli gravida snart, varför det dröjer så, osv osv. De vet liksom ingenting om personen i fråga ens VILL ha barn, KAN ha barn. Ska ändå bry sig så jäkla mycket.

    Alltså nu när vi verkar ha samlat experter i ofrivillig barnlöshet här passar jag på att fråga. Var utan mens i 2 år, åt provera men hjälpte inte. Sen när jag började äta igen och gick upp 18 kg så kom den tillbaka som vanligt. Nu har jag haft mens som vanligt i ett år. Jag och killen har inget skydd, han är 40 och jag är 31 så .. ingen ide att vänta. Men hur länge ska man försöka innan man söker hjälp? Är de normalt att inte bli gravid på ett år?

      Sök vård efter ett års aktivt försök.
      Innan vård: använd de dyra ägglossning testen och lär er sin cykel. Ligg sex dagar i anslutning till ägglossning. (råd från läkare).
      Efter det sök vård! Köerna är enorma, så efter första vårdkontakt får du räkna med 2-3 år innan du faktiskt börjar behandlingen.
      Och en bra sak att veta: IVF är inte =barn. Ca 30% IVF leder till barn, ju fler försök med IVF desto större chans att lyckas. Men förbered dig på ett helvete om det hår så långt som IVF; jag blir väldigt sjuk av hormonerna och det är en känslomässig berg-och-dalbana.
      Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.