Vad är poängen med Isabellas au-pair?

Sally var något i mellan frisk och sjuk idag. Ingen feber men lite hängig och min känsla var att hon inte skulle orka med en hel dag på förskolan. Så hon fick följa med mig till jobbet.
[…] Som tur är har jag ett frisörbesök under dagen så det passar bra att ha med henne. I eftermiddag ska jag till kistamässan tillsammans vår distributör och då hämtar Hayley upp Sally. Perfekt att kunna hjälpas åt!//Isabella

Är inte det här hela poängen med att ha en au-pair?
Att ha någon som hjälper en när man inte kan vabba själv? För att SLIPPA släpa med sig den sjuka ungen till jobbet där den obehindrat kan gå runt och nysa på resten av personalen?

Edit – jag hade ingen aning om att det var SÅ stor skillnad på att kallas nanny eller au-pair men har ändrat eftersom det tydligen är det. Ber om ursäkt för alla förolämpningar detta kan ha orsakat. Bella har en AU-PAIR! Ingenting annat!

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och om barnet är hängigt och inte orkar med en dag på förskolan kanske barnet behöver vara hemma och ta det lugnt också? Suck.

  Svara

   Dock stooor skillnad på att vara på förskola/skola en hel dag, och att följa med mamma på jobbet. Samma för oss vuxna, nog kan man känna sig för hängig för jobbet – men ändå orka göra annat (med mindre krav t.ex.), så man behöver definitivt inte vara hemma och VILA för att man är lite småsjuk.

   Det sagt, så är det givetvis inte försvarbart att ta med sina sjuka barn på jobbet. Även om man frågar om det är okej (vem vågar säga ”nej” när hon redan står där med ungen, liksom, i synnerhet då hon är chefen!). Utan då avbokar man t.ex. frisörbesöket, alt. lämnar. hos villig barnvakt (möjligen au pair, men hon kanske inte jobbade då), eller tar ledigt för VAB! Fattar inte Blondinbella att det är verkligheten för föräldrar… inte bara pepp och lek och roligast i världen… att vabba ingår också där.

   (Hade detta varit Blondinbellas kommentarsfält hade jag också tvingats lägga till att jodå, jag hade sagt precis samma sak om hon varit en man 😉 och jag är vare sig avundsjuk eller bitter, haha.)

   Svara

  Inte första gången BB släpar med sjukt barn till jobbet…

  Fruktansvärt respektlöst mot sina kollegor..

  Jag skulle ha blivit vansinnig om mina kollegor/chefer drog med sina halvsjuka ungar i tid och otid…

  Men men… Jobbet går ju före allt, precis som vanligt.

  Svara

   Hon frågar säkert, men hon är bara omringad av ja-sägare så ingen vågar säga emot. ” nej det gör iiiingenting, hon är såååå söt”.

   Svara

   Men det gör ju inget, är ju bara frisören och deras anställda som blir sjuka, påverkar ju inte Bella. Passar ju peeerfekt (🤦)

   Svara

   Respektlöst mot Sally!!

   Svara

   På mitt jobb har en anställd släpat med sitt sjuka barn i flera dagar i rad. Hon tog med det sjuka barnet in i lunchrummet där alla satt och åt, tycker det är sjukt respektlöst. Om barnet är för sjukt för att gå till skolan så är väl barnet för sjukt för att sitta på mammas/pappas jobb hela dagen?

   Svara

    ”sjukt respektlöst” fniss

    Svara

   Jag tror på något sätt att Isabella vill visa sina följare och omvärlden att hon minsann aldrig vabbar utan jobbet går först. Hennes uppgifter och närvaro är så passa viktig att är barnet hängigt får det följa med på hennes möten och frisörbesök.

   Svara

    Då är hon värdelös som chef.

    Svara

    Tror dock hon imponerar mer på folk om hon hade stannat hemma och vabbat istället. Och ett frisör besök är väl något av det lättaste att ställa in 😮

    Svara

   Önskar att en av hennes kollegor går till jobbet magsjuk och smittar henne. Då kanske hon fattar till slut.

   Svara

  Ego is her middle name!

  Svara

  Förstår att personalen (inkl Pingis) inte vågar ifrågasätta Bellas tilltag att släpa in ett hängigt och halvsjukt barn på jobbet.
  Alla vet att barnmikrober är farligast för vuxna och att inte kunna jobba ostört för att chefens barn behöver underhållning är något man inte ska behöva tåla som anställd 🙁
  Finns absolut ingen ursäkt att ta med halvsjuka barn till arbetsplatsen – i synnerhet om man har en barnflicka som faktiskt bl a är till för att se till att föräldern ska kunna jobba även om barnet inte kan gå till förskolan.
  Nej, Bella rött kort!

  Svara

   Säg inte annat än att ”dagisbobbor” är farliga. Var på EN träff på öppen dagverksamhen för två veckor sedan. Barnen fick förkylning och ögoninflammation. Jag fick förkylning,hosta,ögoninflammation,bihåleinflammation,lunginflammation och begynnande öroninflammation. Antibiotika och diverse droppar och spray är mina bästa vänner nu

   Svara

    Jag har skrattat så hårt och länge att jag har ont i magen.

    EN TRÄFF! Hur fan lyckades ni få så många olika infektioner? Sjukaste jag har hört och kan fortfarande inte skratta (inte åt dig och dina barn, det är ju synd om er!!) Men alltså det är ju BIZARRT!!

    Men tack för att du skrev så hysteriskt roligt!!

    Svara

    Haha jag skulle skola in min äldsta och hade min yngsta med mig. Han började toknysa efter 5 minuter inne på förskolan. Jag ba heeell no

    Svara

     Fast så fort blir man ju inte sjuk!!! 😂😂😂😂

     Svara

      Det var nog bara damm som flög omkring pg av att någon dragit in på städningen för att spara pengar 🙂

      Svara

    Hahah fy… känner igen det där. Min minsta började förskolan i våras och jag fick ögon- och öroninflammation, influensa, halsfluss och bihåleinflammation. Inte samtidigt, men efter varandra. Har aldrig varit så sjuk i mitt vuxna liv, knappt ens som barn.

    Svara

   För att inte tala om ifall någon av kollegorna har en anhörig med tex cancer eller något annat som försvagar immunförsvaret. Kan verkligen sluta illa.

   Svara

    Drar du det inte lite för långt nu haha? Då kan man ju inte gå någonstans om man är sjuk.

    Svara

     Nä precis, är man sjuk håller man sig hemma;)

     Svara

      Frågan är ju vart gränsen går för att vara sjuk?

      Svara

     Hon skrev ju om ett scenario där en av kollegorna har en nära anhörig med nedsatt immunförsvar, inte att en kollega har cancer (tex).

     Men, jag går på immunförsvarshämmande medicin pga autoimmun sjukdom och är därför mer infektionskänslig än genomsnittet. Det betyder inte att jag aldrig är på jobbet, däremot får förkylda kollegor gärna hålla sig hemma tills de inte smittar längre, om jag hade fått bestämma (det får jag inte😞).

     Svara

      Inte så lätt att veta när man inte smittar längre dock…

      Svara

       Stanna hemma till du är helt frisk då.

       Svara

        Så man ska vabba/ vara sjukskriven för snuva ca 2 veckor då? Då skulle jag inte ha varit på jobb många dagar sedan januari ifall det skulle vara så! 🙄

        Svara

     Det finns många med nedsatt immunförsvar av sjukdom eller som tar mediciner som sätter ner det, som jobbar. (Och de måste tyvärr äta också, så de måste till mataffärer och ibland även till andra affärer.) De vet att de riskerar att bli inlagda på sjukhus för att kollegan tycker att det är helt ok att gå till jobbet trots att hen är sjuk eller att hen tar med sig sitt sjuka barn.
     Men säger man något så är man besvärlig …

     Svara

    Jag är en av dom med nedsatt immunförsvar. Jättekul när vänner&släktingar vet det och jag frågar om de är sjuka, de dyker upp med en riktig dängförkylning. Man kan inte undvika att bli sjuk helt men dessa situationer är så onödiga!

    Svara

   Alla som bor i Stockholm i närheten av där hon jobbar borde försöka hälsa på henne när de är sjuka. Speciellt kräksjuka.

   Svara

  Nästa gång jag är för sjuk för att jobba ska jag hänga med min son på dagis.

  Svara

   Du kommer vara i gott sällskap, eftersom föräldrar ständigt skickar sina sjuka barn till förskolan. Ni kan ligga i soffan och snora ikapp!

   Svara

    Gör dom? det har jag aldrig varit med om. är man förkyld ska man vara i förskolan. (ENLIGT FÖRSKOLAN) man är inte hemma för att man är lite snorig. då hade förskolan aldrig haft några barn. Stor skillnad på att vara sjuk med feber och att vara lite snorig. Är barnet för hängigt/sjukt för att vara på förskolan ska hen absolut inte släpas med till en arbetsplats. suck

    Svara

    Ja alltså en förkylnig kan sitta i flera veckor. Sen har många fler än ett barn och den ena förkylningen avlöser den andra på förskolor. Tycker du att barnen ska stanna hemma flera månader i sträck för att dom är snoriga? Vem ska jobba så att barnen har någonstanns att bo då?

    Svara

  Varför inte bara avboka frisörbesöket och stanna hemma med ungen?

  Eller nåja, om nu det här är sant. Tvivlar faktiskt på det eftersom det här inlägget ligger precis i linje med hennes sorts provokationer. Just därför borde vi bara bemöta det med tystnad, inte med 100 rabiessjuka mammapoliser… 😉

  Svara

   Kanske det, men frågan är väl varför Bella tydligen tycker det främjar hennes business att hon framstår som en egoistisk tölp.
   Är Bella mäktigast som affärskvinna i Sverige (tihi) och förebild för många unga, kvinnor inte minst, så kan då inte jag begripa varför den bästa kommunikationsmodellen för henne skulle vara att ständigt reta upp folk.
   Är det verkligen så att tystnaden är så mycket sämre för affärerna än motsatsen, oavsett orsak?
   Kanske ligger det sanning i vad P.T. Barnum (och andra) hade som motto när det gällde personlig PR:
   ”I don’t care what the newspapers say about me as long as they spell my name right.”

   Svara

    All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet.

    Svara

    Ja eller hur. Finns det någon annan företagsledare som jobbar såhär hårt för att få uppmärksamhet istället för att faktiskt göra bra produkter? Förutom Donald Trump då.

    Svara

   Just därför jag inte kommenterar inne hos Blondie… uppenbart provokationsförsök. Hon är så fantastiskt uppmärksamhetskåt, hon måste vara oerhört osäker på insidan. Eller så är hon en rakt igenom vidrig människa. Vilket som.

   Sen tvivlar jag ändå inte på att hon faktiskt tar med ungen, tror definitivt hon är precis så självisk. Som ovan skrev, vem bryr sig vad folk skriver bara de stavar hennes namn rätt, liksom.

   Svara

    Sant. Egentligen tvivlar jag inte på att hon skulle kunna göra på det viset, men just själva biten med att göra ett inlägg av det är så genomskinligt provokationsförsök att jag önskar att folk kunde låta bli att reta upp sig.

    Svara

     Som historien med lappen på bilrutan. Som hon tillsammans med Simon iscensatt enl camcam. Vidrigt av dem att ens komma på en sån sjuk idé.

     Svara

   Ingen jävel som kommenterar inne hos henne, du vet att detta inte är samma blogg, va?

   Svara

    Har ingen aning om hur många som kommenterar på hennes bligg eftersom jag inte går in där. Men uppenbarligen blir folk upprörda.

    Svara

  Är det inte så att nannyn pluggar?
  Men visst är det märkligt att ha en nanny och behöva ta med sjuk dotter till jobbet. Och så sorgligt att vara ett litet sjukt barn och inte få ligga hemma och vila i sängen eller soffan och käka glass när man är sjuk.

  Svara

   En nanny har som alla andra arbetstider.
   Bella har helt klart inte anställt henne på heltid och får då själv ta barnen när nannyn inte har schemalagd arbetstid.

   Svara

    Fast hon är inte ens en nanny, det är en au pair

    Svara

     Jasså? Varför skriver Camcam nanny isåfall!?

     En aupair är inte en anställd professionell individ men har givetvis även denne bestämda tider då denne är ansvarig för barnpassning. En aupair har oftast runt 20-25 timmar schemalagd ”arbetstid” och får i gengäld mat, husrum och fickpengar.

     Svara

      Fast hur mycket man jobbar skiljer sig från familj till familj. Jag kan inte prata för vad standarden i Sverige är, men i USA där jag var au pair 2016-2017 kan man enligt sitt kontrakt behöva jobba upp till 45 timmar i veckan. Dessutom behöver man alltid vara redo att schemat ändras om exempelvis ett barn blir sjukt och behöver vara hemma från skolan. Därmed ska ju föräldrarna slippa vara hemma, lite det som är meningen.

      Svara

      CamCam skriver nanny för att twista sanningen och få till en bättre känga mot Isabella. Hayley är Au-Pair, det står tydligt i Isabellas blogg.

      Svara

       Jag hade ingen aning om att det var skillnad på nanny och aupair så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för alla trampade tår.

       Svara

        Har du lärt dig av Maggan hur man ”ber om ursäkt”?

        Svara

        En nanny har oftast mycket erfarenhet eller utbildning (tex norland nannies i England som studerar på en speciell skola och har alltid en brun uniform på jobbet, den finaste nannyn man kan ha i England) jobbar oftast heltid och bor oftast inte i familjen. Man kan också vara live in-nanny och bo hos familjen. En nanny kan jobba i många år i samma familj.
        En au-pair brukar vara från ett annat land och har en tidsbestämd anställning på typ 1 år. Au-pairen jobbar oftast inte heltid för den skall ha möjlighet att studera landets språk.
        I riktigt rika familjen i England kan det finnas både nanny och au-pair. Nannyn har övergripande ansvar för barnen och au-pairen blir som dennes assistent.
        I Sverige kanske det är lite skillnad men termerna nanny/barnflicka och auu-apor skiljer sig ändå åt.

        Svara

         Auu-apor?! 😬😂

         Svara

     au pair har också visst antal timmar.

     mvh tidigare au pair

     Svara

   Någon skrev tidigare att au-pairen även jobbar i annan familj? Om hon även pluggar (?) är det väl inte konstigt om hon var uppbokad på förmiddagen. Då löste de väl det så att Isabella tog förmiddagen, och Hayley eftermiddagen. Och hon skriver ju faktiskt att Sally inte var sjuk, och hade inte feber heller, inte precis så att hon drog med ett pestsmittat barn till jobbet.

   Svara

    Då så, allt är uppklarat.
    Hayley (au-pair inte något annat) hade giltigt förfall vilket det nu än var och Sally var inte sjuk utan hade bara inte lust att vara på förskolan. Bella gjorde helt rätt som tog med Sally till jobbet eftersom det får man göra.
    Case closed.

    Svara

  Åh vad Bella älskar att provocera, blir hon (eller valfri anställd) inte trött på att skriva samma inlägg om o om igen?

  Svara

   De har minne som guldfiskar allihop 😂

   Svara

  Känns som deja vu det här. Diskussionen om sjuka barn till jobbet. Min inställning är nej – det ör inte lämpligt. Blir ledsen när jag ser kollegors sjuka barn sitta ihopkrupna i ett hörn på förälderns kontor, eller i en stol, ist för att få vara hemma. Plus att jag inte uppskattar sjuka människor på arbetsplatsen, om jag måste vara hemma för att jag har blivit smittad kostar det mig som företagare ca 6000 kr i uteblivna intäkter/dag.

  Svara

  Ni som inte är rasister men som av olika anledningar tänker rösta på SD, vad anser ni om avslöjande som det här: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/djavla-djungelneger-har-ar-sd-politikernas-nathat/

  Jag är uppriktigt nyfiken för jag känner att om jag det parti jag tänker rösta på hade sådana kandidater så hade jag blivit väldigt besviken och tvekat.

  Svara

   1) Röstar man SD är man rasist.
   2) Röstar man SD utan att vara rasist är man riktigt dum i huvudet.
   3) Röstar man SD är sannolikheten stor att man är både rasist och dum i huvudet.

   Svara

   Många SDare är ju som Trump och hans väljare och hävdar att all som står/sägs i traditionell media är vinklat noch korrupt.

   Svara

  Jag kollade in Hayleys insta och man får hoppas att hon mår bättre nu. Var nog rejält nere pga hemlängtan och annat i försomras. Hoppas hon har schyssta villkor hos Bellan. Verkar vara en gullig tjej!

  Svara

  Hon är nog au-pair och inte nanny. Det är väl skillnad? En au-pair brukar väl studera samtidigt? Så sannolikt går hon i skolan 10-14 eller nåt.
  Det var kul också när hon skrev att det var perfekt för hon hade ett frisörbesök. Perfekt hur?

  Svara

   Perfekt för att det inte är hennes anställda som blir sjuka utan de på frisörsalongen

   Svara

  Är frisör och skulle bli tokig om nån tog med sin sjuka unge till mitt jobb. Man går heller inte sjuk till frisören.
  Om jag blir sjuk så är det många som förlorar sina frisörtider när jag måste vara hemma.

  Svara

  Vanligt förnuft och ansvarstagande inför sina medmänniskor verkar ha gått denna donna helt förbi.
  Hon är en fjant!

  Svara

  OT orkar inte med bellas provokationer mer. Känns som man redan hört denna om jobb/sjuka barn hundra gånger (gäsp)

  …så, var det någon som såg Wahlgrens värld igår. Insett att jag ser på denna reshysteri och konsumtionshets på ett helt annat sätt nu. Att riva ut fult fungerande och nya kök/golv/badrum i en nyproduktion för art de inte är trendigt just nu. Det känns verkligen som att både inredaren Louise och Bianca är helt bakom flötet som missat all debatt kring miljöhotet.

  Svara

   Det är nog lite samarbete som ligger bakom.
   Dels år denna Louise ännu mer reklam i tv rutan dels får Bianca kanske lite billigare att gå dessa tjänster så win win för båda.
   Alla kör på det inom inredning tyvärr attt byta ut och förändra iaf på Instagram.

   Svara

    Jo att det rör sig samarbete förstår jag. Jag syftar mer på själva mentaliteten att allt ska slängas och rivas ut istället för att se hur man med enkla medel kan förändra i hemmet (tex måla om, klä om möbler etc). Äcklas (och blir uttråkad) snarare av deras konsumtionshets snarare än att jag känner att det är goals.
    Sen att Louise väljer att framställa sig på sämsta möjliga sätt med noll inkänning för vad kunden (i detta fall Bianca) gillar gör ju inte saken bättre för hennes del.

    Svara

     Tyckte det sa rätt mycket när hon pratade i sin lägenhet om ”sin design/stil” verkar som att tar man hjälp av henne så köper man ett färdigt koncept typ att hotell inreds av vissa konstnärer som har en viss stil, vet inte om fler inredare jobbar så men resultatet blir ju att allt ser ut som en kopia av hennes miljövidriga lägenhet (dvs allt nyproduktion) tror ingen trivs 100% i sina lägenheter efter det.

     Svara

   Ja denna Louise, herregud. Vart ska man ens börja??

   Svara

    Jo vet vart jag kan börja förresten: de flesta av mina fördomar om (ny)rika Östermalmsbor slog in!

    Svara

     Hon verkar dessutom vara lite av en one trick pony med sin platsbyggda hyll-idé?

     Svara

     Nyrika är nog ordet här. Det finns många kök på Östermalm som faktiskt är i behov av en renovering och majoriteten boende håller inte på att göra om hemma hela tiden. Det är en viss typ av människor som renoverar sönder sig och det har ingenting att göra med var de bor. (Blir lite trött på alla fördomar om Östermalm som stadsdel, sorry)

     Svara

      Håller med. Skulle faktiskt säga att det är ett nyrikt beteende att renovera stup i kvarten, en nervositet kring att inte ”passa in”. Merparten av mina släktingar och vänner härikring inreder med klassiska möbler och tyger som håller länge. Svenskt Tenn, Bruno Mathsson och gamla släktklenoder. Så kan man lägga energin på annat, viktigare…

      Svara

       Visst är det så, pengarna måste visas upp. Lite av en generationsgrej också tror jag, med tanke på hur både mina och vänners föräldrar envist klamrar sig fast vid sina gamla kök och badrum. En kompis föräldrar bytte kök förra sommaren och rev ut ett kök som suttit där sedan tidigt 80-tal. En familj med enorma ekonomiska tillgångar och ett hus värderat till över 40 miljoner kronor.

       Det handlar inte om pengarna, utan om principen.

       Svara

        Haha, var det möjligtvis en familj vars efternamn börjar på B?

        Jag tycker om gamla saker men känner ändå att någonstans går det en viss gräns även där. Min pojkväns föräldrars hus i Falsterbo har ett kök som är helt i brunt från 70-talet med en frys som låter som en moppe som går på tillgång och allt man plockar ut har ett lager av is… En annan grej med de äldre, privvade, är att de också hyser stark motvillighet till att vara lite mer PK. De kan vara lite exentriska och strunta i vissa saker. Min pojkväns farfar var storviltsjägare och de har en massa uppstoppade lejonhuvuden, leopardfällar och elfenben i hallen och måste täcka över med en filt när det kommer folk för det blir väldiga diskussioner – men de vägrar göra sig av med det.

        Svara

         Hahahaha, jag har aldrig förstått den här fablässen för uppstoppade djur med konstgjorda ögon. Det är enbart creepy och känns som en attraktiv boplats för småkryp och ohyra. För övrigt håller jag helt med dig om deras egensinnighet och att de inte förstår det här med att göra sig av med gamla saker bara för att pk-vindarna blåser åt nya håll. Det är inte så lätt alla gånger, särskilt inte om det är ärvda saker eller saker med stort affektionsvärde. Vissa saker går helt enkelt lite trögare i de här kretsarna.

         Och nej, familjens efternamn börjar på D 😄. Men jag känner fler familjer som fortfarande envisas med kök från samma tidsperiod så det finns nog gott om dem därute.

         Svara

   Det gör folk som köper nyproduktion hela tiden pga nyproddade kök/badrum är svintråkiga. Förkastligt om du frågar mig.

   Svara

    Japp, bättre att vara 1e köpare i så fall och välja att köpa tidigt när en lägenhet fortfarande befinner sig på planerings- och ritningsstadiet. Då kan den med specialönskemål göra tillval och justeringar innan kök och badrum byggs.

    Svara

  Vilket gnäll, ungen var lite hängig, ingen feber. Bäst vi stannar hemma allihopa.

  Svara

   Nej, men tillräckligt hängig för att behöva stanna hemma från förskolan., och tro mig, är barnet hemma från förskolan är det rejält sjukt eftersom ”normalt hängiga barn” är dagligen på förskolan… /förskollärare (också mycket sjuksköterska tydligen…)

   Svara

  Om man som förälder inte kan se till sina barns hälsa i första hand så bör man tänka en gång till. Om Isabellas barn är sjuka ska de vara hemma och vila upp sig och inte spendera sin tid på kontoret och smitta ner alla andra och drabbas av hög feber på grund av överansträngning.

  Hennes nonchalans gör mig så förbannad. Lika förbannad som jag var andra dagen på högskolan när min klasskamrat kom till skolan trots influensa.

  Svara

  Den där provokationen plockar hon ju fram med jämma mellanrum, ge henne inte uppmärksamheten…. fast i framtiden kanske hon kan sätta kidsen på att skriva fejkade hotlappar. Heja!

  Svara

   Det gör jag inte eftersom jag läser här och inte hennes blogg men det gör mig bara så arg. Jag klarar inte av människor som konstant ska klättra upp på karriärstegen och drar med sig sina barn och nonchalerar deras behov.

   Svara

    Håller med, men den respeltlösheten hon har visat sina barn tidigare genom att liksom hinta att jobbet är viktigare än dem (massvis av ggr) säger allt om vilken nivå hon ligger på

    Svara

     Verkligen 😤

     Svara

   Kanske inte vill blanda in Simon i sina fejklappar längre.

   Svara

  Elakt mot barnet dessutom så är det inte schysst mot BB anställda som riskerar att bli sjuka – vilket inte gynnar BB i längden..

  Feber smittar inte men det är ju något i kroppen som orsakar febern. Dessutom går det jättemkt halsfluss osv nu..

  Svara

  Jag avskyr människor, oavsett ålder, som envisas med att komma till arbetsplatser och riskera att smitta av sig. Varit med om det flera gånger och ofta fått en helt galen förkylning som suttit i veckor efteråt. Blivit sängliggande. Jag är helt övertygad om att sjukdagarna hos svenska folket blivit mindre om folk kunde RESPEKTERA detta med smitta osv. Är du dålig stannar du hemma, har du sjukt barn så drar du inte med ungen till jobbet eller lämnar på förskolan. Hur jävla svårt ska detta vara?? Det är väl för fan inte hjärnkirurgi men det går ALDRIG in hos folk.

  Svara

   It’s all about the money.

   Svara

   Det beror på karensdagen. Eftersom många ofta bara behöver en sjukdag så vill man inte ta den förlorade inkomsten utan man kämpar sig igenom den värsta dagen på jobbet.

   Svara

    Jag tänker tvärtom, har jag redan tagit karensdag kan jag lika gärna stanna hemma några dagar till och vila upp mig rejält.

    Detta dock på ett jobb jag hatade. Nu pluggar jag + har eget företag så till skolan går jag även om jag är lite krasslig och företaget sköter jag hemifrån så där drabbas iaf ingen.

    Svara

   Hur vet man när det är man smittas då?

   Svara

   Vilken tur du har som inte är en enstamstående vikarierande förskollärare med 3 barn då!! Annars hade det blivit jobbigt för dig när du måste stanna hemma 50% av tiden för att vabba vid minsta lilla rinniga näsa. Tur att du har så mycket pengar att du slipper oroa dig för att barnen inte får det de behöver om du måste stanna hemma från jobbet.

   Svara

  Perfekt att kunna ”hjälpas åt”. Det är väl precis för det här hon har en au pair?

  Svara

   BB hjälpte hennes au pair fram till det att hon kunde hämta. Så tolkar jag det i alla fall.

   Svara

  På mitt jobb händer det att folk kommer in fast de är sjuka. Och vad som är konstigast är att de gärna skryter om det! Som att vi andra ska tycka att de är så himla duktiga och hängivna som kommer in trots att de har frossa och 40 graders feber!

  Men det värsta var ändå när jag träffade på min kollega med sin son på ett köpcentrum några dagar innan julafton. Vi hälsar, och så säger han ”Ja, vi var ju bara tvungna att komma ut ur huset, han har ju kräkts hela natten”…

  Svara

   Fy! Min mamma berättade att när hon var ung och hennes syster fyllde jämt så skulle de gå dit på födelsedagsfest men hennes syster hade kräkts hela morgonen men sade att hon enbart hade blivit matförgiftad. Så mina föräldrar och morföräldrar samt min mosters vänner gick dit: på kvällen låg alla sjuka i maginfluensa.

   Svara

    Åh, det där har man ju hört flera gånger av önsketänkande föräldrar med planer som de inte vill ställa in. ”Det är absolut inte magsjuka, för ingen annan i familjen har blivit dålig!” och så har det inte gått ett dygn ens…

    Hört talas om inkubationstider?

    Svara

   Men fy, man undrar ju hur folk tänker. Håll dig utomhus om barnet behöver luftas (köpcentrum, kan ju inte vara det optimala stället vare sig för barn eller omgivning) och varna folk som kommer i närheten.

   Svara

   Blir också vansinnig på folk som kommer sjuka till jobbet. Finns lite olika varianter: dom som är för snåla för en karensdag. Eller dom som tror att dom är oumbärliga på jobbet. FYI: INGEN är oumbärlig på jobbet!! Och kan inte er arbetsplats hantera sjukdom har ni för dålig framförhållning och back-up. Kräv det!

   Svara

  Undrar hur det går för Odd. Tycker uppriktigt synd om honom som måste se detta spektakel som lilla ex-frun utspelar med barnen inblandade. Kan inte vara lätt för honom att dra ner barnen på jorden efter rosa-skimmer-livet-är-en-fest-skit-i-alla-andra-tänk-bara-på-dig-själv-konsumtions-och-outsourcing-hets-världen de lever hos miss wörld’s bäst änd hardäst wörking kareer maaam

  Svara

   Haha 😀
   Han har ju tagit huvudansvaret hela tiden så det är ju tur han är stabil!

   Svara

   Eller så står han för trygghet och mysiga aktiviteter…
   Barn i den åldern er vill ju inte direkt ha blamour.

   Svara

  Kanske lite OT men sjukt roligt att läsa i SvD imorse hur Annie Lööf möter ’unga kvinnliga företagare’ såsom ¨Blondinbella¨, Anna Wretling, Sofia Hagelin etc. Bra markering från SvD att Bella nog inte spelar i samma liga som de övriga kvinnorna som faktiskt jobbar hårt i det tysta och nog kan kalla sig företagare i ordets riktiga bemärkelse. Tror inte att de övriga ägnar halva sina dagar åt spabesök, frissa, långlunch & slängamedhåretochasgarvatillgjort bilder….

  Svara

   Bella är Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet. Detta faktum placerar henne som ointaglig etta som företagare, entreprenör och, you name it.
   Skulle Veckans Affärer narras?

   Svara

    Helt obegripligt!

    Svara

    Man är ju för j-kla nyfiken på vilka kriterier de bedömt? Vi tar den som skriker högst?

    Svara

    Otroligt märkligt. Vad har hon makt över? Vem påverkar hon? Hon kränger sina krämer men thats it liksom. De har antagligen gått på hennes bluff om antalet följare.

    Svara

  ”Är inte det här hela poängen med att ha en nanny?
  Att ha någon som hjälper en när man inte kan vabba själv? För att SLIPPA släpa med sig den sjuka ungen till jobbet där den obehindrat kan gå runt och nysa på resten av personalen?”

  Bella hade ju säkert inte frågat om Hayley var tillgänglig på förmiddagen också men fått nej? Ska hon ha henne på stand by heltid alla dagar som är förskoledagar utifall att något barn blir sjukt? Inte så economista.

  Svara

   Trots allt skryt är det faktiskt ingen heltids-nanny. Hon har en au pair som tydligen både jobbar i en annan familj också, samt studerar deltid. Så vi kan anta att hennes au pair har schemalagda tider och kan tacka ja eller nej till timmar utöver dessa.

   Svara

  Jag tkr att en lämplig spin off till Hermine Hold kunde vara Herman Hold. En slags pungsäck för alla med hängpung.

  Svara

   Det är ju i alla fall banbrytande (antar jag, inte så insatt i den branschen), till skillnad från hårband och krämer. Förstår egentligen inte hur hon kan verka så exalterad över hårbanden, som ju måste kännas som en ganska trist produkt. Är det pengarna som rullar in på banken som hon ser framför sig?

   Svara

    Fattar inte varför man väljer att satsa på just hårband. Ser ALDRIG någon bära det, och jag tvivlar på att Bella kommer starta en trend? Hårband är enligt min gissning knappast nått folk köper massvis utav heller… Om de nu ens bär det dvs. Kan ju verkligen inte vara särskilt lukrativt?

    Svara

  Alltså nu är jag inte skild och har således inte delad vårdnad men är det stört omöjligt för pappan att ta Vab på mammans vecka? För man har väl ett gemensamt ansvar för barnet ändå? Om barnet behövde vara hemma så var kanske det en lösning?

  Svara

   Det förutsätter ju att Odd inte har nåt viktigt för sig på jobbet

   Svara

    Vilka har tolkningsföreträde för vems jobb som är viktigast? Bella ? Odd? Vi på den här bloggen ?

    Svara

   Låter ju rimligt att Odd ska vabba för att Bella ska till frisören 😂

   Svara

    Han kan kanske få ett par flaskor Guldkula för besväret? Bella har kylen full.

    Svara

    Ahhh frisörbesöket räknade jag som jobb för Bella.

    Svara

     Det gör hon med så det var ju rätt tänkt

     Svara

  Det fick ju iaf fram att lilla sally vill jobba med hudvårdsprodukter.

  Svara

   Det mesta av vad barnen säger är förmodligen ren lögn från Bellan, då det alltid passar ihop med bilden hon vill förmedla. Kids funkar inte så 😛

   Svara

    Bella planterar massor med passande och lillgamla saker i barnens munnar.
    För ett tag sedan fick hon in en pik mot Odd genom att påstå något som Gillis sagt.
    Inte snällt vare sig mot Odd eller Gillis. Ibland är det bättre att tänka ett extra varv innan man skriver.
    Och ja, det gör jag faktiskt oavsett vad någon tänker skriva här 🙂

    Svara

     Jo ja vet vilken du menar.. Hennes pikar hamnar ju i pressen ibland så det hör väl till strategin

     Svara

     Bland det SJUKASTE jag någonsin läst på Blondinbellas blogg var när hon skrev att hon var stolt över att Gillis hade tagit någon i hand och sagt ”Goddag”. VA?!?!?! Vem efter år 1835 har någonsin sagt ”goddag”?!

     Svara

   Yrken mina barn som är i ca samma ålder som BBs hittills nämnt de vill jobba med som stora:
   Plogbilschaufför
   Musikalartist
   Rymdforskare (för att ta reda på var rymden tar slut tex)
   Uppfinnare (av tex evighetsmaskin och universalmedicin som hjälper mot alla sjukdomar)
   Cirkusartist
   Asfaltsläggare
   Lego-byggsatsdesigner
   Ornitolog
   Konstnär
   President
   Samt helst vinna både OS och Nobelpris, vi klurar lite på vilken strategi man ska gå för då..

   Jag tar dem ju på allvar när de pratar om det här (bra yrken allihop!), men det är ju inte så att jag direkt förväntar att deras karriär ska innehålla precis dessa komponenter…

   Svara

    Strategi för både OS och Nobel.

    Så klart en sport som finns med i OS.

    Vid sidan om. Läs ekonomi, men då blir det inget riktigt pris men annars en gaska enkel utbildning.
    Så bästa försöket blir då författare även om svenska författare ligger sämre till pga rädsla för jäv eller något, men det gäller iaf alla discipliner och de tar dessutom för många timmar i anspråk per dag av ens tid.

    Ta da! 😊🥂

    Svara

    Förslagsvis en sport där de peakar som tonåringar så de sedan har tid att fördjupa sig i studier för nobelpris och satsa på forskarkarriären. Jag skulle alltså satsa på gymnastik. Då går det även att extraknäcka som cirkusartist.

    Nobelpriset kan vi samköra med rymdforskare i dagsläget och satsa på att hitta mörk materia, men det får utvärderas när de närmar sig sena tonåren. Under grundstudierna extraknäcker de givetvis som plogbilschaufför.

    Med både nobelpris och os-guld så ligger sedan vägen öppen för att kunna bli känd som konstnär under livets sista år och skriva en bok i ornitologi som kommer bli sjukt överskattad. Uppfinnargrejen löses med en civlingenjörsexamen i teknisk fysik med inriktning på partikel- och astrofysik i grunden kan de förmodligen uppfinna något coolt under semestern någon gång.

    Svara

     Fast uppfinnngar leder inte till Nobel och jag har svårt att se att mörk materia skulle göra det heller eftersom det redan lett till ett pris och det väldigt nydlgen.

     Men en klar fördel med att ha haft sport på elitnivå är att oftast sitter disciplinen där den ska, och det är ju bra för forskningen. 😊👍

     Svara

      Du har rätt och fel, det som belönade 2011 var ”for the discovery of the accelerating expansion of the Universe through observations of distant supernovae”, och gravitationsvågorna har inget att göra med mörk materia, utan med bekräftandet av Einsteins allmänna relativtetsteori. Jag syftar på upptäckandet av supersymmetriska partiklar med en icke-försumbar gravitationell interaktion, vilket under rätt omständigheter är en lågoddsare för att nobepris i fysik.

      Sedan står det att uppfinnandet får ske på semestern, dvs som fritidssysselsättning med hjälp av en grundutbildning som möjliggör både arbete mot ett framtida nobelpris och mer jordnära uppfinningar.

      Svara

       Gravitationsvågorna = nobelpriset 2017, och jag skulle för övrigt klassa skapandet av grafen som en uppfinning som gett ett nobelpris.

       Svara

        Grafen är ingen uppfinning och inte skapat av människan.
        Nobelpriset i fysik 2010 var ”för banbrytande experiment rörande det tvådimensionella materialet grafen”.

        Svara

         Jag slarvade med min research där.

         Svara

       ”These findings reinvigorated research into the nature of the universe, and especially into the role of dark energy. For this work Perlmutter was awarded the 2011 Nobel Prize in Physics, shared jointly with Riess and Schmidt. … Perlmutter is a professor and currently teaches at UC Berkeley.”

       Det är tillräckligt nära för att inte säga mitt på för att det kommer ta mycket lång tid innan något angränsade (mest troligt) kommer på tal igen.

       Ok du klassar det som en uppfinning. Men då fick du nog vara mer noggrann vad du menar för det är inte det gemene man tänker på.

       Ledsen att jag tydligen klampade på någon tå.

       Svara

        Du klampar inte på någon öm tå men du har uppenbarligen inte koll på supersymmetriska partiklar och hur fantstisk dessa upptäckter skulle vara för vissa delar av fysiken. Du har helt enkelt fel och skiljer inte på äpplen och päron.

        Det de gjorde var att de observerade hur universum expanderar och utifrån det konstaterat att det krävs mer materia än vad som finns i det observerbara universum. Det är inte det samma som att faktiskt bevisa supersymmetriska partiklar som allra helst har en noterbar massa.

        Svara

         Visst. Vi säger så. 😉

         Svara

         Ge dig och erkänn att partikelfysik är utanför ditt kunskapsområde.

         Svara

         Varför ska jag erkänna något som inte är sant? För att du vill att det ska vara så? Sorry no can do. 🙂

         Du å din sida har visat både brist på läsförståelse samt velat briljera med saker som du tydligen inte vet något om. 😉

         Svara

         Lol, kan du då förklara supersymmetriska partiklar och teorin bakom WIMPS och varför en anti-alphapartikel skulle vara ett tämligen säkert bevis på mörk materia?

         Svara

      Visst kan man få Nobelpris för uppfinningar snarare än banbrytande upptäckter och grundläggande forskning.
      Fysikpriset har t ex tilldelats uppfinningar som blå lysdioder, bildsensorn till digitalkameror, laserbaserad precisionsspektroskopi, optoelektronik, elektronmikroskopet, lasern och transistorn.
      Kemipriset har t ex tilldelats för uppfinningar som kryoelektronmikroskopi, molekylära maskiner, superupplöst fluorescensmikroskopi och kärnmagnetisk resonansspektroskopi.
      Bara som exempel. Men visst är det så att Nobelpriserna i fysik, medicin och kemi i första hand nu för tiden inte går till utvecklingen av handfasta prylar och apparater utan till upptäckter som kanske först om ganska många år leder till praktiska tillämpningar.

      Svara

       Precis ☺️ personligen så skulle jag kunna tänka mig att satsa en slant på att teamet som får kvantprickar att funka för att undvika tunneling i nanotransistorer kommer vara aktuella för nobelpris.

       Svara

        Ha ha, precis. 😉

        Svara

        Ok. Motivera varför det skulle leda till Nobel? Och framförallt, vill du få det till att vara en uppfinning?

        Nobelpriset belönar vetenskapen inte teknologi, i det här fallet fysik. Vetenskapen gör upptäckter. Teknologin skapar uppfinningar.

        Är det kristallklart nu?

        Svara

         Ett av kraven för nobelpris är att uppräckten varit till mänsklighetens gagn, en starkt bidragande faktor för att vinna nobelpriset är därigenom att de kommer till praktisk nytta. Nanoteknik är spådd att bli den nästa stora teknikrevolutionen som kan förändra samhället på samma sätt som datorer gjort, men vi har just nu problemet att tunnelingseffekterna får stor inverkan i de små skalorna man jobbar i så behöver det lösas för att vi ska kunna få fram mindre transistorer osv som fungerar som vi önskar utan de oförutsägbara tunnlingarna som förstör pn-junctions i halvledarna. En lösning på detta skulle vara kvantprickar vilket innebär att det går att låsa partiklar med hjälp av en kvantvägg. Visserligen skulle det i sådana fall sluta med att upptäckarna av kvantprickar för nobelpris, men om vi aktivt kan börja använda kvantmekanik så skulle det också kunna vara upptäckten hur vi kan kontrollera dessa kvantprickar då det skulle vara ett oerhört steg att kunna kontrollera naturen på den absolut lägsta nivån.

         Svara

       Igen, tack för allt engagemang i mina barns framtida karriärer!
       Jag tänker spontant att de absolut kan tilldelas Nobelpris både för evighetsmaskinen och universalmedicinen… Evighetsmaskin kan väl klassas som uppfinning, mer osäker på medicinen. Hitta universums slut borde väl också kvalificera, även om det då inte är en uppfinning. Får se om de ändrar forskningsplanerna lite nu med alla era tips och råd!

       Svara

        Jag tror definitivt de kan få nobelpris för evighetsmaskinen I sig faktiskt ☺️

        Svara

         Jag påbörjade faktiskt lite forskning på evighetsmaskiner som barn, de kan få ta över beräkningar, ritningar och resultat. Har också ritningar på blixtfångare som skulle rädda oss från energikrisen, gjorde dem nån gång i samband med Tjernobyl, inte helt färdig för patent dock…

         Svara

       Affe: Beror på hur man tolkar motiveringen. Om det snarare är den forskning som blir möjlig med hjälp av verktygen eller om det är själva verktyget. Och oftast är det själva forskningen bakom som ledde till verktyget som får priset snarare än tvärtom. Men visst. En viss form av semantik. 😊

       I vilket fall så är det inte så de flesta tolkar ordet uppfinning om du lyssnar på hur de pratar om det. 😊

       Svara

        I vilket fall får man inte Nobel för en grej du uppfann på stranden en dag som föreslogs ovan utan de ligger decennier av forskning bakom. ☺️

        Svara

         Det var två olika saker, uppfinningen och forskningen.

         Svara

        Ja, uppfinnaren av klädnypan hade inte kvalificerat sig för något Nobelpris. För lite funderande och forskande innan själva prylen skruvades ihop 🙂
        Det finns dessutom ett alternativ till Nobelpriset nämligen Ig Nobelpriset som delas ut på Harvard University vid en ceremoni varje år. Där finns det större möjligheter att få pris för en uppfinning 🙂

        Svara

     Wow, tack för alla idéer och karriärtips!
     Ska absolut gå igenom detta med barnen och lägga en plan.
     Vi får se lite hur det går nu med Nobelpriset i litteratur, om de får skrapat ihop akademifolk nog till att dela ut det, räknar med att de löst det tills det blir aktuellt om sisådär ett halvsekel – mina barn har faktiskt ett annat förstaspråk än svenska så de kan absolut kvala in kategorin icke-svenska författare. Tror vi försöker med det!

     Svara

      Jag hejar på dem. Vi behöver fler som kommer med bra idéer. 😊👍💪

      Svara

       Tack!
       De lider ingen brist på idéer precis…

       Svara

   Barn i den åldern vill ju göra allt möjligt. Min 5-åring ska köra skogsmaskin, vara operatör på ett pappersbruk (??), bygga bilar, leta guld och diamanter, vara paleontolog och astronaut. Och hålla på med farlig elektronik (??).

   Svara

  Bella är boss på sitt jobb, så hon gör väl som hon vill. Jag vill inte ha sjuka barn på mitt jobb, ingen som är sjuk överhuvudtaget. Förskolan vill givet bara ha friska barn där, alltså så stannar man hemma och vabbar. Men många är egosister och tänker på sig själva.

  Svara

  Fast Isabella har ingen nanny. Hayley är au pair och är hos både Bella samt en till familj samtidigt som hon pluggar. Så nej, Bella kan inte styra henne hur som helst och se henne som sin personliga nanny.

  Svara

  Reglerna för att vara au pair i Sverige stipulerar att man högst får jobba 25 h vecka och att man måste plugga svenska parallellt. Alltså är det rimligt att anta att hon är uppbokad på annat håll på förmiddagen.
  https://www.migrationsverket.se/Andra-aktorer/Arbetsgivare/Sarskilda-regler-for-vissa-yrken-och-lander/Au-pair.html

  Svara

  Rätt sjukt att se sitt jobb viktigare än sina barn, om det nu var så att hennes au-pair just då inte kunde vara hemma med hennes barn, är det upp till henne att lösa den situationen. Eftersom det också är hennes mammavecka så borde hon ju fatta att det också är hennes ansvar! Hon kunde kollat med odd eller någon i familjen om hjälp.
  Det var väll hon som ville skaffa familj med hennes jobb som egenföretagare, så i detta fall finns det inga ursäkter att vabba inte var ett alternativ!

  Svara

  Poängen med Isabellas au pair är att vara en betald kompis till Isabella. En som tar barnen när hon behöver, som gör det jobbiga med barnen, som måste umgås med Isabella och barnen på Isabellas villkor och önskemål. En betald kompis måste ju vara trevlig men Isabella behöver inte ge något tillbaka känslomässigt. Nu har hon någon att hänga med på kvällarna, resa med osv och som fixar allt det praktiska och som umgänge men naturligtvis bara på Isabellas villkor. Jag förstår precis varför det passar henne, hon slipper att ha tyst omkring sig och vara ensam men behöver samtidigt inte bygga en relation som innebär att hon måste anpassa sig eller att några krav läggs på henne och tröttnar hon behöver hon ju bara säga upp Hayley. Att bygga djupare relationer med människor är ju något Isabella aktar sig för.

  Svara

  Jag jobbar som frisör, hade en liten pojke jag klippte varpå jag frågar om han är ledig idag. Han svarar då ”nä jag är hemma från förskolan för jag kräks”
  Pappan blev helt stel i ansiktet och förstod nog att jag blev lite ställd. Några dagar senare står jag på jobbet och börjar spy, åkte hem med en magsjuka i 3 dagar. Kul.

  Svara

   Men fy!!! Jag fattar inte hur folk kan göra så!

   Svara

  Var på Åhlens och såg Löwengrips hylla. Tycker fortfarande att förpackningarna upplevs billiga och vilket jäkla pris det är nu! Plus att de ser ut som 3 andra märken i färg och typsnitt mm. Mja undra hur detta ska gå

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.