Recension av INFLUENCISKA SKÖNHETSPRYLAR

Nu har jag testat några av Therese Lindgrens produkter i drygt en månads tid och känner att det är dags för en utvärdering. Jag har även passat på att utvärdera en hårolja från Löwengrip och parfymerad mutt-två från Deo Doc ft. Nicole Falciani när jag ändå höll på.
Tack till dig som bad mig testa dem under en längre tid än jag egentligen hade tänkt eftersom min recension kommer låta annorlunda nu än den hade gjort efter endast sju dagar.

Först ut är några produkter från Therese Lindgren, som hon gjorde tillsammans med CCS samt produkter från hennes skönhetsmärke Indy, en hårolja från Löwengrip med en intimtvätt som avslutning.

1. Therese Lindgrens duschkräm för CCS med doft av jordgubbar och vanilj.
En helt okej duschkräm med milt doft som löddrar mycket som jag skulle kunna tänka mig att köpa igen. Men…den slår fortfarande inte systrarna Parneviks duschkräm med doft av kokos som jag testade i våras. Den är fortfarande min influenciska favorit.

2. Therese Lindgrens bodylotion för CCS med doft av jordgubbar och vanilj.
Också en helt okej produkt men som tar lite tid för huden att ta upp. Helt okej, men ingenting jag skulle köpa igen.

3. Hydration Hair Oil från Löwengrip
Till skillnad från Löwengrips kolasnöre-bonanza i form av torrschampoo så har den här håroljan en väldigt subtil doft och funkar bra utan att göra håret flottigt vilket jag tycker att de flesta oljor för håret gör. Det här är en av de bästa håroljor jag testat och det vill inte säga några. Jag är osäker på om detta är densamma som ”The Cure” oljan på nya hemsidan men i så fall är priset det som kommer avhålla mig från att köpa den nydesignade flaskan i framtiden. 249 kr är den inte värd, men de 79.50 kr som jag betalade är den VÄL värd! Jag skulle kunna sträcka mig till 149 kr men där går nog gränsen faktiskt…

4. Indy by Therese Lindgren Ansiktstvätt
Gillar man skummande ansiktstvätt så är det här ett helt okej alternativ, men den är varken bättre eller sämre än andra alternativ för ungefär samma pris på marknaden. Den luktar supergott dock ska tilläggas.

5. 6. 7. Indy by Therese Lindgren Elixir Serum för ansiktet/Indy by Therese Lindgren Dagkräm/Indy by Therese Lindgren Nattkräm
Till en början älskade jag de här produkterna. De nästan sved lite när jag smörjde in ansiktet vilket jag alltid tyckt om då andra krämer känts så när den torra huden riktigt sög åt sig fukten, men nu efter en månads användning så är jag fläckvis torr i ansiktet och även fast jag försökt undvika ögonpartierna så har jag blivit torr, fnasig med klåda på framförallt ögonlocken. Från början gillade jag produkterna SÅ mycket och älskade verkligen doften men tyvärr kommer jag inte fortsätta använda dem på mitt ansikte.
Serumet är väl det som funkat bäst av dessa tre produkter men varken bättre eller sämre än andra liknande produkter jag testat.

8.Nicole Falcianis intimtvätt Tuscan Summer av DeoDoc
Jag har ju redan skrivit en recension av den här produkten – som du hittar HÄR – men jag kan väl skriva några mer seriösa rader också.
Den har en STARK doft vilket jag normalt gillar, men när det kommer till produkter som ska användas nära mitt underliv så vet jag inte om jag tycker att det är så positivt.
Som rengöring vet jag inte om jag skulle rekommendera den, men tack vare sitt rika lödder så är det kanon att använda istället för raklödder!

Ja, där har ni det!
Inga höga betyg till Indy av Therese Lindgren men kom ihåg att jag utgår från mitt ansikte, min hud och mina behov! För dig funkar de kanske jättebra.

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra att du testade en längre period, kom ihåg dock att torrhet är en av de sakerna de flesta tyvärr får leva med 1-2 månader vid invänjning av nya produkter, så kör vidare om du har produkt kvar och skriv en kort uppdatering igen när sakerna är slut 🙂 Ska dock inte vara besvärande torrt, klia, utslag eller svida, då brukar det vara ett tecken på att produkten inte funkar för ens hud. Gillar också parnevik! Luktar så gott

   Men nej!
   En till två veckor KANSKE men det är dessutom verkligen inte en abodlut sanning. Allt som funkat för mig har varit bra efter några dagar. Har det inte det kunde jag lika gärna dumpa det. Och jag har en extreeeemt torr hy.

   Fel! Då har men valt helt fel produkter!

    Haha nej det är inte fel, har full koll på hudvård. Alla har olika hy, men 2-8 veckor får man räkna med

     Men om det känns bra direkt med en kräm, medan en annan gör att man känner sig torr och fnasig i flera veckor – vad beror det på? Seriös undran alltså. Jag har extremt torr hy, och om en kräm jag köper känns bra direkt så kör jag på den. Testar jag sedan en ny som gör att mitt ansikte stramar i två veckor lägger jag ned den och köper den där som kändes bra direkt. Kan det vara så att den som inte känns bra är fantastisk efter ett par veckor till? Haha, novis på hudvård.

      Det beror på att din hud vänjer sig vid produkten. https://hudspecialisten.se/2018/01/invanjning-av-produkter-sa-gor-du/

      Ska laga mat, men googla invänjning hudvård

       2 Jag tror inte ett dugg på det men…

       2…din länk säger ju också att det ska kännas bra först, sedan efter någon vecks kanske sämre och det är då om det blir så som man inte ska ge upp.

       Att man ska ge en kräm upp till 6 månader låter ju mer som ett försäljningstrix mer än något annat.

        Och varför i hela friden ska en hy behöva vänja sig så länge efter nått? Låter ju mer som att man tvingar hyn att acceptera läget.

        Och seriöst. Detoxa hyn….kom igen!

         Hudens celler förnyar sig var 4e vecka ungefär, tar tid att se resultat och förändra huden. Utrensning är mest för de med problem hud, man tvingar upp det som ligger under ytan. På mig tog det 7 månader ungefär från att jag hade hela ansiktet med acne till jag fick 1-2 finnar i månaden. Men det var med väldigt aktiva produkter. Hudvård och att förändra sitt hudtillstånd tar tid! Inget som händer på en vecka. Hudvård är inte för alla, men är ju rätt soft att det finns bra med info för de som vill lära sig och har intresse för det 🙂

         Ok.

         Om det funkar för dig är jag på riktigt glad.

         Men det du skriver om gäller inte torra fläckar mm.

         Glöm inte att det mesta som säljs som lovar mer än att mjuka upp hyn är oftast bluff.

         Sköt om er där ute!?

         Ja, det finns många som får bra resultat av rätt hudvård. Både mot problem hy, torr hy, eksem, pigment osv. Men kräver tålamod

         Fast Anonym, det är ju skillnad på akne och annat hudproblem. Akne t.ex. kan en ju få mediciner och liknande för, men inte mot torr hy. Så det är ju inte riktigt jämförbart.

     Av vissa besvär ja, torrhet är mig veterligen inte inkluderat i de besvären en har vid åtta veckor.

   Beror väl på hur aktiva ingredienserna är? Är det bara krimskrams och lite fukt, som dessa skitprodukter, ska det funka direkt. Är de av mer medicinsk karaktär kan man dock ha en utrensning att vänta sig.

    Beror på ens hudtyp 🙂 Min hy reagerar på alla nya produkter, oavsett funktion på dem. (Även på kroppen, får hålla mig till samma tvål, skrubb och lotion forever)

    Hudkrämer av medicinsk karraktär utan recept….

     Retinol är snäppet svagare än A vitaminen du får på recept, men ger efter tid ungefär samma resultat. Så.. ja?

      Säger en läkare som själv säljer sin kräm. Murad.

      Var snälla försiktiga och gå inte på nästa stora tren. ?

      ”Retinoids, on the other hand, are quicker and more effective at treating severe photo damage and deep wrinkles. Described by my facialist as ‘the big guns,’ they’re best reserved for when you really have something to correct – rather than used as a preventative. Retinoids are growing in popularity as they’re a lot less invasive than say Botox or lasers, but still have to be prescribed by a dermatologist who will usually administer it in step-up form. This allows the skin to gain tolerance over time.

      Don’t forget that retinol products make the skin extremely sensitive to UVA light, so should be used with broad-spectrum sun protection such as Ladival’s SPF 50+. The term ‘broad spectrum’ basically means that a cream protects against both UVA (the rays responsible for premature ageing) and UVB (the rays that cause the skin to burn).”

  OT finns det någon här som jobbar som kundtjänstmedarbetare? Vad tjänar du och din ålder? Ska lämna löneanspråk och har ingen aning om vad jag ska säga. Jag är 30+ med några års erfarenhet.

  Tack på förhand.

   Kolla lönestatistik.se 🙂

    Tyvärr är den sidan missvisande.
    Kolla hellre på typ SCBs hemsida.

    Tusen tack ska titta där ??

   Visst är det Handels som organiserar kundtjänstmedarbetare?
   För i så fall rekommenderar jag att bli medlem och höra med dem. Dubbelkolla om det är de som är de som organiserar ditt yrke.
   De har också toppenbra försäkringar som gjorde att jag sparade pengar när jag bytte fackförbund till dem.
   (Kanske borde tillägga att det här inte är ett sponsrat inlägg?)

    Ska absolut kolla upp detta. Tusen tack ??

    De flesta tillhör nog unionen.

    Unionen är nog det fackförbund som kundtjänstmedarbetare brukar tillhöra.

   Jag jobbade som det innan, gick in med en månadslön på 19000 (2014). Sen avancerade jag men gick över till att vara timmis och i år innan jag slutade strax innan midsommar låg jag på 140 kr/h + semesterersättning. Lycka till!

    Tack snälla för informationen ??

   Vi har ingångslön på 22500/månad. Det är kandidatens marknad nu och svårt att få in bra personal så du får säkert 24000 om du ber om det.

   Kundtjänst kan vara EXTREMT olika betalt, vissa stora skitföretag (Klarna) vill inte betala mer än 21000 / månad även om man är tvåspråkig, medan andra förstår värdet av bra service och betalar mer. Generellt sett är det bättre betalt för kundservicejobb som säljer till företag och inte till privatpersoner. Jag fick 24000 för mitt sista kundservicejobb för några år sedan, hade fått mer om jag hade velat bli team leader för min grupp, men de var såna slöhögar att jag inte ville chefa över dem.

    testa jobba på Jollyrooms kundtänst, 100kr/h ! Anledningen till att ingen stannar mer än någon månad där och att äldsta i kundtjänsten är född 95 haha….

     Jaha är det därför dom ALLTID söker personal ? även på deras lager tycker jag det ständigt skriks efter folk ?

  Jag använde Therese Lindgrens serum och dagkräm förra vintern när de kom ut, undvek också ögonområdet men blev helt torr, röd och det sved runt ögonen. Jag Kopplade aldrig att det skulle kunna vara dom produkterna som orsakade det, men intressant att det du också fick liknande problem.

   Är man torr och en produkt påstår sig vara fuktgivande kommer den istället torka ut dig. (Vatten är uttorkande så logiskt ju 😉 )

   Vad du som torris behöver är fett. ?

    Du har delvis rätt. Men det hela beror på om du är torr på hudytan eller djupare ner i huden.
    Ytan behöver fukt, djupare ner behövs fett. Men, all hud mår bra av fukt (vatten).

     Bara om du dricker det ?

  Kan ju tillägga att all rengöring som skummar är skit för huden, torkar ut och strippar huden helt vilket många upplever som att man ”är helt ren” men detta skadar bara huden. Så ett tips till alla, använd ingen rengöring som löddrar.

   Fel! Det finns tom naturliga och veganksa produkter som skummar så nej det behöver inte vara dåligt att det skummar.

    Bara för att en produkt är naturlig och vegansk behöver den ju inte nödvändigtvis vara bra för huden ?

    Du får titta på Fråga Lund där de diskuterar naturligt!

   Håller med, vill man använda det är det bra att dubbel rengöra och ha en mildare som andra rengöring och avsluta med toner

   Inte för alla, beror på vilket i tillstånd din hud är. En torr hud tex. mår sällan bra av skummande rengöring. En fetare hud mår bättre av skummande rengöring än en torr hud. En hud som känns stram efter rengöring använder som du säger fel typ av rengöring.

    Nej fel. En fetare hud mår inte bra av skummande, rengöringen torkar ut huden som kompenserar genom att producera ännu mer fett.

   Hört samma, även när det kommer till schampo, men jag har provat utan löddret och jag gillar inte känslan. Beror nog på att jag är så van med löddrande schampo så svårt att vänja sig vid annat 🙂

  Varför finns det ingen penis-tvål? Varför ska (nästan) alla onödiga produkter riktas mot kvinnor? Man behöver inte löddra in underlivet, det räcker med vatten och kanske någon tvål/olja som är anpassad till området.

   För kvinnor köper allt möjligt skit för att duga…!

   Deodoc som är märket hon testat har för penis med 🙂

   Men där har du en affärsidé. Penistvål i olika lukter.

    Det som män behöver är könshårsbalsam så man slipper få stålull i fejan när man har munnen full.

     Superbra affärsidé. Kanske komplettera med könshårsinpackning med. ?

   Fast… Intimtvål = intimtvätt för alla. Eller?

    Det riktas inte någon reklam för intimtvätt till män. Inte ens deo eller tandkräm, fast det verkligen skulle behövas för en del av dem. Det är i princip bara kvinnor som utsätts för reklam som väcker osäkerhet kring kroppslukt- och funktioner. Män figurerar i reklam för rakprodukter men det är väl allt.

     Tandkräm om något är väl könsneutralt? Har aldrig uppfattat det som att tandkrämsreklam riktar sig till ett specifikt kön. Deo för män tycker jag nog det finns reklam för, men inte lika mycket som det finns riktat för kvinnor, det håller jag med dig om. Men tandkräm och övriga tandhygienprodukter tycker jag inte hör till samma diskussion då de inte specifikt marknadsförs för ett specifikt kön.

   Använder man parfymerad mutt-tvål kommer man att få en härlig mutt-infektion. Don’t do it.

  Är det bara jag som läser ”in your face!” när jag ser Therese Lindgrens produkter? ?

  Bara jag som typ slutat använda alla krämer för huden efter att ha läst boken ”huden” skriven av en tysk hudläkare? Det enda som hjälpte huden enligt denne var typ kokosolja och att dricka tomatjuice ? Alla krämer är bara ”hitte-på” för att tjäna pengar ? Min hy har iaf inte blivit sämre sen jag slutat med allt

   Om jag är utan krämer är min hud stendöd efter en dag och även jag. Eftersom jag är torr och lider av eksem samt har en väldigt känslig hy så klarar jag mig absolut inte utan krämer. Och kokosolja och tomatjuice tål jag inte.

   Kokosolja fungerar också uttorkande på många. Mig bla.

   http://www.elisavet.se/?p=1303

    Tycker olja är för fet. Mycket fukt i krämerna är bra och apoteket har många att välja på. Kronans apotek fuktserum är mycket bra.

     Beror på olja, torrolja kanske är din grej 🙂

   Har nog aldrig använt hudvårdsprodukter, scrub enbart inför sommaren osv. Knappt tagit av mig sminket när jag somnar, men har aldrig haft problem med min hy. ?? Lycklig lottad förmodligen.

    Det straffar sig i längden. Men alla är olika, hudvård är min grej (lägger mycket, mycket pengar varje år…) medans jag är helt ointresserad av smink, hår, naglar och kläder. För mig är hudvård ett intresse 🙂

     Samma här, men då lider jag av acne sedan 11 års ålder (är 23) så går på hudvårdsbehandlingar 4 ggr/år + vid behov.

   Jag har mkt problem med exsemmoch torrhet i ansiktet. Har äntligen upptäckt kokosolja och kommer aldrig byta bort det. Älskar att smörja in hela ansiktet efter bastun och sen köra någon skön ansiktsyoga.
   Dyra krämer kommer aldrig komma i närheten av samma resultat.

   Använder ibland avokado- eller mandelolja istället. Alltid ricinolja på bryn och fransar. Även där byter jag ibland mot mandelolja.

    Det är förmodligen det antiseptiska i kokosolja som fungerar. ??

    Du kan också testa produkter med propolis.

     Ja det var just pga det antiseptiska jag ville prova. Men även resten av hyn, delarna utan exem, har blir så bra.
     Inga plitor, färre rynkor, jämnar ut hudtonen.
     Jag är nöjd. Byter inte ?

    Härligt att det funkar för dig! Kan även rekommendera att göra egen ringblomsolja för din eksem.

  Så vad har ni för tips för en med extremt torr hud? Mest benen som är väldigt torra och insidan av svarta byxor är helt vita av torr hud när jag tar av dom efter en dag. Vad borde jag smörja med???

   Testa dem här. Har funkat bra på mig. Gör dig själv en sockerskrubb först, (enklet fixat) duscha och börja och smörj. ??

   https://se.loccitane.com/shea-ultra-rich-comforting-cream,25,2,1717,673317.htm#s=1775

   Skrubba 2 gånger i veckan och smörj med en fet fet kräm.
   Jag älskar nivea soft, men jag är inte supertorr

   Dream Cream är det enda som funkar för mig. Mirakelkräm ? https://se.lush.com/produkt/dream-cream-sjalvkonserverande

   Canoderm lotion använder jag och den är väldigt bra mot torr hud. Det finns även en duscholja från Eucerin du kan testa som minskar fjällandet ?

   Scrubba 2 ggr/veckan och själv använder jag Rapsodine fuktkräm efter dusch och sedan deras olja när jag lägger mig.

  Jag använder också hårolja , i gamla förpackningen av lcc. Jag tycker doften är riktigt bra och håller i länge. Jag tvättar håret var tredje dag men oljan luktar hela vägen.

   Skulle få panik, vill bara lukta av min parfym, alla är så olika ?

  Min favorithårolja är Proffs arganolja – ett riktigt budgetalternativ! Finns på Coop, kostar typ 50 spänn. Doftar jättegott!

   Men massa onödiga kemikalier i, kör på ren arganolja istället om du vill satsa på argan 🙂 Kostar runt 80kr och räcker en evighet

    Vart köper du arganolja för 80 kr?

     Jag köper den här https://www.apotea.se/arganolja-kallpressad-30-ml?gclid=EAIaIQobChMIpOzl3fqz3QIVSsayCh3mdAdLEAQYCiABEgKTIfD_BwE

     Fast köper min på hälsokost, via länken kostade den 84kr men det var ju ingen jätteskillnad direkt. Tar 1-2 droppar (Börja alltid med det och ta en gg till vid behov , risk att håret ser fett ut med för mycket) och värmer upp oljan mellan handflatorna. Antingen i blött hår eller torrt

     Länkade med fastnade i modd av någon anledning, jag använder från Crearome. 30ml, räcker en evighet (På riktigt, 1,5 till 2år) Köper på hälsokost, där kostar den alltid runt 80kr. Apotea hade för 84kr på hemsidan just nu såg jag när jag googlade

      Thanks! ?

    Använder också ren arganolja från organic makers, men kan bara använda den dagen innan jag ska duscha för mitt hår blir väldigt fett av de (men väldigt mjukt så jag överlever den natten 😉 )

  Någon som vet om det fortfarande säljs LCC-produkter på Gekås i Ullared? Gillade verkligen hårsprayen men tycker att den nya förpackningen är både överprisad och fruktansvärt ful!

   Ja det gör det!

  Off topic!
  Men tänkte på han Adinator eller vad han kallar sig när jag såg denna artikeln: https://www.sydsvenskan.se/2018-09-11/hovratten-otrohetskontroll-var-valdtakt

   På tal om Adde så hänger Paow med hans flickvän på Café Opera, när börjar Ex on the beach sändas? De visade repris av Lyxfällan ikväll när Paow var med, eller var hon med igen? Såg bara nån minut.

  Dessa bloggare My Martens skriver ett inlägg om att hennes ”vän” Frank Andersson har avlidit nästa inlägg reklam för smycken. Så fucking ytlig världen är

   Mm fast My har nog inte lagt avtal på sina samarbeten efter när vänner eventuellt dör.

    Nej och det var nog ingen vän heller utan en bekant hon träffat vid något tillfälle, hon är dock en som brukar skriva om sorg o snyft i samma inlägg som reklam och ofta i samband med… men varför ge henne uppmärksamhet 23:03?

  Bra recension. Har själv inte testat Therese Lindgrens produkter men varit rätt sugen att prova serumet. Men det blir nog inte så nu med tanke på det medelmåttiga betyget.

  Beträffande Löwengrips torrschampoo som luktade kola. Alltid klagar någon på att något luktar för mkt, för starkt, för blommigt, för kryddigt, för mkt citrus, för mkt godislukt osv. Aldrig är alla nöjda. Jag skulle tycka det vore en fröjd om Löwengrip stod för sin kola torrschampoo-lukt och vägrade byta ut doften. Jag gillade den och tycker den ska förbli sådan.

  När det här ändå är on topic så tänkte jag passa på att fråga, för jag har aldrig fattat: hur använder man rengöringsmjölk?
  Jag brukar använda ansiktsvatten på en bomullsrondell, ibland ansiktstvätt som löddrar, men HUR och NÄR använder man rengöringsmjölk?
  Jag har köpt fel någon gång och fått ge bort den för jag fattar inte. Hjälp snälla.

   Har också köpt fel nångång. Har då hällt lite rengöringsmjölk på en bomullspad och gnuggat runt i ansiktet, därefter sköljt av. Om jag duschar så häller jag i handen och gnuggar in i hela ansiktet.

   Föredrar gelformen!

   Det är samma sak som ansiktstvätt fast utan lödder kan man säga, alltså du tvättar ansiktet med rengöringsmjölk. Gnider in den och sen sköljer bort med vatten och sen på med ansiktsvatten och/eller kräm.

  Jag har ofta problem med att hudkrämer (och kokosolja) av någon anledning lägger sig som ett lager på min hud och sjunker inte in.. så fort jag rör mig i ansiktet eller sminkar mig så smular krämen av även om jag väntar en stund..har testat alla möjliga.
  Den enda som fungerar och som inte lägger sig som ett lager är cliniques dramatically different moisturizer .. de negativa är att den är pissigt dyr. Dock räcker den ju även sjukt länge men vore trevligt att hitta ett budgetalternativ. Några tips?

   Låter som du är yttorr. Satsa på en bra peeling, samt en toner som hjälper nästföljande produkter att sjunka in ordentligt

   Nu vet jag inte vad du kört för produkter men försök att undvika mineralolja och silikoner i ansiktsprodukter, eller hitta en kräm som inte har silikon som toppingrediens. Dessa lägger sig som en hinna på många på huden. Kolla Google för deras ingrediensnamn då dessa kan variera. Jag bruke undvika petrolatum, mineral oil och allt som slutar på -cone och har sluppit problemet när jag handlar nu.

  Läste nånstans att Bella gått ut med att hon träffar Hampus igen, har det missats här?

   Alla vet hur ombytlig hon är…

    Tror det var hänt som skrev det, men såg nu på Bellas blogg att hon skrivit att hon gick hem till Hampus tog en dusch och kröp i säng – kanske det hänt menar att hon gått ut med, har inte sett något annat men kan ha missat.

  Bianca har ju släppt ännu en parfym, eller är det samma igen fast i fler upplagor? Någon som testat?

   Inte testat men den ska antagligen vara samma som den förra men i ”starkare” version.

   Jag köpte lei. Den är fin o se på, men tyvärr sitter den inte. Kanske därför de gjort den starkare o kryddigare nu.

  OT Isabella har blivit nominerad till något fint entreprenörs-pris EY.

   Och delar av hennes jämförelsesiffror stämmet inte och hon redovisar inte alla.

    Utveckla tack 🙂

   Hon har blivit nominerad till ett regionalt pris för typ Stockholms området. Det är en uttagning i flera steg. Hoppas någon flaggar henne siffror för EY.

  Kan folk S L U T A använda och än mindre tipsa om att skrubba, samt ha kokosolja i ansiktet??? Det är ju för fan som att BE om ett torrt och finnigt ansikte. Kan ni inget om hudvård, snälla avstå från att tipsa!

   Håller helt med!! Förfasas när jag läser tipsen folk ger här i kommentarsfältet, folk får göra precis som de vill med sin hud men ge inte andra dessa hemska råd. Orkar inte bemöta all felaktig fakta här så kan bara tipsa er att söka/googla istället för att lita på råden ni fått här…

  Undrar om Therese och Blondinbella själva använder hela sina kassa serier utan aktiva ingredienser? Klart de använder några produkter men med tanke på deras låga kvalité tror jag inte det är främst det de använder.

  Känns som många blivit lurade av industrin att de behöver alla de här grejerna ärligt talat. Har extremt svårt att tro att vi är så dåligt designade av naturen att vi bara MÅSTE ha nån sorts 10-stegsrutin för fejset för att det inte ska ramla av.

  Dessutom tycker jag ofta att så kallade ”skönhets/hudvårds-bloggare” ofta har rätt dålig hy? när de visar sig osminkat dvs. Det känns ju som att de om några borde ha den där perfekta porslinshyn utan så mycket som en synlig por.

  Tror att simplare är bättre. Om vi ska envisas med att tvåla in oss i ansiktet (typ för att tvätta bort smink) vore det bra med en bra återfuktare är jag säker på. Men sjuttielva olika serum, toners, masker, oljor och krämer tror jag ärligt talat bara gör mer skada än nytta i slutänden.

   Jag tror också på det där med simplare; jag tvättar ansiktet morgon och kväll, och smörjer in mig efteråt. På vintern behöver jag en fetare kräm. That’s it. Men sen så använder jag inte särskilt mycket smink, ingen foundation t.e.x. Det kanske spelar in.

   Sen så kanske människan inte var designad för att behöva en massa krämer och/eller syror i plytet, men behovet kanske har växt fram i och med avgaser, utsläpp, täckande smink etc.?

    Som sagt jag kan acceptera att ett visst behov föreligger i och med hur vi beter oss. Men om du tänker på det, är det inte rätt sjukt att vi har SYRA i ansiktet för att liksom fräta bort det översta hudlagret, för att sedan packa på en massa kräm för att skydda den nu känsliga huden? Tro på fan att den blir känslig av det.

    Jag tror smink är den stora boven. Att ”avgaser” skulle vara dåligt för hyn köper jag inte. För det första bor vi ett land med väldigt ren luft, och för det andra om dessa avgaser hade så stor inverkan på vår hud att den bokstavligt talat blir sjuk (finnar, torr, fet, whatever) och vi måste skydda den hur hade då våra lungor mått efter ett litet tag? Borde ju rimligtvis vara ännu värre att andas in skiten än att få det i ansiktet.

    Men ja ”less is more” i allt utom när det kommer till hudvård tydligen..

    (inser att jag kan låta lite tjurig här, det är absolut inte riktat mot dig JB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.