UnderbaraClara om Blondinbella mfl

Två av Sveriges i särklass bästa bloggare är Sandra Beijer och Elsa Billgren. De lyckas med exakt detta. Dessutom kommer de på blogginlägg med nya innovativa rubriker och teman. De varierar sig och har en egen stil. Och håller hög publiceringstakt.
[…]

Om vi ska översätta det här till youtube-världen så kan vi ta Jocke & Jonna som ett bra exempel. Säga vad man vill om dem (och det finns mycket att kritisera) men de är verkligen duktiga på att skapa roliga, innovativ koncept till sin kanal. Jag imponeras över deras förmåga att variera sig. Med alltifrån spökjakter till vardagliga vloggar, till filmer där de smakar och recenserar amerikanskt godis. Och nu dokusåpan Exposed som snart lanseras. Där deras följare kommer vara medskapare och påverka händelseförloppet. Genialt!//UnderbaraClara

Bloggvärldens mysiga bullmamma – UnderbaraClara – skriver ett inlägg om influencers där hon hyllar Sandra Beijer, Elsa Billgren och Jocke & Jonnas sätt att driva sina plattformar på. 
Hon nämner även sättet som Forni och Petra Tungården tagit sina koncept vidare till nätmagasin och avslutar med sin egen blogg och sättet hon jobbar på:

Jag har så mycket tidlöst, välarbetat material som förtjänas att lyftas fram. Recept, DIY, krönikor, guider till alltifrån potatisodling till hur man sköter textilier.
Men i en traditionell blogg försvinner ju sånt material bara längre och längre bak i arkivet. Därför jobbar jag med en puffar på bloggen. Som återaktiverar gamla inlägg. Både i högermenyn och mellan blogginläggen.// UnderbaraClara

Avslutningsvis ger hon sina two cents om Isabella Löwengrip och sättet hon ”utvecklats” sitt koncept och hon verkar inte allt för imponerad över det, och tror inte att det är sättet att gå för att knyta an till sina följare.
Hon är också förvånad över att företag är villiga att betala för samarbeten hos henne, med tanke på hennes låga trovärdighet.

Jag tänker också att det finns en fara när influensers är så framgångsrika att de glider ifrån sina läsare. Att ha en egen stylist eller makeup-artist höjer inte ens aktier. Tvärtom skapar det distans till läsaren. Hur ska man bli inspirerad av någons stil när man vet att de själva köpt kompetensen av ett proffs? Följarna har ju inte tillgång till en MUA eller en fotograf i sin vardag. En influenser som tagit det här väldigt långt är Blondinbella. Men vad är det egentligen hon gör reklam för när hon poserar i sitt kök med ett nytt diskmedel? Eller när hon poserar i Elloskläder trots att hon annars bara bär dyra märken? Vi vet ju att hon varken diskar, städar eller handlar själv. Att hon varken sminkar, stylar eller klär sig på egen hand. Var finns då trovärdigheten i hennes samarbeten? Det förvånar mig att företag är villiga att investera i en sådan influenser. De kan ju lika gärna köpa en vanlig annonsplats i en tidning.//UnderbarClara

Nu tror inte jag att Isabella är ute efter att knyta sina läsare till sig eller inspirera dem på det sättet Clara menar här.
Tvärt om så tror jag att hennes mål är att skilja sig så mycket som möjligt från ”vanligt” folk då hon verkar tro att detta är framgång. Hon vill måla upp en bild av en framgångsrik människa, så långt ifrån sina följare som möjligt för att framstå som mer känd, berömd och viktig än hon är. Där kommer stylisten, MUAn, personalen, livvakten och alla stalkers in.
De förstärker bilden av ”framgång” som separerar henne från oss andra – ni vet, pöbeln. 🙂
Varför ska man annars betala för ”säkerhet” i New York, enbart för att media skulle komma dit och det skulle se konstigt ut annars, när man är såååå hotad på hemmaplan och tvingas fly landet?

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Denna ankdamm av influenser 🙂 Antingen är man typen som kräks över andra influensers eller så tillhör man klubben för inbördes beundran 🙂

  Svara

   Eller så tycker man olika om olika influencers för att influencers är helt olika människor? Trodde jag alla gjorde. Men influencers själva tycker alltså antingen en av dessa två saker om alla influencers 😂 de borde ju vara de minst benägna att bunta ihop sin yrkesgrupp som en homogen grupp..

   Svara

    Syftade mer på behovet att ge uttryck för sina åsikter om sina så kallade ”kollegor” offentligt.

    Svara

  Väldigt bra formulerat av Clara! Tycker hon har helt rätt.

  Svara

  Kloka tankar från UnderbaraClara =)

  Svara

   För en gångs skull!

   Svara

    Var du tvungen? Suck.

    Svara

     Ja. För jag håller i princip aldrig med henne och tycker oftast att det hon skriver är raljant och inskränkt.

     Svara

      Fair enough

      Svara

  Fast jag håller inte med om att Blondinbella distanserar sig från sina läsare. De som följer henne tycker ju att hon lever drömlivet, så vill de också leva. De vill ha vad hon har, oavsett om det är resor, aktier, diskmedel, stylist eller kläder. Jag tycker snarare att hon låter sina följare distansera sig från andra, pöbeln, som inte är lika ambitiösa och kreativa som de själva och isabella.

  Svara

   Det tyckte jag var en konstig tolkning av ordet ’distansera’. Så ser jag det inte alls. Blondinbella distanserar sig med sitt entourage, medan andra eftersträvar att vara som henne. De vill i sin tur distansera sig från ’pöbeln’, som du kallar det.

   Svara

    Nja jag håller inte med om att hon distanserar sig från sina följare. Inte mer än någon annan bloggare i alla fall. Hon bjuder in sina följare till sitt drömliv. De beundrar henne och inspireras av henne. De vill tänka, känna och leva som hon gör. De ser däremot ner på de som inte ser upp till henne, de som inte är lika smarta, vackra och framgångsrika.

    Svara

     Men herregud – är du på riktigt? Så om man inte ser upp till henne är man inte ”smart, vackra och framgångsrika”? Kan det inte istället vara så att man ser upp till de som har en utbildning, inte spraytannar sig till en Oompa Loompa och inte mäter framgång i överkonsumtion?

     Svara

      Ps hur tusan är man funtad om man kallar andra människor för ”pöbel”?!?

      Svara

      Ja jag tycker personligen att det är helt obegripligt men sen följer jag ju inte henne. Däremot är min uppfattning att det är såhär Blondinbella och hennes följarskara tänker. BB distanserar sig inte från sina följare, istället för att identifiera sig med dem låter hon dem identifiera sig med henne. Följarna får därför en glimt av lyx och framgång, ser upp till henne och ser ner på de som inte vill ha det BB har.

      Svara

   Va?? Missade du när hon fick kritik för sitt flygande? Följarna verkar inte alls vilja flyga som hon gör eller ens ha så mycket folk runt sig… Nä där får du nog tänka om.

   Svara

    Såg du inte hur mycket mothugg kritikerna fick? Varje kritisk kommentar hade ju typ 70 försvarskommentarer. Visst, många är kritiska, men det är jättemånga som tycker att hon är fantastisk och inspirerande.

    Svara

     Hon hade också 21000 likes på den bilden, vanligtvis har hon väl max 6000.

     Svara

     Fast Bellas blogg modereras väldigt hårt och du kan aldrig få en ärlig bild hur många som faktiskt kritiserar henne där. Generellt har Bella väldigt få som kommenterar i hennes blogg (eller släpps fram) öht. Jämför antal kommentarer på Bellas inlägg med kommentarer på Camcams blogg. Bella är inte så stor längre och hon är definitivt inte folkkär.

     Svara

   Förstår inte alls din tolkning av distansiera. Det Bella gör är ju att skapa ouppnåeliga drömmar och en skev verklighetsförankring för hennes läsare, och bevisar gång på gång att hon anser sig över triviala problem som läsarna kanske har. Skapar verkligen en stor distans.

   Svara

   Jag tänker att det är just detta ouppnåeliga drömlivet, fantasin, som attraherar läsarna. Varför skulle folk annars sitta klistrade framför bisarra program som Hollywoodfruarna, Kardashians osv osv?

   Svara

    Jag tror dom flesta skrattar åt eländet, det är underhållande.

    Svara

     Jag tror att du har fel. Det finns jättemånga som ser upp till isabella och tycker att hon lever drömlivet. Unga tjejer som vill bli som hon, starta företag och investera pengar. Köpa dyra kläder, resa jorden runt, vara en ”economista”, dvs rik.

     Isabella utger sig inte för att vara en vanlig person, och hennes följare är sådana som inte heller vill vara vanliga.

     Svara

      Haha

      Svara

      Jag trodde Economista handlade om att hushålla med sina pengar? Inte spendera pengarna (och vår planet) som det inte fanns någon morgondag…

      Svara

       Jag vet inte vad economista handlar om men har alltid tolkat det som att hon menar att inte leva över sina tillgångar och isåfall kan man ju spendera hejvilt, utan att leva över sina tillgångar och därmed faktiskt vara en economista

       Svara

       Economista är bara ett sätt att få konsumera utan att verka ansvarslös. Så länge man inte köper mer än man har på kontot är allt ok.

       Svara

      Jag tror inte unga tjejer är de som följer Bella längre, så var det förr. Nu består väl hennes läsare av kvinnor runt 30. Unga tjejer idag följer väl snarare Bianca m fl.

      Svara

       Skulle också säga det.
       Jobbar som fritifsledare och snackar med hundratals unga från 13 år, och Blondinbella har jag ännu inte hittat nån som följer… bloggerskorna/influencers från den tiden Bella poppade upp följs nog framför allt av de som är i ca samma ålder och nu är det ju folk i runt 30 års ålder. Inget fel i det. Där är jag ju själv. Men lev inte kvar i bilden av att det är unga tjejer som följer Blondinbella idag för så ser det inte ut, inte i stort.

       Svara

       Nej unga tonårstjejer vet knappt vem Bella är. Hon är en tant i deras ögon en oviktig person. De följer medt folk från youtube eller tictok. Inte ens Bianca! kan hända min stora ser pp tv programmet ngn gång men inte ofta. Och då bara för att de är roligt att skratta åt dem.
       mvh mamma till två unga tonårstjejer

       Svara

      Och det är där vi föräldrar måste kliva in och plocka ner våra barn från de höga drömmarna, för det här är inte på riktigt. Om min dotter blir hälften så pajas som blondinbella kommer jag att skämmas och för alltid undra vart det gick fel.

      Svara

      S nr763: jag håller helt med dig och gör samma tolkning av Bella och vår samtid. Och som du nämner i någon kommentar — är inte detta vad alla influencers till olika grad håller på med? Hur många av läsarna har råd att konsumera på det sätt som influencers gör, bo i Stockholms innerstad och har dessutom en familj som är övre medelklass/överklass? Detta gäller både Sandra, elsa, forni och Petra. Bella har bara tagit detta till en helt ny nivå och inspirerats av amerikanska kändisar.

      Svara

    Men vad e drömmigt m att vara skild å tigga tvättmaskin?

    Svara

   Jag har följt hennes blogg sedan hon var med i Debatt första gången. För mig har det alltid varit som en frekshow som jag inte kan slita blicken från. Jag vill inte leva som hon eller ha vad hon har. Jag strävar efter förnöjsamhet, inte överflöd. Som vi ser med flygdebatten nu verkar hon skapa motreaktioner mer än medreaktioner där folk ser just hur de inte vill leva.

   Svara

   Jag går ibland in på hennes blogg. Sällan men det händer när jag har tid över.
   Jag gillar absolut inte henne.
   Jag anser absolut inte att hon lever något drömliv.
   Mitt drömliv är på landet med djur.
   Knappast hennes liv som jag vill leva.
   Så tro inte att alla som klickar på hennes blogg har den vyn

   Svara

    Precis.

    Inget emot ensamstående mammor nu, jag har själv nära vänner som är separerade småbarnsföräldrar… Men det är väl knappast drömmen för de flesta? Så vad är egentligen drömmigt i Bellas situation förutom att hon har mer pengar att röra sig än de flesta av oss läsare (gissningsvis).

    Hon är en lågutbildad ensamstående morsa. Som påbörjar men är oförmögen att avsluta.

    Att jag uttrycker mig lite nedlåtande om den gruppen här, ska inte spegla mina egna värderingar för jag är själv inte direkt höginkomsttagare eller nåt sånt… det är bara för att belysa hur hon under flera år nu jobbat på att pränta in bilden av att hon lever glammigt a la Hollywood; samtidigt som hon också är superentreprenören med ett helt team hemma… lite ”bättre” (även om det inte sägs rakt ut är det ju så hon framställer sig… för busy-busy för att prata med folk om de inte är intressanta, för viktig för att själv föra ut sina egna sopor, för fantastisk mamma för att utsätta sina barn för en trist vardag, osv osv…) än vi andra. Men jag (och många andra vågar jag påstå) är då jäkligt långt mer impad av en ”vanlig” mamma som inte kallar ett frisörbesök för hårt jobb, och som faktiskt jonglerar med alla vardagsmåsten OCH jobb OCH mammarollen. Utan att trycka ner andra på vägen.

    Det som provocerar mig är också delvis just det, att Blondinbella får sig själv att framstå som denna superwomen (😌) trots att hon, fine, flänger runt mycket och det säkert är en stress det med, absolut, men hon klarar ju inte av nåt som vi vanliga dödliga gör varenda dag! Men hon tycker att våra trista grå liv med hästsvans (utan dyra silkessjalar i) och osminkad är ungefär det värsta hon kan tänka sig (så lät det inte när Gillis först föddes, men nu). Så hon bygger bilden av sig själv som filmstjärna ungefär, när det inte egentligen är sant… alls? Luftslott är lite uttjatat begrepp kanske men det är ju ett väldigt väl beskrivande ord.

    Jag tappade tråden känner jag. Jag sätter punkt här helt enkelt. 😉

    Svara

   Jag var ett läsare av hennes blogg. Många gånger per dag öppnade jag hennes blogg. Men inte nu längre. Hon är inte intressant som en bloggare längre. Hon har blivit en tråkig version of the Real housewife.

   Svara

  Bella jobbar ju stenhårt för att inte bli omtyckt – med att vara så oödmjuk en person bara kan. Avslöjad med bluffhot, falska siffror mm och hon bara fortsätter skrävla på… Till å med Trump har ju mer humor än henne.
  Efter den massivsa flygkritiken t.ex las det upp ännu ett inlägg om mer flyg.. Ett enormt ofriskt beteende som inte går förstå

  Svara

   Jag tror i grunden inte att Bella är en person folk gillar.
   Därför hon jämt umgås med hennes personal.
   Hennes vänner är liksom hennes personal.
   Hon betalar ju dem.
   Hon är nog inte den där ”vännen” man ringer en fredag.
   Hon verkar mer vara en upptagen person som helst gör det hon vill göra själv.
   Hon kanske har svårt att förstå andra?
   Hon har ju berättat om hennes problem.
   Hon kanske har svårt att knyta sig an till folk?

   Svara

    Ja hon har säkert svårt att knyta an till folk. Men hon har verkat ha en sån fin vänskap med Sheila, som verkar vara en jättegullig tjej.

    Svara

  jag skulle bli SÅ imponerad av bella om hon imorgon vaknade upp och insåg hur hon håller på och hur hon framställer sig själv och sina bolag. om hon skrev ut ”herregud hur tänkte jag?!?!” och att hon ska slussa ut sin personal och ”team” och börja rodda med det mesta själv igen (iaf på hemmafronten). om hon kom ner på jorden. då, kanske, kanske, jag hade kunnat tänka mig köpa en liten scrunchie-hårtofs….

  Svara

   Skulle även önska att produkter som marknadsförs är sådana som faktiskt används annat än bara i reklaminläggen. Varit så många exempel på när det marknadsförda inte ens finns med under en hel dag.

   Svara

   Fast man skulle ju veta att det var ett spel för galleriet. INGET hon nånsin gör igen blir ju trovärdigt

   Svara

    Oj, ja, det har du faktiskt rätt i. Jag hade nog inte trott henne om hon gjort en 360-vändning nu.

    Svara

     360? du menar väll 180

     Svara

   Fast kan vi inte alla försöka backa två steg och tänka över det här med lite vett och sans?

   Jag skulle på inget vis vilja ha Isabellas liv, och jag kan till stor del hålla med Clara. Men samtidigt så känner jag; låt henne leva sitt liv som hon vill. Bortsett från allt flygande kors och tvärs, så är det väl inte negativt för någon om hon vill anställa människor för att göra saker åt henne?
   Varför måste hon ”börja rodda med det mesta själv”? Ni tycker att det är så man ska leva, men alla får faktiskt lov att välja själva.
   Det påverkar ju inte era liv på något sätt. Ja, mer än att det stör er. Ni måste inte ta del av hennes ”content”.

   Svara

    Bästa nån sagt härinne på länge!

    Svara

  Så rolig du är när du blockar och stoppar från att kommentera så fort man skrivit något försvar av Bella eller till hennes fördel. Alltså.. att du kan med… smart men vissa skulle nog kalla det för fulspel.. och fegt, fegt och fult.

  Svara

   Och så var vi där igen…

   Svara

    Ja visst är det pinsamt, hur kan en med att göra så. Smart men så fult och fegt. Bra att den kommentaren syns nu iaf så kanske folk förstår. Men den lär väl snart raderas.

    Svara

     Du är definitionen av uttrycket ”som Fan läser bibeln”.

     Svara

     Fast jag läser ofta dina kommentarer. Även om du har ett alias som många använder så skiner det liksom igenom att du är du. Ta tag i dig, sluta försvara en människa som gång på gång ljuger och hittar på egna sanningar.

     Svara

      ”Oh my gahd Camilla sluta kommentera anonymt” 😉😂

      (Är väl lika bra jag säger det, så slipper hen här ovan ta den biten – det är ju ändå där vi alltid hamnar. Vi är alla Camilla.😂 #Illuminati)

      Svara

   Är du här nu igen bellas besatta fan? Har du inte märkt att vi är ganska trötta på dig?

   Svara

    Inte besatt av Bella och inget speciellt fan av någon särskild. Men här finns vissa Bella-besatta, minst sagt. Stört, inte sunt att vara så besatt. Vem det än gäller. Komiskt det där att folk alltid skriver att de är så trötta på och är du här nu igen så fort någon inte hatar Bella. Haha så sjukt.

    Svara

   Nej snälla, inte du igen… Inser du inte hur manisk och paranoid du framstår? Du är en skiva på repeat som ingen tar på allvar. Ditt magsura hat mot C är inte sunt.

   Svara

   Nej, det gör jag inte! Jag blockar DIG för du är den enda som håller på så här! Var så god och försvinn som du utlovat!

   Svara

    Vore kanske ett case för trolljägarna? Hade vart kul att följa 😅

    Svara

     Crazybellafan jägarna 😂

     Svara

      Snart som crazyCamcam-fan😁

      Svara

  Sista meningen är svårt att fatta? Sååå hotad? Låter som ett hån. Du låter så bitter och såå besatt av att svartmåla Bella, du gör det heeela tiden. Blir inte alls trovärdigt. Och Clara låter avundsjuk på att inte hon får lika mycket samarbeten. Varför skulle det inte vara trovärdigt med diskmedel i Bellas hem, där verkar väldigt städat och diskat så jo det är trovärdigt. Ellos också, det är trovärdigt och främst så vill de nå ut till många och det gör de väl inte genom Clara som har färre följare. Clara inspirerar inte mig, och Bella kanske inte inspirerar andra men många gillar att följa sådant som inte är deras eget liv och vardag.

  Svara

   Javisst, har sagt det förr. Alla gillar en freakshow, och BB har den bästa av dem alla.

   Svara

   Du kanske inte vill förstå, men det UnderbaraClara menar är väl att IL tappar i trovärdighet för att hin gör massor av reklam för sådant vi vet att hon inte använder. Vi vet att ngn annan sköter köket och hemmet hos henne, så vilket diskmedel som används är knappast relevant för IL egentligen. Osv.

   Svara

    Exakt!!!
    ”Åååh jag ääälskar detta diskmedel fast än att jag inte ens vet HUR man diskar hihihi”…duuuh…..
    Eller ”Ellos har bäst kläder, jag själv skulle ju såklart aldrig underlåta mig att bära dom men NI undersåtar kan ju😀!”…..alltså…

    Svara

   Och dina kommentarer kommer inte fram, eh?

   Svara

   Jag tror faktiskt inte att Clara är avundsjuk ☺ inte det minsta. Jag tror också att hon tackar nej till samarbeten som inte stämmer överens med hennes värderingar. Det verkar som att många bellafans likställer kritik med hat eller avundsjuka istället för att se det för vad det är – just kritik. Jag har tyckt om il och varit intresserad av att läsa hennes blogg men det spårar ur mer och mer och jag väljer att följa showen härifrån istället ☺ en sak är säker, jag och hon delar inte värderingar.

   Svara

  Såklart hon hypear sina kompisar Sandra och Elsa.. Aldrig läst Elsas blogg, men Sandras är knappast bra på variation, teman och rubriker längre. Upprepar samma inlägg om hur veckan innan har varit som en sammanfattning, en bok, selfies från sin insta osv, så tråkigt. Man märker verkligen att hon har tröttnat på att blogga.

  Svara

   Eller hur?! Jag har läst Sandras blogg sedan hon startade upp den typ, och det är verkligen så tydligt att hon tröttnat.
   Älskade den förut, men nu går jag bara in av ren vana.

   Svara

   Källor på att de är kompisar? Känns inte direkt som det, de har aldrig figurerat i varandras bloggar och är totalt olika typer människor.

   Svara

    Håller helt med, de är sjukt tråkiga numera. Enda livsstilsbloggaren som går att läsa är Egoina, tycker jag. Men om några år tvivlar jag på att jag läser bloggar längre… ebba von sydow har varit en trogen favorit, tyvärr inte så intressant numera.

    Svara

   Sandra har hållit bloggfanan högt länge, men misstänker att bokjobb och andra prioriteringar i livet gjort att glöden falnat lite efter snart 14 år som bloggare. Inte så konstigt. Men jag tycker hon ska ha fortsatt stort kredd för sin kreativitet och hur stort inflytande hon haft på andra livsstilsbloggare.

   Svara

   Eller hur!!!! Även typ varje vecka återblickar på ”för tio år sedan”. Känns som de flesta av oss liksom redan såg de bilderna första gångerna de publicerades.

   Svara

  Man önskar Clara kunde berätta lite mer om sin vetskap om hur Blondinbella jobbar

  Svara

   Ja ! Eller nån! Hur kan det vara så tyst om det? Nån av de 70 anställda och fd anställda borde väl läcka något?

   Svara

    sekretessavtal där man får betala hutlösa summor om man bryter mot det 🙂 googla NDA

    Svara

     Det känns dock orimligt att de har sådana vattentäta NDAs. NDAs används för företagshemligheter, säkerhetsklassificerade jobb och vissa typer av forskningen. Hur kan någon skriva på en NDA om att inte berätta hur en är som chef?

     Jag skulle aldrig ta ett sådant jobb, det berättar ju direkt att den nämnda chefen kommer vara hemsk.

     Svara

      Kanske skriver man på för att man är ung och oerfaren och gärna vill ha jobbet för att det verkar häftigt att jobba för en ”kändis”…

      Svara

     Det är därför som inte den fd livvakten kontaktat medierna efter att han avslutat samarbetet med Isabella Löwengrip.

     Svara

    Du tycker alltså att anställda ska prata skit om chefen, för att stilla din nyfikenhet. Riktigt ruttet😏

    Svara

     Skit? Nej. Tala sanning om missförhållanden och rena lögner? Ja!

     Svara

    Obs, det finns inte 70 anställda, de är max 15 inkl det där high tech house.

    Svara

     Ja, alltså hon slänger ur sig att hon har 70 anställda? på löwengrip är de högst tio typ och NTH 4-5… vad fan sysslar hon med?

     Svara

     Du har fel om att antalet anställda skulle vara ”max 15”.
     De flesta var anställda i personalbolaget Zug AB som är upplöst. Den sista årsredovisningen för Zug AB anger 24 anställda i årsmedeltal för 2017. Finns ingen aktuell årsredovisning för Löwengrip Beauty som visar hur många som är anställda där.
     Löwengrip Invest redovisade sju anställda i årsmedeltal i senaste årsredovisning per 2018-06-30.
     Flattered redovisade fem anställda per 2017-12-31.
     Nordic Tech House bör idag ha ett tiotal anställda.
     Jag tror att 70 anställda inte avser årsmedeltal utan ”antal huvuden”. Innevarande år kan företagsgruppen komma upp i 50-60 anställda i årsmedeltal. Tror jag.

     Svara

      Nja, tror inte som du. Har sett dem, nämligen. Även det nya officet och ”butiken” i gallerian. Klart om man räknar alla som fått timbetalt, extrapersonal som jobbat några timmar etc. men vi talar inte koncern ”som växer så det knakar” som blondinbella säger

      Svara

       I en årsredovisning räknar man deltidare i förhållande till årsarbetstiden för heltidsanställda.
       Har företaget säg 24 anställda i årsmedelantal innebär det att man har anställda som tillsammans arbetar motsvarande 24 heltidsanställda. Sen kan dessa 24 årsarbetstagare i själva verket vara 50, 60 eller 70 personer med olika form av deltid.
       Uppdragstagare räknas inte som anställda eftersom det är definitionen på en uppdragstagare alltså någon som utför arbete för ett företag utan att vara anställd. Kallas ofta freelance. Dessa kan ha F-skatt men ofta också A-skatt dvs ersättningen betalas ut med avdrag för preliminärskatt precis som för anställda.
       Självklart räknas inte heller konsulter och egna företagare in i antalet anställda.

       Svara

      Ja den där HR-Gunilla verkar ju tex. driva egen konsultfirma och har ju antagligen bara Löwengrip som projekt/kund.

      Svara

       70 anställda:

       Husan Ida hade multipla titlar i nån artikel : hon är liksom flera anställda i en! Sedan killarna i Nordic Tech. Fyll därefter upp med ca 50 kinesiska skrädderskor som syr scarfsar och hårsnoddar.

       Svara

      IL uttrycker sig lite slarvigt när hon säger att hon har 70 anställda som jobbar med produkter som är kopplade till bloggen. Det är 70 personer ca som är anställda av ett flertal bolag med olika verksamheter där IL har en ägarandel. Det är omöjligt att säga genom att titta på årsredovisningar hur många som är fast anställda.

      Svara

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1237936 – 16.00 in typ. (utan musik)

  ”Isabella Löwengrip – näringslivets mäktigaste affärskvinna”

  Svara

   Har precis lyssnat och jag blev inte det minsta imponerad av innehållet i den intervjun!

   Svara

   Ja blir irriterad på mig själv att jag blir irriterad på BlondinBella. Varför blir jag det? ” Jag vill bli världens mäktigaste kvinna”…alltså?!

   Svara

   Nämnde Bella Pingis över huvud taget? Det är jag, jag, jag hela tiden. Att Pingis äger hälften av Löwengrip Beauty och att det finns andra ägare i Nordic Tech House är inget som Bella vill ska komma fram tydligen.
   Jag lyssnade på intervjun men jag tycker det är SÅ jobbigt att lyssna på Bella.
   Det hon säger vet jag ju sen gammalt men det är HUR hon pratar som gör att jag nästan känner obehag.
   ”Världens mäktigaste kvinna” – blir så trött 🙁

   Svara

   Alltså, den där bilden på Bella? Ser ut som en annan människa!

   Svara

    Fattar inte varför alla medier väljer urgamla bilder på Bella när hon är typ 23. Finns ju gott om content att plocka från, hon ser ju inte ut sådär längre.

    Svara

  Jag tror att influensers vill väldigt olika saker med sina bloggar och tänker att det inte är ett problem. Vill jag läsa välskrivna texter om loppisfynd så läser jag Elsas blogg. Vill jag se något som får ögonbrynen att åka upp spanar jag in Bellad. Vill jag veta vad damer i min ålder har på sig på Östermalm kollar jag Ebbas. Byter de stil på bloggen så får jag väl hitta någon annan. Eller läsa en bok.

  Svara

  Klockren beskrivning av U C !!

  Svara

  Jag lyssnade på Isabella på P4 idag och hon fick det att låta som om de gjorde SÅ mycket redan för miljön på företaget. ”Vi kör på el” (har svårt att tro att alla 70 anställda har elbil). ”Vi äter bara plantbaserat på våra konferenser” (som hålls i Åre eller Spanien så alla måste flygas dit) och massa andra floskler. Inte en enda kritisk fråga eller följdfråga fick hon. De kunde tex frågat varför hon måste flyga så mycket privat efter att Isabella påstått att man inte kan sluta flyga när man bygger globala bolag, eller varför stylist och make up-artist måste med på resorna osv.

  Svara

   Eftersom Bella bara svarar på frågor hon själv fått bestämma. För många år sedan så ställde hon in en intervju med just Sverige radio då de vägrade låta henne bestämma frågorna.

   Svara

    Japp, det var Söndagsintervjun i P1 med Martin Wicklin. Typ 2016.
    Väldigt bra av Martin och programmets producent att inte låta henne styra över frågorna.

    Svara

     Bella ville marknadsföra LCC och köra sitt vanliga race men det ville inte Sveriges Radio.
     Skulle tro att Bella också hade synpunkter på vilka frågor om hennes barndom och uppväxt som skulle få förekomma.

     Svara

     Hon sa ju inget som ver nytt, det samma som hon upprepar i alla intervjuer och tal hon håller. Undrar varför hon fortfarande står som gift. För en månad sedan på Elle galan deklarerade hon ju att nu var hon på riktigt singel. Sidan med uppgifterna är offentlig och uppgraderad senast idag. Såg detta då jag sökte på hennes bolag.

     Svara

      Verkar som Bella fullföljde efter andra betänketiden löpte ut men om bara ena parten fullföljer så får den andra parten möjlighet att yttra sig. Normalt ska det inte behöva ta mer än några veckor efter att yttrandet kommit till tingsrätten. Man kan inte förhindra en skilsmässan men väl fördröja den.

      Svara

   I radio (direktsändning?) borde väl intervjuaren kunna få in åtminstone en icke förgodkänd fråga. Är hon där i direktsändning så kan hon ju inte bara ställa sig upp och gå.

   Svara

    Bellsa är expert på just det, att ställa sig upp och gå. Passar det inte så passar det inte. 😂

    Svara

   Hur kan hon kalla Gabriella en robot? Det är inte en robot, det är en SIMS-figur.

   Hon tror att influencers som är artificiella kommer slå större än riktiga människor då folk vill följa konton som är inspirerande och det klarar en påhittad figur bättre då den har oändliga möjligheter som inte en riktig människa har. Så långt från Claras synsätt man kan komma.

   Svara

    Detta var alltså något hon sa under radiointervjun.

    Svara

    Ett hån mot simmar, de är bra mycket snyggare än Gabriella LöwenCreep 😨
    Spelar sims4 just nu och damn, skillnaderna är som att ställa Donald Trump och Dylan O’Brian bredvid varandra 🙄😂

    Svara

   Bellas Porsche Panamera har visserligen en elmotor (e-hybrid) men också en 462 hk bensinmotor. Hon får det att låta som att Löwengrip har en flotta av elbilar. Löwengrip Beauty har inga bilar registrerade över huvud taget.
   Finns en ytterligare bil hos Löwengrip Invest – tror det var bilen som Emma hade som nu används av hemmateamet. En liten Audi A3 som inte är en elbil.

   Svara

    Hon säger oxå att båda barbente vegetarianer. Hon brukar ju skriva att Sally vill ha salami?

    Svara

     Båda barnen*

     Svara

     Hon säger det som passar för stunden 🙂

     Svara

    Ja, och precis som om en flotta med elbilar kunde reducera de föroreningar hennes flygande släpper ut 🤔 att ha elbil innebär väl egentligen bara att man gör något mindre klimatavtryck än om man hade en bil som bara går på fossila bränslen.

    Svara

   ”- Klimatkompenserar ni för Australien?
   – Jaaa, gud! Det gör vi för alls resor”

   Alla resor är väl typ två tillbaka? 🙄

   Svara

    Klimatkompensation… känns lite som BS? Medger att jag inte är insatt alls. Och det är säkert inte dåligt som så. Att klimatkompensera menar jag… Men för mig som oinsatt får jag lite ”döva dåliga samvetet”-vibbar eller möjligtvis ännu mer ego: bara för att det ska se bra ut,som i Blondinbellas fall.

    Typ som att slå nån, sen köpa plåster. Skadan blir inte ogjord även om du såklart kan göra nåt litet.

    Svara

     Klimatkompensation är BS ja. Det är bättre än inget alls, men det bästa är såklart att inte resa alls. Det värsta med klimatkompensation är att vissa tror det blir +/- noll då, så är givetvis inte fallet. Vi måste ändra våra livsstilar och det är helt enkelt så det är.

     Svara

  Bella har väl make up-artist för att hon behöver det. Fotot i Aftonbladet gjorde det väldigt tydligt.

  Svara

   Men sluta.

   Svara

   Skärp dig. Ingen behöver det.

   Svara

    Hon behöver inte det för att hon skulle vara ful eller nåt, men liksom som med hennes övriga förmågor är hon inte speciellt duktig på att sminka dig eller fixa håret själv. Jag tyckte det såg ut som hon hade gjort just det, sminkat sig själv, på bilden i AB. Hon såg ut som vanligt folk och inte som den bild av flawless, glowing beauty som hon annars promotar.

    Svara

   HAHA

   Svara

   På Titti Schultz instastory ses Isabella utan filter. Kanske inte en bild hon själv skulle ha publicerat. So fun.

   Svara

    (Lånar bara ditt inlägg nu, för att det är en grej jag tänkt på ett rag; det är inte en kommentar eller menat som kritik till just dig, Tovan)

    Vet att det är skoj att lite göra narr av Bellas engelskaskillz om hon gjort nåt ordentligt klavertramp, (drar själv till med ett lite hånfullt ”superwomen” när jag bara får möjlighet!) men ”so fun” kan man faktiskt säga. Det hör man nuförtiden i t.ex. amerikanska serier och av människor med engelska som modersmål.

    Så nej, det behöver inte heta ”so much fun” eller ”so funny” som nån ifrågasatte för någon dag sen. Man kan – faktiskt – säga att nåt är sooo fun! 🙂 Och det ses i tal som helt korrekt engelska.

    Även engelskan utvecklas ju och är inte precis den engelska vi lärde oss på 90-talet i skolan så att säga. Ungefär som när jag för x antal år sedan upptäckte att britter och amerikaner faktiskt inte skriver ”jag” med ”stort i” överallt; utan på Internet fuskar sjukt många och skriver med litet ”i”, precis som man förenklar allt annat på nätet… och där har jag suttit i skolbänken och fått inpräntat hur ingen i USA typ kommer fatta om man inte skriver stora i. 😁

    Svara

     Varifrån har du fått detta? Jag är väldigt vass på engelska och har bott och arbetat ett år i USA (2016) men känner verkligen inte igen att ”So fun!” skulle vara korrekt engelska på något sätt. För mig låter det som när någon säger typ ”Du är roligt” eller ”Det är härlig med sol”… Sedan tycker jag överlag inte att man måste håna någons (bristande) språkkunskaper. Det är självklart att man inte talar ett annat språk lika bra som modersmålet och hellre att man tränar på språket än börjar skämmas och blir tyst. 🙂

     Svara

      Tja du, senast när jag snackade med engelskspråkiga vänner. Före det t.ex. i ett avsnitt av Brooklyn Nine Nine. Runt om på nätet i gamerforum har jag också stött på det (där jag känner människorna; dvs jag vet att de har engelskan som modersmål).

      Är ju oerhört många uttryck o dyl som blivit vanliga i informellt tal/skrift både på svenska och engelska. Att det inte är språkligt korrekt ”egentligen” (och därmed kanske inte så vanligt bland vuxna på t.ex. arbetsplatser? Jag arbetar dock med ungdomar, och där florerar ett hyfsat föränderligt språk…) – påverkar inte det faktum att människor ändå använder och förstår uttrycken i fråga. 🙂
      Grammatiska fenomen går från att vara felsägningar/rena språkfel, till att bli erkända uttryck, nya ord uppkommer o.s.v.

      Tror inte du stöter på det så tydligt i dagliga samtal bland vuxna, som regel, nej. Så även om du är duktig på engelska kan du mycket väl ha missat det. Finns det nån som kan och hårt hört ALLA uttryck ens i sitt modersmål?! Är ju inte alls konstigt! 🙂

      På samma sätt som mina vuxna kollegor aldrig snackar om att ”dissa”, ”snap’a”, ”dabba”, ”shippa”, eller skulle beskriva någon som ”such a cinnamon roll” (inte bakverket!) eller för all del ”such wow” m.fl. grunsade i memes. Men det är ändå uttryck som är fullt gångbara idag. Finns ingen bland mina jämnåriga – svensk såväl som engelsktalande – vänner som inte slänger sig med dessa uttryck precis som jag själv.

      Har pluggat både språk och kommunikation och fortsätter liksom fascineras av hur anpassningsbart språket är, och hur roligt det är med alla typer av kommunikation. 🤩 (Men också alla fallgropar och utrymme för missförstånd som finns!)

      /anonym 01.25

      Svara

      Korrekt kanske var luddigt uttryckt av mig, men med korrekt i verbal engelska syftade jag på att det är accepterat och gångbart när du snackar engelska. Må så vara att det inte hör hemma i korrekt skolengelska, men det är inte heller en felsägning! 🙂 (Kanske det ursprungligen kommer från medvetna felsägningar? Finns ord och uttryck som börjat den vägen.)

      (Ett längre svar är på väg, fastnat i modd tror jag. Nämner det för att inte förvirra när det väl dyker upp.)

      /anonym 01.25

      Svara

  När jag var liten sydde vi hårsnoddar/ scrunchies på fritids och på fritidsgården. Ett rektangulärt litet tygstycke, två raksömmar och en bit elastiskt band. Två cm sy för hand. Färdigt!
  Fattar inte att nån satsar på detta som märkes-business? Eller syr ingen längre?

  Svara

   Jag sydde en väska på syslöjden i trean. Köper ändå väskor i butik trots att man kan sy en enkelt själv. Samma med t-shirts och virkade halsdukar. Varför tillverkar man NÅGOT alls som man kan göra själv ?

   Svara

    Men sånt som tar två minuter vs en väska…

    Svara

     Behöver inte ta lång tid.

     Svara

      Sytt vetekuddar sjölv. Enkelt. 🙂

      Svara

  Håller med Clara även om det kändes som väldigt hårda ord i kommentaren med tanke på många hon når ut till.

  Har sagt det förr om vad jag anser vara Isabellas storhet, att hon vågar drömma stort!
  Hon är så ojante man bara kan bli och det känns befriande på något sätt och gör henne kontroversiell.

  Hörde en intervju med henne idag på P4 extra där hon inte skäms för att berätta att hennes mål är att bli världens mäktigaste kvinna.
  Hon inspirerar till att våga drömma stort och det är av den anledningen jag följt henne, just för att hon alltid har gått sin egna väg.

  Hon skriver heller aldrig negativt om andra influensers. Skönt att slippa sånt då det är så mycket bråk och tjafs på sociala medier idag.

  Svara

   Ja det måste man ändå ge Bella, hon skriver aldrig illa om andra influencers. Och håller sig utanför influencerbråk. Även när hon blir direkt utpekad av andra så låter hon det vara.

   Svara

    Tycker Bella som du säger vågar gå sin egen väg.

    Svara

    Det tror jag är för att hon inte vill beblandas med andra influencers. Hon är liksom över dem nu och är en business woman, ingen simpel influencer.

    Svara

   Hon skriver väl inget själv numera? Hon ger bara direktiv. Allt är iskallt kalkylerat. Dessutom så ljuger hon alldeles för mycket för att man inte ska få vibbar om ngt som är ”sjukt”.
   Jag kan inte frigöra mig fri från känslsn att hon spelar hela tiden. Inget känns äkta eller genuint. Hennes fejkade skratt är så sorgligt att lyssna på 😢
   Jag hoppas ändå att hon är lycklig i sin ”smetklet-bubbla”

   Svara

    Sorry för dålig stavning (sitter i en bil 🙄)

    Svara

    Där håller jag med dig!
    Allt är bara en konstlad fasad, allt för att nå målet att bli världens mäktigaste kvinna. Hennes tillvägagångssätt för att nå sina stora mål är inte eftersträvansvärt överhuvudtaget.

    Men att drömma stort och inspirera till företagande, att alla kan lyckas bara man är villig att kämpa för att nå sina mål är något positivt hon bidrar med.

    Hon har trots allt skapat sig sitt eget drömliv, dessutom utan en utbildning i grunden.

    Svara

   Hon skapar påhittade hot mot sig ist..

   Svara

   Jag tycker det låter mer sjukt att inbilla sig att man är någon man inte är och klara av att provocera för att bli känd. Vilken frisk människa gör att folk hatar en med flit för att vara relevant? Nä, det är inte att drömma stort för mig, utan att ha nått fel i skallen. Jag kan inte tänka mig vilken botten jag skulle behöva komma till i livet för att klara av att skriva skit om folk för att nå framgång, tror de flesta hade sökt vård om de bara fick för sig såna tankar.

   Svara

   Hon läser väl inget om andra influencers iom helt ointresserad av andra på samma nivå. Tittar väl bara uppåt? 😅

   Svara

   Hon skrev negativt om transpersoner när hon behövde få nya bloggläsare (bloggen höll på att få låga läsarsiffror) och förra året att hon inte bryr sig om SD får regeringsmakt för att rasism inte påverkar hennd personligen. Ojante my ass. Hon bryr sig inte om andra. Finns så många ojantiga kändisar i Sverige som även visar medmänsklighet.

   Svara

    Ja, hennes motstånd och hånande av transpersoner kommer jag aldrig glömma. Någon ursäkt kom såklart aldrig. På den tiden använde hon antifeminism för att provocera, sen blev hon feminist, och nu använder hon klimatet verkar det som. Hon är alltid några år efter alla andra när hon inser att hon har haft fel.

    Svara

     Det här har jag helt missat, skrev hon det i bloggen?

     Svara

   Att Bella aldrig nämner andra influensers, varken i positiva eller negativa ordalag, beror säkert på att hon inte läser andras bloggar. Hon är ju helt ointresserad av andra personer än sig själv. Hon har ju tom sagt att om hon pratar med någon människa som är ointressant så vänder hon på klacken och går! 😳

   Svara

   Nej, hon skäms uppenbarligen inte för nånting. Men varför vill hon bli världens mäktigaste kvinna? Hon vill inte göra något viktigt, hon vill bara att så många som möjligt ska beundra henne. Det är hennes sanna drivkraft.

   Svara

    En tvättäkta narcissist!

    Svara

  ”Världens mäktigaste kvinna” i vad då? Självförhärligande? 😂😂😂

  Svara

  Primadonnan Nicole ”falsk” Falciani eller vad 17 gubbar hon heter verkar otroligt otrevlig. Läste lite kommentarer folk hade gett henne efter Eric Saade (kudde) incidenten och hon ger inget sympatiskt intryck precis.

  Svara

  Hon har bara typ Angela Merkel, Melinda Gates, general motors vd, YouTubes vd Susan, och så Beyonce, Oprah, och massa andra kvinnliga miljardärer/högt uppsatta makthavare/chefer (alltså på typ Apple, ibm.. inte löwengrip) att gå om innan hon når dit. Lycka till.

  Svara

   Tja hon ska börja med att gå om typ Antonia Axson Johnson, Margot Wahlström och Carola Lemne.

   Svara

    Det finns nog vääääldigt många kvinnor i Sverige som har betydligt mer att säga till om än Blondinbella. Tror nog att tom. Pingis har avsevärt mer inflytande inom företaget och som nätverkare. Hon har säkert betydligt bättre ekonomi också.

    Svara

   Plus alla kvinnliga amerikanska politiker, de kommer alltid med rätta vara före henne.

   Svara

  Alltså hon är så intränad i vad hon ska säga. Nästan som ett manus. Som att någon säger till henne hur hon ska låta som en människa. Låter så falsk. Hade jag varit reporter hade jag ändrat alla förberedda frågor och called her out. P4 borde lära sig att en del skandaler faktiskt gynnar ett varumärke, och LIVE!!!

  Svara

   Ja det lät inte helt naturligt.
   Tyckte det var kul att hon hade en hel stab , sitt team, i rummet bredvid. Vad gör dom där liksom??? En kompis alright men hur många behöver hålla henne i handen?????

   Svara

  UnderbaraClara har förresten så rätt!

  Har tänkt på det massor utav gånger att det händer något (negativt) när en influencer blir för stor. Bella är ett bra exempel men också Therese. Att se vloggar och instastories med mängder av möten med massa viktiga personer, reklam för en drös klädmärken, resor till fina ställen, egna hudvårdsmärken osv gör att jag letar vidare. Jag kan inte relatera till ett sånt liv vilket får mig att må sämre. Roligare då att titta på en person som TheBentish… även om jag råkar vara mycket äldre än henne och hennes publik.

  Svara

  Bella kanske skulle ge sig ut i världen om hon ska bli den mäktigaste kvinnan. Att sitta på samma typ av lyxhotell, spa, flygplan, taxibil etc. etc. har inte det minsta med den riktiga världen att göra.

  Svara

   Ja hon får gärna bli världens mäktigaste kvinna men nog skulle jag önska att hon hade mer hjärta i det hon gör och säger då. Vi har redan en dåre på posten som världens mäktigaste man (det finns tyvärr ett ganska stort utbud av dem) och jag förstår inte hur man kan vilja eftersträva det.

   Svara

  Lyssnar på Bellas radiointervju. Åh herregud vad kvinnan ljuger. Jag tror verkligen inte på NÅGOT som den människan säger. Hon är så konstig och falsk och hon ger mig känslor av obehag. Usch.

  Svara

  Jag förstår inte… Isabella har väl inte 70 anställda, eller hur räknar hon då?
  OT, men Gillis (som är 5 år och börjar kunna bestämma lite själv) vill hellre bo hos pappa än hos mamma. Sally är ju bara i 3-års åldern, så hon är lite för liten för att reflektera kring sådana saker ännu. Men flytta ifrån alla grannar, att krascha alla förhållanden, bryta med föräldrar, och bli bortvald av sina barn..? Jag skulle verkligen inte vilja ha Bellas liv.

  Svara

   Jo sorgligt, men samtidigt inte helt ok att spekulera i vad barnen vill. Det är väl för socialen att bestämma i såna fall, och där är de inte ännu, om nånsin. Vi vet för lite om det…

   Svara

    Hon skriver själv i bloggen att hennes son vill vara med pappa en extra dag även på ”mamma-veckor”. Jag tror absolut inte att barnen far illa på något vis – verkligen inte, men jag hade nog blivit lite ledsen om mitt barn ville byta mamma-dagar mot extra pappa-dagar. Jag tycker synd om Bella.

    Svara

     I och för sig har hon ju barnen på en massa sociala medier nu man undrar ju hur mycket hon utnyttjar dem… dock är hon respektfull, men ändå

     Svara

  Svara

   SÅ tydligt att hon läser här.skulle vara roligt med ett inlägg där du camcam går igenom intervjun mening för mening och synar hennes lögner, för jäklar vad hon ljuger!

   Svara

    Haha ja vad Isabella måste läsa denna blogg 😀 nu erkänner hon ju dessutom att hon ljuger i intervjuer. Sinnessjukt hur hon håller på. 1 år så är hennes influenserliv slut, är min gissning.

    Svara

    Det är precis det Bella vill – ha dessa reaktioner och ett inlägg om det hela här i morgon. Hoppas innerligt att Camilla ignorerar hennes barnsliga försök till uppmärksamhet.

    Svara

   Tyckte hennes inlägg var sjukt osympatiskt!
   Något är på riktigt fel däruppe. Sociopatbeteende 😬

   Svara

   Fy vad smaklöst!

   Bara onödigt att komma med ett sånt här inlägg, väldigt sällan hon skriver på detta sättet.. varför?!
   Snacka om att kränka Titti!

   Detta gör mig upprörd och jag känner mig fan lurad. Bläää..

   Varje gång jag gör mitt bästa för att tänka positivt om henne gör hon sånt här osympatiskt!

   Sorglig människa hon är!

   Svara

  orkar inte läsa allt (dryggg jag är, vet)
  men jag har svårt för Clara. Hon målar gärna upp en perfekt bild, även hon, om sitt liv. Trots att hon absolut har stunder då hon kommer med verkligheten som den är.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.