Kissie har också det senaste – en stalker

Jag har nämnt det lite vagt tidigare bara men jag har ju en person som jag skulle nästan vilja kalla för stalker. Inte alls roligt men jag har också tänkt att jag inte ska ge den uppmärksamhet, för det kan ju faktiskt göra saker och ting värre. Den här personen har dykt upp lite överallt under snart 3 års tid nu. Personen påstår sig känna mig och gör typ exakt som jag gör. Pratar som jag, rör sig som jag, utrycker sig som jag.. Osv! Jag har tänkt att det bästa sättet är att ignorera hen, men igår fick jag veta att personen försökte komma på mitt event som jag hade.. Personen dök också upp där jag var i torsdags och då fick jag obehagskänslor såklart, men det blev ännu obehagligare när jag fick höra om mitt event!
[…] Så inför varje event måste jag dubbelkolla så den inte står med.. För på något konstigt sätt lyckas den här personen ta sig in på listorna?! Fattar inte hur hen lyckas.. //Alexandra ”Kissie” Nilsson

Alexandra ”Kissie” Nilsson är näst ut att avslöja att hon har en stalker efter sig.
Den här gången verkar det röra sig om en person som verkar röra sig lite i samma cirklar som Alexandra med tanke på att hon – ganska övertygad om att det är en hon – dyker upp events och står med på gästlistor.
Det intressanta med stalkers (intressant är kanske fel ord) är att vi alla kanske var en stalker som vi bara inte vet om. Eller hur?
Det finns ju ingenting som säger att en stalker behöver ge sig till känna, utan man kanske blivit stalkad i flera år utan att ha märkt någonting, vem vet?
Men skämt åsido…

Och vad gör man? Vad gör man om man får en stolle efter sig?
(Och jo, stalkers är stollar)
Det känns ju som en relativt lågprioriterat ärende med tanke på vilket stort problem det verkar vara.
Jag får intrycket av att stalking ökat i samma takt som sociala medier har vuxit.Kan det ha med varandra att göra, låter det rimligt?
Känslan för var den privata gränsen går verkar ha suddats ut för vissa på grund av sociala medier bjuder in till människors liv på ett sätt som inte skedde tidigare.
Ta bara Isabellas senaste stalker – han trodde ju att allt hon postade på sina sociala medier var riktat till honom personligen.
Creepy!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Idag i DN är det en artikel om den insamling som skedde för ettt litet barn för drygt två år sedan, en insamling som stöttades av influencers och som jag tror stöttades här också. Folk samlade in drygt 2 miljoner kr. Visar sig att föräldrarna använde stors delar av pengarna till ren lyxkonsumtion och att KFM mätte ut en annan stor andel av dem, föräldrarna var skuldsatta. Visar på hur viktigt det är att ha lite koll på var och till vem man donerar pengar, förutom att det generellt kan ifrågasättas om man ska samla in pengar till tveksamma cancerbehandlingar i mexiko.

  Svara

   Vilken insamling av alla gällde det?

   Svara

    Svara

     DN:s artikel handlar om en insamling som startades för mer än två år sedan.

     Svara

     Nej det gäller inte insamlingen du länkar. Detta handlar om en sjuk dotter

     Svara

    Ganska säker på att det är lilla m*lly. Finns en FB-tråd om pappans skumraskaffärer

    Svara

     Länk?

     Svara

      Du kan hitta pappans namn i artiklar. Googla detta + flashback.

      Svara

       Jag kan inte för mitt liv hitta pappans namn, hittar lite artiklar här och där men ingen som nämner hans namn. Har du fler tips?

       Svara

   Det är även en lång artikel i Filter om insamlingen rädda f*lippa där pengar gått till mammans vänner samt bilinköp.

   Svara

   Vet inte hur många ggr jag sagt att man aldrig ska skicka pengar till folk som påstår att deras barn måste ha en viss behandling i Mexico som kostar miljoner och som den svenska sjukvården inte erbjuder. I värsta fall ljuger de, i bästa fall är de desperata och oerhört naiva. Det finns en orsak till att behandlingen inte ges här, den är inte vetenskapligt beprövad och hittils har ingen av de svenska barnen överlevt trots att de fick behandlingen. Tragiskt! 🙁

   Svara

  Det måste vara fruktansvärt jobbigt now days för personer som har någon form av störning där de tror att allt är ”tecken ”, tänker på alla media som man matas med både ofrivilligt och frivilligt.

  Så ja, jag tror det är tuffare nu för tiden att må dåligt, vilket kanske också genererar fler stalkers.

  Svara

  Ja tror verkligen socialmedia och stalking går hand i hand, tänker bara på bodyguard filmen. Förr var det väl bara kända människor som råka ut för det, nu är så många influencers och kändisar. Ush vad hemskt, hoppas att hen lämnar Alexandra ifred snart! ❤️
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Men va? Vad baserar du det på eller har du fabricerat ihop det? Vanligt folk fick stalkers innan internet också.

   Svara

    Hade en stalker när jag gick på gymnasiet tidigt 90-tal.
    Han hade sett mig gå på/av bussen vid skolan, räknat ut att jag gick där, fått tag på en skolkatalog och därmed mitt namn, kollat telefonkatalogen för telefonnummer och adress. Ringde, helst på tider mina föräldrar inte var hemma, stod utanför huset, på busshållplatsen, på skolvägen. Vågade knappt svara i telefonen, vara ensam hemma, gå utanför dörren…

    Det gick JÄTTEBRA utan sociala medier!

    Svara

     Asså jag hatar sånna som argumenterar för sin sak som du. Jo, allt fler har stalkers/lättare att stalka sedan sociala medier slog igenom. Det är enkelt nu. Folk checkar in på FB, visar en story på Snap och visar upp maten på insta. Inte fan är det svårt att veta vart folk befinner sig idag.

     Sen tror jag att de flesta stalkar sina dejter. Jag ratsitar dem, kollar lexbase, skrollar igenom sociala konton, checkar ut derad familj m.m för att hitta varningstecken. Detta är också stalking (och läskigt hur så många, inkl. mig själv gör det) och JO det är tamejfan lättare idag= fler stalkers.

     Bara för att du råkat ut för ett pervo som barn så betyder det inte att det var lika lätt förr.

     Med det sagt så tycker jag synd om dig. Inget barn ska behöva känna sig otrygg hemma/skolan/ute. Hoppas du tagit dig igenom detta utan större men.

     Svara

      Nej man stalkar inte sin dejt för att man kollar upp hen och hens familj på sociala medier för att hitta varningsklockor. Det är INTE stalking.

      Svara

      Du ’hatar sådana som jag’?
      För att jag berättar om egen erfarenhet som svar på påståendet ”Förr var det väl bara kända människor som råka ut för det”? (Jag var alltså inte känd. Jag ’råka ut för det’.)

      Jag ’argumenterar’ öht inte för eller mot något, uttrycker inget angående om det är lättare nu eller inte.
      Du måste ha det svårt ute i världen, för att inte tala om på sociala medier, om du tolkar in så mycket och känner behov att slå ner så massivt på en enkel delning av en personlig erfarenhet.

      Med det sagt så tycker jag synd om dig. Ingen ska behöva känna sig så osäker och lättkränkt. Hoppas du kan få hjälp att ta dig igenom detta utan större men.

      Svara

      Ang. lexbase har det visat sig att både medarbetare på Lexbase och dömda sexualbrottslingars belastningsregister inte finns att hitta hos dem. Trots att de är dömda. Fick veta nyligen i samband med deras kampanj om att kvinnor ska kolla upp sina dejter. Vilket vi bör, men för 100% tillförlitlighet – Ring tingsrätten. Är dessutom gratis

      Svara

       Det är ju inte 100% tillförlitligt bara för att man ringer tingsrätten. Tingsrätten har bara registrerat de mål som de själva har hand om = om personen blivit dömd i ett mål som sköttes i en annan domsaga så får man inte fram det så länge man inte ringer till alla tingsrätter i hela Sverige (48 st).

       Svara

   Jag hade också en stalker för några år sedan och jag är inte ens känd 😅 var riktigt obehagligt till slut, han skickade mängder med sms på nätterna, åkte förbi mitt hus, var hos mina hästar när jag inte var hemma, kom till mitt jobb flera gånger om dagen…

   Svara

    Jag har en stalker sedan några år. Vi ska ha huvudförhandling snart. I mitt fall har det inget med sociala medier att göra, känner inte ens människan. Såklart blir det lättare att stalka när internet finns, men det har funnits och finns ändå.
    Jag har tagit bort alla mina uppgifter på nätet, men jävla ratsit tar inte bort om man inte har skyddad identitet, och jag vägrar ge upp hela mitt liv, han har redan tagit så mycket!

    Svara

   Jag haft en stalker efter mej och det gjorde nästan att jag gick under. Ca två år håll idioten på. Och trodde vi skulle gifta oss. Man måste vara brutal mot en sådan från första början. Skrika högt jag tänker anmäla till polisen och säg till alla så dom vet vad som händer. Jag fick åtala honom om jag ville. Han levde i en drömvärld men kunde bli arg och då börja skrika på tyska! Tänk att du har någon som står och vaktar och kollar när och var du handlar och går efter. Det är hemskt.

   Svara

    Åh gud. Kunde varit jag som skrivit. Har en farlig person efter mig som också tror vi är gifta, men sen ska han döda mig. Det är fruktansvärt.
    För mig hjälpte det inte att vara brutal från början, det blev bara värre. Rättegång snart, längtar INTE.

    Hoppas du mår bättre nu<3

    Svara

     12:21 hoppas rättegången går bra. Och hoppas du mår bättre efter den. Kram.

     Svara

      Tack <3

      Svara

  Tycker också som dig, ha koll! Något jag inte gillar är tiggeriet från vissa personer på sociala medier. Har du inte pengar till hyran etc, gå till soc, utnyttja inte människors godhet.

  Svara

   Mitt svar var till anonym, högst upp!

   Svara

  Det där med att personen tror att meddelanden är riktade till dem personligen är ett mycket tydligt tecken på psykisk instabilitet.

  Svara

  Jag råkade ut för en stalker innan internet, denna person dök upp precis, vart jag än var. Detta höll på ett halvår, personen sa inget, stod bara och glodde. Jag ignorerade personen, sa inget etc. Tillslut fick jag nog och skällde ut hen. Efter det slutade stalkandet. Det kom fram sedan, att jag hade stått brevid personen på en bar….

  Sociala medier underlättar för stalkers, det räcker att se på You som går på Netflix.

  Svara

  Jag hade en ”stalker” när jag var 18 år och jobbade i kassan på en mataffär. Han handlade endast i min kassa, hängde sig kvar länge och glodde, stod utanför butiken när vi stängde och gav mig vykort där han skrivit saker och blommor någon gång. Han hade inte alla hästar i stallet. Jag tror han trodde jag var trevlig mot just honom endast. Men min chef kände till det och min sambo mötte mig alltid efter jobbet. Detta är ca 15 år sedan. 😅

  Svara

  Har lyssnat på podden spöktimmens alla avsnitt om Stalkers och det är helt sjukt. Men samtidigt lite intressant

  Svara

   Jag också. Helt sjukt men samtidigt intressant. Älskar spöktimmen! 👻

   Svara

  Antar att du menar väl, men bättre att hålla det för dig själv i vilket fall som helst. Vi måste sluta kommentera kvinnors kroppar, varesig det är i positiva eller negativa ordalag så är effekten aldrig positiv.

  Svara

   Varför då?

   Svara

    Jag tycker att det är helt ok att tycka att någon har fin kropp och kommer inte sluta med det.

    Svara

     Jaha, men dåååså. Du tycker det – case closed!

     Svara

   Så jääääkla löjligt. Det här landet är pinsamt nu. Man ska ge komplimanger när som helst och hur som helst, är ju hur trevligt som helst.

   Svara

    Och jag tycker att du är pinsam som inte fattar eller vill fatta, men inte går väl jorden under för det. ¯\_(ツ)_/¯

    Svara

   Men guuud igen detta med att vi ”måste”. Vad är det med folk idag och hålla på och läxa upp andra och bestämma hur andra ska agera?
   Vi måste inte alls sluta kommentera kroppar. Om någon tycker jag har en snygg kropp är det fritt fram att säga. Om du inte vill att folk ska kommentera din kropp får du markera det, men sluta försök mästra över vad andra ska tycka.

   Svara

    Förlåt. Du har rätt. ”Måste” var ett dumt ordval. Du får ju såklart göra bort dig hur mycket du vill!

    Svara

     ?

     Svara

  Vad har hänt med the real hmm?

  Svara

   Hon kanske skaffat ett liv?

   Svara

    Nej, tappat bort internet…

    Svara

     ”Tappat bort internet” 😂

     Svara

      Ja, hon ’varnade’ här i kommentarsfältet för en stund sedan att hon skulle ha begränsad tillgång till uppkoppling en tid framöver. Har sedan varit inne ett par gånger och försökt skapa intresse runt sin frånvaro och få folk att ’gissa’ var hon är / vad som hänt…

      Svara

       Haha, avslag på socialbidragen?

       Svara

        Och ni undrar varför barn och unga tror mobbning online är okej? Ser ni inte hur era beteende blir tillsammans?

        Svara

       ”för en stund sedan”…….? Det var ju snart över 1 vecka sedan. Väldigt skönt om inget annat..

       Svara

        Men gud vad taskiga ni är! Fy. Blir så ledsen, ni verkar glömma att det är en riktig person ni talar så nedlåtande om.

        Svara

       @…
       Jag verkar inte behöva skapa ett intresse runt mig vad jag gör och var jag är. Bla du fixar det så bra åt mig. 😄

       Svara

  Även Egoina hade en ihärdig stalker under flera års tid om jag inte missminner mig. Även om det gick till rätten, så fortsatte han och Egoina fick inte så mycket hjälp när hon anmälde som man kanske hade hoppats på.

  Svara

   Han är sjukt vidrig. Skriver fortfarande kommentarer på hennes blogg där han skuldbelägger henne för att ha skrivit ut hans namn då ”framtida arbetsgivare kan se det” – Ööh som man bäddar får man ligga? Jag får känslan av att han är lågbegåvad på något vis med tanke på sättet han skriver på och hur han inte förstår de mest grundläggande saker.

   Svara

  Eller hur! Hon verkar ha en sundare relation till sin kropp nu

  Svara

  Hade en stalker för 7-8 år sedan, hon var inte så hemma på datorer utan använde i stället telefonen och kunde ringa 20-30 ggr (eller tills jag svarade) på ett par timmar om hon ville något. Hon höll sig också i affärer (mataffärer o dyl) som hon visste att jag besökte och var där i timmar för att vänta på att jag ev skulle komma. Det jobbiga var att hon var dotter till en vän till mina föräldrar och dessutom hade (har) hon någon mental nedsättning så jag vågade inte vara hur ”brysk” som helst. Det hela upphörde mer eller mindre efter att hon ringt en dag när jag var på riktigt dåligt humör och jag riktigt skarpt bad henne att sluta upp att ringa för att jag var trött. Borde sagt ifrån tidigare, men är man konflikträdd så 😕

  Svara

  Jag FATTAR inte det trängande behovet av att kommentera (och värdera!) kroppen hos någon som själv har utgett sig för att vara ätstörd. Ni tror säkert att ni är jättesnälla med era ”komplimanger”, men ni beter er som rötägg. Sen får ni tycka att det är ”löjligt” och att Sverige är ”pinsamt” bäst ni vill, det förändrar inget.

  Svara

   U jelly?

   Svara

    Alexandra har personligen undanbett alla typer av kommentarer angående hennes kropp just för att det triggar. Respektera.

    Svara

  Tycker synd om Alexandra, men hur ska hon hindra stalkern att dyka upp genom att kolla igenom gästlistor? Inte som att man måste anmäla sig med bank-id till nåt event..

  Svara

  Var det min kommentar som var idiotisk? Att jag tycker att hon har en drömkropp? Fattar inte?

  Svara

   Men kom igen, släpp det!
   Nu visar du dig VERKLIGEN idiotisk.

   Svara

   så konstigt när trams om diverse folks påstodda operationer får stå kvar, men damn you om man skriver en positiv snäll kommentar om nån annan! 🤷

   Svara

    Rebecka, jag håller med. Jag är medveten om att Alexandra lever med ätstörningar, men hon är långt ifrån där hon var.
    Hade jag skrivit så om någon annan tex Linda Marie så hade det vart helt ok.

    Svara

  Cam: du får gärna radera min kommentar också! 👆

  Svara

  Kissies ”stalker” låter mer som ett superfan som vill vara precis som henne. Jag hade flera såna under min gymnasietid och även på unviersitetet. Tjejer som kopierade precis allt jag gjorde, färgade och fixade håret för att likna mig, köpte exakt samma kläder som jag hade, försökte hooka upp med min pojkvän, försökte bli kompis med mina kompisar, dök upp på alla ställen jag brukade gå osv. Anser inte att det här och det Kissie upplevt är stalking. Jag var aldrig rädd, tyckte bara de var konstiga och patetiska och mina kompisar tyckte det var underhållande. Ibland satte jag på mig udda kläder som inte alls var fina, nästa dag hade de ändå exakt samma outfit! Vi dog nästan av skratt haha. Imitation is the sincerest form of flattery. Har däremot också haft en riktig stalker, dvs en man som står och kollar på en, följer efter överallt, står utanför jobbet, kör efter mig i bil etc. Det var riktigt obehaglig!

  Svara

  Lyssnade på en podd där de tog upp ett fall där en kvinna blev kidnappad. Mannen hade innan dess stalkat henne varje dag i 12 år utan att hon märkt det. Det var hans enda fritidssyssla. Sen en dag räckte det inte längre att bara titta på avstånd. Så ja, vi kan ha det utan att veta. 😵

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.