Fler influencers som gör reklam för bantning

Inte nog för att jag tycker att marknadsföring av sådana här tjänster är förkastligt – det blir extra skenheligt när två personer gör samarbeten samtidigt och den ena skriver att Viktväktarna inte alls handlar om viktnedgång utan om hälsa, medan den andre hävdar att det handlar om att gå ner i vikt på rätt sätt.
Detta är anledningen varför sådana här samarbeten gör mig vansinnig!
Inte för att människor vill gå ner i vikt, vara hälsosamma, lära sig om kost, få en mer varierad kosthållning eller träna skiten ur sig.
Anledningen till att de gör mig vansinnig är att sätten att göra detta och åstadkomma de resultat man är ute efter är lika individuella som det finns antalet människor med dessa behov eller önskningar. Forskning visar att olika kroppar som genomgår samma tränings/diet/livsstilsförändring kan få HELT olika resultat då vi alla har helt olika behov och får individuell respons.
Så att marknadsföra ett bantningsföretag för att man SJÄLV vill gå ner i vikt eller vad tusan man nu har för mål är så ignorant att hälften skulle vara nog.
Precis som med plastikkirurgi så erbjuds inte du som influencer ett gratis medlemskap i Viktväktarna (och kanske även lite pengar i handen) för att företaget tycker att du verkar vara en grym person som de vill hjälpa lite på traven. De gör det av en anledning och en anledning endast.
De hoppas på att du – med hjälp av din relation, ditt förtroende och förmåga att påverka dina följare – ska kunna förmå tillräckligt många av dem att också vilja banta (eller vara ”hälsosamma”) med Viktväktarna så att deras samarbete med dig betalar sig och att de går med vinst.
Det är det ENDA reklam och marknadsföring handlar om! Inget företag har väl gjort en marknadsföringsplan med mål att gå mer förlust för att hjälpa några stackars influencers att banta (förlåt…leva hälsosamt..)?

Så att som influencer försöka pracka på dina följare en bantningsprodukt (förlåt, hälsoprodukt) som rent statistiskt inte kommer fungera för en stor del av dem, för att DU vill tjäna pengar är…
SKÄMS!

Här får ni den katastrofala flerstegsraket som ett samarbete med Viktväktarna är i mina ögon och en snabb nedbrytning av varför:

1. Jag anser att det inte finns några ursäkter till att ”banta” på sociala medier – särskilt inte om man har många följare som ser upp till en och påverkas av det man gör och/eller skriver.
Använd gärna dig av viktväktarna men låt det i så fall stanna utanför sociala medier.

2. Jag tycker inte man ska arbeta med ett företag som profiterar på människors osäkerheter och kroppshat och som använder sig av rena lögner i sina reklamkampanjer.

3. Ett företag som säljer chokladbitar med VVs logga på som ”bantningsprodukter” för svindyra pengar när de mer eller mindre har samma innehåll som en Marsbar skiter i din hälsa och vill bara ha dina pengar.

Viktväktarna gör inte det här för att de bryr sig om influencers hälsa – de vill enbart att deras följare själva ska bli så pass missnöjda med sina kroppar att de själva köper dyra bantningsplaner hos dem och börjar käka chokladkakor i viktminskningens namn.

Att stötta det kommer aldrig vara okej i mina ögon.
Aldrig.

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svara

   Du hittar ett snart 9 år gammalt inlägg. Har du samma åsikter nu som för 9 år sedan?

   Svara

    Med tanke på att camilla anser att det inte finns nåååågra ursäkter att banta på nätet så kan väll knappast tid vara en ursäkt då. Det är ju ett vanligt argument när bloggare ska kritiseras här inne ”men hen skrev si eller så! Hen har faktiskt sagt det hääääär!”

    Svara

     N e j t a c k .

     H a t a s p a m.

     Svara

    Bella får alltid stå till svar för gamla åsikter hon får aldrig ändra sig enligt mångas åsikter här på bloggen. Jag tycker att alla har rätt att ändra sig även om det bara gått en vecka sen tidigare åsikt.

    Svara

     Men det är ju ganska smakfullt be om ursäkt, eller iallfall erkänna att man ändrat sig? Inte bara låtsas som ingenting hänt, och så nästa vecka komma med nya sanningar.

     Svara

    Fun fact sätilaryttaren, för 9år sedan gick vi i samma klass!

    Svara

   Idiotiskt så in i helvete. Men jag hade varken följare att påverka eller försökte kränga en bantningsprodukt. Men jag önskar att jag förstod då, det jag vet nu – att man aldrig ska syssla med sådant där pga anledningarna jag nämner i mitt inlägg.
   Det är också anledningen till att alla blogginlägg från den tiden är raderade. För det finns ingen ursäkt för det! Ingen! Oavsett om det är 9 år sedan.

   Svara

    👏👏👏 SÅ ser ansvarstagande och en riktig ursäkt ut. Respekt.

    Svara

     Håller med. Högaktar sådant, för det tillhör inte vanligheterna.

     Svara

    Bra! Då hoppas jag att samma förståelse finns för andras misstag.

    Svara

     Om de faktist ångrar det de gör.

     Svara

      Då får vi väl ge dom lite tid. Camilla fick 9 år på sig, och, gissar jag, det är såklart lättare att säga nej om ens ekonomi tillåter det.

      Om man har 100kr på kontot och VV ringer så är det såklart svårare att säga nej jmf. med om man har 100.000kr på kontot.

      Det gäller såklart Camilla också.

      (och jag vill dessutom påstå att det är ganska låga odds på att Camilla om 9 år kommer ångra all spelreklam hon gjorde, när vi vet vilka som står bakom den och vilka effekter den har)

      Svara

       Men för femtioelfte gången. Det är INTE Camilla som styr över reklamen på sidan.

       Svara

        klart som fan hon kan styra det om det hade varit viktigt för henne. det är ju inte alla andra sidor som är fyllda med spelreklam så nog går det att ordna.

        Svara

        Förlåt om det här är en dum fråga, jag är inte alls insatt i hur det funkar att blogga. Men kan inte Camilla välja vilken portal hon vill blogga på? Om hon inte går med på all spelreklam här kan hon väl blogga någon annanstans?

        Kalla mig inte dum och korkad om jag har helt fel här.

        Svara

         Självklart. Sedan kan man ju även prata med portalen man är på… tror nog garanterat att Camilla är i position att ställa lite krav om det hade varit viktigt för henne.

         Svara

          Hon tjänar ju såklart sina pengar på spelreklamen, hon vill ju självklart tjäna pengar. Portalen tjänar såklart stora pengar på den reklamen.

          Svara

       Camilla har tidigare skrivit att hon ångrar det hon skrev ang viktminskning.

       Svara

   Letar du ordentligt så hittar du nog ett tio år gammalt inlägg från när jag bantade offentligt också. Tycker synd om människor som tycker det är orimligt att man ändrat sig och fått nya perspektiv och åsikter på nio år.

   Svara

    LD

    Men ingen har väl ifrågasatt att någon bantar -pga hälsoskäl eller nya perspektiv- utan att man säljer på det på andra?

    Du får tycka vad du vill såklart, men låt oss inte fastna i fällan ”skapa ett narrativ som tar fokus från kärnfrågan”

    Svara

     Tror iofs att LD ville försvara CamCam lite.

     Svara

     Ja precis. Och det var ju en person som ifrågasatte Camilla för att hon minsann skrivit om sin bantning för nio år sen och därför inte kunde skriva detta inlägg utan att vara en hycklare.

     Svara

      Jaha ok, då missförstod jag. Ber genuint om ursäkt LD 🌷

      Svara

      Jaha ok, då missförstod jag. Ber genuint om ursäkt LD 🌷🌷

      Svara

       Och för dubbel-posten 😅

       Svara

  Mycket bra skriver inlägg!

  Svara

  Viktväktarna är skit. Det är typ skapat för de lata människor som vill gå ner i vikt lite så där bara för att. Vill man gå ner i vikt osv så ät bara rent? Hur svårt kan de vara? Äta protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Inte massa shakes, bars, och annat hitte på som viktväktarna har

  Svara

   Köpte inte en enda av viktväktarnas produkter. Gick ner 10 kg under hösten, och har sedan hållt vikten. Behövde det extra för att hålla koll på hur mycket jag åt, innan dess blev det bara lite halvhjärtat. Men visst förstår att det inte är för alla, vissa klarar det själv, men många gör det inte.

   Svara

   Varför är man lat för att man väljer viktväktarna? Är väl ändå bra ta hjälp än att typ bara äta ’rent’ och kanske svälta sig själv ner några kilon som man får igen med råge, och sen är karusellen igång.

   Svara

    Man svälter sig inte av att äta ren enkel mat. Man äter förmodligen mycket MER än vad man skulle gjort annars. Förstår inte hur de skulle vara nyttigare att äta en viktväktare falukorv som ska vara ”nyttig” men fortfarande innehåller massa onyttigt

    Svara

     Skrev kanske svälter sig. Viktväktarna blir ju ett sätt hålla koll på hur mycket man faktist äter. Är inte bra äta för lite vilket är enklare än man tror, och sen kommer superhungern och så faller man. Och jag tror inte döden uppstår pga en falukorv…..ganska vanlig mat för en småbarnsfamilj.

     Svara

   Min pappa och hans sambo håller på med Viktväktarna. Min pappa har hittills gått ner sju kilo. De började använda dem som en hjälp på traven och har sedan fortsatt. Ingen av dem har egentliga problem med att äta hälsosam mat, men mitt i vardagsstressen kan det kännas lite jobbigt att laga varierande, hälsosam och god mat. Är lätt att det blir det som går snabbast att laga, och där har Viktväktarna hjälpt dem väldigt mycket.

   Hur Viktväktarna fungerar för andra individer kan jag inte svara på.

   Svara

    Och de äter inte en massa bars och shakes!

    Svara

    Har själv kört viktväktarna och konceptet är bra, tycker jag. Dock är det väldigt mycket som är fritt (frukt, magert protein, bönor och magra mjölkprodukter) och det fixar inte jag..jag måste verkligen hålla koll på varje kalori jag stoppar i mig, annars händer ingenting trots att jag äter ’ren’ mat och registrerar allt jag stoppar i mig.

    Skulle vilja påstå att när jag äter så som jag vill äta så äter jag väldigt viktväktaraktigt och det mår jag bra av. Men, som sagt, jag måste hålla stenkoll…

    Svara

    Ja det är jätte bra för dom! Men hur mycket pengar hade de inte sparat på att köpa normal ren mat istället för Viktväktarnas saker som inte är så nyttiga som man tror?

    Har själv en mamma som testat viktväktarna och de va så onödiga pengar som betalades när man kan göra något mycket bättre på egen hand

    Svara

     Läste du något jag skrev? De hade inga problem med att äta hälsosam mat innan, tvärtom, de älskar att laga mat. Men precis som någon kommenterat här ovan så blev det tidigare lite ”halvhjärtat” att hålla koll på vad maten de åt egentligen innehöll, och hur de kunde göra den ännu mer hälsosam. Där har Viktväktarna verkligen hjälpt dem! De har inte köpt något från Viktväktarna, förutom tjänsten.

     Svara

      Så himla roligt att folk på nätet är så engagerad i pengar som dina föräldrar kan spara! 😂

      Svara

       Haha eller hur. Precis som Camilla skriver är alla olika. Vissa kan på helt egen hand fixa att leva hälsosamt/gå ner i vikt/whatever, andra behöver en hjälp på traven. Ser inget fel alls i det. Tvärtom är det väl bra om vi kan få ekonomin att rulla ännu mer genom bra och eftertraktade tjänster istället för att kanske lägga massa pengar på materiella ting (inte för att det ena utesluter det andra nödvändigtvis). Oavsett om tjänsten är viktväktarna, gå på gym, yoga eller någon annan hobbykurs. Gött för en mer hållbar ekonomi och hälsosam livsstil 🙂

       Svara

      Precis. Man måste inte köpa deras bars och pulver bars för att man köper deras tjänst.

      Svara

       Nej precis, jag har tappat 20 kilo med WW och inte ätit en enda WW-produkt. Skitprodukter till trots så fokuserar deras system på fisk, skaldjur, kyckling, grönsaker, baljväxter, frukt och magra mejerier. Jag har testat ALLT genom åren och bara blivit tjockare, med WW mår jag bra och har kontroll. Har testar att ”bara äta bra och röra mig” 1000 gånger men klarar inte att hålla det utan ramar, har räknat kalorier men blev besatt, kunde inte ens stoppa i mig ett salladsblad utan dåligt samvete. Har testat LCHF i flera olika varianter men jag mådde inte bra och blev besatt av kolhydrater. Har testat tränings/kostupplägg hos PT men det blev för strikt och jag tappade allt, har testat VLCD och rasat i vikt men varit så hungrig att det brast och jag gick upp allt igen. Har aldrig mått så här bra och äter som jag kan tänka mig att göra resten av livet. MEN jag är ändå tveksam till dessa samarbeten, det finns ingen magisk kost för alla och WW kan vara skit för vissa (som apansattigranen)

       Svara

   Fast som hon skriver är det ju inte så lätt som du får det att låta, för ganska många är det inte bara att äta rent så går man ner i vikt. Fint om det har funkat för dig, men ta inte för givet att det funkar för andra. Det är inte bara kalori in kalori ut, utan påverkas av många olika faktorer. Tycka vad man vill om viktväktarna, men döm inte ut människor som lata innan du vet vad som faktiskt orsakar deras anledning.

   Svara

    Jaha men vad ska man äta istället för normal mat? Och vad gör viktväktarna för mirakel?

    Svara

     Vadå mirakel? Viktväktarna är ett sätt för dig hålla koll på hur mycket du faktist äter, likt viktklubb eller vad nu alla metoder heter. Du kan ju om du vill skaffa en kaloritabell o själv väga o mäta, men med viktväktarna får du lite extra hjälp på vägen. En del gillar det, andra inte och vet du vad – man gör som man själv vill!

     Svara

   Hmm vet ej om min kommentar fastnade i mod eller försvann så ursäkta om detta blir dubbelt… Men jag åt enligt VV (använde appen, gick inte på möten) i ett halvår och såg inte skymten av en bar, shake eller annat kemiskt. De har faktiskt bra recept med fokus på grönsaker. Under den tiden åt jag faktiskt mer grönsaker än jag brukar. Så nej, man måste inte hälla i sig hel- och halvfabrikat. Jag tror egentligen VV är en relativt bra diet (varierad, mycket grönt), dock tycker jag hetsen är obehaglig. Det där med att väga sig framför en ”coach” och hetsa fram minuskilon m.m. ger jag inte mycket för. Men det är ju det de tjänar pengar på, att folk sedan visas upp ”gick ner 40 kg på 7 månader!” m.m…

   Svara

    Jag tycker viktväktarna är jättebra. Gillar iofs inte det nya när så mycket är fritt men körde viktväktarna för ett antal år sedan med bra resultat. Jag behöver kontroll och en spark i ändan för att ta tag i mig själv för annars så äter jag för mycket. Upplevde aldrig någon hets vid vägning utan hade man gått upp kunde man få bra hjälp att kolla varför osv. Det enda jag köpte av deras produkter var några bars då och då.

    Svara

     Man kan dock inte förneka att det finns ett STORT fokus på viktnedgång hos VV, det är så de får sina kunder och tjänar sina pengar. Folk vill bli smala och därför skriker VV ut ”X gick ner 20 kg med hjälp av vår app!” m.m. Det är det viktfokuste jag personligen tycker är lite obehagligt, men man hittar ju det i hela samhället så är inte unikt för VV. Jag tycker också appen var rätt smidig för att få koll på saker och ting. Jag hade en skitdålig vana att varje dag efter jobbet äta typ 3-4 digestivekex eller majskakor och när jag använt appen i bara några dagar insåg jag hur mycket det lilla snackset faktiskt gjorde för mig i kalorier. 😛 Jag tror man har en tendens att glömma bort vissa saker man äter (eller förtränga?) och då kan alla sådana appar vara smidiga för att få en korrekt överblick och inte bara gissa.

     Svara

    Fast väga sig framför en coach, det är ju helt frivilligt? Och hetsa fram minuskilon? Inte så att folk sitter i bastu fem timmar innan vägningen.
    Nu låter jag supersponsrad av WW kanske men det är jag inte och jag tycker inte man ska fara med osanningar. De flesta som är med i WW idag kör ju endast online. De föresspråkar viktminskning på typ max ett halvt kg per vecka, och du ska äta inom en viss zon (dvs inte för lite). Så tänket är ok och hälsosamt, sen kan man ju såklart bli fixerad och ätstörd ändå.

    Svara

     Jaaa och jag sa ju att jag tycker det är en bra kosthållning i övrigt? 😉 Jag använde bara appen själv så valde att inte väga mig framför VV-folket. Man kan dock inte förneka att det finns ett STORT fokus på viktnedgång hos VV, det är så de får sina kunder och tjänar sina pengar. Folk vill bli smala och därför skriker VV ut ”X gick ner 20 kg med hjälp av vår app!” m.m. Det är det viktfokuste jag personligen tycker är lite obehagligt, men man hittar ju det i hela samhället så är inte unikt för VV.

     Svara

   HAHAHAHAHAHAHAHAHA. ”Vil du gå ner i vikt så ät rent”? HAHAHAHAHAHAHA

   Svara

    Ja, vad betyder egentligen rent? Raw food? ”Plantbaserat”?

    Svara

     sköljda morötter?

     Svara

   Det är ändå -roligt- när fölk uttalar sig om saker utan att ha koll! Viktväktarna har ett koncept som uppmuntrar att äta ”rent” dvs äta bra proteiner/grönsaker/fetter/kolhydrater. Hela konceptet bygger på att äta balanserat och uppmuntras till rörelse. Om en inte KAAAAAN FÖÖÖÖRSTÅÅÅÅ alla ”lättlurade” människor så har en 1) aldrig haft vikt-/ätproblem 2)noll kunskaper i psykologi. Väldigt många människor kan inte ”bara äta rent”, det handlar inte om lathet utan om genetik och miljö. Att hålla sig till regler (som handlar om innehåll och mängd) är det enda som funkar för många. Deras egna godis? Samma princip-lättare att hantera än att stå framför en enorm godishylla och behöva ta beslut. Tycker det är så ignorant och oempatiskt att nedvärdera nåt man inte vet något om/människor man inte vet något om. Ww har också vinstsyfte och gör profit på människor osäkerhet- Exakt som i princip alla andra företag som rör utseende eller ”clean eating” 💁🏻‍♀️ Är det okej att influencers marknadsför? Nej varken ww eller andra produkter som rör ”hälsa” och skönhet.

   Svara

    Och en tillägg! Jag följer massa kroppspositivister och upplever mig själv som kroppspositiv. Jag tycker det är viktigt att prata om kroppar som kroppar och inget annat, mat är mat och en kan och ska äta det en vill. MEN det som typ aldrig pratas om är hur det är för såna som mig, som bantat sönder mina signaler/har kass genetik/whatever else. Om jag ”äter som jag vill” då går jag upp i snitt ett kg per månad. Jag kan inte äta intuitivt. Jag äter ihjäl mig. Och det här gäller både när jag vägt 100 kg och när jag vägt 60. Lycka och välmående sitter inte i vikt och har aldrig gjort för mig men det skulle inte ta så många år innan min kropp la ner om jag inte ”kontrollerade” mitt intag. Och det är ju fulare att göra det med hjälp av tex ww än att göra det själv (vilket jag upplever att många kroppspositivister klarar av). Jag äter allt men inte alltid som de flesta, men jag behöver yttre kontroll i brist på inre.

    Svara

  Kan inte påstå att jag är förvånad att Jessica gör ett sådant samarbete. Hon verkar inte vara den vassaste kniven i lådan.

  Svara

   Mm håller med där. Mindre konton tar nog vad de får.

   Svara

  Vadå gick ner 20 kg 1997? Var väl ingen menad bantningskur av Martin Melin . Han var ju för 17 med i Robinson?🙄

  Svara

   Bahahaha!!!.😂😂😂😂👍👍👍👍

   Vilken affärsidé!!! Dumpa människor ute på en kobbe i början av sommaren o hämta hem fram mot hösten!

   Svara

    Jag har alltid sagt att det är ett grymt bantningskoncept! Man kommer hem smal och solbränd!
    #ironi

    Svara

   Jag anar ett visst mått ironi hos herr Melin.

   Svara

  OT – fast ändå lite on topic:

  Jag har alltid varit smal, supersmal! Och vad jag än gör, kan jag inte gå upp i vikt! Finns det någon som har tips? Jag vill gör det hälsosamt (alltså inte trycka i mig hamburgare morgon, middag och kväll varje dag) och pga allergi mot mjölkprotein fungerar inte tips som ”drick grädde till frukost”. Men annars testar jag VAD SOM HELST!
  Tack! 😁

  Svara

   Kontakta en dietist/kostrådgivare 👌🏼

   Svara

   Börja med ett blodprov för att se hur kroppen mår, o om din sköldkörtel är för aktiv. Annars är väl mitt tips att försöka äta lite mer vid varje måltid. När du är mätt ta liite till, menar inte att du ska hetsa eller äta tills du mår illa! Ta tid på dig när du ska äta, gå inte från bordet så fort du är mätt utan vänta lite o försök att ta liiite till.

   Svara

   Börja träna styrka.

   Svara

   Du behöver äta mer kalorier än du gör av med. Då går du upp i vikt om du inte lider av någon sjukdom.
   Här kan du lätt börja räkna själv: (och kom ihåg att räkna på vad din mat faktiskt innehåller!)

   http://www.kaloritabell.com/kaloriforbrukning.html

   Svara

    Svara

     Fast så enklet är det inte. Så många kalorier som en behöver för att utför något behöver en annan färre. Mm.

     Det är så inviduellt så en enkel allmängiltig tabell kan omöjligt fungera.

     Svara

      Just därför man fyller i sina egna värden, inte andras…

      Svara

       Inte tillräckligt inviduellt. Längd och kön är inte de enda faktorerna som avgör.

       Även kemiska processer som är olika i allas kroppar ja tom vilket folkslag du kommer från eller vilket klimat du lever i mm kan var avgörande.

       Det är också därför dessa tankar inte så enkelt funkar på andra hållet heller och myten om att det är omöjligt att gå ner och hålla vikten lever kvar. (Det är också var forskarna säger är orsaken till varför folk misslyckats. Inte att det är omöjligt utan varför det är svårt.) Det funkar inte med ett recept fits all.

       Svara

        Nej, men ens vikt är ganska väsentlig i frågan om kaloriförbränning.
        Jag litar faktiskt helt på dessa kalkyler eftersom de (i såklart mer avancerade format) används av forskare själva och det fungerar uppenbarligen, om man som sagt inte lider av någon specifik sjukdom.
        Det handlar egentligen bara om att förstå vad kalorier är och hur mycket man faktiskt måste eller inte måste få i sig för att gå upp/ner i vikt, samt hur mycket man förbrukar i förhållande till detta.

        Svara

         Ok.

         Antar att du också anser att vi alla mår bra på samma sorts kost också och att inte det heller är synnerligen inviduellt utan bara att hålla sig till grova riktlinjer.

         Och att det också är pga detta schema som vården har så många lyckade resultat med alla som söker vård. (Viftar med flaggan)

         Svara

        Inom vården beräknar vi det basala kaloribehovet hos patienter utifrån kroppsvikt, 30 kcal per kilo kroppsvikt och dygn.

        Längd och kön används inte i beräkningen. Hos friska och personer som inte är allvarligt sjuka är det fullt tillräckligt att utgå från formeln ovan.

        Svara

   Börja träna styrka och undvik ”tomma snacks”, alltså typ chips och godis. Lägg till mer nyttiga oljor, ät nötter som snacks, gärna jordnötter, och drick inte till måltider för då kan du bli mätt på vatten. Själv är jag en tjockis som behöver gå ner 20 kg, men har en vän på 49 kg som fick dessa tips av sin PT och nu är på 54 kg och känner sig starkare och varmare. 🙂

   Acceptera också att vi alla är olika. Vissa går upp lätt, andra är supersmala utan att ens försöka… Så länge man är frisk och glad så spelar inte vikten någon roll. Undrar också hur gammal du? Min bror var megasmal fram till cirka 26-27 och då kom han krypande och undrade hur han skulle gå ner de 10 kg som plötsligt hamnat runt magen. 😛 Kroppen förändras med åldern, så kanske gör även din det om några år (därav att jag tycker tips som ”drick grädde och ät donken varje dag!” är dumma då de inte lär en om nyttig kost i grunden och senare kan orsaka problem åt andra hållet eller på insidan).

   Svara

   Jag är utbildad och rekommenderar kombination av mycket kolhydrater och fett. Men såklart nyttigt.

   Bra exempel på vad jag menar är t ex frukstallad med vispad grädde (ät varje kväll). Även potatisgratäng gjord på vispgrädde. Olika gräddstuvade grönsaker till köttet. Samt styrketräning.

   Svara

    Läste du att hon är allergisk mot mjölkprotein?

    Svara

   Ät en chipspåse varje kväll ska du se att du går upp i vikt! 😄

   Svara

   Frossa i typ avokado och nötter?

   Svara

   Jag har också alltid varit väldigt smal, jag är ca 178 lång och väger mellan 50-55kg, beroende på menscykel osv. Jag försökte väldigt länge gå upp i vikt då folk ofta kommenterar hur smal jag är och för att jag har lätt för att svimma. Den högsta vikten jag har lyckats nå är 57kg, men jag föll snabbt ner till runt 52 igen när jag slutade anstränga mig för min vikt (dvs slutade kränga i mig mer mat än vad jag orkade). Mitt tips är egentligen att försöka lära dig att acceptera att du ser ut på ett visst sätt och att det är ok. Självklart kan du anstränga dig för att gå upp i vikt, men inte på bekostnad av att bli illamående varje kväll och för att tillfredsställa andra.

   Svara

    Jag håller med. (Och tänk vad skönt om överviktiga kunde få det rådet också när de ber om råd kring vikt.)

    Svara

     Men eller hur! Vilket fint svar av Maiken, jag var också inne på detta ovan, att man får acceptera att ens kropp kanske dras åt ett visst håll.
     Men ja, hade en överviktig bett om råd så hade ingen kommit på tanken att säga att man kan behöva acceptera att man är lite större än vissa andra. Då hade det varit ”var stenhård mot dig själv, skit i hungern för din magsäck krymper om några veckor, håll ut och kämpa!!!”..

     Svara

  Fast jag tycker det kan vara jätteinspirerande följa både vikt och träningsbloggar. Däremot blir det skevt när någon som man följer pga andra anlednignar plötsligt börjar skriva om viktminskning, vet när Elaine t ex gjorde reklam för viktväktarna. Då avföljde jag henne, för det skar sig med hennes övriga budskap. Jag har en personlig blogg där jag skriver om smått o gott och den läses väl mest av personer som känner mig. Skulle inte få för mig börja skriva om bantning och mer avancerad träning i den, mina nära och kära ska inte få bantning uppkört i ansiktet när de väl läsa om min vardag. däremot hade jag inte haft något emot haft en särskild blogg för det.

  Svara

  Ja det är förkastligt. Tycker att viktväktarnas skitsnack om att det handlar om ”hälsan” är löjligt eftersom de ändå framförallt fokuserar på viktnedgång och kilon. Jag tycker att de ska vara ärliga och marknadsföra sig för det de är: bantning genom att hålla stenhård koll på allt du äter.

  Svara

  De får MYCKET pengar i handen…

  Svara

   Ja, det borde vara givet. Tror Cam att de får ett gratis medlemskap och sen kanske lite pengar i handen? Det var ju naivt.

   Svara

    Med tanke på att ex Oprah gör reklam för WW, får man anta att de har budgeterat massivt för marknadsföring.
    (Jag tror naturligtvis inte att alla får lika mycket som Oprah och Robbie W. Men jag tror att ex Apansattigranen fick bra mycket mer än Melin och Laureen, med tanke på hur respektive person profilerar sig, målgrupp och beräknad konvertering)

    Svara

     Oprah äger cirka 8% av aktierna i WW. Glädjande nog så är skiten börsnoterad och det går att följa exakt hur dåligt det går för dem. Har ej varit en bra aktie att äga på sistone. Å andra sidan kan tappet också bero på att det går att delta i ”kroppspositiva” bantningscirklar på nätet gratis, vem vet.

     Svara

  Förutom dessa bars, förstår jag inte energidrycker. Jag skulle aldrig lägga en krona på det.
  Känner man sig trött… ta en kopp kaffe! Det har samma verkan.
  Ja, det finns så mycket grejor som prackas på människor idag. Grejor som vi inte behöver… men som många tror är en nödvändighet.

  Svara

   Kaffe behöver vi inte heller sov 8 timmar ska du se att du inte behöver något rävgift!

   Svara

   Haha, man kanske inte tycker att det är gott med kaffe?

   Svara

   Varför dricka kaffe? Ta en koffeintablett i stället.

   Svara

    Jag säger bara…. PEPSI MAX. Allt man behöver 🙂

    Svara

     Haha men usch! Är så ledsen att Pepsi max lime är just max, jag vill ha vanlig!

     Svara

      PEPSI MAX med en citronskiva i när jag lyxar till det 🙂

      Svara

  Hela instagram fylls med viktväktare, de får väl bra betalt antar jag.

  Svara

  Ät mindre, undvik socker, detta är gratis.

  Svara

   Periodisk fasta – det absolut mest ekonomiska viktminskning/hälso knepet

   Svara

  Känns som att VV kör en drive med influencers nu. Samma dag som Melin la upp sitt inlägg la även Emilysliv upp ett blogginlägg sponsrat av VV. Har aldrig sett det hos henne innan, iofs läser jag bara bloggen ibland.

  Svara

  Roligt att Martin Melin skriver ”efter att jag vunnit” utan att skriva något om Robinson, han tar för givet att alla vet att han varit med där.

  Svara

  ”Trillingar” med massa följare på Insta la också upp det häromdagen.
  Tillsammans med en bild på döttrarna. Helt obegripligt att man som mamma vill dra in barnen i sin egen bantning.

  Svara

   Men fy!!?!?

   Svara

  Suck på alla dessa smala människor (influencers och kommentarer ovan) som ska ”instruera” andra tjocka hur de ska äta för att också bli smala.

  Jag har jobbat med klienter i 15 år med viktminskning och kroppar fungerar olika, surprise surprise…
  Ja, ALLA går ner i vikt av att äta väldigt lite men det handlar inte om att gå ner i vikt. Det handlar om att hålla en hälsosam vikt långsiktigt. Hur många från Biggest Looser har t ex gått upp igen ? I stort sett alla.

  Svara

   Förra säsongen hade de ju med två män som medverkat i tidigare säsongen. Rätt kass PR för sin egen metod eller?? Den ena var så desperat att gå ner i vikt (igen) att han smugglat med sig urindrivande medicin i väskan. 🙁

   Svara

   Konceptet bygger ju som sagt på ”störst tapp på minst tid”. Måste vara en lika sinnessjuk stress för kroppen att gå ner så mkt som att gå upp så mkt på så kort tid. Sinnessjuk produktion. Verkligen inte för deltagarnas bästa utan bara tjockisar som ”hovnarrar”, fast maskerat som att de bryr sig om deras hälsa.

   Svara

  Inte för inte som folk som håller på med ww återkommer ständigt! 😄 #katching Hälsosammare och billigare i slutändan att göra en Gastric sleeve

  Svara

   Men är inte det ingreppet förenat med en massa risker? Har hört om flera som lider något så fruktansvärt efteråt, svåra magproblem är en biverkning av många.

   Nä jag tror såhär: ät bra mat och rör på dig lite då och då. Då blir man frisk och sund på insidan, om man ger kroppen de vitaminer den behöver och rör på kroppen så att hjärtat får pumpa lite extra ibland. Sen kanske man får acceptera att vi är olika rent utseendemässigt. Vissa är naturligt tjockare och vissa är naturligt smalare och man kanske inte ska lägga ner för mycket energi på att försöka ändra det. Det tar för mycket energi och förstör livet att jämt räkna kalorier osv. Ok, att väga 200 kilo är såklart farligt och handikappande men det är inte många som väger så mycket. Jag pratar om den måttlig övervikten som är vanligare.

   Svara

    Mycket bra att tänka ”frisk och sund på insidan” !
    Känner många smalisar som inte är ett dugg hälsosamma. Och sen känner jag de med 10 kg övervikt som både tränar och låter bli påskgodiset…

    Svara

    Bypass ja inte slevee, ytterst få som får några som helt problem efter en sån på.

    Svara

     Har gjort en bypass och aldrig haft några som helst problem – det var snarare det bästa beslutet jag gjort i mitt liv. Gick ner från 108 kg som mest, till 60 kg. Mår prima! Det enda är väl att jag inte kan kräkas om det går mer än 15-20 min från senaste måltiden/drickandet, funkar fint att leva med det med.
     Det är så oootroligt många påståenden, lögner kring denna typen av operationer av folk som har noll koll. Tyvärr är det också så stigmatiserat att det är svårt att bemöta alla fördomar.
     Visst, mina brön hänger väl mer än vad de hade gjort i annat fall, men sen närmar jag mig mina 40 år också, det hade de gjort oavsett.
     Maken älskar mig oavsett tutthäng.
     (Vi träffades efter op så han var ej med i processen så att säga.)

     Svara

      Det viktigaste är ju ändå att bli älskad av en man…

      Svara

       Den gick dig rakt över huvudet eller…?
       Nä, vad jag menar är att jag är bekväm i mig själv, oavsett.
       De sista kommentarerna på denna blogg ang just gbp är att man skulle må såååå dåligt pga lite häng här och där, vad jag ville få fram är att livet funkar ändå. 😴
       Sen uppskattar jag att känna mig attraktivt, oavsett – men vi är alla olika…

       Svara

        Men det är ju inge överflödig hud som folk är skeptiska när det gäller sånna operationer!
        Finns ju människor som knappt kan leva normala liv pga massa hemska biverkningar?

        Svara

         Jag är med i många forum för gbp/sleeve-opererade, det är faktiskt väldigt få som jag upplever har problem (utöver vissa saker som man redan innan operation blir förvissad och medveten om, dvs man väljer dem hyfsat medvetet – de liksom ingår i ”dealen”). Däremot hörs de som har svåra problem, i många fall i de jag är bekant med självförvållande sådana, mest.

         Svara

   Eller att ta tag i det verkliga problemet som sitter i huvudet. Inte operera/stympa fullt friska kroppsdelar.

   Svara

    Eller så ta men reda på fakta, alla är olika, sluta vara så dömande!

    Svara

    Det är därför många efter en gastric istället blir beroende av sex, alkohol, droger m.m. De har inte löst sitt grundproblem. :/

    Svara

   En operation är heller ingen slutgiltlig lösning. Många som går upp i vikt efter..

   Svara

    Jag har hört att det är vanligt att de som gjort operationen utvecklar ett alkoholberoende efteråt. Någon som vet mer om detta?

    Svara

     Både och. Beror isf på att man ersätter ett missbruk med ett annat.

     Svara

      Jo, fast det är just alkoholen som verkar ha blivit ett problem. Inte att de bara ersatt ett missbruk mot ett annat.
      Finns en teori om varför just alkoholmissbruk triggas, orkar dock inte googla på det nu.

      Svara

       Har att göra med något enzym som bryter ner alkoholen har jag för mig

       Svara

       Nej precis. Spel- eller sexmissbruk etc ökar inte utan just alkoholmissbruk.

       Svara

        Se vad jag skrev längre ner.

        Min egen tanke är att alkohol liksom mat är oralt.

        (Stämmer det förresten, att tex inte spelmissbruk ökar?)

        Svara

         Kanske mat (socker) och alkohol ger samma påverkan på sinnesstämning, och spel + sex ett annat?
         Det första ger lugn det andra ger kick tänker jag

         Svara

      Och hur kroppen bryter ner alkoholen ändras väl också iom operationen? Vilket en del tror kan vara en bidragande orsak (plus att de som gör operationen ofta redan har ett missbruk som du säger)

      Svara

       Varför skulle det ändras? Alkohol bryts ner i levern.

       Ska googla.

       Svara

        Ok efter en snabb googlin så verkar det snarare bero på att (väldigg förenklat) precis som när man dricker på tom mage och då lättare blir full så blir du också mer känslig efter en by pass.

        Man verkar också osäker på det jag skrev först ifall det beror på att man byter ut ett beronde mot ett annat, men skriver i nästa andetag något som befäster dem teorin iom att man blir mer motalig för rus så utvecklar man sedan ett beronde.

        Min tolkning. Det har mer eller mindre inte direkt gjorts några serriösa försök på att ta reda på orsaken, men här kan jag ha fel.

        Svara

    Helt fel, man måste jobba på bra om så är fallet. Runt 95% förblir sunda och smala utan komplikationer!

    Svara

  Att gå ner i vikt (eller upp för den delen) består av enkel matte. Stoppa i dig mindre kalorier än vad du gör av med, så kommer du gå ner i vikt. Även om en måltid består av en pizza så är kalorier kalorier, oavsett maträtt. Enkelt, du slipper spendera pengar på dyra produkter från tramsföretag och du bestämmer själv hur du vill fördela dina kalorier. Dock är ju det fördelaktigt att spendera dina kalorier på matvaror av det nyttigare slaget.

  Svara

   Nej det är faktiskt inte enkel matematik. Finns en hel del du behöver läsa in dig på innan du slänger dig med myter.

   Mvh varken tjock eller kränkt, men less på all falsk ”fakta” kring övervikt.

   Svara

    och undervikt. För en del är det supersvårt gå upp i vikt.

    Svara

     Absolut 🤷‍♀️

     Svara

   Att det fortfarande finns människor som tror att det är så enkelt…

   Svara

   Såg en ”dokumentär” på Netflix på det temat där de testade om kalorier var kalorier, oavsett nyttiga eller onyttiga sådana. Deltagaren gick upp i vikt av de onyttiga kalorierna, och höll sig stabil och normalviktig på de nyttiga. Samma träning. Så enligt just det lilla experimentet var slutsatsen tvärtom. Finns hur mycket myter som helst om övervikt, kalorier in kalorier ut är en av dem.

   Svara

    Ja sä med andra ord – ät nyttigt och du kan inte gå upp. Så jävla trött på folk som tror att det inte går att gå ner i vikt, utan typ tror att om de äter sallad o kyckling osv så går de upp i vikt pga deras ”genetik”. Skitsnack, latmaskar hela bunten

    Svara

  Viktväktarna har jag inga större åsikter om då jag inte har testat konceptet själv.

  Däremot förvånas jag över att biggest loser får sändas säsong efter säsong på bästa sändningstid och promotoas som någon typ av ”hälsoprogram”. Det finns ingenting som är hälsosamt med upplägget i biggest loser.

  Svara

  Det handlar om pengar och inget annat. Hur många av dessa influencers skulle ha testat viktväktarna om de inte fick en massa cash, eller gratis medlemskap. Viktväktarna ägs av Heinz.

  Har själv gått ner med av hjälp av viktväktarna och det funkade. Men det triggade igång ätstörningar, såg points i allt och spydde innan vägning. Om du tröstäter, är det viktigt att ta itu med varför du gör det. Det spelar då ingen roll vilken diet du följer och går ner i vikt.

  Svara

  Det man betalar för med vv är väl att ha någon som liksom följer upp? Att man tar sitt viktminsknings projekt på allvar ifall man ska in och väga sig varje vecka?
  Detta är ju inte dåligt i sig..
  Jag hade lätt kunnat köpa en sån tjänst ifall de hade samma ideer som jag kring vad som är hälsosamt! Vore ju toppen!

  Svara

   Finns flera olika typer av medlemskap. Inte alla innebär vägning på vvs lokal.

   Svara

   Jag skulle snarare säga att man betalar för kunskapen kring vad som är hälsosamt att äta, lite som när man betalar en Personlig tränare för att få tips på vilka övningar man ska göra för att få större rumpa eller bättre kondis.

   Jag är med i WW och har endast en ”personlig coach”, det är en person jag pratar med 1 gång i veckan och rapporterar min vikt till, men vi träffas aldrig i verkliga livet. Jag kan ställa frågor till henne och få stöd när man känner att man inte orkar.
   Men på det stora hela hade jag kunnat klara mig utan min coach också, det finns ett basic-medlemskap där du inte har kontakt med någon coach eller behöver vägas inför grupp, du får bara tillgång till appen som är fullproppad med bra recept och tips. Det är också i appen du registrerar all mat du äter och enkelt får en överblick på om du behöver dra ner på fet mat ex.

   Jag trodde jag åt hyfsat okej tills jag gick med i VV och helt plötsligt som en blixt från klar himmel fick jag förklaringen på min övervikt – pasta, potatis, vitt bröd och grädde i mängder är vad jag åt tidigare. Idag äter jag fortfarande de sakerna, men i mycket mindre mängder och mer sällan. Och mår en miljon gånger bättre än tidigare!

   Svara

  Tappade precis allt förtroende för vv (det lilla som fanns kvar…) när instagrammaren victoriasstil gjorde ett samarbete med dem. Jag gillar över huvud taget inte att recensera andras kroppar, men när en väldigt smal person gör samarbete med viktväktarna är det oseriöst eller tragiskt, att de försöker maskera det till att ”äta mer hälsosamt” hjälper liksom inte.

  Svara

   ja det är ju ren BS. Är man normalviktig och frisk så behöver man inte en app som visar en hur många kalorier (oj förlåt, pooooints) man äter dagligen. Vill man bli lite hälsosammare kan man då göra små förändringar, typ byta ut lördagsgodiset mot morotsstavar. Behövs verkligen ingen app du ska logga allt som passerar läpparna i. Vilket trams!

   Svara

  Då kan jag äta en mars utan att få dåligt samvete 😉 Tack Camilla 😀

  Svara

  Även superfit:a och bukplastik-opererade House of Philia, Petra, har nu samarbete med VV! Det skriver hon i ett inlägg på instagram, som inte går att kommentera… vilket man ju förstår, för vad ska vettigt folk säga, blir ju bara absurt alltihop tänker jag?! Hon skriver ”Detta handlar alltså inte om några kilon hit eller dit utan mer känslan ni vet.” Känslan av att inte duga som man är, trots superslimmad av löppass och bukplastik….?!

  Svara

   som att man behöver viktväktarnas app för att äta nyttigt? Så dumt att det blir jättedumt.

   Svara

    Eller behöva ett gym för att träna..

    Svara

     Är det jämförbart?

     Svara

      Ja. Vad kan du göra för träning på ett gym som du inte kan göra utan?

      Svara

       Haha massor!
       Gym är ju optimerade för just träning! Är ju tusen gånger mer praktiskt att träna där!
       Vill man göra någonting som kräver utrustning behöver man ju ett gym.
       Nog för att jag älskar kettlebells i solen, men det blir bäldigt dyrt att skaffa hem precis allt man vill använda..
       Man måste tvärt om än vad många tror vara -duktigare- för att träna utanför ett gym, starkare för att träna med endast kroppen som verktyg osv.
       Löpning är inte allt, och inte alls bra för många som är tyngre än vad ben/knän/fötter klarar.

       Svara

        Nej. Man BEHÖVER inte ett gym för att träna. Men allt du skriver om träning kan också appliceras på kost och att ta hjälp av app/dietist osv. Jämförelsen är alltså inte dum.

        Svara

         Men syftet med vv appen är ju att hålla koll på hur mycket man äter? Så jäkla mycket recept finns inte i appen. Alla har inte möjlighet träna utanför gym. Bor i lägenhet i stan. Enklast för mig är gå på gym för att träna hels kroppen.

         Svara

  Och nu gör även House of Philia reklam för dem på sin ig… Haha hon som alltid annars dissar alla bantningsdieter. Säkert mkt betalt när så många nappar på det.

  Svara

   Alltså fy…osmakligt. Faktist

   Svara

  Jag la på mig en massa kilon i samband med ett kasst förhållande och är nu i processen att bli av med dom.
  Jag hade aldrig klarat det utan WW. Det kan ju låta så lätt som ”det är väl bara att äta rent och röra på sig”,
  men jag trodde ju jag åt hyfsat rent när jag åt köttfärsås&spaghetti, Flygande Jacob och mackor. Det är ju husmanskost?

  För en tjockis är många gånger synen på mat förvriden och så var det för mig, det var inte förens jag gick med i WW som jag verkligen fick se hur kass mat jag åt. Idag mår jag tusen gånger bättre, har tappat flera kilon och tänker fortsätta min resa.
  För någon som älskar mat så hade det inte funkat med att byta ut all mat till nyttig mat, och det är inte det heller man gör hos WW.
  Tanken är att du får äta vad du vill men inte alltid, alltså, välj dina stunder när du äter ”fet” mat.
  Till helgen kan jag till och med äta några chips eller unna mig vin, och det är just det som gör WW hållbart för mig, jag blir inte förbjuden från att äta saker.

  Jag vägs inte inför folk, i appen finns det en WW ”instagram” där tusentals människor delar med sig av bilder,tips och funderingar. Jag får mycket stöd och pepp därifrån. Jag sköter viktresan själv på egen hand och blir så glad så jag får tårar i ögonen när jag tänker på att jag snart kan trivas i min kropp igen.

  Jag får äta obegränsat med sallad, frukt och magert kött så som kalkon&kyckling, det enda som egentligen ”kostar” dig poäng i appen är ju kolhydrater och fett i form av potatis,pasta,grädde osv. Och då har jag dessutom över 20 poäng om dagen att spendera, så man får lätt in både potatis och gräddprodukter i kosten.

  Dyrt är det, men de flesta har ju faktiskt friskvårdsbidrag i Sverige. Mitt lägger jag på WW detta år.

  Svara

   Precis! Folk som är överviktiga har ofta en snedvriden bild av vad nyttigt är. Det är därför kalorier (poäng) är bra för man inser då vad maten innehåller. Jag var också överviktig förr men har gått ner massa och hållt vikten i flera år genom träning och kaöoriräkning. Räknar ej kalorier längre då jag har koll utan äter normalt och det blir en massa mat. Nyttig och ibland onyttig men jag går inte upp. När man liksom inser att två ballerinakex inbehåller lika mycket som en riktigt bra frukost fattar man varför tankesättet ”men två kakor är ju inget” är snedvridet.

   Svara

    Problemet är också att en person som har lätt gå upp i vikt även går upp i vikt av nyttig mat. Gäller hitta hur lite man faktiskt kan äta för att gå ner i vikt..

    Svara

     Vilket skitsnack. Jag går upp av minsta Lill men äter jag nyttigt och håller mog till ca 2000 kcal per dag, och det blir en hel del mat går jag aldrig upp. Man kan inte gå upp om man äter NYTTIGT på riktigt. Lägg ner med era jävla ursäkter

     Svara

     Så du tror nån går upp i vikt av sallad och säg 1500 kcal om dagen? Hahaha! Orkar inte.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.