Betyder det här att jag måste börja kolla på Game of Thrones?

Bildkälla: hugorosas.se

Är fortfarande lite starstruck från måndagens möte med Kristofer Hivju, även om jag mest tänker på honom som Tormund Giantsbane. Lär ju vara rätt jobbigt som skådespelare att bli misstagen för sin karaktär hela tiden. Frågorna man ställer är ju som om Game of Thrones skulle vara på riktigt och han sitter inne på dom rätta svaren kring hur folk resonerar i serien. Typ hur fan kunde XX göra XX? Känns också töntigt att man blir lite ”stolt” över att en norsk är med i en sån stor produktion, typ som att Norge är Sverige. Och som att det skulle spela någon roll i slutändan haha. // Hugo Rosas

Åh fan, jag som tänkte att Hugo och Paula träffat The Moniker.
Typiskt…
Damn you, Game of Thrones!

Ps. Kan vi inte skicka Tormund Giantsbane och någon av de där ilskna drakarna på de 25 män som röstade ja för abortförbudet i Alabama?
Hur är det möjligt att – 2019 – backa så många steg? Steg, backade av MÄN!?

276 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ännu mer tragiskt att lagen sedan godkändes av en 72 årig tant som borde veta bättre….

  Det de vill är ju att lagen stöter på motstånd i lägre domstolsinstanser och så att lagen kan gå upp och prövas i Högsta Domstolen för abortmotståndarna tack vare Trump har majoritet. Risken är överhängande att de försöker omkullkasta Roe vs Wade som gav USA aborträtten på 70-talet.

   Och det är precis det som är planen. Hjälp säger jag. Eller skriker! Kan inte förstå.

    Välsignad vare frukten.

    Skrämmande.

     Till Silverräven: May the Lord open.

     Det är så jävligt så jag vill citera Melisandre: ”there is only one hell, and it’s the one we’re living in now”.

      OffTrump…………

   Detta är på riktigt skrämmande.

   Det är förjävligt och mina klasskamrater skämtar om våldtäkter hela tiden och jag känner bara: säger du något en gång till klappar jag till dig.

   Det som är mest skrämmande är alla kvinnor i usa som stödjer lagen. Gå in på inlägget Courteney Cox la upp om det på insta, kommentarerna gör mig mörkrädd. Hur hjärntvättad är man om man hejar på en lag som gör att någon annan äger din kropp?

    Eller så ser man till barnets rätt till att få leva och rätten till sin egna lilla kropp?

     Ingen pratar om barn. Det är cellklumpar.

     Förstår hur du tänker. Men för mig blir det kvinnan som ’vinner’. Fostret är ej fött och fortfarande litet, det har ej känslor och erfarenhet av livet. Kvinnan har det däremot och måste få kunna välja.

     Barnet har ingen rätt att leva innan barnet faktiskt kan leva. Inga aborter utförs när barnet har utvecklats nog för att överleva utanför kvinnans kropp. Så ditt argument håller inte. Barnen har redan rätt att leva när det är livsdugligt.

      Jag är för rätten till abort, så att ingen tjaffsar om det.

      ”Barnen har redan rätt att leva när det är livsdugligt”
      Mördar du en kvinna som är gravid döms du till dubbelmord, ditt argument håller inte.

       Vad flummar du om? Eftersom du får avslag efter en viss vecka om du ansöker om abort så räknas barnet som livsdugligt efter den veckan och har därmed rätt att leva.

        Vad flummar du om, är du inte läskunnig?

       Det är dock inte sant att du döms för dubbelmord om du mördar en gravid kvinna, inte i Sverige åtminstone

        Diskuterar vi inte aborthetsen i USA?

      Fast i vissa delar i USA görs aborter senare än v 30. På lisvdugliga BARN alltså.

       Inga läkare utför aborter så sent på friska barn. Det händer inte. De är inte livsdugliga som du påstår utan sådana som skulle antingen dö omedelbart pga svåra defekter (inga lungor, organ växer utanför kroppen med mera) eller leva ett smärtsamt liv några timmar för att dö plågsamt. Såna aborter utförs på önskade och efterlängtade graviditeter och är oerhört traumatiska. Det är ingen som bara ändrar sig och gör abort för att de inte vill vara gravida längre, så använd inte dessa sorgliga historier som propaganda.

  Älskar Tormund!!!

   är han inte längre? i GOT verkar han ju relativt stor… 😉 För övrigt är det Norges nationaldag idag!! 🙂

  Under His eye

   Och alla referenser till handmaids tale, som om att det är en sådan dystopi pro life:are eftersträvar. Hah! Kvinnor som frivilligt har sex och blir gravida pga oftast oaktsamhet vs bli våldtagna och föda någon annans barn under slavliknande förhållanden, jupp nästan samma sak va ???????

    Julia, läs igenom det här: https://medium.com/s/can-we-talk/men-cause-100-of-unwanted-pregnancies-eb0e8288a7e5

    Och återkom sen gärna om hur det är kvinnor som är oaktsamma.

    Varför överhuvudtaget lägga sig i vad andra kvinnor gör med sin kropp? Vad rör det DIG? Att män resonerar idiotiskt är ju en sak, tyvärr inte oväntat men att så många kvinnor ska hålla på och haka på det är helt förjävligt. Vad fan är det för fel på er? Värna om liv, säger ni? Jaha, så kvinnors rätt till sitt egna liv och hur det borde se ut räknas inte då? Ni får gärna gapa på om hur viktigt LIV är men då tycker jag också ni kan döma ut alla karlar som springer runt och sprutar sin säd högt och lågt, utan minsta antydan till intresse för konsekvenserna av det. Vill be er skämmas men det har ni ju inte heller vett att göra era jävla tokdårar.

  I stort sett alla som klubbat igenom fri abort i Europa har varit vita män. Låt oss riva upp de lagarna då lagstiftarna haft fel kön och hudfärg #feministlogic

   ???

   #malelogicregardingfeministlogic ?

   Bra! Vilka klubbar igenom kvinnohatet i mellanöstern, Asien och Afrika?

    Valid point. I Iran fortsätter kvinnorna kämpa för att inte tvingas bära slöja. I Sverige fortsätter feministerna kämpa för att framställa slöjan som frivillig.

     Att tvingas till att ta av sig slöjan är också ett tvång.

      Men hur många tror du väljer det av fri vilja? Blir man indoktrinerad redan som barn med att kvinnot SKA bära slöja annars är de……. och hur många småbarn tror du bär slöja av fri vilja? Argument som: de vill vara som sin mamma. Bullshit. Jag ville ha läppstift när jag var liten som mamma hade. Det satte hon STOPP för. Den där slöjan 4-6 åringen bär är i barnstorlek. Fatta att det görs slöjor i barnstorlek!!!!!

       Gäller det även nunnor? ?

        Nunnor utbildas i många år. Ett väl i vuxen ålder.

       Tänk att det tillverkas bikinis i barnstorlek. Det är ju helt ok 🙂

        Det står dock inte skrivet i nån skrift att hon är en hora om hon har på sig/ inte på sig en bikini.

        Ingen som sa att det var helt ok.

         Då kansle vi ska börja i den änden? Nakenhet är farligare för kvinnas än slöjan. Även om det inte säljs bikinis för småflickor så ser ändå flickebarnet sin mamma strosa omkring med 3 tygbitar på kroppen. Är inte det hjärntvätt som uppmanar till framtida nakenhet??? Precis som islam är en täckmantel för kvinnoförtryck?

          Helt ärligt. Sluta försvara något som du själv aldrig skulle vilja leva efter. Om din 6 åring kommer hem och säger att hon vill bära slöja för att en annan flicka gör det. Skulle du klä henne i en varm hijab då? Nej! Förstås inte. Sluta då och tro att Zeinab och Zarah vill ha det då.

           Jo, hon skulle gå en hijab. Bestäm inte hur jag ska uppfostra mitt barn.

           Det är helt ok att klä pojkar i rosa, måla på nagelack och låta dem köpa Barbiedockor men en tjej som vill ha slöja är heeeelt vansinnigt?

           Barn vill gärna smälta in, vill hon ha hijab, fine! Men jag tror inte att den blir långvarig för du ser, 3 dagar senare är rosa hår trendigt och då flyger slöjan av.

           Vill hon behålla den, också fine! Jag länner inget värde i hur folk klär sig. Jag skulle heller aldrig lära min dotter att NÅGON får tvinga på/av henne självvalda plagg som hon känner sig bekväm i.

           Där är skillnaden mellan oss, jag är ingen hycklare.

        Eh??? Ja varför skulle inte ett barn kunna bada i bikini menar du?
        Finns det Hijab-badräkter så att man kan bada barnen offentligt?

         Hur många pedofiler stirrar på ett barn i burkini, tror du?

          På en strand i Sverige så stirrar nog varenda kotte på ett barn i burkini (var tvungen att googla). Din retorik kommer från en totalt kvinnofientlig livsåskådning och du är ett stående bevis på hur långt vi kvinnor har kommit i vår frigörelse. Om du vill leva på detta sätt, varför vill du då leva i Sverige?

           De stirrar på barnet i burkini av nyfikenhet, men på barnet i bikini av lust och sexuella begär. Välj själv hur du vill att ditt barn ska ses från en pervers människas perspektiv.

           Jag förstår inte hur du kan argumentera för detta. Då ansåg du väl också att stringtrosorna som HM sålde ’96 till 6åringar också var ok?

        Ja för att barnet är en h0r4 om hon använder/använder inte bikini. Det står så i bibeln! ?

         Vad har Bibeln med detta att göra??

       ”De”, enligt din variant är det väl flickornas mammor som skall se till så inte döttrarna använder slöjor i så fall? Inte en LAG för guds skull! Ingen skall bestämma över vad en annan människa skall ha på sig eller inte. Risken blir ju då att kvinnor med slöja blir fångar i sitt egna hem och inte kan gå ut.

      Dom som känner sig lyckligt lottade med en slöja har ju blivit förtryckta och hjärntvättade med ”hjälp” av religon.
      Det är ju inte direkt så att muslimska kvinnor har samma friheter som oss, varför vill du försvara det?

      Men visst säg det till kvinnorna i Iran, där är slöjan också frivillig. Kvinnorna får välja fritt mellan slöja eller stening och piskrapp.

       Fy vilket nedvärderande och arrogant svar. Du buntar ihop varenda muslimsk kvinna, dvs hundratals miljoner kvinnor.
       Tro det eller ej, men västerlänningar bestämmer inte vad som är rätt och fel i denna värld. Detta privilegium som du tilldelat dig själv gäller inte i den verkliga världen. Många kvinnor lever i förtryck och tvingas ha på sig slöjan men många många miljoner väkjer den själv.

       Sluta bestämma hur andra kvinnor ska utnyttja sin frihet. Vissa vill bli sexobjekt för att tillfredställa mannen och andra vill skyla sin kropp. Varenda kvinnas fria val.

       Vill du tala om tvånget i Iran, var så god men påstå inte att varenda muslimsk kvinna lever ubder samma förtryck. Du är inte hjälten i denna saga, du är bara hjärntvättad till atg tro att din åsint väger tyngre för att du är ”fri”.

        Att du skriver ”vissa vill vara sexobjekt och andra vilö vara slöja” visar att du visst blivit påverkad av allt skitsnack att kvinnor måste skyla sitt hår, annars blir männen lockade.

         Oj vad mycket jag skrev fel, så det går när jag flätar håret och blir provocerad av en kommentar ?

         Hahah, hur är det skitsnack? Har du någonsin attraherat en man? Du kanske inte har så många beundrare men jag som har fint hår (ingen slöja), får ofta komplimanger för det. Så jo, det attraherar.
         Visst är män mer feminina idag men den djuriska instinkten finns kvar. Annars hade ingen kvinna knuttat knäppa sig en partner.

          Haha va

        Men lägg av att relativisera muslimska kvinnors frihet. De har knappt någon. Handen på hjärtat. Hur många muslimer känner du som är homosexuella eller valt sin egna partner? Är man muslim kanske man bara kan vara straight? Tvätta bort imman från dina glasögon och vakna för tusan! De största rasisterna är NI som tolererar de intoleranta.

         Bra skrivet EM. exakt så är det. Det är extremvänstern som är tokiga. Se Magdas rapportering från AFGHANISTAN. Bara ett exempel.

         Du tror inte att de väljer att öeva ett straight liv för att de väljer Gud framför sina luster och begär? Jag känner en lesbisk och en bisexuell, de lever båda med män och har barn (i Sverige).

         Jag har väl kommit in på ämnet några gånger med dem men jag får samma svar; det är inte viktigt att leva som gay. Gud kommer först. De vet även att homosexualitet inte är en synd i sig, det är akten som är haram. Dessa kvinnor är troende och väljer att leva på detta sätt.

         Detta är helt acceptabelt, alla får göra som dom vill. Om folk hyllas för att de kommit ut ur garderoben då ska även de som valt att leva ett ”normalt” liv också hyllas. Vi ska inte stå med våra pekpinnar och tbinga på dem en livsstiö de inte känner sig trygga i.

          Så nu ska vi hylla att homosexuella kvinnor undertrycks pga religon och tvingas att leva och ha sex med män. Mycket har man hört men det här tar garanterat priset.
          Du är som sagt ett levande bevis på vad som är fel med religionen, totalt hjärntvättad av ”haram”.

          Låter ju rimligt och inte alls hjärntvättat.

          Och hur kommer det sig att de inte ”känner sig trygga” om de väljer att leva som lesbiska – homosexuella? Vem – vilka skapar den ”otryggheten”?!? M.a.o. de har inget val – rädsla för represalier, hot, våld, att förlora sin familj gör att de aldrig kommer att få leva som de egentligen vill.

          Hur många har inte tagit livet av sig i samma omständigheter? men nej – det vill du inte tänka på, det vill du inte se. Det är bättre att hon dör än att hon lever ett liv i ”synd”.

          Fy fan så tragiskt.

         Jag tar mig frihet att svara att jag faktiskt känner en hel del muslimer som är gay och lever med partners av samma kön.

         Men det beror ju så klart på mycket mer än bara deras religion. Finns ju även kristna läger som ’omvänder’ homosexuella, kristna som inte tillåter sina barn att vara gay och kristna samhällen där homosexualitet inte är accepterat. Det betyder ju inte att alla kristna homosexuella på denna planet måste leva som straight.

          Ja tyvärr så finns det extremister inom alla religoner och livsåskådningar. Men att peka mot kristendomen idag när vi talar om muslimers fientlighet mot Homosexualitet blir ungefär som att peka på kvinnor när vi pratar om våldtäkter utförda av män.
          Homosexuella är ju inte ens välkomna till moskéns andliga rum eftersom de gör platsen oren . Senast i mars i år alltså 2019 så tillämpade Brunei återigen dödsstraff för homosexualitet.
          ”Lagen träder i kraft den 3 april detta år och de som döms skyldiga till homosexualitet kommer att stenas till döds. Lagen omfattar endast muslimer och straffet ska bevittnas av en grupp muslimer”

           i Paris finns en moské öppen för homosexuella och i Danmark finns en kvinna som är imam.

           Enstaka exempel på att Homosexuella inte förtrycks inom islam är ju givetvis bra men är också undantaget som bekräftar regeln tyvärr.

           Anonym 08:45: Danmark och Paris är väl inte huvudfokus i debatten…

       Buhu. Imorn är en ny dag å jag skall fortsätta gå på svenska gator i min huckle. Skiter fullständigt i vad iranska eller svennebanan-kvinnor tycker och känner inför att jag bär slöja o kjol. Kom och slit av mig min slöja på öppen gata eller håll käften.

        Ta dig en funderare och reflektera lite istället för att resonera som en barnunge.
        Du lever i ett modernt samhälle och året är 2019.
        Varför ska du underkasta dig mannen?

         Sköt du ditt, så sköter jag mitt. Jag kommer aldrig någonsin svara för mina livsval för en främmande människa. Dessutom är jag född och uppvuxen i Sverige, det finns inget du kan säga som skulle kunna frälsa mig. Jag hör hört allt. Din, eller andras, definition av kvinnlig frihet är inte ett dugg intressant för mig. Jag har gjort ett medvetet val och det finns inga ord eller argument i världen som kommer ändra på det. Som sagt; slit av mig slöjan eller håll käften (jag kommer ändå sätta på mig den igen).

     Feministerna i Iran hatar dom svenska feministerna som cissi och Camilla tex. Slöjan är påtvingad. När det gäller USA så tänk såhär! Ta och tyck och engagera er i SVERIGE. Svenska kvinnor våldtas varje dag av icke svenska män. Gruppvåldtäkter. Hot mot våra barn i skolan etc. Bry er om fucking sverige innan det är försent! Malmö. Vivalla. Västerort. Gottsunda. Och så vidare.

      Man engagerar sig i precis vilken fråga man vill. Kul att du har hittat din hjärtefråga att engagera sig i. Jag utgår från att du engagerar dig aktivt i någon organisation som brinner för dina frågor. Våldet i Malmö minskar ju knappast av att du sitter och skriver ner andras engagemang i andra frågor i ett kommentarsfält på en blogg.

  Hörde förresten Per Ragnar i en intervju där han sa att han än idag blir kallad Sten Frisk av folk? en del karaktärer sätter sig verkligen

   Så läskig som han var där är det inte så konstigt ?

   Alltså, Tre Kronor. ♥️ Vilka karaktärer det var.

    Såg om serien för något år sedan. Finns på Youtube. Var riktigt kul nostalgitripp att se om den nu?? alla karaktärer man tyckte var coola, snygga, läskiga osv. En underbar serie!!

   Cissi Wallin påstod i Värvet för nåt år sedan att det fortfarande ringer runt tio tjejer i veckan som ”vill tala om hur fantastisk hon är” i den där filmen, (kommer ej ihåg namnet), som hon var med i för över 10 år sedan. Fullt rimligt. Verkligen.

    Tjenare kungen

    Haha klart inte. Helt värdelös b film med dålig insats av Cissi.

  Och själv tycker jag att lagen är ett steg i rätt riktning ?

   Kan du snälla förklara varför?

   Håller med!

    Det mysiga goda hatet ?

    Camcam denna kommentar får alltså ligga kvar?! Fräscht, verkligen…

   Why?

    För att det redan borde vara olagligt att döda barn.

     Det ÄR olagligt att döda barn. Och vuxna. Jag förstår dock inte hur en klump med celler väger tyngre än en kvinna. Något som inte har ett medvetande, något som inte ens FINNS, ska få förstöra en kvinnas liv. Dessutom kommer det potentiella barnet inte heller få ett toppenliv. Oönskad. Oplanerad.

     Abort eller förstöra en kvinnas och ett barns liv.

      *väger tyngre än konsekvenslöst sex
      * ”cellklump”, ja alla leva de människor är cellklumpar

       Konsekvenslöst sex. Ser du våldtäkt och incest som sex? En liten tjej på 14 år som blir våldtagen av sin egen pappa… För dig är det konsekvenslöst sex bara för att hon inte hade kondom. Eller hur tänker du?

        Om du tycker abort endast ska finnas i fall för incest och våldtäkt är du inte heller för fri abort.

        Men antar att du är det, så kan vi återgå till de aborter som INTE utgör mindre än 1%? Lösa de först innan ”11-åriga Anna som tvingas föda sin farbrors barn”

        Men som svar på din fråga, nej det är inte rätt, om än väldigt förståeligt i ”Annas” fall, och tragiskt x2. Mindre förståeligt i alla andra 35 000 fall i Sverige.

         Måste det vara förståeligt för dig då? Kan inte kvinnor få göra sina aborter utan att du förstår varför?

         Jag tycker abort alltid ska finnas som alternativ, till alla kvinnor, jorden runt. Men att förbjuda aborter efter våldtäkt och incest som den här lagen gör är extra vidrigt.

         Abort kommer alltid att ske btw. Kommer bara bli ett steg bakåt, illegalt istället för lagligt och på skumma ställen istället för klinik. Personer kommer tjäna mängder av pengar på att utföra abort åt kvinnor och statistiken kommer inte minska annat än på pappret.

     Jag tycker det borde bli olagligt för män att kolla på porr och runka. Tänk vad mycket ofödda barn som går till spillo!

      Nja, nu tänkte du inte till ordentligt. ” En person som har fungerande testiklar producerar vanligen ca 300 miljoner nya spermier varje dygn.”

    Han är en AFS (Alternativ för Sverige) sympatisör. Själv är det allt jag behöver veta.

     Anta inte mitt kön tack, jag är en kvinna 🙂

      Du råkar inte heta Sara?

      Ännu värre då, att en kvinna kan ha så fruktansvärda åsikter. Skämmes ta mig fan! Ja på riktigt! Finns inget argument eller åsikter som kan rättfärdiga det.

       Så sunkig retorik. Som vanligt från typ feminist och vänstersidan. Det är bara präktiga ”skämmes”, ”usch” och liknande istället för vettiga argument.

       Och jag är *för* abort (fram till 3 års ålder haha).

   Hej troll.

    Hej häxa.

     Häxor är starka självständiga individer. Men schyst att du försöker.

      Ja, häxan I Hans och Greta var väldigt stark och självständig när hon försökte äta upp barnen… Hon var fortfarande en häxa och försökte fortfarande döda barn.

       Är du 5 år eller?

   om en kvinna blir våldtagen då? incest?

    Vad spelar det för roll? Vi dödar inte andra människor för att de har missbildningar eller är sjuka. Vi dödar inte heller oskyldiga människor för att dess mamma blivit våldtagen.

    Ni ställer såna här frågor utan att tänka på vad jag skulle svara. Jag är inte av den här åsikten för skojs skull, utan det måste finnas en realistisk anledning någon skulle vilja begränsa andra människor på såhär sätt, någonsin.

     Hur definierar du en människa?

      Vad jag menar är en individ, en person. Den finns eller finns inte, oavsett hur jag definierar ordet vi nu tänker använda. Det jag menar är att vi borde diskutera huruvida det är en ”någon” där eller inte.

       Det är inte svaret på min fråga. Vad är en människa, en individ, en person? Kan du inte svara på det har du ganska mycket att tänka igenom när du är så fast i din tro att en cellklump är ett barn.

     Vad det spelar för roll? Börjar ångra att jag försvarat din rätt att rösta på afs när folk hoppat på dig. Du är loco!

      Haha loco var ändå ett snällt val av beskrivning?

   Även om jag är fullt för abort kan jag förstå att vissa personer är emot abort av olika skäl. Olika åsikter helt enkelt. Men jag förstår inte hur man kan tycka det är acceptabelt med en lag som tvingar barn (eller vuxna kvinnor) att föda barn som kommit till genom övergrepp, incest och våldtäkt. Bara att föreställa sig att ens 11-12 åriga dotter blivit våldtagen av sin fotbollstränare och sen måste genom gå graviditeten och föda barnet för att förstå att det är fullkomligt orimligt. Skulle du kunna se din 12 åriga dotter i ögonen när hon frågar varför hon måste föda sin fotbollstränares barn?

    Ja.

    Missförstå mig inte. Det är en förjävlig situation. Men det blir inte bättre av att gå och döda ett annat (helt oskyldigt) barn 🙁

     så när blir en cellklump ett barn?

      Det vet man inte. Men vi vet att det finns punkter då det definitivt är en person och då det definitivt inte är det.

      Det är definitivt inte ett barn innan ägg och spermie möts. Och det är definitivt ett barn när det finns hjärnaktivitet.

      Men vid det här laget så blir det en svår diskussion som handlar om både biologi och filosofi. En diskussion som är svår att ta med folk som inte är villiga att ta den utan istället väljer att kalla en för hemsk och korkad för att de inte vill ta en seriös diskussion på seriösa grunder (jag pratar inte om någon specifik nu, men om du känner dig träffad så kan du tänka över hur du beter dig och hur du väljer att tänka)

       Fostret i magen är till 100% helt beroende av kvinnan och hennes livmoder fram till ca v 22. Jag anser att fram till att fostret inte lever i total symbios med kvinnan som är gravid är det inte ett eget liv. Gränsen för abort kanske måste diskuteras allt eftersom vetenskapen går framåt men så länge kvinnans kropp krävs för att hålla fostret vid liv så anser jag att det är till 100% bara kvinnan som kan bestämma om aborten för fostret är inte ett färdigt liv.

        Jag anser inte att en cellklump i magen är ett barn, och jag tycker att den här lagen är sjuk, MEN gränsen på 22 veckor som finns i Sverige är ju väldigt gammal och bestämdes under en tid då tekniken såg annorlunda ut än idag. Om en foster idag kan överleva utanför magen innan vecka 22, tycker du då att man ska ändra gränsen i Sverige?

         Ja!

         Då är det ju tur att lagen är så bra formulerad.

         ”Efter utgången av adertonde havandeskapsveckan får abort utföras endast om socialstyrelsen lämnar kvinnan tillstånd till åtgärden.
         Sådant tillstånd får lämnas endast om synnerliga skäl föreligger för aborten.

         Tillstånd enligt första stycket får ej lämnas, om det finns anledning antaga att fostret är livsdugligt.”

      När organ som behövs för att överleva är utvecklade.

     Vi kanske ska ta bort röst rätten från kvinnor med?
     Och önskade barn får ju alltid en toppen uppväxt.
     Det är en kvinnas rätt att bestämma över sin kropp. Fy fan för annat!

     Undrar hur gammal du är och ifall du har barn?

      Jag är 27 och nej jag har inte barn ännu ? hurså?

        Nope ?

       Efter jag fått mina barn blev jag ännu mer övertygad om hur viktig vår fria aborträtt är.
       Just för jag FÖRST DÅ verkligen förstod hur otroligt viktiga föräldrarna är för ett barn. Att barnet får känna av sina föräldrars glädje, trygghet och harmoni för att må bra själva. Allt det där kan även en bebis plocka upp, bebisar känner även av STRESS hos mamma och pappa.
       Att tvinga på ett föräldraskap är det grymmaste man kan göra mot barnet, det kan jag lova dig. Att kanske inte bli älskad fullt ut, omhändertagen på bästa sätt..
       Synd att du inte förstår, du kanske också hajar när/om du får egna.

        Och sen heja alla dem avstår barn om inte viljan finns där! Exakt så ska det vara, ett fritt val, oavsett om det blir barn eller ej!

        Synd att du inte förstår att det är en person som du dör vid en abort.

        Bara för att barnen har det dåligt så tar vi inte livet av dem.

        När du säger sådär så låter det för mig såhär:

        ”Om jag och min man skulle avlida för tidigt och våra barn skulle behöva hitta ett nytt hem så är det bättre att döda dem.”

        Jag tror inte för en sekund att du tänker så, men det dit din logik leder med dina argument. För du diskuterar inte seriöst mot där våra axiom skiljer sig, utan använder istället nedlåtande härskartekniker.

         Men eftersom du inte har barn så fattar du inte heller hur mycket som krävs av en förälder, dygnet runt! I åratal!

         Ett foster som aborteras är totalt ovetande om sin existens, varför är det så förbannat viktigt för dig att det måste få födas???
         …In i misär, då de ovilliga föräldrarna knappast kommer mäkta med! Varför ska alla tvingas in i detta när det inte behövs???

          Och inte nog med att de ovilliga föräldrarna inte mäktar med, de kanske inte har de förutsättningar som faktiskt krävs för att ge ett barn det den behöver.

          Sovande personer är också omedvetna om sina existens, kan vi inte bara passa på att skjuta alla skatteparasiter då?

          Vore abort olagligt hade folk skärpt sig mer (visst några illegala aborter hade förekommit men inte alls i samma utsträckning som idag), folk hade skyddat sig bättre. Mammor som blev oplanerade gravida hade antagligen älskat sitt tredje eller sitt första barns pseudotvilling. 27-åringar som nyss börjat karriären som vill vänta ett par år hade säkerligen gjort likadant. Och visst, sen kanske det skulle födas in ett par barn i ogynnsamma förhållanden. Men att få leva framför att dö är ändå något vi här inne hade valt (eftersom vi lever och inte dödat oss själva) vem är du att ta dig rätten att säga att någons liv inte är värt för att de eventuellt får en sämre start än genomsnittet?

           Vad yrar du om nu?

         Jag har gjort en abort. Jag och sambon var inte ihop än, ingen av oss ville ha barn och dessutom var han alldeles för ung (haha). Jag kan på ett sätt sörja den, men har aldrig ångrat den!

         Idag har vi två underbara ungar vi gör och skulle göra allt för.
         Om du kan på riktigt lider så över det potentiella livet som KUNDE ha blivit (vecka 6-7 gjorde jag aborten), så borde du väl lika gärna lida dubbelt så mycket åt de två barna som garanterat inte funnits idag (om jag inte gjort aborten).
         Alltså själva livet är inte så förbannat heligt, som abortmotståndare verkar tro. Det viktigaste är väl vad vi gör av det, när vi väl har det.
         Och jag väljer själv när jag vill bli förälder, tack.

         Men du… Det finns massvis med kvinnor som blir gravida och som inte har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att ge ett barn en ordentlig uppväxt. Vart ska pengarna komma ifrån då tycker du? Bidrag? Tror du att det räcker för att ge barnet en skälig uppväxt? Och lägg då även till att kvinnan, som nu inte bara blivit påtvingad föräldraskapet, även blir utsatt för ekonomiska svårigheter och en hel drös med stress, depression etc. När barnet växer upp, vem tror du att han/hon anklagar då? Sin mamma? Nej, mest troligen sig själv. För att han/hon vet om att de var oönskade. För det är det som barn gör.
         Snälla, tänk lite. Rätten till fri abort handlar om rätten till att alla människoliv ska vara önskade. Accepterade. De är de inte om du tvingar en kvinna att föda ett barn hon varken vill eller kan ta hand om.

         Kvinnans val!!!
         OCH det finns ju heller inte tillförlitliga preventivmedel?!? Det här är så jävla löjligt så det finns inte.
         Vaddå ”Guds vilja” om det blir ett barn? GUD FINNS INTE!!! Jösses vilka hjärntvättade psykopa*er det finns därute som borde spärras in. ?

         Till Draken- Jag har tagit 4 aborter utan minsta samvetskval. Pga att min kropp är väldigt mottaglig och inte tar upp preventivmedel tillräckligt. Testat P-plåster, olika P-piller, P-stav.
         Och döda ett barn? Cellklump! Därför har vi abortgränser!

         Och det skulle behöva dödas mer människor för vi håller på att överbefolka och förstöra jorden. Varför avlivar vi annars djur som är aggressiva? *just saying*

          Kondom är säkert om du använder den rätt! Hundra procent!

           Men nej. Inget är 100%.

     Det är inget barn än. Och du förstör förmodligen hela flickans liv om hon själv önskar en abort.
     Sen när blev hennes liv och väl mindre viktigt? Vilken start i livet tror du fostret får? Att veta mamma var ca 10 bast och pappan våldtog henne ”så blev jag till”.

     Men det sjukaste i det här är ju egenlitgen inte ens ert abortmotstånd.. Utan att ni abortmotståndare i princip alltid är negativa till sexualundervisning, preventivmedel och skiter i barnet så fort det lämnat livmodern.
     Plus männen (de som även stiftar dessa lagar), fortfarande har full möjlighet att säga tack och hej efter akten är över, med betydligt mindre ansvar (typ noll) än det som läggs på flickan/kvinnan.
     Så fräscht… verkligen

      Ja de låtsas bry sig om barnen men de kunde inte bry sig mindre när det väl är fött.

      Och kolla på länder där kvinnor fängslas efter missfall (”Var det egentligen en abort?”) eller dör på grund av en graviditet som borde ha avslutats långt tidigare. Bryr man sig om liv då?

       Ja jag är helt övertygad om att alla de här männen inte skulle lyfta en finger för det fattiga barnet som sen hamnar i en oönskad famn, vilket i sig är så bra mycket mer tragiskt än en abort!
       Att födas utan att vara efterlängtad och önskad, vad är det för j—la liv? Till vilket pris som helst? F-n heller.

       Trasiga relationer, anknytningsproblem, misshandel, övergrepp och även mord, allt detta skulle öka om vi inte får bestämma själva när vi vill bli föräldrar.
       Rätten till fri abort är för mig även en slags säkerhet för kommande barns skull, att fler ges möjlighet till ett drägligt liv istället för tvärtom.

     Fast det blir ju verkligen 200 % bättre för den drabbade kvinnan. Hon för ta ett piller, blöda en mensliknande blödning och sedan gå vidare med SITT liv, vilket du som påstås värdesätta liv kanske borde bry dig om. Ett befruktat ägg är inte en människa, om du anser det borde väl varje utlösning mannen skapar på egen hand vara fruktansvärt i dina ögon!

     Men det betyder att den lilla cellklumpen, som kanske inte ens kommer att utvecklas till ett foster eller barn, är viktigare för dig än din dotter.

     Men att förstöra livet för den tolvåriga flickan tycker du är ok? Lika oskyldig hon och dessutom redan utsatt en gång. Hon ska genomlida ännu mer för att vissa anser sig ha rätt att våldföra sig på hennes kropp? Genom våldtäkt och sen genom att tvinga hennes lilla barnkropp att bära ett barn och sedan föda fram det.

     Att du själv inte skulle göra abort är ditt val och din rättighet. Men att vilja förbjuda andra att själva bestämma är helt jävla obegripligt.
     Sådana som du förstör vår värld.

     Jag önskar dig inget gott och jag önskar dig ingen plats att bestämma i samhället.
     För alla barns skull framför allt.

     Men fy fan, du är en vidrig människa. Blir äcklad av dig, usch!

    Såg en bra text som handlade om att man inte ens kan tvinga en människa att donera blod eller ett organ för att rädda en annan människa från döden. Att den fulla rätten har vi att bestämma över vår egen kropp. Förutom när det kommer till att som kvinna bestämma över det som växer i vår livmoder.

     Man kan undra vad pro-lifers tycker om att jag har rätt att neka min pappa ett organ när han är döende. Eller vägra donera blod trots att det är blodbrist som leder till att folk dör. Verkar mest bara foster de värnar om. (Eller att inkränka på kvinnors rättigheter och fria sexualitet, men det skulle de aldrig erkänna)

     Så bra poäng! Om den här lagen i Alabama går igenom så tycker jag att alla män och kvinnor som förespråkar den automatiskt ska bli tvingade till att donera. Blod, stamceller, organ – hela kitet. Egentligen allt som inte är livsavgörande för dem. För är man pro-life så är man. Då gäller det ju hela mänskligheten.

    Jag är för abort och även att barn ska kunna avlivas vid födseln vid avvikelser istället för att bli en livslång vårdbelastning. Men bara min personliga åsikt

     Avlivas vid födseln?!! Nej där går definitivt min gräns. Du kan inte ha barn?

     Jag instämmer faktiskt.

   Du kan absolut få vara emot abort för min del, över din egen kropp. Men du ska inte få bestämma över min kropp eller någon annan kvinnas kropp. Det är inte en rättighet. Behåll gärna ditt barn efter det gått hål på kondomen, du har blivit våldtagen eller din farbror har förgripit sig på dig. Men om du vill ha det valet, så låt oss andra behålla vårt val.

    Ja bara för att man tillåter abort så tvingar man ingen att genomgå en om man inte vill. Valet att INTE göra abort kvarstår ju.

     Precis! Jag skulle aldrig anse mig ha rätten att tvinga någon annan att behålla sitt barn och av samma anledning inte ha rätten att tvinga någon att genomgå en abort.

    Jag kan med all säkerhet påstå att om denna patetiska ”Clean your room”-person själv blivit våldtagen och gravid eller blivit på smällen efter en kondom gått sönder med helt fel person, ja, då skulle dragon slayern nog inte tvivla på en abort trots allt! Det är så lätt att döma andra utan att ha varit i sitsen själv, sjukt löjligt och vidrigt att ens påstå sig veta hur hälften av jordens befolkning ska leva sina egna liv på bästa sätt. Sköt ditt eget, vi bryr oss inte. Bye!

     Men det är inte deras egna liv. Och det finns gott om människor som inte skulle ta livet av sina barn efter att ha blivit våldtagna. Kom ut ur din bubbla och anta inte saker.

      Men ingen tvingar någon att göra abort efter en våldtäkt. Valet att behålla barnet finns kvar för den som vill även om en annan får välja abort. Vill man behålla barnet så är det ju ett val man har rätt att göra.

      Om du är så ofantligt emot ”mord” antar jag att du jobbar dag och natt med att förhindra mord som begås dagligen på vuxna levande människor? Du vet sånna där individer som vandrar runt på jorden med jobb, familj, tankar, känslor, vänner och jobb. Sådana oskyldiga människor mördas konstant vilket är fruktansvärt och där kan du ju lägga din energi kanske? Kan bespara många människor mycket sorg. Att din tid ska läggas på om tjejer gör sig av med en snorklump med lite nerver i sin mage eller inte känns lite waste of time, om det är LIV du vill bevara (vilket det inte är, din misogyna krake!)

       ????

      Kryp hem till din frikyrka/moske urk

     Sluta ge dig själv ursäkter för att vara en svag människa.

      Och du verkar ja grava förståndssvårigheter som inte förstår innebörden av att man äger rätten till sin EGNA kropp. Ska du kanske bestämma åt mig vad för preventivmedel jag ska använda? Kanske när i min menscykeln jag får ha sex? Vill du kanske vara med och bestämma hur min förlossning ser ut, vilken medicin jag tar och om jag får onanera kanske? Du har noll med min kropp och mina livsval att göra, och du har definit inget med något inuti min kropp att göra. Tror du är ett internettroll eller så är du den osmartaste tjej som uppfostrats av någon förälder någonsin. Tur att det inte finns alltför många moderna kvinnor som du i alla fall, stor tröst <3

       Men om man äger rätten till sin kropp.. då gör ju barnet i magen det också!! Den där logiken går inte ihop, den är så skev.

        Nope. Aborter utförs inte när barn i magen har en fungerade kropp. Så den diskussionen är inte ens logisk. Innan barnet kan överleva utanför kvinnan så har barnet ingen kropp att ha någon ”rätt” till.

        Du menar att cellklumpen äger rätten till sin kropp….? Din logik fallet däremot då cellklumpen är beroende av kvinnans kropp för att leva. Med din logik äger hjärncellerna rätten till sin kropp, muskelcellerna äger rätten till sin kropp osv. See my point?

         Gissar att det är riktigt religiösa fanatiker vi har att göra med här.. Julia och Clean your room-dåren. De anser troligen att cancerknölar och tumörer är gåvor från gud också.

          ?

   Jag är sjukt nyfiken på hur många Pro-Life:are fortfarande skulle vara Pro-Life efter att ha blivit våldtagen av sin pappa och blivit gravida.

    De är inte pro-life, de är anti kvinnors rättigheter.

    De är ju inte pro-life för de skiter ju i de fattiga barnen, de vill bara att de föds till vilket pris som helst.

     Tycker det är så spännande för jag har fortfarande inte stött på ETT ENDA argument för abortförbud som är bra. Inte ens lite grann. ”Det är mord” – om det är någonting jag har rätten att ””mörda”” är det väl en cell som växer inom min egen kropp, troligtvis mot min vilja?! Alla barn som är önskade, planerade eller har någon redo att ta hand om dem FÖDS, de små celler som försvinner skulle aldrig ha skapats och HINNER aldrig bli människor tack vare aborträtten.

     Skulle eventuellt köpa det om alla abortmotståndare hade varsitt barnhem där de själva tog emot och uppfostrade alla dessa barn som kvinnorna tvingades föda ofrivilligt, men tvivlar på att det är så va.. Eller kan vi skicka alla nyfödda till alabama-gubbarna? Ja?!

      Ryser bara över tanken hur fukkin överfulla barnhemmen kommer bli och hur jädrans mycket social workers kommer ha att göra för att omplacera fosterbarn i ett redan överfullt och förstört system.

      Undrar om dessa 25 vita kränkta män har en plan för detta?

       Kommer troligen inte hända för aborter kommer fortfarande utföras. Om de tror att det blir färre aborter så är de bra naiva. Kommer bli som förr. Illegala aborter. Läste om ett par för utförde det när det var olagligt tidigare, de åkte runt med en husbåt. Hämtade upp ”festande” kvinnor på stränder, lekte partybåt, men utförde egentligen aborter på båten. Utåt såg det ut som ett sällskap ute på havet några dagar.
       Kommer bli samma nu.

       Varför är män automatiskt ”kränkta” för att de agerar eller tycker annorlunda än oss. Hatar verkligen det där uttrycket… vita kränkta män, ibland medelålders… Skulle man börja använda samma ruttna härskartekniker mot kvinnor skulle folk tycka det vore vidrigt.

     Ah, älskar denna retorik i stil med att vi borde ta ansvar för de oönskade barnen om vi nu bryr oss (även om du inte skrev ut det nu men det kommer förr eller senare ”om ni bryr er om barnen kan ni ju ta hand om dem!”) Ser ni med samma ögon på hemlösa? Döda dem alternativt försörja och ge husrum åt dem?

     Tycker inte att döda individer är en humanistiskt lösning, hur besvärliga de än må vara. ”Det är inte humansisktiskt att låta kvinnor vars gravida och föda barn heller!” Nej men det är en situation man kan undvika!

      Tycker det är rätt nedlåtande av dig att jämföra en vuxen människa som saknar hem med en cellklump som precis skapats när en spermie mötte ägget i en motvillig och livrädd kvinnas sköte. Du menar att de är likställda?

      Om du hade en zygot (googla) eller en hemlös man bredvid varandra skulle du tvivla på vem av dem du skulle rädda om du va tvungen att välja? Patetiskt tankesätt du har alltså, jösses.

       Åh ännu en klassiker, haha. Ni är så förutsägbara, dags att samla på er lite nya argument.

       Jag likställer inte, jag applicerar er logik på ett annat fall. För mig är en människa en människa oavsett dess ålder eller livssituation. Jag hade räddat den som jag fått mest känslor för, det är så vi människor funkar. Vore min pappa hemlös hade jag räddat honom före en zygot (?) men om det var mitt barn i magen/zygot hade jag räddat det först före någon hemlös.

       Tillskillnad från dig sätter jag inte mina val som moralisk standard.

        Du är ändå söt som jobbar för nollvision för oönskade graviditeter. Du är inte så smart att du inser att kvinnor inte kan ha sex alls då, eller? Prata med någon vuxen innan du ger dig in i debatter på onlineforum, snälla. Oönskade graviditet kommer alltid uppstå så länge kvinnor har ett fritt sexliv. Om du är emot det kan du säkert flytta någon annanstans i världen där lagarna passar din livssituation bättre. ?

        Du kan ju även bolla lite med tanken hur det hade kunnat se ut om graviditeten låg hos männen. Hade kvinnor fått bestämma då om de skulle få avbryta graviditeten eller ej? Nej. De har alltid styrt sina egna öden, och så fort kvinnan halvvägs in på 1900-talet kommer ens i närheten av samma frihet så ska sånna bakåtsträvare som du ploppa upp. Jag tackar dig ändå, utan dina skrämmande åsikter hade jag aldrig tänkt igenom detta så hårt och blivit så säker på var jag står, och nu kan jag sprida mina tankar vidare till andra unga tjejer som är vår framtid. <3

        Du kan inte applicera etik hur som helst så där. Det är du som inte förstår hur etikprövningar fungerar.

    För ni pro choicare har alla blivit våldtagna av era pappor eller?

    Orka att ni alltid ska dra upp ytterligheterna som består av mindre än 1% av alla fucking aborter. Skärp er! Först kan vi diskutera alla Bianca Ingrosso-liknande aborter som görs av slarviga 20-somethibgs somn ba vill fäääästa liiiite till, eller Paula Uribe aborter när andra ungen kommer liiiiite för tätt inpå första barnet (bättre läge om
    6 månader tihi) innan vi diskuterar undantagen. Ok?

    Även om two wrongs doesn’t make a right.

     Och? Låt festande 20åringar göra abort. Och vill någon inte ha en till unge så tätt efter den förra så låt henne göra abort.

     Och tro mig, få kvinnor gör en abort som ett roligt fredagsnöje och även OM en stor grupp skulle göra det så låt dom. Det är för mig en exakt lika giltig anledning som en vldtäkt. Att inte ha en anledning alls är också okej enligt mig.

      Eller så kan de tänka efter före? Varför kan vi inte respektera liv lite mer? Varför kan vi inte ha en nollvision på oönskade graviditeter? Varför ska det vara nolltolerans mot att ens ifrågasätta slappheten och den otroligt höga abortstatistiken vi har i Sverige!?

       Om man vill minska oönskade graviditeter är det bra att förbättra sexualkunskap, se till att de som vill har tillgång till preventivmedel och abort om det ändå blev en graviditet.

       Varför så viktigt med anledningen till abort? Är slarv en så dåligt ursäkt att kvinnan ska tvingas genomgå en graviditet och ta hand om ett barn mot som vilja? Jättebra med nollvision mot oönskade graviditeter, men de som ändå händer måste väl kvinnan få avsluta oavsett anledning? Att ”tänka efter före” innebär bara att kuva kvinnors sexualitet. Det är ju inte mannen som behöver tänka efter före direkt, det är inte han som blir skammad för att graviditeten kom för tätt efter förra ungen eller för att han bara vill feesta och ligga runt lite. Han står inte där gravid någon vecka efteråt och måste ursäkta vad som hänt och förklara varför han inte vill ha barnet.

       Och jag tror inte att många som är för abort är emot en nollvision mot oönskade graviditeter.

       Svar i modd. Kort sagt så tror jag inte att många som är för fri abort är emot en nollvision mot oönskade graviditeter.

       Och det är alltid kvinnan som skammas som slarvig och oansvarig när den oönskade graviditeten är framme. Ett bra sätt att ta ifrån kvinnor sin sexuella frihet.

       Hur tänker man efter före en våldtäkt? Tror du någon planerar att bli våldtagen? Eller incest? En ung flicka ligger hemma i sängen och planerar sex med bror/pappa? Hur är du funtad egentligen?

        Orkar inte svara på våldtäktsblajjet ännu en gång, har bemött det under två andra kommentarer.

        Men slipa på dina argument om
        du står för fri abort men du ändå spetsat till det med de extrema ytterligheterna.

         Du kan ju välja att svara på de kommentarer som inte handlar om abort… Men där kanske du inte har argument.

          Inte handlar om våldtäkt så klart.. ??

         Men ditt bemötande är ju bullshit då de två sakerna ingår i lagen. Så är du för lagen så står du bakom våldtäkt och incest.

          Jag är inte för abort när det kommer till incest och våldtäktsfall för det är lika mycket ett liv som tas. Jag kan inte sätta en sådan måttstock på när det är ok eller inte ok att döda en människa. Enda fallet där jag skulle säga att abort är ok är om mammans liv hotas av graviditeten, för dör mamman dör bägge ändå.

          Jag skulle aldrig dömma en kvinna som gjorde en abort efter en våldtäkt dock, det måste såklart vara en tragedi och skulle inte kunna stå bakom att ännu en gång bestraffa en sådan person. Däremot äcklas jag av min ena vän (inombords givetvis, i Sverige får man inte kritisera abort högt) som nyligen gjort abort…. och samtidigt som aborten planerades in planerade hon in att dra igång bebisverkstad 6 månader senare. Jag tycker att det är helt galet.

          Jag diskuterar abort utifrån ett filosofiskt perspektiv. Jag vet inte exakt hur Alabamas lag ser ut, säger varken bu eller bä. Jag vet bara att jag tycker det är fel att ta ett oskyldigt liv. Och jag försöker vara konsekvent i det.

           Är du medlem i knutby?

           Men det är Alabama som är utgångspunkten här så sätt dig in i vad du så passionerat försöker försvara.

         Mitt enda argument är min kropp – mitt val.
         Så vad är ditt argument Julia? Läst igenom dina kommentarer och jag förstår inte vad ditt argument är till att få bestämma över en annan kvinnas kropp?
         Jag tvingar inte dig till abort, så varför skulle du få fatta beslut kring min kropp?
         Tro mig om det hade varit en lag som kom som tvingade kvinnor TILL abort så hade jag varit lika förbannad.

       Det enda sättet att tänka efter före är att kvinnor inte har sex alls, eftersom risken vid sex är att man blir gravid och man kan aldrig veta FÖRNS MAN ÄR GRAVID om man vill göra en abort eller inte. Du sitter alltså och dömer halva jordens befolkning och menar att de inte bör ha sex om de inte är redo att bli mammor med mannen de ligger med, eftersom risken ALLTID ÄR GRAVIDITET. Nej men gött, då släpper vi sexlivet då tjejer! Heja Julia!

        Exakt!! Hur mycket vi än skyddar oss och ”tänker efter” så kan ändå ”olyckan” hända.

        Egentligen bryr jag mig inte om vem folk har sex med, hur många, eller hur ofta så länge det är ömsesidigt. Men däremot tycker jag att liv väger tyngre än konselvenslöst sex så jag kan ju tycka att man bör välja sina partners med omsorg alternativt (för att ja! En konsekvens av sex är
        Faktiskt att du kan bli gravid ????) skydda sig jäkligt rejält, alternativt har icke-penetrerande sex. Nej, vad du än säger kommer jag aldrig tycka att ”sexuell frihet” är värt 35 000 oföddas liv om året i Sverige. Nope.

        Och jag tycker detsamma för män, tycker de män som hetsar till
        abort och uppmuntrat till ansvarslöst sex är skräp de med, men tyvärr är det vi kvinnor som har dragit (nit?)lotten i det biologiska lotteriet såatte…

         Förlåt men de 35 000 BARN du pratar om har du ingen jävla rättighet att tala för, du är inte deras Gud hur mycket din pastor i frikyrkan än försökt tuta i dig det. Du verkar vara en religiös galning som inte ser skillnad på fångenskap och frihet, diktatur eller demokrati, och eftersom du tror på Gud och efterlivet och Narnia så kan jag önska dig ett fortsatt odrägligt liv och nattliga besök av Hin Håle resten av ditt patetiska liv. Efter att ha läst alla dina misogyna vrickade kommentarer kan jag även vara så snäll att önska att dina äggstockar inte fungerar när du väl bestämmer dig för att sätta barn till världen, eller att din lyckligt lottade man är super-steril och go’. Godnatt!

         lol hoppas du fan e vegan om du nu bryr dig såjävla mkt om ofödda outvecklade cellklumpar. Du verkar älska liv så otroligt mycket menar jag! Skulle vara lite hyckleri om du samtidigt bidrar till att miljarders med levande vuxna tänkande kännande individer plågas och mördas för att du ska äta dem, bära dem och utnyttja dem : – )

   föröka dig snälla aldrig nånsin

   Hur kan du tycka det när våldtäkt och incest ingår i lagen? Du blir våldtagen av din egen pappa och blir tvingad att föda barnet. Så jävla vidrigt.

    Helt rimligt argument absolut, det är sinnesjukt, men det denna galna Julia sitter och skriver är rent ut sagt att hon anser att VARJE tjej och kvinna som har sex ska vara beredd att bli mamma till den mannens barn där och då, eftersom risken att bli gravid ALLTID finns trots skydd och preventivmedel. Hon är sinnessjuk, vi kan lika gärna lägga ned diskussionen… men hon är 0,2 % av befolkningen så det är trösten.

     Ja, det ger ingenting att diskutera detta med henne och clean your room. De är som hjärntvättade sektmedlemmar. Och mest troligt samma person också.

      <3 tack, jag har försökt halva natten men tror deras sekt redan tagit dem för djupt dessvärre.. we dont need them!

       ❤?

  Nej skippa GoT, serien gick en gång för alla upp i rök ungefär i samma veva som Tormud tackade för sig. Allt som är säsong 8 och slutet på serien är ett överpåkostat patetiskt stycke fanfiction. Nej, det är en förolämpning mot fanfiction. Serien är död och ingenting av det som längre sker är logiskt eller rationellt inom seriens ramar. Skulleinte förvåna mig om vi fpr ett Sopranosslut på söndag.

   Det slutet var ju bra. Och säsong 8 duger

  För att det redan borde vara olagligt att döda barn.

   Jahapp, skulle vara ett svar till ovan..

   Då får väl abortmotståndare sterilisera sig

    Varför skulle jag det? Det är ju jag som vill ha barn ?

     För att försäkra sig att det inte blir några oönskade graviditeter så klart. Inga oönskade graviditeter = inga aborter.

      Men ditt råd är väldigt felplacerat. Jag skulle inte göra abort oavsett. Det är ju de som skulle göra abort som du borde ge detta råd. Tänk lite ?

       Det var en elvaåring i Ohio som blivit våldtagen upprepade gånger (möjligtvis även incest inblandat, minns inte) och att hon med de nya abortlagarna som gäller även där (ej abort efter hjärtslag) skulle kunna nekas abort för sin graviditet idag.
       Alltså ett BARNS lilla kropp ska tvingas genomgå en hel graviditet, förlossning, föräldraskap (??) mm och med en våldtäktsman till pappa – för att rädda ett embryo/foster.
       Det är så sjukt och sorgligt att man ens ska behöva debattera såna här frågor 2019…

       Sätt dig och fundera lite så trillar polletten ner?

        Det hjälper inte att kalla andra för tröga. Det är fortfarande du som ser dum ut när din logik inte håller.

         Visst??

         Men visst, jag ska hjälpa dig.

         Ta en man som exempel. Han är abortmotståndare. Om han inte steriliserar sig finns det alltid en risk att han gör en kvinna gravid även om det inte var tänkt att bli en graviditet. Hon är inte abortmotståndare och gör abort. Ett barn mördas enligt honom. Om han steriliserar sig så bidrar inte han till något barnamord. Enkelt!

         Nyfiken fråga, är du emot preventivmedel också? Akut p-piller (som alltså inte avbryter en graviditet utan skjuter upp cykeln något)?

          Han får ju ta sitt ansvar och inte ligga runt med kvinnor som inte vill ha barn med honom.

          Det är ganska enkelt, ligger man runt och vägrar ta ansvar för sitt barn är man en hemsk person. Så för dom som inte vill ta ansvar är ju sterilisering ett alternativ.

          Nej, jag är verkligen inte emot preventivmedel (varför skulle jag vara det? Jag menar inget illa, jag bara undrar) gällande akut p-piller är jag inte så påläst, men om spermie och ägg fortfarande är separata så ser jag inget problem för då finns ju inte sannolikheten att det är någon där, ?.

           Men huruvida han vill ta ansvar är irrelevant eftersom det är kvinnans val om det blir abort eller inte. Hon kan ändra sig mellan sexet och tills dess hon upptäcker graviditeten, hon kan ljuga för honom för att få honom i säng, kondomen kan gå sönder…

           Så även de män som vill ta ansvar bör sterilisera sig eller avstå sex helt om de är abortmotståndare. För att undvika att de bidrar till att barn mördas alltså.

           Och jag undrade verkligen bara kring preventivmedel, menade inte att du borde vara emot det.

           Till Anonym / 23:05.

           Ja det var det jag menade med att han skulle ta ansvar och inte ligga runt, sterilisera sig eller ta ansvar för att ett barn dör på grund av honom.

           Förhoppningsvis hittar han någon som delar hans värderingar.

           Okej, då lyckades jag få fram min poäng från min första kommentar i alla fall. ??

           @Anonym / 23:16
           Ja alltså jag skulle ju aldrig sterilisera mig då jag vet att jag som kvinna inte skulle göra en abort.

           Men jag är inte en sån som tycker att männen ska komma undan och bara kunna lämna kvinnan och barnet. En riktig man skulle ta ansvar. ☺️

           Hur tycker du att vi rent praktiskt ska se till att männen inte lämnar utan stannar kvar och tar sitt ansvar när barnet är fött då?

     Om man anser att sex enbart är till för reproduktion så antar jag att man enligt dig enbart ska ha sex med den man gifter sig med och ingen innan dess, korrekt? Eftersom sex, skyddat som oskyddat, alltid kan leda till graviditet och enligt dig alltid ska fullföljas med ett barn då? Nice, ja men dåså! Då har du alltså lagt ditt argument för sexförbud för ogifta kvinnor 2019, fräscht och modernt ändå 🙂

   När blir en cellklump till ett barn enligt dig? Direkt när ägget fäster eller när? Eftersom du skriver just BARN tänker jag.

    Det ”vet man inte” enligt henne. Men det gör man ju, såklart.

     Gör man? Jag är glad att du vet svaret på den frågan, jag hoppas att du fick kyotopriset för att ha räknat ut det. Kan du inte berätta när det är också så vi kan rätta våra abortlagar efter det?

   Fast det handlar inte om att döda ett barn för dessa män utan om att kontrollera kvinnor.
   Varför kan till exempel inte män steriliseras om de inte vill ha barn, varför ligger ansvaret på kvinnan?

   Alla dessa män som inte vill använda kondom, inte ta hand om ett eventuellt barn och som tycker kvinnan måste ta hand om det – är det rätt tycker du?

    Och männen kan alltid lämna kvinnan och barnet när de upptäcker att kvinnan är gravid. Ska kvinnan tvingas behålla barnet bör väl mannen tvingas att stanna och ta ansvar likaså. Låt kvinnor också ha en exit när det inte gick som det var tänkt

  Det handlar i grund och botten om att män vill kontrollera kvinnan och ta ifrån henne rätten till sin egen kropp. De bryr sig knappast om barnen i första hand.

  Var är allt ståhej kring mannens ansvar över sin egen krop förresten? Om en man och en kvinna har sex och båda är medvetna om att hon kan bli gravid, trots skydd, varför är det bara för kvinnan som det innebär sådana här konsekvenser? Varför ska en man ha Viagra btw? ”If pregnancy is God’s will then so is limp dick”. Läste det nånstans och det stämmer så bra in här.

   Väntar med spänning på att någon av de feta männens älskarinnor blir på smällen efter en blöt natt på stans lokala hotell – då blir det nog annat ljud i skällan skulle jag tro! Men de är självfallet felfria, etiskt perfekt individer som aldrig skulle begå något så hemskt som otrohet eller så. Deras penisar är troligtvis magiska!

    Wait for it.. en republikansk anti-abort-gubbe som försökte tvinga sin älskarinna till abort:
    https://www.usnews.com/news/politics/articles/2017-10-04/pro-life-rep-tim-murphy-pressured-mistress-to-get-abortion

     Då var inte fostret så mycket värt när det kom till kritan minsann. Pro-life… bullshit!!!

      Dessa män sätter enbart abortlagar eftersom de listat ut att det absolut värsta de kan göra mot en kvinna för att äga och styra henne, förutom att hota att döda hennes barn, är att tvinga henne att föda ett barn hon inte önskar. Next up: kvinnlig panel röstar fram lag för tvångssterilisering av alla män kortare än 1,68 m. Lika rimligt!

    Eller så är de rika män med makt och kan köpa sig fria både ansvar och mammans snack om det.

   Om denna nya låg verkligen går igenom så skulle jag flytta om jag var kvinna i Alabama. Och tagit alla mina likasinnade tänkande kvinnor med mig. Så kunde pro-lifarna bo där med varandra. Förhoppningsvis blir det inte så många kvinnor kvar (räknar med att majoriteten är kloka).

  Tycker att det är ett feministiskt hyckleri när förtrycket i form av mäns makt över en kvinnas kropp plötsligt drabbar västvärlden och då börjar man reagera. Detta sjuka kvinnohat där män förtrycker kvinnor och har makten över en kvinnas kropp där kvinnan dödas och anses skyldig för en våldtäkt hon blivit utsatt för har funnits i tusentals år och de vita feministerna i deras privilegierade vardag har aldrig fört deras kamp. Så länge de drabbar ”oss” då är det ett problem!

   Det är fullt normalt och naturligt att lättare ta till sig sånt som händer nära oss eller bland folk vi anser vara lika oss, inom samma religion etc.

  Provar igen då jag är satt på modd?
  Det feministiska hyckleriet ges uttryck med denna omröstning i Alabama. När mäns makt över kvinnors kroppar och beslut påverkar ”vita” och det västerländska samhället börjar de priviligierade feministerna skrika högt. Men våra systrar som lever med detta kvinnohat i många delar av världen osynliggörs i den vita priviligierade kampen för menskonst och inte förens detta drabbar ”oss” börjar man reagera och hetstwittra om USA. Varför har man aldrig uppmärksammat kvinnor som dödas för att ha blivit våldtagna i andra länder? Kvinnor som dödas för att de ens nämner ordet abort?

   Tillägg: i den feministiska kampen ”räknas inte” kvinnor i utsatta länder. Man tolererar detta kvinnohat förtäckt med respekten av deras kultur och religion. Jag kommer tro på feminismen när alla kvinnor räknas, inte bara Emma, Angelica och Fanny, utan även Aisha, Fatima och Safiya.

    Klart det är för jävligt men kvinnorna i dessa länder blir ju knappast hjälpta av att vi inte reagerar när moderna, utvecklade länder som USA går bakåt när det gäller kvinnors rättigheter. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

     Det sker dagligt förtryck i våra utanförskapsområden. Kvinnor som tvingas att bära slöja, inte får lära sig svenska eller umgås med Svenskar eller män. Ser inte några Cissi Wallins eller andra feminister stå upp för dom direkt.

     Nej, jag förstår det och självklart ska detta uppmärksammas. Det jag vill förmedla är att detta kvinnohat inte får lika mycket plats (knappt någon alls) i media när det gäller kvinnor med en annan etnicitet/religion/kultur och jag tycker att det är en skev syn väst har på kvinnans frihet eftersom den endast gäller ”vita”. Hr många gånger har ni sett alla kändisar twittra om kvinnors förtryck i Iran? Cissi Wallin? Lady Dahmer? Zara Larsson? Ingen av dem hat uppmärksammat Magda Gads reportage om kvinnorna i Afghanistan. ??

     Precis, vi i den ”fria världen” måste väl för f-n leda utvecklingen då det kommer sprida sig vidare. I Saudiarabien får kvinnor köra bil och gå på bio nu, det hade aldrig varit möjligt för 10 år sedan. Utveckling kommer och det tar tid, men länder som USA eller Sverige får ju inte plötsligt förbjuda kvinnlig bilkörning, det blir lite fel så att säga. Abort är en grundpelare och om 10 år är den kanske det på fler ställen än här (om Alabama tänker om så att säga!)

      Omg vilka framsteg. De får gå på bio och körs bil. De får fortfarande inte gå ensamma ute för att de behöver en male guardian med sig. De stenas till döds om de bryter mot lagen eller vill fatta egna beslut.

       Tyvärr sker ju inte utveckling över en natt. Det är fortfarande framsteg.

       Frid, hur kan du ha missuppfattat syftet med min kommentar? Skrev klart och tydligt att förändringen börjar i den fria världen för att ta sig vidare sedan. Sedan gav jag två tydliga exempel. Tyckte inte jag någonstans skrev att köra bil och gå på bio var målet för den feministiska evolutionen.

     Hur ofta ser du Zara Larsson, Cissi W eller Lady D lyfta dessa kvinnors förtryck? Ingen. INGEN uttalad feminist har pratat om Magda Gads reportage om kvinnorna i mellanöstern.

      Vill du berätta vad du själv gör förutom att klaga på feminister?

       Jag är själv feminist men vill inte förknippa mig med de överpriviligerade kvinnorna och männen som inte inkluderar kvinnor med en annan etnicitet i kampen. Jag upplyser bland annat andra om hur vita kvinnor ignorerar women of color. Jag är aktiv i ett politiskt parti för att försöka påverka. Jag önskade att jag kunde göra mer dock.

        Känns mest flummigt att tro att vi kan rädda hela världen.

   Fast de har uppmärksammats väldigt långt innan detta. I alla fall i de forum och kanaler jag hänger i. Men får man all sin info från bloggbevakning så kan jag förstå att det verkar som att ingen bryr sig.

    Nej! Kom inte och säg att detta uppmärksammas för det gör det absolut inte. Statsministern gosar med Saudi och Iran medans kvinnor fängslas och kidnappas och dödas för att de begår ”brott” som deras landsmän bestämt ska anses vara brott. Försök igen va!

     Okej. Vill du inte diskutera så visst. Då lämnar vi det här.

      Vad vill du att jag ska diskutera? Jag är aktiv på olika sociala medier där feminismens kamp synliggörs. Jag är även aktiv och ser hur politikerna ”jobbar” med hedersfrågor och hur de myser med diktaturer som Saudi och Iran 🙂

       Så duktig du är då.

    Vilka forum och kanaler hänger du i då?

   Ju mer annan kultur påminner om vår, desto lättare har vi att relatera till den. Det gäller människor i alla kulturer, inte konstigare än så.

    Ja, tack för att du bekräftar det jag säger. Kvinnor i mellanöstern är inte lika mycket värda som västerländska kvinnor. Där feminismen är bullshit!

     Att ha lättare att relatera till en betyder inte att den andra är mindre värd.

   Ska inte ditt inlägg ligga under Öppet spår? Skapligt OT

  Blessed be the fruit..

  Sorgligt att de väljer att ta så många steg bakåt i kvinnors kamp.

   Sorgligt att kommentera PK-plattityder för
   att generera klick till sin blogg

    Okej Julia 🙂

  Republikanska partiet försvarade från början aborträtten, det var självklart för dem att man inte kunde reglera människors liv genom förbud. Sedan kom de på att de kunde vinna röster hos den kristna högern genom att använda sig av aborträtten och på den vägen var det.
  Lite kul ändå att det regelbundet dyker upp nyhetshistorier om konservativa politiker i USA som är emot abort fast inte när det är deras älskarinnor som blivit oplanerat gravida. Då går det bra.

  Stenbrottet i Stenhamra ❤️ Bodde där ett par år, fota var enkelt i den miljön och det var det vi gjorde, blev alltid så fina foton där.

  ”Hur är det möjligt att – 2019 – backa så många steg? Steg, backade av MÄN!?”

  Nej. Män OCH kvinnor. Vilket är betydligt mer skrämmande än om det bara var män bakom skiten. Att kvinnor kan kämpa för att ta ifrån kvinnor rätten över sin egen kropp är sjukt.

  Från @msdanifernandez på Twitter:
  ”They’re not actually pro life. We all know that. When a black pregnant mom is shot by cops, they arent bothered. When brown babies are ripped from their mothers, and lost, completely unaccounted for, or DIE in custody, they don’t care.
  They’re not pro life, they’re pro control.”

  Ni som tror att det är ett barn med rätt till ett liv och som har känslor som ligger i magen när man gör abort… Ni tror inte att abort som utförs idag är lättare för fostret att gå igenom än galge/valfritt annat sätt som aborter kommer utföras på illegalt? Aborterna kommer ju inte minska, bara utföras på annat sätt.

  Rätt till sitt liv har man när ”att leva” är en reell möjlighet.

  En klump celler i livmodern har ingen livsduglighet dom 18 v som fri abort gäller.
  Är man som vuxen med om olycka etc och slutar som hjärndöd räknas man inte heller som ”levande” varvid de anhöriga för vara med och ta beslut om att stänga ner kroppen.

  Vi lever i en galet överbefolkad värld och varje aborterat foster är en välgärning att inte föda, framförallt för barnets egen skull då rätten att födas önskad och älskad med förutsättningar för en bra start i livet trumfar allt annat. Men även för miljöns skull, det borde verkligen vara extremt genomtänkt och önskat för att väga upp.

  Lite underligt är det ju att vara stolt över just Hivju som svensk när den faktiska svensken Max von Sydow spelade Three Eyed Raven. Alltså, jag är också stolt över alla skandinaver som är med, men det är jag ju som skandinav, inte som svensk specifikt.

  Stop trying to control women’s bodies and sexuality. All unwanted pregnancies are caused by men. If there were real consequences for men’s irresponsible ejaculations, abortions wouldn’t be an issue.

  En intressant vinkling: https://www.designmom.com/twitter-thread-abortion/

  Alltså om det finns en lag i Alabama som säger att man inte får ta abort….kan man inte då bara flytta till en annan delstat?? Skulle jag göra direkt. Massutvandring av kvinnor. Alabama skulle vara fullt med 60-åriga vita gubbar!!!! ???

  Nä men på riktigt nu alltså. Visst är det väl bara att flytta??

   Ja visst. Det kan man ju göra även om det är andra lagar man inte gillar där man bor för tillfället.

   Problemet är väl att många har sina familjer, jobb, vänner etc där, man kanske inte har råd och möjlighet att flytta osv. Men ja, vill man och kan man så är det ju bara att hitta en ny plats att bo på??

   Problemet är att Alabama har bland de lägsta medelinkomsterna i usa och att flytta är inte gratis.. ?

   Inte så bara att flytta. De har ju sina liv där. Det är som att du skulle packa väskan och flytta utomlands.
   För övrigt ingår det i Ohios lagförslag att kvinnor som reser utanför staten för att göra abort också ska straffas, samt de som hjälper henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.