Jag ska börja ”Melin-a” mer tror jag…

Och det som är så bra är att det redan FINNS emojis att ta till. 
Man behöver alltså inte ens ödsla tid på att skriva ordet ”whatever” utan det räcker med en 🤷.

Folk tenderar att bli mäkta irriterade när man gör så, varför är det?
Är det respektlöst mot all den energi de lagt på att försöka dra igång en argumentation eller är det för att deras pysventil till slut börjat tjuta ilsket?
Känner ni att ni håller på att koka över för att ni fått en 🤷av mig så kan ni alltid avreagera er genom att gorma om att jag borde bemöta kritik mer seriöst än med en 🤷eller något liknande…

Mitt svar på det?
🤷
(Jag skyller på Martin Melin…)

Tack för tips!

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  https://xkcd.com/386/

  Säger så mycket om sociala medier och det här kommentarsfältet.

  Svara

  Jag tycker det är respektlöst. Åtminstone om personen försökt framföra sakliga och relevanta åsikter. Jag tycker också det är fånigt att svara med ironi, skämta bort det eller förlöjliga personen. Detta gäller då endast om man framfört sakliga åsikter. Ifall man själv är förlöjligande eller osaklig tycker jag gott man kan svara på samma sätt.

  Svara

   Det är respektlöst att hålla sig från bråk? Nä, det tycker inte jag. Mer respektlöst att bråka. Att ha en saklig diskussion är något annat men här står det ju arguments.

   Svara

    Ett respektfullt svar i det läget är agree to disagree, inte whatever 🤷‍♀️om det är bråk man vill hålla sig från.

    Svara

  Men alltså… 😂 Förstår att man kan svara så på korkade dumma kommentarer och här folk baaara vill bråka och knäppa en på näsan… men att möta befogad kritik med 🤷‍♀️ kommer bara få ens följare att lacka ur och börja hata en i längden… Ur ett långsiktigt perspektiv är det nog en dålig idé för alla som driver sociala medieplattformar och tjänar sina pengar därifrån.

  Men men 😂🤷‍♀️

  Svara

   Fast var och en av oss tror ju att vår kritik och kommentarer är de viktigaste. Men det är ju inte objektivt alls.

   Svara

    Det är ju ganska stor skillnad på ”du gör fel när du tar hand om ditt barn!!” och ”bilstolen är felknäppt, barnet ska sitta åt andra hållet för att stolen ska ge fullt skydd” som det var exempel på någon influencer för någon månad (?) sedan här. Så jo. Kan vara objektivt.

    🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

    Svara

     Jag håller med dig att till exempel med bilstolen att man kan tipsa EN gång. Men oftast blir det ju en häxjakt. Och i just fallet bakåtvänt åkande har ju många som väljer att vända tidigt faktiskt tagit ställning till det. Jag och du vet att bakåtvänt är bättre, men det är inte olagligt att vända (så länge det inte handlar om en bebis typ) och då får man acceptera att var och en ansvarar för sig själv. Tycker jag.

     Svara

      Sluta använda ordet häxjakt!

      Svara

       Okej visst, vilken synonym föredrar du då?

       Svara

        🤷‍♀️

        Svara

       Av vilken anledningen ska vi sluta med ordet häxjakt?

       Svara

   🤷‍♀️

   Svara

   Befogad kritik är inte det som diskuteras här. Utan de som enbart är ute efter en konfrontation, alltså de som försöker provoceras med flit.

   Jag tror inte alls att det är en dålig idé långsiktigt, snarare tvärtom. För sådana människor smittar bara ner plattformen. Hur många i Elaines kommentarsfält är enbart ute efter att trolla liksom?
   Folk behöver lära sig internetvett och förstå att det är viktigt att man bara säger saker som man kan stå för irl. Saker som man lätt kan visa sin chef, sina barn eller föräldrar utan att behöva förklara sig eller skämmas över.

   Svara

    Fast influencers blandar ju hela tiden ihop kritik och påhopp. Krav #67 för att bli influencer kanske?

    Svara

     Det tycker inte jag. Däremot tycker jag att de som kommenterar allt som oftast blandar ihop begreppen. Vad som är tänkt som en välmenad kommentar formuleras på ett sätt så att det blir ett påhopp.
     Troligtvis för att man kan slänga ifrån sig precis vad som helst i ett kommentarsfält utan att det får några konsekvenser.

     Svara

   Men vadå ”befogad kritik” egentligen. Känner faktiskt mest 🤷‍♀️ åt alla som måste kritisera människor de inte känner. Eller människor de känner också för den delen.

   Tycker vi borde införa en tumregel. Nästa gång ni vill kritisera kan ni kanske tänka: 1) är beteendet jag stör mig på direkt farligt för personen eller någon i dennes omgivning eller 2) är det personen gör olagligt på något sätt. Om ja – då kan man kanske tipsa berörd myndighet. Om nej – 🤷‍♀️

   Svara

    Haha, var det inte du som ville att alla snittkritiker skulle hålla tyst?

    Det är ett ganska konstigt samhälle du eftersträvar – ingen får kritisera och ingen får ifrågasätta. Var hamnar vi då, tror du? Jag tror inte att vi hamnar i det gulligt blomrosa utopiska samhälle du verkar uppmåla, utan i ett frustrerat samhälle, och vem vet vad som händer på sikt?

    Kritik skiljer sig ju även stort från påhopp och elakheter. Många unga och influencers tar ju kritik som påhopp. Skolan kanske ska lägga mer fokus på vad som är kritik och vad som är påhopp. Kritik är absolut inte roligt att få, opponering är nog det värsta jag genomlidigt.

    Utan kritik och ifrågasättande skulle ju samhället och individer aldrig någonsin utvecklas, vi skulle stannat upp för länge sedan.

    Svara

     🤷‍♀️

     Svara

      Point proven.

      Svara

       Det enda jag försöker säga är att varför måste man ha en åsikt om allt hela tiden? Så länge det inte är farligt på något sätt. Hur du väljer att leva ditt liv och de åsikter du har är ingen måttstock på hur andra ska leva. Alla är kanske inte intresserade av kritik i sina privatliv hela tiden.

       Svara

        Kritiken mot BB-bloggen stämmer helt klart punkt 1 in på, och punkt 2 borde i en perfekt värld stämma.

        Svara

         Okej. Jag har inte uttalat mig om nån specifik blogg men tycker du det så visst.

         Svara

          🤷‍♀️

          Svara

           👏

           😙🤷‍♀️

     Fast jag håller med. Känns som att folk anser sig ha rätten att kritisera allt från hur folk klär sina barn till hur de ser ut, och detta kallar de för konstruktiv kritik. Förstår inte varför man ska kritisera någon man inte känner, om den nu inte gjort något fel som påverkar andra. I väldigt få fall gör det dock det, men ändå bedrivs häxjakt med ”kritik” på vissa.

     Svara

      Tack, det är det jag menar!

      Svara

       🤷‍♀️

       Svara

        😂

        Svara

      Har aldrig sett de som klagar på Bellas utseende, kropp osv dagligen här, kalla det konstruktivt.

      Däremot ser jag i denna blogg en tydlig strategi att bara besvara knaskritik. C.G ägnar ganska så mkt tid åt att svara på sådan med taskiga emojis o liknande. På så vis slipper hon undan de frågor som är befoga.de, och som hon inte har några bra svar på.

      Att bl.ocka vissa ord och personer helt efter en enstaka kommentar är ngt annat hon börjat med.

      Svara

       Jag tömde hela moddlistan för bara några dagar sedan så sitter man på den så har man jobbat på bra..

       Svara

        En kommentar som inte var otrevlig eller liknande. Har frågat varför men du har inte svarat. Så svara gärna 😊!

        Svara

         Varför jag tömt modd-listan? Eller missförstår jag dig nu?
         Det gör jag lite då och då för jag tror det funkar bättre att ge människor en ny chans att kunna kommentera öppet än att bara strama åt mer och mer….

         Svara

       Gå tillbaka någon vecka så är det en som envist hävdar att kalla någon för ”kladdig och ofräsch” på bloggbevakning är konstruktiv kritik. Alltså det är så bakvänt att man bara kan skratta.

       Svara

  Helt rätt 🙂

  Svara

  Fast är inte det här ditt jobb? Varför vill du framstå som oseriös när det gäller jobbet? Skulle aldrig svara whatever på kritik från ”kunder”. Du får ju dessutom ofta befogad kritik.

  Svara

   Håller med. Jag skulle själv varken ha kunder eller jobb kvar till sist om jag bemötte befogad kritik på ett så barnsligt sätt.

   Personangrepp är en helt annan femma dock, där förstår jag om man tar till en emoji (även om jag aldrig skulle göra det i jobbsammanhang heller).

   Svara

   Hahaha… Men håll med om att man skulle vilja ibland?

   //Moa

   Svara

    Elda inte på CC.

    Svara

     Har du rätt i!

     Inte skulle väl jag… osv, osv! 😘

     //Moa

     Svara

      Finns
      nog
      ingen
      här
      som
      skriver

      ett
      lika
      irriterande
      sätt
      som
      du.

      För att vara så ”smart” som du vill framstå som
      //PUSS OSV, OSV

      Svara

       Haha ja, Moa försöker med rätt mycket härskartekniker 😂 svårt och ta på allvar

       Svara

       Utmärkt exempel på kritik som inte är konstruktiv utan enbart till för att vara otrevlig och trycka till personen.

       Svara

        💁‍♀️

        Svara

       Låt Moa vara

       Svara

        My***

        Svara

   Man kan inte jämföra alla jobb med varandra. Har du en egen blogg så kan du svara mer personligt än om du jobbar på något företag 😊

   Svara

   ”När någon verbalt söker en konfrontation” handlade det om.
   Vem har pratat om kunder eller kritik?

   Svara

  Säger som kidsen: orka.

  För ja, vem orkar bry sig huruvida emojis används eller ej. Har viktigare saker i livet att slösa energi på, än att uppröras över en sådan sak.

  Svara

   🤦‍♀️

   Svara

   Nu känner jag att du får förklara dig lite mer.
   Det här inlägget har ju inte riktigt att göra hur en emoji används. Det är liksom inte det som diskuteras.
   Vad som diskuteras är folk som inte har dina prioriteringar och INTE har viktigare saker för sig än att uppröras över en influencer. Dessutom uppröra sig så pass mycket att man skriver ett långt meddelande till denne. Martin berättar att han börjat svara dessa med enbart ett ”whatever”. Camcam tipsar honom om att han inte ens behöver bemöda sig om att trycka på en massa bokstäver, när det redan finns en utmärkt emoji för uttrycket.

   Svara

    Varför ska hon förklara sig? Hennes blogg, hennes regler 😄

    Svara

     Vad menar du? Vi är inte inne på Kaninas blogg?

     Svara

   Wow, poängen med det här inlägget måste verkligen ha flugit sååå högt över ditt huvud 😂

   För övrigt, håller med Martin Melin om det befriande i att inte gå in i en argumentation där någon tydligt bara vill starta en konflikt.

   Men när det gäller Camillas jämförelse med att bemöta kritik på det sättet hoppas jag att det är något som flög över mitt huvud också, för i mitt arbete/yrkesroll skulle jag inte bara rycka på axlarna…

   Svara

  Aha! Då vet jag varför du tidigare bemöt befogad konstruktiv kritik på det sätt du gjort och hur du kommer bemöta den i framtiden.

  Då behöver man som bloggläsare inte förvänta sig att du kommer bidra till ett bättre klimat på sociala medier.

  Svara

   Lena…ta och läs vad det handlar om. Det handlar INTE om befogad kritik.
   Pinsamt med folk som är spydiga utan att fatta vad det handlar om.

   Svara

    Jag har läst vad det handlar om och gjorde min tolkning utifrån det.

    Svara

  Flawless legs var på tv-shop idag 😂😂 så roligt

  Svara

   Sooo fun!

   Svara

   Måste vara väldigt bra att använda i bilen eftersom den inte tar bort några hår alls och på det sättet inte heller skräpar ned.
   Rekommenderas!

   Svara

  Tycker det är skillnad på att säga ”whatever” och bara säga ”ok :)!” som Martin menar. Det ena är drygt, medan det andra är mer neutralt, så det ena skapar sannolikt fler konliktytor medan det andra sannolikt gör dem färre, varför Martin sätt förmodligen skapar mer harmoni runt en, vilket väl är själva syftet med ”metoden”.

  Svara

   Martin skriver själv ”whatever” i texten till bilden

   Svara

  Sakta men säkert börjar du förflytta dig till hörnet med alla de andra influencers som ojar sig över hur irriterade läsarna är, hur de beter sig som flugor och nästan är omöjliga att vifta bort. Helt omedvetna om att de sitter där och osar skit och har kämpat med att sprida dyngan för att få dit så många flugor som möjligt.

  Svara

   Hon är redan där.

   Svara

  Alexander höll väl på med sånt på den tiden han hade blogg?
  Hans standardsvar på sånt var ”väl rutet!” om jag inte missminner mig.

  Svara

  Jag har inget emot 🤷🏻‍♀️, men jag hatar 🤦🏻‍♀️! Så sjukt drygt att använda den. (Inväntar nu alla 🤦🏻‍♀️ om 3,2,1…)

  Svara

   🤦‍♂️

   Svara

   Fast den ÄR Ju faktiskt också bättre än alla ord ibland. 😉

   Svara

    Martin Melin syftar till kommentarer som är helt orimliga som 1+1=5.

    Du tänker dig svara whatever till rimliga kommentarer som 1+1=2. Din blogg + ditt klimat på den = människor far illa.
    Svar: 🤷🏻‍♀️🥳

    Svara

     Nej, jag har inte skrivit ut någonstans vilka kommentarer jag avser här, utan det är du som helt föregriper min åsikt.

     Svara

      Eller så utgår man efter dina tidigare reaktioner och beteenden. 🤷‍♀️

      Svara

       Gör så du 😄

       Svara

        🤷🏽‍♀️

        Svara

    Nej. Den är enbart till för att idiotförklara folk.

    Svara

  ”Intresseklubben antecknar”
  är en väldigt nedlåtande kommentar 🙁

  Svara

   Ja! Jag brukar fråga fråga om personen som precis sa ”intresseklubben antecknar” är ordförande och och om hen i så fall kan se till att protokollföraren lämnar över protokollet när jag har berättat klart så att jag kan läsa igenom och rätta eventuella felaktigheter.

   Svara

    Kul.

    Svara

     Tyckte du? Det är ju i för sig inte för att vara rolig utan för att få personen som precis sa det att fundera över hur nedlåtande hen låter när hen säger sånt. Typ samma kategori som ”kul.”

     Svara

   Fast det är ju mer ett svar på information som ingen är intresserad av.

   Svara

    Intresseklubben antecknar, menar jag alltså.

    Svara

    Det är ett nedlåtande svar som syftar till att få någon att känna sig lite dum. Om man tycker att informationen är ointressant är det mycket trevligare att inte säga något alls.

    Svara

  🤷

  Svara

  Oj så behändigt av dig att bara rycka på axlarna och nonchalera kritik, det är att göra det enkelt för sig hehe men är det inte du som brukar skriva att du tycker andra borde bemöta kritik – jo ta mig tusan att du skrivit det, så nu blir det lite motsägelsefullt igen. Andra ska bemöta kritik och vara källkritiksa men själv kan du strunta i det med en 🤷‍ okej… seriöst..🤔
  Såg vad Madde Ilmrud och Elena Belle skrivit om dig men 🤷‍

  Svara

   Sandra om BB.

   ”Alla känner nog vid det här laget till Camilla Gervide som driver Bloggbevakning. Hon startade sin blogg efter att hon ska ha bett om att få hjälpa mig med min, jag minns inte ens att jag fått ett mail från henne någonsin men kul för henne att hon fick en så pass stor blogg själv….

   Sandra Anonym • för 4 dagar sedan
   Så är det inte, jag och Camillas blogg har ingen koppling alls. Jag vet att hon använder en del av mitt material när hon själv inte har samma men mer än så är det inte. Personligen skulle jag hellre lägga ner min blogg än att ha en koppling med våra bloggar ihop. Vad du läst vet jag inte men kan lova att det inte stämmer 🤗”

   https://stoppapressarna.se/svenskabloggare/elena-belle-sager-sitt-om-camilla-bloggbevakning-gervide#disqus_thread

   Svara

   Som jag trodde. Direkt i modd. Inget elakt. Bara citat från Sandra på SVbloggare. 🙂

   Svara

    Samma här, 1 kommentar skrev jag 13:18, sen modd och inget mer kommer igenom.

    Väldigt ironiskt med tanke på diskussionen om hur CG inte kan hantera k.r.i.t.i.k 🤣

    Svara

  C behöver gå kurs i hur man hanterar konstruktiv kritik. I nuläget har hon börjat med att blocka följare från att kommentera efter en enda kommentar med konstruktiv kritik.

  Vet ingen annan bloggare som är så dålig på det. Det ironiska är att C själv skrivit flera inlägg om hur dåliga ANDRA bloggare är på att bemöta kritik.

  Svara

   🤷🏼‍♀️

   Svara

    🤯🥶

    Svara

    Jag skulle bemöta kritik angående mitt arbete med iallafall lite respekt, eller åtminstone, i ditt fall, lite spelad sådan. Det är givetvis bekvämt att återkommande skriva dömande inlägg om andras bristande förmågor, medan man själv utan reflektion anammar rollen som den största strutsen av alla. Din approach ger dock inte en särskilt positiv eller förtroendeingivande bild utåt. Alla känner apan men apan känner ingen, eller hur var det 🙊.

    Svara

     👌😂
     Precis anonym 13:18

     Svara

  C svarar bara på kritik där hon kan fördumma eller håna personen bakom kritiken. DET lägger hon ofta tid på, men att svara seriöst på seriös kritik görs aldrig.

  Svara

  🤷‍♀️ är bästa emojin ändå.

  Svara

  Vad är det för fel på människorna här? Är det ingen som kan läsa? Är det ingen som förstår vad som skrivs?
  Det handlade ju om när någon ”söker konfrontation”

  Svara

   Vad du inte fattar är att C.C tycker att all befogad kritik också är konfrontation. Hon kan/vill inte skilja äpplen från päron.

   Svara

    Hon svarar ofta på creejsy-kritik där hon kan trycka ner och trycka till. Det finns det gott om tid till. Men att bemöta seriös kri-tik på ett seriöst sätt görs så gott som aldrig. Det blir så för att C.C. helt enkelt inte har några bra svar.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.