Hannalicious anklagas för att sprida kroppshets

Hannalicious – som för närvarande befinner sig i New York – beklagar sig på Instagram över att ha blivit anklagad för att sprida kroppshets.
Hon tycker alltså inte att hon sprider kroppshets och backar upp det hela med att publicera DMs från följare som håller med henne.

Jag kan förstå de som anser att Hanna sprider osunda ideal, och jag kan förstå de som anser motsatsen och här är varför.
På en daglig basis tycker jag inte att Hanna sprider osunda ideal. I en värld där många förstorar brösten, går Hanna istället ut med att hon förminskat sina och klädkollektionerna hon står bakom är betydligt mer inkluderande än många andra influensers.

Men…
Hanna har gjort några riktigt idiotiska och problematiska uttalanden och publiceringar, som fullkomligt skrikit kroppshets och osunda ideal, bland annat här, här och här så anklagelserna är inte ogrundade.

Problematiskt? Absolut?
Mer problematisk än andra influensers? Absolut inte!

Tack för tips!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT:

  Men hallå Camilla! Träffade du Bella idag? Jag är orimligt nyfiken på om du eller någon annan var där. 😅😂

   Ja flera träffade henne och var där jag lovar dock dyrt och heligt att jag inte var en av dem!

   Vad hände idag?

   Se svar 16,36.

    Se svar? Va? Vart? Vad handlar det om? Var Camilla på Åhléns idag eller vad?

     Nej, jag var inte där idag utan i skogen med Selma och plockade svamp.

   Men orka med clickbaitandet i varenda inlägg nu cam. Spill the beans på normalt sätt du får din månadslön oavsett… snark

    Hur clickbaitar jag och vad är det för bönor jag ska spilla?
    Jag hänger nog inte riktigt med här…

  Det känns som att Hanna själv har en osund relation med sin kropp, baserat på vissa saker hon tidigare skrivit på bloggen, samt sagt i poddar hon medverkat i.

   Med tanke på hur hon i perioder verkar hetsträna så tror jag också på det.

  Bara att läsa hennes uppvisande av medhåll, ”wowwowwow!” och hjärtan. Pratar vi 13åringar?

   Oseriöst och löjligt… ”Kolla häääär va många tjejer som INTE tycker att jag gjort nått fel!”

  Herregud alltså, blir så trött på influencers som ska gråta ut så fort någon ifrågasätter eller ställer krav på något de gör… Det minsta som kan begäras är väl att en människa som har sociala medier som sitt jobb tänker efter två gånger innan hen uttalar sig eller lägger upp nåt.

   Ja de ska åt våra pengar och bölar sen när de ifrågasätts… Priset är nog iaf Margaux som gnällde högt och lågt om momshaming (hon hade till å med en tröja på om det) efter hon visat upp hur sonen gråter efter henne och hon ist går och stoppar in earpluggs..
   Med lite vett i huvet borde hon varit glad att iaf vissa bryr sig om små barns väl… jisses.

    Tror nog hon bryr sig om sitt barns välmående 🙂 man behöver inte lägga i sig allt andra mammor gör bara för man själv inte gör på samma sätt. Så länge det inte gäller vanvård.

     Men kan verkligen inte fatta hur man tänker där, när man VILL visa upp en sån sak och sen tro att alla ska gilla det också och inte ”lägga sig i”. Och sen bli kränkt.
     Hon älskar garanterat honom, men att använda detta som content wtf..

     Grejen med små barn är ju att de inte har någon tidsuppfattning. Det är därför ”5-minutersmetoden” är skadlig – för dig är det 5 minuter, för barnet är det ”vem fan vet hur många minuter?”. Snälla, lämna inte era barn, som är så små att de inte förstår konceptet ”tid”, skrikandes i vad för dem lika gärna kan vara en evighet. De vet inte, för de är för små för att förstå det än. Lämna inte era barn.

  Vilken podd var det som pratade om detta som Hanna hänvisar till?

   Undrar också!

   Spill the tea!

   Det undrar jag också. Det är ju själva grunden till att hon överhuvudtaget tog upp det hela.

    Ja precis, slarvigt inlägg utan att orkat göra ett ordentligt förarbete. Inlägget är ju totalt ofullständigt om det inte innehåller bakgrunden. Vad tas det i den podden?

     Oj såg att min svar hamna längst ner… podden heter Spill The Tea med Hanna Bodelsson & Ida Asperud. Kommer inte ihåg helt vad dom sa men dom har väl kritiserat hennes tips om hur man snabbare blir mätt osv i några avsnitt!

  Jag tycker att det blir så komplext att många influencers gnäller över att ingen tar deras yrke på allvar samtidigt som de konsekvent vägrar bete sig professionellt i situationer som t.ex denna. En proffsig företagare hade väl i ett sånt här fall tagit till sig kritiken, eventuellt också besvarat den på ett seriöst sätt i typ textformat? Inte repostat en jävla massa beröm och styrkekramar från kunder (för det är ju precis det alla följare är) som inte aaaaaalls håller med i kritiken, ”stackars dig, alla är bara negativa”, med 40 tillhörande hjärtemojisar. Hanna är ju faktiskt en av dem som flera gånger tagit upp att ”ingen förstår hur hårt hon jobbar och hur seriös hon är”. Pls, finns ingen som helst seriositet i detta…

  Åt vilka håll är kroppshets okej och inte okej? Smala har det lättare i samhället, överviktiga är förtryckta, utesluts osv. Men, var blir kroppshets något dåligt? Personen som tas upp här anses kroppshetsa på ett negativt sätt. Lady Dahmer har själv tagit upp att hon får meddelanden från följare som börjar banta p.g.a. hur hon lägger upp mat och kropp. Rent spontant känner jag att LD är mer positiv i sammanhanget, alltså om vi nu ska tillåta någon kroppshets.

  Har feber, min tanke försvann där på vägen haha

   Kroppshets är väl inte okej åt något håll? Om man inte förespråkat ett sunt leverne utan att för den delen trycka upp det i sina följares ansikten.

  Hanna borde göra som jag och köra med beg kallingar från överskottslagret. då skulle hon hetsa mindre mot miljön såväl socialt som enviromentalt

  OT angående att exponera sina barn på sociala medier
  Sannawesters (40k följare på instagram) fick sin insta hackad av ”grovt kriminella” människor som utpressade henne på massor av pengar. I sin story är hon nu så tacksam över att hon aldrig visat sin sons ansikte i sina kanaler, eftersom han då skulle kunna fått en eventuell hotbild över sig.
  Något att tänka på för de influencers som väljer att exponera sina barn månne.

   Blir man utpressad på pengar tar de nog reda på huruvida man har familj eller ej oavsett om man visat barnet på sociala medier eller låtit bli. I alla fall ”grovt kriminella”.

   Grovt kriminella kan med lätthet ta reda på att du har barn samt hur barnet i fråga ser ut, det kan nog tyvärr inte förhindras. Rent generellt så vet nog också en person, grovt kriminell eller inte, att influencern i fråga har barn då dom med största sannolikhet har kollat upp personen de planerar att utpressa.

  Men vaddå? Ska hon hyllas för att hon förminskat sina bröst? Det är fortf en operation…för att bli ”finare”. El må bättre ur hälsosynpunkt.
  Precis som man gör när man förstorar.

   ursäkta men nu snackar du ur arslet. Majoriteten förminskar tuttarna pga smärta i rygg och bröst. Inte direkt för att bli finare. Jag har gjort det själv. Hade enorma bröst som var alldeles för tunga för mig, fick ryggskott första gången när jag var femton pga tyngden av dom och fick en förminskning rekommenderad av flera läkare efter över femton år av besvär. Landstinget betalade, eftersom operationen handlar om levnadsvärde. Varsågod för lektion. Kram

    Jag vill förminska brösten för att bli finare, så jo vissa gör det för utseendet. Tycker inte mina bröst passar min kropp då jag är väldigt liten och relativt kort.

     Är det en operation du skulle få betald från landstinget?

     Därav majoriteten och inte samtliga

    Håller med! Har själv gjort en förminskning, betald av landstinget, och inte var det för att göra mig själv finare. Jag var fin då, jag är fin nu. Men smärtan är borta. Hur är det ett skönhetsingrepp undrar jag?

    Fast nu pratar ju du också för alla. Jag har så stora bröst att jag har ont i ryggen. Men helt seriöst så är kanske främsta anledningen till att jag vill göra en förminskning att jag vill ha mindre, fastare och snyggare bröst. Och att jag vill kunna ha finare bikinis och att kläder ska sitta bättre. Är säkert fler som känner liknande, de flesta är ju tyvärr ganska missnöjda med sina kroppar. Vi lever ju dessvärre i ett patriarkat. Så just sayin – det är svårt för alla att vara nöjda med sig själva. Så hur vet du att majoriteten av bröstförminskningarna är gjorda bara pga ryggont? Jag tror det kan vara lite både och.

   Vad gäller Hanna så kommer jag ihåg att hon gjorde det pga ryggproblem och fick den betald av landstinget.

  Hon är inte värre än någon annan. Det som är skillnaden dock är att hon kan vara ytterst klumpig i sina åsikter om kropp och hälsa. Men om Hanna blåögt tror att hon inte påverkar unga tjejer negativt med sina uttalanden, tja, då är hon ganska ointelligent.

  Jag skall ta två efterrätter idag och äta ett äpple helt!

  Hon har gjort ett par osmarta uttalanden men jag tror det grundar sig hennes egna relation till sin kropp och att det reflekteras utåt. Tror inte att hon dagligen går runt och tycker att allas kroppar ska se ut på ett visst sätt.

  Ett 20tal var där och då var nog hälften anställda i hennes företag.De flesta var passerande som stannade till för de hörde någon tala i mikrofon. Ingen hype. Det var slut efter 15 minuter. Roliga påhittade fakta kom hon med. Intressant.

   Intressant. Vad för påhittad fakta?

    Att misten är storsäljare på SAS. SAS har slutat med ombordförsäljning då ingen köper längre. Att hon har så lite tid till make up och skönhetsvård för att hon jobbar hårt och är ensamstående tvåbarnsmamma. Därför finns Löwengrip. Hon glömde teamet så att säga. Osv.

     Fast de sålde hennes ombord på flyget för bara några veckor sen!

      Från och med oktober är det slut med det.

   Är svar till anonym 15.04

   Tack för svar 🙂

   Är det därför hon inte lagt upp något på Instagram då kanske? Hon har blivit taggad i en bild med en tjej, utöver det finns inget alls från tillställningen.

   Hur verkade hon? Trevlig? Bitchig? Flamsig? osv….

    Ops svaret hamnade längre ner.

   Nåja rätt ska väl vara rätt, tydligt på bild att det är mer än 20 pers.

    Ja, Bella har lagt ut på stories nu.
    Bra många fler än 20 pers.

     ”I vårt fuktfattiga klimat” / från Bellas story.. say whaaaat.. fuktfattiga klimat.. vårt fuktfattiga klimat.. Sverige.. utan fukt i luften eller? Hur menar hon? Jag kunde inte släppa det för det låter så märkligt. Tycker jag är ständigt utsatt för fukt antingen utifrån eller inifrån beroende på årstid xD men det kanske bara är jag.

     Räkna bort alla anställda i bolagen.Hela gänget plus diverse frilansare var där. Många stannade bara till en stund.

    Nej, det var som mest 20 personer och många av dem var anställda. Jag vet inte om du bor i Stockholm men de folk du ser längre bak är människor som möts upp utanför huvudentrén eller är på väg att lämna tbanan (ganska vanlig mötesplats i Stockholm) så de var inte där för att lyssna på henne (vilket syns väldigt tydligt).

     Och kameramannen filmade från den vinkeln för att få det att se ut som att det var en stor publik trots att det var en tragiskt liten publik – förmodligen för att folk som inte är i Stockholm så ofta inte vet att huvudentrén är en vanlig mötesplats i stan.

  Jag är så jävla trött på detta ständiga fokus på kroppar och mat. Ät, lev, träna, ha de idealen du vill – men måste vi ständigt lyfta det till en diskussion och proklamera det till andra? Jag tror inte att den enorma medvetenheten kring ens kropp det resulterar i gynnar någon. Känner man att man har en ohälsosam relation till mat, kropp, vikt och sin syn på det hela finns det professionell hjälp att få.

  17.14 En av bolagets anställda ställde frågor och hon svarade. Hon trivs på scen det märks. Det handlar mycket om henne själv. Hade en som filmade. Samma kille tror jag som var med på privatjetflyget till Cannes. Fick efteråt höra att det är en pop up butik de har på Åhléns. Hade fått intrycket att det skulle vara en permanent butik. Inget särskilt. Tycker Emma S är trevligare. Mera jordnära och normal.

   Jag var på Åhléns flera ggr idag i samband med ärenden och kan säga att det mesta av hennes produkter i popupbutiken och på hennes vanliga hyllor förblev orörda. Jag såg inte en enda person stanna för att kolla på produkterna ens.

   På Åhlens i Göteborg (Nordstan) finns likadan popup. Jag gick förbi den idag vid 2 tillfällen. Inte en människa tittade på produkterna.

  Trött på denna cancel kultur. Alla säger problematiska saker och gör problematiska saker dagligen, kan vi inte bara vara lite (=mycket) mer överseende med varandras fel och brister.

  När det gäller osunda kroppsideal bidrar väll en person som Felicia Aveklew betydligt mer? Idag gör hon i en och samma blogg bröstkonsultation och ansiktsbehandling. Säger inte att det är fel, men hon om någon skickar ju signaler till följare att man inte är bra som man är. Exempel på ingrepp är fillers i läppar och kinder och nu en bröstförstoring på g också. Snacka om att bidra till en värld där naturligt inte är tillräckligt.

  Visst att Hanna skrivit klumpiga saker, men hon promotar ändå ett mer hälsosamt ideal än vad tex Felicia gör.

   Håller verkligen med!!!

  Det är i podden Spill The Tea med Hanna Bodelsson & Ida Asperud som Hanna kritiseras för ge ut tips hur man går lättast ner i vikt osv för er som undrat.

  Tycker tvärtom – att det snarare kan finnas en poäng i att unga följare får se sanningen för en gångs skull. Vägen till en perfekt instakropp är svår och präglad av uppoffringar. Krävs disciplin samt en ätstörning i varierande grad.

  Tycker det är betydligt värre när svinsmala tjejer skryter om sina stora pastaportioner och hela tiden bedyrar att de aaaldrig tänker på vikten. Snacka om hets.
  Jag gillar när man är real about the struggle, men kanske är det en opoppis åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *