Influencer får skadestånd efter reklam av Arbetsförmedlingen

I slutet av september skrev jag om Natalie Chanise Eriksson vars kropp användes på ett sätt i en reklam av arbetsförmedlingen som både chockade och upprörde henne.
Hon skrev på Facebook att hon blev tvingad till att göra saker med sin vänstra hand som är den mest ”skadade” delen i hennes kropp. Hennes ben skulle peka utåt vilket de aldrig gör. Fotografen gjorde allt för att förvärra hennes CP och hon kände sig utskämd inför hela Sverige av det här.

Dagens efter bemötte både Arbetsförmedlingen och Therese Lindgren – vars huvud var klistrat på Natalies kropp i reklamen – det hela och det slutade med att affischerna med Natalies kropp togs ner.

Nu rapporterar Tidningen Resumé om att Arbetsförmedlingen i efterhand har bett om ursäkt till Natalie och gått med på att betalan ut ett skadestånd till henne. 
I en video på sin nystartade Youtubekanal berättade Natalie Chanise Eriksson under tisdagen om det hela, något som bekräftas till Resumé av Arbetsförmedlingens pressavdelning.
Varken Arbetsförmedlingen eller Natalie vill idag gå in på hur mycket pengar det rör sig om men Natalie kommer publicera en video nästa vecka där hon berättar summan och hur den ska användas.

Med tanke på hur Natalie knappt vågade gå ut efter att det här hänt så är det glädjande att hon inte bara känner att hon fått upprättelse utan även blivit triggad att satsa mer på att utvecklas som influencer.
Så här sa hon till Tidningen Resumé:

Hur har hela den här processen påverkat dig?
– De första veckorna var jättejobbiga. Jag vågade knappt gå ut. Jag var så rädd att folk trodde jag var med på texten. Det kändes också som att jag förlorade allt jag byggt upp med min blogg, Instagram etc. Men jag blev liksom också triggad och provocerad att visa de vilken influencer jag är. För tre veckor sen startade jag en Youtube och det går jättebra.

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skummaste reklamen hittills. Förstår inte ens varför man använder någon annans ansikte, speciellt i det här sammanhanget.

  Svara

   Jaha, då kanske de hade kunnat struntat i influensers om det inte finns någon stor som kan representera. Sen så ber de henne vinkla sin hand och fot så att hon ser ännu mer handikappad ut. Hur rättfärdigar du det?

   Svara

   För det första är inte Natalie handikappad, hon har en funktionsnedsättning. Sedan vet jag inte om du läste texten ordentligt? Fotografen ”förvärrade” hennes CP vilket såklart var väldigt obekvämt för henne. Men också för det tredje, som det inte trycks på tillräckligt i detta inlägg, är att Natalie redan är influencer så blir också väldigt konstigt.

   Om du inte förstår kanske du ska läsa mer på Natalies Instagram.

   Svara

    Var ju dock poängen? Att förvärra det? De ville ju göra reklamen baserat på folks fördomar. Säger inte att det är bra, men jag fattar ju varför de bad henne göra så.

    Svara

     Då skulle hon fått veta det i förväg eftersom hon uppenbarligen mådde dåligt av det. Hon har gjort reklam med AF tidigare utan att det blivit såhär

     Svara

      Hon visste ju vad reklamen gick ut på i förväg. Jag vet heller inte om fotografen ansåg sig göra fel när han fotade. Jag menar, be Kenza tex vrida på foten eller en arm under en fotografering hade ingen reagerat på.

      Svara

       Hon visste INTE texten, så lägg ner nu.

       Svara

        Vad trodde hon det skulle handla om när de vill klistra på Therese huvud på henne då?

        Svara

    Hon visste väl innan att bara kroppen skulle användas. Då kan du ju inte komma sen och klaga på att de borde använt hela dig!?

    Vad kommer här näst, någon som gör reklam för städhjälp och sen ska ha betalt i efterhand för ”jag städar minsann mitt eget hem!!!! Krääänkt!”?

    Svara

     Det är inte det hon klagar på, testa att läs artikeln kanske?

     Svara

      Har läst 👍 tycker det är konstigt att i efterhand komma och påstå att de borde använt modellens ”riktiga jag” när det aldrig var en del av avtalet.

      När hon arbetar som modell så är det irrelevant vad hon som person är. Passar inte det ska man kanske inte vara modell.

      Svara

       Det är texten hon klagar mest på, uppenbarligen har du inte läst.

       Svara

        Ja, jag vet. Men det är irrelevant om hon är influencer när hennes kropp ska användas som modell. Tycker hon annat får hon ta reda på detaljer innan hon ställer upp som modell. Tycker jag.

        Svara

   Fast det är EXTREMT lätt att hitta fel i den a kampanj, bla att inget av yrkena som AF promotar är något man kan få genom dom, de har bara hittat de yrkena som ger mest credd och utgått från de.

   Har du någonsin sett en AF annons:
   Sökes: entreprenör ?

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  Glädjande? Inte ett nåt. Skulle inte ha en krona. Överdrivet lättkränkt.

  Svara

   LÄTTkränkt?

   Svara

    Håller med 09.04 här. Överdrivet problematiserande av en helt ok kampanj.

    Svara

   Jag förstår henne. Hon visste ju inte hur reklam skulle se ut exakt. Däremot är det trist att skattemedel går till Arbetsförmedlingens misstag. Skattemedel som skulle kunde användas bättre. Menar ej bara skadestånd här utan även all reklam de gör.
   AMS får 80 miljarder per år från staten. Det är vi som betalar.

   Svara

    Så är det, skattebetalare finansierar deras löner.
    AMS borde läggas ner helt och hållet, statliga översittare som gör minsta möjliga.

    Svara

    Men det vet man aldrig som skådespelare/modell, det är en del av arbetet… Man kan inte efteråt komma och klaga på att man inte hade insyn och fick ändra i själva reklamen. Det var inte hennes jobb, och det visste hon innan.

    Svara

  Helt rätt! Skämmes på af som öht kom på den idén. Väl spenderade skattepengar🙄

  Svara

   Det är reklambyrån Le Bureau som kommit på idén.

   Svara

    AF har varit med i hela processen

    Svara

     ja, men det var väl inte frågan.

     Svara

      Fanns ingen fråga, men ett poängterande att af inte är oskyldiga bara för att le bureau varit byrån bakom det.

      Svara

    Reklambyrån anlitades av af och de har förankrat idén med af innan det verkställdes.

    Svara

  Hon visste om hur montaget skulle se ut, och hade godkänt det. Det hon upprördes över var texten ”Hade hon blivit en mäktig influencer?”, som hon reagerade mot eftersom hon betraktar sig som influencer.

  Oerhört märklig debatt.

  Svara

   Det är synd att Nathalie inte kunde se bortom sig själv i det här sammanhanget, och istället se till reklamens högre syfte. Självcentrerad much.

   Svara

    Kan hålla med lite faktiskt. Reklamens syfte är ju ganska viktigt och borde gå före ego.

    Svara

     Kör vi kommunism nu eller?

     Svara

      That escalated quickly.

      Svara

       Ungefär lika som att säga att reklamen har något högre syfte. Den är dåligt utförd, inte förankrad i AF vision eller hur de jobbar, det är bara ett bra exempel på hur man på ett dåligt sätt försöker sminka en gris.

       Svara

    Vad tycker du reklamens högre syfte är? Själv tycker jag den är tafflig och reflekterar inte AF överhuvudtaget

    Svara

   Fick för mig att hon även reagerade över bl.a att fötterna förvränges

   Svara

    Ja, läs det första inlägget där hon själv förklarar varför hon kände sig kränkt.
    https://bloggbevakning.se/2019/09/30/arbetsformedlingens-markliga-reklam-med-therese-lindgren/

    Enklare så…

    Svara

     Bra att hon fått skadestånd! Att kräva att förvärra hennes handikapp är under all kritik samt texten. Hela denna kampanj var märklig. Hon lär ha fått 30 till 35000 kr vilket är lågt. Undrar hur mycket fotografen tog för att fota kampanjen. Eller myndighetens projektledare och byrån. Dessutom har jag läst att Arbetsförmedlingen har uttalat sig om att hon upplevt sig diskriminerad när hon i själva verket blivit det.

     Svara

      Fast va? Vem har påstått att de hade krav på henne att förvärra hennes handikapp? Hon är väl lika handikappad oavsett om foten är vriden till höger eller vänster. Man kan ju undra varför en person som vill belysa fördomar mot handikappade inte vill se handikappad ut.

      Svara

       Att fotografen ville att hon skulle ’spreta’ extra med fötterna för att se lite extra CP ut (enligt hens fördomar) tycker inte du är ett problem eftersom hon faktiskt _har_ CP?
       I så fall kunde de väl bara bett influencern som äger huvudet att stå på ett lite ’CP-igt’ sätt?

       Svara

        Ja jag förstår inte varför de inte bara satte Therese i en rullstol på en gång, hade inte det varit lättare?

        Svara

        Fast det är ju poängen med reklamen? Han ville väl få fram hennes handikapp så tydligt som möjligt. Varför sa hon inte ifrån?

        Svara

         Fotografen ville ju uppenbarligen ha något annat än ’hennes handikapp’ då hon fick lajva helt andra fot- och handställningar.

         Svara

          Kallas att stå modell. Finns alltid ett mål med bilderna. Ibland helt sjuka, typ ”Se ut som havet”. Här skulle personen se handikappad ut, då gjorde fotografen så.

          Svara

         Hon är säkert frustrerad med sig själv för att hon inte sa ifrån, men där och då blev hon väl så överraskad av deras krav eller hade svårt att vara den jobbiga typen på fotograferingen.

         Svara

       Står ju i inlägget att hon fick instruktioner om att posera med handen och fötterna för att överdriva skadan.

       Svara

        Ja och gillade hon det inte då kunde hon ju faktiskt sagt redan vid fototillfället att ”du, nu upplever jag att detta inte speglar mig som person och det gör mig obekväm”… ist för att vänta på kampanjen.

        Svara

         Svarade på Anonym 10:42 angående vem som har påstått att de krävde att hon skulle förvärra skadan.

         Svara

         Men reklamen skulle inte spegla henne som person, hon stod modell! Anonymt! Tror du modellerna för klädföretag säger ”nä detta klädesplagg speglar inte min still, jag vill ha något annat”?

         Svara

   Det vore intressant att veta vilken vinkel hon trodde att den här reklamen skulle ha. Hon måste väl ha fått reda på ungefär vilket budskap reklamen skulle ha om hon godkände att de satte Thereses huvud på hennes kropp.

   Svara

    Självklart. Står ju i avtalet såklart att huvudet skulle bytas ut. Folk här inne bara som verkar tro att det är normalt att inte kolla upp vad man går med på.

    Svara

    Har jobbat som reklamstatist och upptäckte sen att det fanns något viktigt de inte hade informerat om. Då hade jag ändå ställt flera frågor då de inte ens berättade vilket företag det skulle vara självmant. Får du ett manus innan så har du mer koll men utan repliker eller med stillbilder som i det här fallet så kan det bli väldigt lite info.

    Svara

     Ja jag tycker bara att det vore spännande att få reda på vad hon förväntade sig av kampanjen. Med tanke på bilden, vilken text hade hon tyckt varit lämplig.

     Svara

  OT
  Blir orimligt provocerad av influencers som kallar sig ”ambassadörer” för olika brands och företag!?
  Är det ett försök att glorifiera och släta över den egentliga arbetstiteln, dvs. ”reklam/PR-människa”?
  Räcker det inte med att hela branschen är allmänt tramsig?
  Nej, de måste givetvis hålla på och sno titlar som kräver gedigen utbildning och som överhuvudtaget inte har något med det de pysslar med att göra!
  Snart börjar de kalla sig för fashion-läkare eller Instagram-ingenjörer…
  Jävla trams!

  End of rant.

  Svara

   Haha så sant. Tycker Camilla borde djupgräva i tjejer i småstäder med majoriteten köpta följare som är ”ambassadörer” av Proteinbolaget… Det är ofta dessa ”influencers” inte förhåller sig till riktlinjerna om spons osv.

   Svara

  I januari 2019 varslade AF 4500 anställda, i maj avskedades 1600, fler lär följa. En myndighet som ska bantas ner rejält och som i princip inte har några konkurrenter (om man ska få arbetslöshetsersättning)tycker alltså att det är läge att köra denna kampanj liksom reklam-TV. Deras totala reklaminvesteringar 1jan2018 -31/8 2019 uppgick till 100 Mkr. Varför? Ett inkluderande arbetsliv finns det flera aktörer som arbetar för, ICA med Jerry, fackföreningar etc etc. Det är trams att våra skattepengar går till det här.

  Svara

   Fy fasiken, skämmes! Hur kan detta urbota dåligt genomförda reklaminslag få kosta? Ingen med hjärna kan ju ha godkänt detta.. under tiden håller sjukvård, skola och polis att gå på knäna. Bravo 👏🏼

   Svara

    Förlåt men, varför är det korkat? Syftet är ju bra?

    Svara

     Vilket syfte? Att visa yrken AF inte kan hjälpa dig få?

     Svara

      Nej, att få folk att tänka till gällande handikappade. Deras syfte är ju att få folk att haja att de kan anställa handikappade. Att de kan utföra jobbet lika bra. Därav Therese huvud på en handikappad kropp.

      Svara

       Det är väl kanske i första hand inte ABF som ska driva denna fråga för skattemedel isf, utan snarare ligga på den organisation som företräder dessa handikappade…

       Svara

   09.33 Siffran 4500 är kraftigt överdriven. Cirka 1500 har sagt upp sig själva och 1600 blev varslade inklusive tidiga pensionsavgångar. 10.000 personer jobbar kvar, så det går ingen nöd på dem. De vill bara skapa panik i bygget, då de är emot reformeringen som ska verkställas. (Är inte Centerpartist, men jag måste hylla dem! De tog tag i frågan att göra om af i grunden som de facto många partier efterfrågat i åratal, inklusive sossarna.) Beklagligt att det kvarstår 10.000 anställda, vad ska de göra i framtiden? Kontrollera? Stort slöseri med skattemedel. Lägg ner helt och hållet och låt privata bemanningsföretag och fackliga organisationer ta hand om rubbet.

   Svara

  Hon får 30 000 kronor enligt Aftonbladet.

  Svara

   skamligt belopp, vad kan 30 tkr göra? hon har mått dåligt pengar kan inte kompensera detta

   Svara

    Det är mycket pengar. Jag fick 9.500 för misshandel, det va det högsta skadeståndsbeloppet.

    Svara

     Skadestånd och lön (Om jag fattar rätt) är ju dock inte samma sak. Skadestånd efter brott mot person kommer aldrig vara högt nog.

     Svara

      Trodde hon hade fått ett skadestånd pga hur dom behandlade henne. Om det är lön är det så klart inte jämförbart😊

      Svara

      30 000 i skadestånd

      Svara

   Å de som får sjukersättning å sjukpenning får leva på 3000kr 🤢

   Hade varit GLAD om jag fick 30 papp bara för jag blev kränkt

   Svara

   Å de som får sjukersättning å sjukpenning får leva på 3000kr 🤢

   Hade varit GLAD om jag fick 30 papp bara för jag blev kränkt

   Svara

    3000? Jag har ca 11000 i sjukpenning och då har jag sjukpenning på 75%.

    Svara

    Om du av någon konstig anledning bara får ut 3000 så vänd dig till soc så får du resten upp till norm av dem i bidrag.

    Svara

    Snälla, tro inte det som står på facebook.

    Svara

  Jag förstår verkligen inte varför man ens ställer upp på en sådan reklam? samtliga parter visste vad det handlar om, sen att fotografen ber en att vrida på hand/fot/dyl, varför ställer man upp på det?

  Svara

   Hon hade gjort en reklam med AF tidigare som hon var helnöjd med därav gjorde hon en till, som uppenbarligen gick väldigt annorlunda till. Inte alltid lätt att stå upp för sig själv där och då

   Svara

    Det här dock… Självklart får man stå upp för sig själv. Känns det inte bra att vrida på foten så får man säga det. Säger man inte till kan man inte komma i efterhand heller.
    Fattar grejen, hon blev inte nöjd och är ledsen, det är tråkigt. Men man har eget ansvar i livet. Ingen annan kommer stå upp för dig, man måste göra det själv.

    Svara

     Har du någonsin varit i den situationen? Jobbar man som modell så lyssnar man ofta på fotografen som är den som ska kunna sitt jobb. Inte lätt att bara säga nej då, även fast alla här verkar tänka att de alltid kommer reagera på det korrekta sättet i alla situationer.

     Svara

      Ja jag har varit i situationer där jag behövt säga ifrån. Har förlorat inkomst på det t.o.m. Jag gör inte saker jag inte vill. Låter ingen köra med mig. Det är ganska lätt faktiskt.

      Svara

       Duktiga du. Folk är olika.

       Svara

        Lärdom: skriv inte under avtal du inte har läst igenom eller som är för otydliga för att du ska ha all information du behöver för att ta ställning.

        Svara

         Hon trodde nog att hon hade tillräckligt med info men hon förutsåg inte t.ex. hur fotografen skulle be henne att posera. Är omöjligt att helgardera för alla eventualiteter men nu kommer hon säkert att ha detta i åtanke nästa gāng.

         Svara

        Det är den här attityden som gör att 20+ förväntar sig bebisbehandling.

        Svara

         Ja vad är det för jättebebisar som hänger här inne som ens ifrågasätter att man ska ta reda på vad man ingår avtal om och att man säger ifrån när saker inte känns rätt? 🤔 Fattar ingenting. Tänker de låta folk köra med dem genom hela livet eller.

         Svara

        Ja. Det är duktigt. Är du så dum så du gör saker du inte vill så får du skylla dig själv. Vi som lever i vuxenvärlden vet att vi måste stå upp för oss själva.

        Svara

        Ja, folk är olika, men var och en är likväl ansvarig för sig själv. Säg ifrån eller bli överkörd; det är upp till dig.

        Svara

    vad menar du nu? om någon ber en att göra något man inte är bekväm med borde man inte stå upp för sig själv? hade hon tagit av sig kläderna om fotografen hade bett om det?

    Svara

     Men då kan man väl köra samma logik på folk som haft sex med någon frivilligt men egentligen inte ville. Varför sa du inte nej? Varför gjorde du inte motstånd? Det är exakt samma sak du säger till den här Natalie.

     Svara

      Nej det är verkligen inte samma sak😅

      Svara

      Hur har man sex med någon frivilligt om man inte vill? Säg ifrån eller låt bli, men folk kan inte läsa tankar så ansvaret ligger ju på dig att göra din röst hörd.

      Svara

       Jag håller med men i situationer med sexuella övergrepp brukar det låta annorlunda

       Svara

      Det är verkligen inte samma sak att bli utsatt för sexuellt övergrepp som att inte säga till när fotografen vill att man ska vrida på handen i en vinkel man inte är bekväm med… gud att det ens ska behöva skrivas, hur gammal är du?

      Svara

       Enligt ts där uppe är det exakt samma sak, det är bara att stå upp för sig.

       Svara

  Jaha, då kanske de hade kunnat struntat i influensers om det inte finns någon stor som kan representera. Sen så ber de henne vinkla sin hand och fot så att hon ser ännu mer handikappad ut. Hur rättfärdigar du det?

  Svara

  Va???

  Svara

  Bra att hon får upprättelse om det var hemskt.

  OT
  Idag är det inget 80/20 i Bellsans komentarsfält om köpta följarna. Idag är det 100 procent ❤️ och stöd. Den stora massan sluter nu upp bakom henne…
  (Eller den kraftiga modereringen av kommentarer…?😉)

  Nu säger excel-arket ”visa upp att du har massivt allmänt stöd så du kan få något endaste betalt samarbete framöver”

  Svara

   Men på bloggen får hon bara 2 gillamarkeringar. Dessutom har hon numera som den stora socialamediaexpert hon är i ett par veckor plötsligt glömt att reklammarkera. Efter 14 år som socialamediadrottning…

   Svara

   Och sen ska hon nu visa att det ar frid och frojd pa kontoret hahaa alltsa sa genonskinlig

   Svara

    Ropar ”goooood morning” när hon kommer in och får samma tillbaka 😂

    Svara

     Så förberett och så tydligt att ägaren/bossen kommer sist. Makt.

     Svara

     Haha på min arbetsplats ropas ingenting innan första kafferasten. 😂 Man säger hej lite snabbt i omklädningsrummet, på med headset och nickar på sin höjd lite lätt till de man möter. 😂

     Svara

      Haha, vi säger morrn till de vi går förbi. Den som säger GOD MORGON när det inte är fredag får fan stryk 😂

      Svara

       Tråkigt. Här kikar det in kollegor på kontoret och önskar god morgon när de passerar på morgonen. Trevligt tycker jag 😊

       Svara

        Usch vad jobbigt med så peppiga personer på morgonen 😂 typiskt kontorsfolk.

        Svara

         Man lär sig snabbt vilka kontor man inte ska gå in och morsa hos också😅

         Svara

         Jobbigt? Du är väl en sån som drar ner hela stämningen på jobbet och även snackar skit om andra.

         Svara

      Men gäsp. På min arbetsplats filmas inte våra godmorgon och publiceras inte heller på chefens sociala medier.

      Bella verkar ha svårt att hitta intressant content nu när hon måste sköta hushåll samt hår och make up själv…

      Svara

       Att hon dyker upp på kontoret på morgonen är kanske så sällsynt att det måste dokumenteras, har varit mycket gå runt i pyjamas i det stora huset och Göteborg.

       Svara

   Hon ska ju börja med TikTok nu såg jag..

   Svara

  😂 Dummaste 2019

  Svara

  Jag fattar fortfarande inte varför Therese blev jagad och fick skit för det här? Det tystnades inte förrän hon bad om ursäkt (!).

  Jag tappade respekten för Natalie som gjorde inlägg om Therese (och såklart taggade hennes konto) och fokuserade mer på henne än på Arbetsförmedlingen. Effektivt sätt att få fler följare.

  Svara

   Därför att Therese 1) sagt att Nathalie visste allt eller något Sånt och 2) istället för att lyssna på att Nathalie mådde jättedåligt av vad som hänt försvarade hon Af i sina stories

   Svara

    1. Natalie visste ju hur kampanjen skulle se ut. Att hon inte visste om en textrad kan inte Therese ta ansvar för. 2. Det är ju en jättebra och viktig kampanj som skulle få folk att tänka efter, vilket även Therese stod för. Therese kan inte ta ansvar för Natalies känslor när hon ångrade sitt medverkande. Natalie borde vänt sig mer mot Arbetsförmedlingen än att tagga Therese i inlägg.

    Svara

    Ja, Therese har ju noll skuld.

    Svara

   Håller med. Tycker även att Lovette inte agerade ok. Hon publicerade en video på IG om Therese med motiveringen att hon inte hade något annat val eftersom Therese inte hanterade detta så som Lovette ansåg vara rätt.
   Tyckte synd om Therese då. Hon är inte på något sätt ansvarig för det AF gjort.

   Svara

  Tänk, jag tror faktisk att om det där var Therese Lindgrens kropp skulle hon ändå varit en jättestor YouTuber och influencer. Varför? Hon började när hon var sjukskriven för ångest. Konceptet i hennes videos bygger främst på hennes personlighet, tidigare mycket personliga historier,roliga och interessanta inslag som Therese testar, lagar mat, sminkar sig, lär hundarna att sitta osv. 99% är filmat inomhus i hennes lägenhet, hon flänger inte runt som vissa andra miljögrisar eller drar på lyxiga resor. Att sitta i rullstol hade inte varit ett hinder för henne.
  Jag tycker budskapet är bra, alla kan bli influencers och det är ju ett perfekt jobb för de som är för sjuka för den ordinära arbetsmarknaden och inte kan få jobb de klarar av eller jobb överhuvudtaget. Ingen vill anställa någon som är sjuk och inte vet när eller hur mycket de kan jobba. Detta är ett bra initiativ, dock krävs det att försäkringskassan ställer upp och inte drar in ersättningen direkt bara för att någon bloggar lite, man måste få ha sin sjukersättning kvar som trygghet tills man tjänar över en viss gräns. Så är det inte i dag, vilket gör det omöjligt för sjuka att prova på att jobba eller plugga någon timme i veckan.

  Svara

   Nej, tror inte jag. Tror man följer folk man känner igen sig i. Den här tjejens målgrupp är folk i liknande sits, folk som jobbar med det eller folk med intresse för det. Tror inte Therese hade blivit så stor om hon satt i rullstol. Faktiskt. Och det är synd att världen ser ut så.

   Svara

    Exakt! Och det är ju därför reklamen är spot on, en rullstol hade troligtvis inte rent fysiskt varit ett hinder för Therese, men likväl hade hon troligtvis inte blivit så stor som hon är idag. Samma videos, samma personlighet, men inte lika framgångsrik. Sorgligt.

    Svara

  Men 🤦‍♀️

  Svara

  Camilla, jag önskar att du moddar det här kommentarsfältet ganska kraftigt. Som det är nu är det fullt av taskiga one-liners, som inte bidrar ett dugg till en konstruktiv diskussion.

  Svara

   Vill du ha konstruktiv diskussion så har du kommit fel…

   Svara

   Önskar också rensning. Denna funkfobi är vidrig.

   Svara

   Instämmer, det är pinsamt hur folk ska tycka och tänka om en situation och trycka ner en person för ”jag hade aaaaaldrig reagerat/tänkt/gjort så”. Patetiskt hur folk ska rättfärdiga sig själva genom att påpeka hur mycket bättre de hade reagerat i samma situation.

   Svara

    Är vi inte här för att tycka och tänka om inlägget?

    Svara

     Är det vad du tycker folk gör?

     Svara

      De som diskuterar hur de själva hade agerat, ja. De med funkofobiska oneliners, nej.

      Vad tycker du själv att vi ska prata om här? Bara hur rätt Nathalie har?

      Svara

   Tack! Jag är på lite resande fot idag och uppskattar jättemycket att ni uppmärksammar mig på detta så jag kan rensa på en gång.

   Svara

  OT: Haveristernas senaste avsnitt med Kajjan och Hanna ute nu!

  Svara

   Thank you!

   Svara

   Tack! Då ska jag bara leta reda på två fria timmar eller så … Får nog bli i ikväll (hoppas att jag hinner lyssna innan kommentarsfältet brakar loss).

   Svara

   Lyssnar.
   Inkompetensen som både Hanna och Kajjan uppvisar… Så otroligt pinsamt. De minns inget, har inte dokumentation på någonting, allt gick på volley utan någon egentlig plan… De är inte ett dugg bättre än CW.

   Svara

    Jag håller tyvärr med. Vet man att man ska vara med då tar man fram all dokumentation i tid, går igen datum och sammanställer sin tidslinje, ser till att man kan peka på att typ ”den 6e augusti skrev jag detta och Cissi svarade citat”. Inte klar med avsnittet än, men det är vääääldigt mycket ”nu minns jag inte riktigt” och ”rätta mig om jag har fel men som jag minns det”. Besviken. Hade förväntat mig mer.

    Svara

     Tror dessvärre inte att de har mer än så.
     Hela projektet verkar ha skötts via en gruppchatt på Instagram.
     Så oseriöst, och riktigt provocerande att de hade mage att be om donationer för detta hafsverk. Hoppas folk vaknar och slutar sponsra charlataner som låtsas vara proffs.

     Svara

      Har hela tiden tyckt att deras argument, historia och kritik varit ganska ihålig. Kajjan har fått massa beröm för att ha varit ’saklig’ på insta tex. För mig är det supertydligt att hon inte har så mycket konkret, däremot har hon varit smart nog att skriva mer subtilt manipulerande och antydande inlägg i stället för öppet aggressivt och raljerande kritik som är en taktik motståndaren använt – och som gjort det extremt enkelt för Kajjan mfl att framstå som lite högre stående…

      Svara

   Någon som följer Cissi som kan rapportera om det skrivs något från hennes sida?

   Svara

  OT men en kommentar på Bellas senaste inlägg: ”Den svenska avundsjukan är känd världen över. Falsk som en svensk är ett annat uttryck.”
  Har ni någonsin hört uttrycket falsk som en svensk?

  Svara

   Förvånar mig dock inte. Vi ses som ganska otrevliga och falska för dem som inte är insatta i hur svenskar är.

   Svara

   nja, men ett liknande uttryck på spanska ”hacerse el sueco”. Betyder typ att man låtsas som ingenting och inte fattar (fast man gör det/ser det, etc)

   Svara

    och för er som inte kan spanska.. glömde översättningen ordagrant hacerse el sueco betyder typ ”att göra sig svensk”

    Svara

    Jag bodde i ett engelskspråkig land och där fanns ett uttryck ”excuse me, I’m swedish!” när man inte fattade det uppenbara eller gjorde sig dum med flit typ.

    Svara

   hon måste ju skylla på något, tror inte hon skulle säga; svenskarna är så lättlurade, 1,5 milj…bla bla bla…det är den svartsjukan som gett henne cash men det förstår inte hon i sitt stora uppblåsta huvud

   Svara

    Det finns en tjej som alltid skriver otroligt snälla och peppande kommentarer på Blondinbellas blogg. Men här brukade hon snacka en massa skit, länkade till sin egen blogg dessutom. Jag tyckte det var så konstigt att ingen reagerade på det. Tror att det är många som smörar för Blondinbella och sedan snackar dom skit bakom hennes rygg, fult gjort!

    Svara

     Hamnade fel…

     Svara

     Säkert att det verkligen är samma person?

     Svara

   Det gamla vanliga offerkoftetricket. Så fort någon säger emot en influencer så är det näthat och avundsjuka. 🙄

   Svara

   Har bara hört ”falsk som Isabella Löwengrip”, och det allt oftare.

   Svara

  Haveristernas nya avsnitt är ute nu med Kajjan och Hanna Bergwall!!

  Svara

   Snark

   Svara

  Varför kände hon sig ”utskämd” för att hennes cp förvärrades? Vad är det för fel med att vara mer cp? /kränkt cp med ostyriga fötter

  Svara

   Sant

   Svara

   Och det borde hon väl rimligtvis ha vetat om innan bilden publicerades. Hur hon behandlades på fotograferingen är väl inget hon kom på när bilden kom upp? Jag förstår inte vad hon är kränkt över.

   Svara

    Same

    Svara

    Nej vad oerhört konstigt att DU inte förstår hur HON upplevde det. Sluta försök rättfärdiga er själva och tyck att någon annan är löjlig för att de känner en sak, alla reagerar olika och har rätt till sina egna känslor.

    Svara

     Nej jag säger inte att hon inte får vara kränkt. Jag förstår bara inte vad hon är kränkt över.

     Visste hon inte att bara kroppen skulle användas? Varför inte hoppa av kampanjen redan under fotograferingen när hon behandlades dåligt? Vad spelar det för roll att hon är influencer när hon ändå bara är en modell i en kampanj?

     Men ja, jag håller med dig att alla har rätt till sina känslor och det har jag aldrig sagt annorlunda.

     Svara

      Har du läst artikeln? Hon är kränkt över att hon som är influenser fått en annan influensers huvud på sin kropp med texten som ifrågasätter om någon med en Cp-skada hade kunnat bli influenser. Hon visste inte om texten och som då också indikerar att hon som influenser inte är det på riktigt, pga sin cpskada.

      Svara

       Men hon visste ju att hon skulle vara anlnhmiserad i kampanjen genom att bara kroppen skulle användas. Då får hon väl nästa gång ta reda på mer innan hon signar upp sig som modell.

       Svara

        Anonymiserad*

        Svara

        Du har fortfarande inte läst vad hon reagerade mest på eller hur?

        Svara

         Jo det har jag. Är hon så mån om att bara modella kampanjer hon helt står bakom så får hon se till att ta reda på detaljer innan hon tar jobbet.

         Svara

          Det kan vara så att man inte får reda på ALLA detaljer. Gud du måste verkligen älska att låtsas vara så perfekt och veta bäst hur man ska agera i alla situationer eller hur?

          Svara

           Man låtsas inte vara perfekt för att man vet om vad man ska fråga inför jobb. Skulle inte använda ordet perfekt men eftersom du gjorde det – I situationen ÄR MAN perfekt. Man SKA kolla upp saker innan.
           Ingen skriver på ett kontrakt utan att veta om vad man skriver på så varför skriva på ett avtal utan att kolla upp vad det går ut på?

           Sluta hoppa på folk som gör rätt. Som vuxen har man ansvar. Sluta dalta med folk.

           Nej jag skulle faktiskt aldrig ”låna ut” min kropp eller ansikte (eller namn för den delen) till en kampanj utan att veta exakt vad kampanjen skulle stå för.

       Men hur många vet vem hon är jämfört med Therese? Det hade ju varit värre om Therese låtsats ha en CP-skada.

       Svara

     ❄️❄️❄️

     Svara

  Självklart är det hemskt hur Natalie blivit behandlad. MEN – det jag stör mig på är snarare hur hon sett denna situation som en chans att bli mer känd? Är något med det som känns så konstigt bara. Jag är med i en grupp på fb för kvinnor som arbetar med sociala medier. Där har hon säkert publicerat 4 inlägg om situationen, där det är rätt tydligt att hon bara ville håva in följare och likes. Vet inte, är det bara jag som får denna känsla?

  Svara

   Vilken influenser gör inte allt för att bli känd?

   Svara

    Har inte sagt något annat. Vill bara tydliggöra vinkeln rörande offer-roll men samtidigt en kamp att bli en större influencer.

    Svara

   Är också med i den gruppen och får exakt samma feeling. Hon mjölkar detta till sista droppen.

   Svara

  Älsk på denna kommentar på bellis blogg 😂

  Hej Isabella. Stor kram på dig!

  ”Minns du när du själv utsatte ditt ex för ”mediala attacker” och ”karaktärsmord”?

  Kram ännu en gång!

  Mvh”

  Svara

   Ja där fick du till det.

   Prova posta något annat lustigt och kom tillbaka hit för lite ryggdunk sen.

   Tihi

   Svara

    (Och nej, jag är inte anställd, Bella, Erik, whatever..)

    Svara

     Was not Was?

     Svara

    Var inte jag som skrev kommentaren på bloggen, bara gillade den

    Den som citerade

    Svara

  Varför tipsar du inte då om du så gärna vill att de ska få reda på det? Är du handlingsförlamad?

  Svara

   Försäkringskassan bör få veta om alla dom fuskar oavsett med vad det de inte har rätt till ska de inte ha. Tänk er hur många som blir nekade pengar som borde få/har rätt till och tänk er hur många fifflare det finns känner själv 4-5 olika som just i dagsläget fifflar med bidragsbrott.
   Jobbar någon här på försäkringskassan föreslår jag et att göra en koll på bla hen lovar er att ni kommer se att jag har rätt vad jag pratar om. Mer än så kan jag inte säga.

   Svara

    Du svarar ju inte på frågan? Varför tipsar du inte om det själv? Du är inte så mycket bättre själv om du känner så pass många som fifflar med bidrag utan att lyfta ett finger.

    Svara

  Åh alltså jag vet inte om jag är jätte problematisk nu. Men jag ser inte problemet men denna reklam? Jag förstår budskapet, att funktionsnedsatta inte får samma förutsättningar som andra. Hade Therese haft samma nedsättning som Nathalie, så hade hon mest troligt inte nått samma framgång. Det är ju ganska tydligt eftersom Nathalie själv satsat stenhårt på blogg/Instagram i 5-10 år och ändå inte ens har en 1/100 av Therese följarskara. Nathalie kan säga att hon är en influencer, men sanningen är att hon inte lyckats leva på detta, mest troligen på grund av att folk diskriminerar henne på grund av hennes nedsättning. Så, är inte denna reklam egentligen mitt i prick?!

  I övrigt, att Nathalie inte vågade gå ut efter reklamen, ingen hade någonsin vetat att det var hennes kropp om inte hon själv informerat om detta.

  Svara

   Att vilja vara en influencer och att faktiskt vara det är två saker. Nathalie vill vara en influencer men är inte det pga människor diskriminerar henne pga hennes nedsättning. Nathalie kan inte leva på sitt influerande och har inte nog stor följarskara. Två saker jag anser är kriterier för att vara en influencer.

   Therese är en influencer och hade troligast inte varit det om hon haft en nedsättning som Nathalie.

   Reklamen belyser ju verkligheten. Att förneka att det är så här hjälper ju inte.

   Svara

    Fast vilka diskriminerar henne? Finns det anmälningar om det? Funktionshinder är en av diskrimineringsgrunderna som skyddas av lagen.
    Kan ju även vara så enkelt att hon är ointressant jämfört med Therese.

    Svara

     Exakt. Hur bevisar man att det handlar om diskriminering pga hennes funktionsnedsättning?

     Svara

   Helt rätt.

   Svara

   Fast går det inte måååånga ”wannabe-influencers” på en Therese?
   Låter grovt förenklat att en enda person inte lyckats med sitt influencergenombrott pga funktionsnedsättning när det finns hur många ”vanliga” som helst med precis samma önskan om kändisskap inte heller lyckats.

   Svara

    I övrigt anser jag att det är omöjligt att sia i om Therese Lindgren hade varit en lyckad influencer som funktionshindrad. Rent teoretiskt hade väl hennes content inte påverkats extrem av om hon var rörelsehindrad?
    Jag och många andra uppskattar ju hennes sätt att vara och uttrycka sig, hon utstrålar en härlig energi.
    Jag personligen hade inte brytt mig om hon satt i rullstol, tvärtom kanske det till och med gjort henne än mer unik. Men det är ju omöjligt att veta.

    Svara

  Varför ska Therese bemöta någon kritik kring kampanjen? Hon har väl inget ansvar kring hur den utformades eller hur Nathalie bemöttes? Lika lite ansvar som Nathalie själv i alla fall.

  Svara

  1. Ingen kan bestämma hur en annan människa känner/ får känna.

  2. ja, ok, samma som ovan

  3. Någon annan har bestämt att det Nathalie kände var värt en summa pengar.

  4. Det är fritt fram att själv känna saker och sen begära upprättelse för känslorna.

  VAD är problemet? Förstår inte hur alla kan ha åsikter och synpunkter kring känslorna och beslutet som uppkommit därefter. (Det är i så fall alla som skulle hävda att pengarna ska gå till skolan eller sjukvården istället.)

  Svara

  ot…. men…. såg en kommentar på ILs blogg som jag antar att hon helt missat att ta bort,
  ”Hej Isabella. Stor kram på dig!
  Minns du när du själv utsatte ditt ex för ”mediala attacker” och ”karaktärsmord”?
  Kram ännu en gång!
  Mvh

  Tycker ärligt synd om H och näääääästan liiiiiiite synd om IL också……

  Svara

   Tycker inte det minsta synd om H

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.