Johanna Toftby varnar för vuxen kvinna som bl a vill bli adopterad

UPPDATERING KL 10.10:

Efter att ha lagt lite pussel tillsammans med några av er sedan det här inlägget publicerades så vågar jag nästan slå fast att det rör sig om en och samma människa – alltså den som försöker lura till sig barn och som själv vill bli adopterad och den person som Johanna ska upp i rätten med.
Vissa saker som jag fått höra och läsa om den här personen sedan jag publicerade mitt inlägg om Johanna gör att jag ser det som uteslutet att det rör sig om flera personer, men alldeles säker kan jag givetvis inte vara men det är vad som känns mest sannolikt.

Och med det faller min ”flugpapper-teori” om att alla stollar dras till Johanna. En räcker gott och väl då den här personen verkar kunna fylla hela stoll-kvoten upp till randen, helt på egen hand.

Nu har jag fått ett mail från en stackare vars barn blev lurat och indraget i fällan. Den stackars tjejen var bara 12 år. Galningen ville träffas och lockade med att barnet skulle få en dyr present, mamman till barnet fick en chock. Tur att barnet berättade. Galningen blev arg och hotade med att barnet ska försvinna, att om hon inte adopterar bedragaren så ska det hända något hemskt. //Johanna Toftby

Många reagerade på texten i förrgår om galningen (HÄR) som försökte locka till sig ett barn. Så jag bad Jessica, som var den som kontaktat mig med varningen, att skriva själv om vad hon och dottern varit med om. Ju mer jag hör desto mer häpnar jag – människan verkar vara helt mammafixerad och har krävt att Jessica ska amma henne! Fattar ni hur sjukt detta är. Det är ju ett psykfall som ni ska akta er för. Hon lurar skiten av folk, bedrar och ljuger om att hon har cancer, samlar in pengar och nu även ger sig på stackars barn. //Johanna Toftby

Jag vet inte om det här är för att Johanna öppet skriver när saker som detta händer henne, men hon är ju som ett sådant där klistrigt flugpapper när det kommer till stollar.
Är det inte kvinnan från Trolljägarna så är det en vuxen kvinna som verkar försöka locka till sig barn, samtidigt som hon vill bli adopterad av andra vuxna kvinnor.
Till Johannas försvar ska väl tilläggas att det inte verkar vara henne specifikt som den här kvinnan med Rasmus på Luffenkomplex vill ha som ny mamma, utan hon är lite mer sekundärt inblandad.
Dock är det på Johannas blogg vi får ta del av det hela, och jag skulle ta hennes inlägg snäppet mer seriöst om hon bara kunde låta bli att bryta mot GDPR-lagen genom att hänga ut folk med för och efternamn i sitt kommentarsfält.

Ja, hon vill kanske visa sin ”makt” genom att göra det, men varför inte suga lite på den karamellen och låta inlägget få handla om det allvarliga ämne som det här faktiskt är.

Är ni fler som känner igen den här kvinnans modus operandi eller rent av drabbats själva?
Snart finns det inga saker kvar som på riktigt kan förvåna mig… I alla fall känns det så efter ett par år av aktivt arbetsliv på nätet.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vissa är då med om ALLT. Tycker faktiskt de som hängs ut skulle ta och anmäla. Om det går och i så fall vart gör man det.
  Vissa bloggerskor sätter sig själva över lagen( uppblandat i allt skryt då)
  Johanna vore ingenting om hon inte kunnat rida på tv-vågen.
  Men att hänga ut folk som kommenterar är aldrig ok.

   Hon har skrivit vart hon bor också i kommentarerna

    Men det är raderat nu ser jag…

     Obs? Står det ”parfusale” på en kartong i BB:s flöde?

      Det gör det!
      Känner igen loggan.
      Inte jättekonstigt dock. Parfusale säljer ju dofter och smaker som ingår i många kända produkter.

  En ny Linnea Claesson?

   När sa Linnea att hon skulle kidnappa någon och bad en vuxen kvinna att adoptera henne?

    Hon menar ju som hänger ut dårar

     Det är väl inte ”hänger ut dårar” som LC är mest uppmärksammad för den senaste tiden!?

      Vad har hänt? Det är överspelat. Hon har givit en bra förklaring.

    Läsförståelse…

  Det har ALLTID funnits personer i spannet eljest—skogstokig.
  De senaste årtiondena har det dock funnits en mycket större plattform för dessa människor att synas och nå ut till andra i samma kategori.
  Ex. ”antivaccers”, ”jorden-är-platt-människor”, ”allt-är-en-konspiration-människor” etc.

  Därför verkar det som att de är många, min uppfattning är att de är relativt få men väldigt energiska och hörs och syns.

  Aktuell person i inlägget verkar vara i behov av vård för att inte skada sig själv eller annan, LPT47§ någon?

  Sant el falskt ?

   Låter falskt. Att meddelandet kan ha skickats kan ju ha hänt, men känns som ett uppenbart troll.

  Det är samma galna kvinna som var med i Trolljägarna. Vet det med säkerhet då jag själv ”råkat ut för henne”.
  Att JT i kommentarerna inte kan svara på frågor om det är den kvinnan, borde ju bero på att det redan är ett polisärende.

   Hon svarade på någons kommentar vilken gata hon bor på så det är väl inte svårt veta vilket troll det rör sig om?

    En Johanna svarade. Inte JT…

  Tycker det är värre om Johanna hänger ut folk. Det är nog inte lagligt. Den andra personen verkar ju sjuk men det Johanna gör är mobbning tycker jag.

   Mobbning… snarare lagbrott

   Är det värre att hänga ut folk än att hota om kidnappning/mord av ett barn?

    Hon hängde ut en läsare som kommenterat anonymt. Läs inlägget igen så förstår du. Kanske.

     Och hur var det mobbning?

      Johanna talar för sig själv, låt henne hålla på.
      Mobbing kan det aldrig bli, hon störde sig på att bli ifrågasatt och valde att hänga ut som om hon vore utsatt. En läsare tror inte på allt och vill hon svara såhär, så…fine!
      JT är inte trovärdig.
      Varför skall inte bloggerskor bli granskade?

     Förlåt att jag frågar, men hur fan hänger du ut någon som kommenterar ANONYMT?!

      Du läste kommentaren också eller?…

  Alltså, detta uthängande av folk… så tröttsamt! Man fattar ju att en vuxen person som vill bli adopterad är sjuk på riktigt (och givetvis ska anmälas om hon nu hotar och lurar av folk pengar) men Johanna är inte mycket bättre när hon håller på som hon gör.

  I mitt jobb jobbar vi mkt med personuppgifter och jisses vilka restriktioner det finns runt detta. Synd bara att dessa influencers som vanligt skiter helt i regler och bara kör på, man kan ju inte ta dem på allvar. Tänk egentligen att man kan bli så känd genom att söka kärleken i tv…

   Men snälla. Dåren kan ju annars låta bli att trakassera folk så hen slipper bli uthängd? Tycker Johanna gör helt rätt. Och vadå ”hennes trovärdighet sjunker som en sten”

   Man är alltså ”inte trovärdig” som bloggare för att man inte låter sjuka galningar terrorisera en på
   Nätet och IRL? Herregud?

   JT är helt galen! Inget är sant av vad hon skriver. Och skaran av anhängare minskar. Hon ser ut som en hel Bregott ask i ansiktet, precis blank. Jag fattar inte hur elak hon är. Hon kopierar recept från paolo Roberto och säger att hon gjort det själv, och det blev så gaaalet gott.

    När Johanna lade ut att hon fått ett brev som va kortfattat med bild på henne.
    Nej, Johanna ljuger.

  Hennes trovärdighet sjunker som en sten till botten.

  Alltså jag fattade nada av Johannas minst sagt röriga inlägg?! Bra Cam att du reder ut lite! Och jo jag håller med, hon är som ett flupapper och gör allt för att klänga sig kvar för jag tror bloggen är på kraftig nedgång. Läsarantalet har varit störst när hon skrivit om andra, aldrig om sig själv. För ärligt talat hur många recept, powerwalks och ellossamarbeten orkar man som läsare med?

   Sist jag såg henne var hon sig inte lik,hon hade ett sött ansikte förr..nu ser hon allmänt grå och sliten ut.

  Vad kan man se av IP-nummer egentligen CamCam? Skulle du inte kunna göra ett inlägg av det? Vad ser du om mig exempelvis? Har en företagsmobil så jag antar att du kan se min arbetsgivare? Men förutom det? Kan man utan kontakt med mobil/bredbandsoperatörer se exakt person/adress? Kan man som bloggare begära ut info från ex Telia eller är det bara polisen som får göra detta?

   Bara polisen och om misstänkt brott. Ser bara upp nummer, typ av telefon/dator

   Jobbat på telia, vi i vanlig support ser ingenting. Alla sms och datauppgifter osv är kodat: **** **** ***. *****!. Vi kan se tider, mellan vilka nr samtal/sms, kostnad och hur många gb som gått åt. (På mobilt.).
   Ditt ip är bundet till operatör, inte din arbetsgivare. Polis kan begära ut uppgifterna.

    Gäller det enbart sms? De flesta använder väl andra kommunikationskanaler nu?

     Ja, bara sms. Appar går via datatrafiken.

   Nej, du kan inte se särskilt mycket utifrån en IP-adress. Kör en whois på din IP-adress så ser du vad som syns. Det går absolut inte att utläsa adress och ofta inte ens rätt stad eller region om trafiken routas om (behöver inte vara VPN för det, ett av mina IP står konsekvent Uppsala trots att jag aldrig varit där).
   Polisen kan begära ut abonnentinfo för IP-nummer men det brukar endast ges ut vid brottsmistanke som kan ge mer än 6 månader i fängelse och av vissa operatörer inte ens då. Som privatperson kan man aldrig få ut de uppgifterna från operatörer.

    Det är likadant för mig, det står att jag är i Västerås fast jag aldrig varit där.

   IP-numret som syns utåt är väl kopplat till aktuell router, inte aktuell dator?

  Vill inte bidra med besök på hennes blogg, men läste andras och hennes kommentarer på inlägget på Instagram…….

  För att va i den åldern hon är så har hon väldigt lite empati. Någon hade skrivit att det inte va rätt att hänga ut en SJUK person som faktiskt inte kan rå för hur hen mår. Johanna höll inte alls med.

  Tröttnat på henne för längesen då hon alltid ska hänga ut folk… sen när någon annan ens yppar något om henne själv då blir det ett väldans liv på henne och hon tycker HON blir mobbad. (Även om det varit kritik hon fått bara, alltså ingen mobbning.)
  Hennes osympatiska personlighet riktigt lyser igenom.

  #inteallavuxnakvinnor

  Förstår inte varför Johanna eller Jessica ser det som sin uppgift att varna för denna galning? Hur sannolikt är det att någon som läser någonsin träffar på denna enda person?

   Kanske just för att hon ger sig på barn, som i regel inte har så bra konsekvenstänk? Precis som att folk kan varna för specifika pedofiler typ. Sannolikheten att träffa på nån av dem är väl inte jättestor, men det kan väl vara bra att varna ändå.

    Tror att personen i fråga redan mår tillräckligt dåligt utan att bli ett verktyg för JT att locka läsare till hennes blogg vilken hon i slutändan tjänar pengar på.

    Ingen har gett sig på barn. Det handlade om att dottern hade en förstörd telefon och att hon skulle få en av personen när alla skulle ses. Så klart att Jessica överdriver och skriver till J för att spä på att personen är galen. Samma med insamling av pengar. Personen samlade in pengar en gång direkt till cancerforskning (via deras sida). Så inga pengar kom i kvinnans egen ficka. Men skvallerkärringar som inte vet sanningen ska kanske inte yttra sig.

  JT har gjort i bloggvärlden. Minsta lilla kritik från en läsare och hon hugger som en kobra. Behöver inte ens va kritik. Räcker med att man inte stryker medhårs och talar om hur snygg hon är. Är nog många som tröttnat för länge sen.

   *Gjort sitt skulle det stå….

   Kan tycka att det är komiskt och läsa hennes inlägg hon fattar inte själv hur patetiskt hon är,pysslig och idérika men dock så intelligens befriad.belöning av corona antikroppar?

  Tror jag inte att folk tröttnat. Hon gör ett bra jobb med sin blogg.

  Om jag vore personen som blev uthängd med för och efternamn och f.d bostadsadress ”f.d granne till Janne”, så hade jag polisanmält JT för förtal

   Brott mot GDPR passar bättre. De flesta bloggare verkar ju bara låtsas som om GDPR är något som inte existerar.

   Dessutom andra gången personen blir uthängd. Hon som kommenterat.

  Alltså är bloggare dumma i huvudet på något sätt? Seriös fråga, för de flesta normala människor förstår ju att det är fel att skriva ut nåns fullständiga namn(och vem man varit granne till?) på nätet utan tillåtelse.
  Kissie har ju en tendens att göra samma sak när nån inte håller med henne i kommentarsfältet.

   Är som mycket annat här i livet att det inte är dom finaste människorna som får mest uppmärksamhet.
   Tänker att för att bli en känd och ”framgångsrik” bloggerska/influencer måste man nog va av en viss sort som inte har så mycket empati eller moral.

  All respekt för kvinnor som råkar ut för dårar. Men Johanna t behöver ju inte gå ut och berätta om allt! Det här ger Johanna reklam och det vet hon om. Men jag försvarar inte denna galna kvinna som härjar med Johanna.

  Spännande att se om JT kommenterar detta inlägg som CC gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.